Skip to main content

Konsep Projek Taman Mini Untuk Kanak-Kanak

Kanak-kanak sukakan sesuatu yang berwarna warni dan  boleh di sentuh untuk mereka belajar tentang sesuatu.Nak tahu rasa, warna, berat dan sebagainya.

Bukan hanya untuk pelajaran sahaja bila mereka explore sesuatu, tetapi imaginasi juga daya kreativiti mereka juga diberi penekanan.

Bestnya adalah,kebanyakan pakar berpendapat, akiviti Taman Mini adalah satu benda yang praktikal yang berkesan untuk daya imaginasi dan kreativiti mereka :)

Konsep Projek Taman Mini Untuk Kanak-Kanak


Taman Mini Kanak-Kanak

  • Dunia Fantasi
Bila sebut tentang fantasi, pasti adaptasi daripada hasil cerita atau filem-filem fantasi kanak-kanak seperti Rapunzel, Sleeping Beauty, The Smurf dan sebagainya :)

  • Dinosaur
Melibatkan  konsep  haiwan yang mendiami bumi sekitar 230 juta tahun yang lalu. Pilihan haiwan ini boleh dipilih berdasarkan spesisnya. Sebagai contoj spesis Tyrannosaurus Rex, Allosaurus, Mammoth dan banyak lagi

  • Padang Pasir
Ini selalunya item hiasan yang digunakan 80% adalah pasir.Tambahan untuk menarik adalah dengan menggunakan tumbuhan semula jadi yang hidup di padang pasir. Letak hiasan batu-batu besar atau kecil. Tampak  menarik lagi, taman mini juga boleh dihiasi dengan khemah. 

  • Tropika
Lebih kepada susunan adaptasi sebuah hutan beriklim tropika. Antara item yang boleh digunakan adalah pokok-pokok kecil yang subur dan lumut. Selain itu, reka bentuk seperti anak sungai atau kolam adalah item wajib untuk memperlihatkan ciri-ciri taman mini tropika. :D

  • Ladang
Ini best! Ada 2 jenis taman mini yang boleh digunakan untuk konsep ni. Pertama, reka bentuk mirip seperti ladang sebenaar yang ada bangsal, haiwan ternakan, ladang dan sebagainya. Kedua, reka bentuk tanaman pokok hidup seperti pokok ubi kentang, sayur-sayuran dan lain-lain.

Bila sebut begini, rasa macam nak jadi macam budak-budak balik. Bebas explore , terjatuh, tergolek, sesuatu yang menyeronokkan!

Vitamin Untuk Kanak-Kanak


Vita-Lea for Children

* Boleh di ambil bermula 2 tahun ke Atas (rujuk Pengedar Anda untuk cara pengambilan) :)


Ingin dapatkan Vitamin untuk Kesayangan Anda? Cepat call @ whatsapp Ani 014-7222642 hari ini juga.

Pesan Sekarang

ATAU

Jimat Dengan Daftar Ahli Untuk Makan Sendiri


Anda berminat untuk menjadi Pengedar Shaklee?

Dengan keberkesanan produk dan kualiti yang terjamin, saya memerlukan pengedar bagi setiap pelusuk negeri.

Hubungi saya, Ani Haryani 014-7222642 jika berminat untuk menjadi Pengedar. Kehadiran anda amat di alukan


Pengedar Sah Kuala Lumpur : Ani Haryani (Shaklee ID : 1073895)
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895

"Do What You Love"


Comments

  1. bagus diajar anak sebegini dari awal lagi diber psp atau ipad kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju. Biar mereka menerokai dunia sebenar mereka :D

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

Ani pernah main Bola Jaring, teman kawan main erti kata lain mula-mula main belasah huhu
Seriously, Permainan Bola Jaring tak sama dengan Permainan Bola Keranjang
Ada posisinya juga ada peraturan nya sendiri 
Di situlah permulaan  mengenali Bola Jaring :)
Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

comel kan? hehe. Shoot! :D
Posisi PemainSatu pasukan mempunyai 7 pemain utama dan 3 orang simpanan. Tugas lain-lain setiap seorang :)
Goal Keeper (GK)Goal Keeper atau di kenali sebagai Penjaga Gol. GK perlu menjaga kawasan jaringan dan menghalang penyerang pihak lawan berada di dalam kawasan jaringan. GK boleh keluar masuk di kawasan gol.Untuk GK, GK perlu bekerjasama dengan GD (Goal Defence) 
Goal Defence (GD)Dia adalah pertahanan untuk gol.Tugas Utama GD adalah menghalang penyerang dari membuat jaringan. GD boleh menerima hantaran tengah dan menghalang hantaran atau mengawal pemain dalam sama ada di kawasan tengah mahupun kawasan gol. GD perlu menjaga GA (Goal Attack) pihak lawan sama ada di kawasan gol,…

Makna Lagu Mirai e Nyanyian Kiroro Dalam Bahasa Melayu

Al kisahnya begini, tengah blogwalking ternyanyi lagu Mira e Eh!!! hehe
 Lagu ni sangat popular satu ketika dulu kan, 
Jadi layankan jelah hehe :)
Makna Lagu Mirai e Dalam Bahasa Melayu

Hora, asi moto wo mite goran Ayo, lihatlah langkah kakimu
Korega anata no ayumu michi Itulah jalan hidupmu
Hora, mae mo mite goran Ayo, lihat juga ke depan
Arega anato no mirai Di sanalah masa depanmu
Haha ga kureta takusan no yasashisa Begitu banyaknya kasih sayang yang telah Ibu berikan
Ai wo idaite ayumeto furikaesita Dengan cintamu aku mengerti kehidupan yang silih berganti
Ano toki wa mada osanakute iminado siranai Saat itu aku terlalu kecil untuk mengerti semua
Sonna watashi no te wo nigiri Isyoni ayunde kita Ibu membimbingku selalu menjalani masa depan
Yume wa itsumo sora takaku aru kara Cita-cita yang tinggi setinggi langit
Todokanakute kowai ne dakedo oi suzukeruno Bila tak tercapai memang menyedihkan, namun jangan berhenti berharap
Jibun no sutori dakara koso akira metakunai Tentukan langkah dan masa depanmu, jangan…

Makanan Yang Membantu Mempercepatkan Pengaliran Haid

Wanita atau para gadis pasti risau apabila haid nya datangnya lambat.
Paling tak digemari apabila haid lambat, dan datangnya dengan senggugut. Sangat Memeritkan!
Apakah puncanya dan makanan yang membantu dalam pengaliran haid?
Punca Haid Datang Lambat
Tekanan Tekanan mental juga satu punca yang mempengaruhi jumlah hormone (GnRH) yang boleh mengganggu ovulasi dan seterusnya menghentikan atau melambatkan pengeluaran haid
Perubahan Dalam JadualKebiasaannya ini berlaku apabila kerap bertukar syif dan tidak mempunyai kitaran yang teratur yang boleh mengganggu sistem badan seterusnya mengganggu kitaran haid.
Berat Badan BerlebihanBerat badan berlebihan mengganggu keseimbangan hormon estrogen dalam badan. Kebanyakan haid wanita dan kesuburan akan kembali normal jika berat badan menurun.
Ubat Pencegahan KehamilanPengambilan pil perancang, suntikan mahupun ubat boleh menyebabkan perubahan hormon dalam badan yang boleh mengganggu kitaran haid. Apabila seseorang berhenti daripada penggunaan ubat penceg…