Posts

Showing posts from 2016

Vitamin Apa Yang Perlu Ada Di Setiap Keluarga Di Malaysia?

Image
Korang Tau Tak? Menurut Dr Linus Pauling, nearly all disease can be a traced to a nutritional defecicancy.
Nutrisi yang mencukupi membantu untuk melengkapkan nutrient yang hilang atau tiada dalam tubuh.
Untuk satu keluarga, vitamin yang ani suggest adalah Vitamin C untuk satu rumah.
Vitamin C Untuk Seisi Keluarga



Ani akan suggest Vitamin C. korang tau tak? Mengikut Kementerian Kesihatan Malaysia, hampir 60% penduduk Malaysia mengharapkan antibiotik ketika demam selsema.

Hakikatnya, antibiotik tidak berkesan untuk merawat selsema, antibiotik tak mengurangkan tempoh jangkitan selsema dan antibiotik boleh menyebabkan kesan sampingan berbanding ubat lain!

Apa ani buat bila ani demam?

Takde cara lain melainkan ani ambil Vitamin C semulajadi. Shaklee lah, pening nak selsema. Ani nak ambil Vitamin C. Ani memang pilih yang ni!

Ani pilih vitamin semulajadi :)

Apa Keistimewaan Vitamin C Shaklee?

* Kandungan Vitamin C yang tinggi * Sistem perlepasan berkekalan dalam menyalurkan Vitamin C, perlepasan jam …

Set Asas Nutriwhite Shaklee

Image
Umumnya skincare Shaklee ada dua , satu Nutriwhite dan satu lagi Enfuselle
Kebanyakkan dan rata-ratanya mengenali Nutriwhite
Sebab ramai kata setanding produk terkemuka. Apa set asasnya? :)
Set Asas Nutriwhite Shaklee

Dan sebenarnya ani ada dapat order untuk Nutriwhite juga bulan ni berserta vitamin Shaklee lain
Sampai hari kejadian tertahan-tahan nak pergi, penangan produk Shaklee ni 
Apa bestnya tentang Set Asas Nutriwhite Shaklee?
Set Asas Nutriwhite Shaklee terbahagi kepada 3 iaitu :
Gentle Deep Foaming Cleanser (Pencuci Muka)Rumpai laut membantu menghilangkan kotoran, membuang sel-sel mati dan menegangkan. Alga Hijau menyahtoksinkan dan melembapkan. Strawberi Begonia mencerahkan dan mengimbangkan pigmen.
Shooting Radiance Whitening Softener (Penyegar)Lembut dan mengembalikan kulit kepada pH seimbang, Kulit rasa lebih segar dan tegang sebab ada Rosemary Kudzu menegangkan dan mencerahkan. Marshmallow melembapkan. Penting ianya berkesan! :)
Ultimate Protection Whitening Lotion SPF 15Kaya den…

Perancangan Ani 20 Tahun Akan Datang

Image
Bila cerita tentang ni senyum je :)
Yelah manusia merancang, namun Allah sebaik-baik perancang. Hidup kena ada terget kan? Bila ada target kita tahu usaha hari ini yang kita lakukan tidak sia-sia, In syaa Allah
 Perancangan Ani 20 Tahun Akan Datang


Untuk 20 tahun akan datang, In syaa Allah pastinya ani impikan ani sudah berkeluarga dan ada cara hidup yang sederhana. Sederhana maksudnya bagaimana ani? ani nak asuh anak-anak ani dalam gaya hidup yang sederhana. Rumah tinggal ani masih nak rumah teres setingkat, biarlah asuh dalam keadaan sederhana dan ada rahmat Allah. Rahmat Dia buat keluarga apa pun tetap bersama kan? In syaa Allah :)
Dari segi kewangan, masa tu ani ada aset property untuk ani sewakan. Ani sangat suka rumah taw, ani suka tengok harga rumah, kawasan.. kadang-kadang mama pun layan, ani beli rumah ni! Ani kata mama doakan. Bagi ani, tiada yang mustahil. Ani impikan beli aset rumah cash hee. Ani terinspirasi dengan yang rapat beli aset cash. Biarlah nampak biasa-biasa, macam …

Set Vitamin Shaklee Kegemaran Ani

Image
Masing-masing ada pilihan masing-masing kan
Hatta nak pilih baju pun ada citarasanya kan,
Ani pulak dalam pemilihan vitamin, ada vitamin yang buat ani jatuh cinta :)
Set Vitamin Shaklee Kegemaran Ani



Nampak tu..A for Ani 
Bagi ani kan,sesuailah semua vitamin ni dengan ani yang dulu mudahnya demam.. kemudiannya terkejar sana terkejar sini..selalu mengah, selalu taw! pastu makan pun ceconet, kemudian balik kerja lambat kan dulu OT , mandi malam pergi klinik Dr kata paru-paru lemah .. ni keadaan masa dulu lah, engkorang rasa best ke macamni? Mestilah tak!

Pendek cerita, ani start ambil semua vitamin ni masa baru baik dari sakit, ada yang suggest, maka,..ani pun ikutlah hehe..masa tu ani cakap sungguh ani baru nak bermesra bercinta dengan ESP dan Alfalfa ni, and the rest ani rasa ani takde masalah.

Tapi yang bestnya adalah bila ani ambil semua ni, ani rasa bertenaga taw macam CA, CA kan menggunakan tenaga sendiri untuk membantu orang ramai , CA suka berlari, ani pun suka berlari hehe cuma CA di…

NutriFeron Shaklee & Interferon. Apa Kaitannya?

Image
NutriFeron Shaklee adalah supplement favourites orang-orang yang pergi travel dan umrah kan?
Ani dapat peluang, in syaa Allah NutriFeron ani tak tinggal
4 bahan utama yang terbaik untuk penghasilan Interferon semulajadi.
Tapi, Apakah Itu Interferon?
Umum mengetahui, NutriFeron ni bantu untuk penghasilan InterFeron semulajadi, bagi badan lebih kuat untuk sistem imun tubuh kan! Tapi apakah itu Interferon? Penting taw faham Interferon ni :)
Dalam bahasa mudah, Interferon ni fungsinya untuk lindungi tubuh dari pelbagai jenis penyakit terutama sekali penyakit yang disebabkan oleh virus.
Masa virus masuk dalam tubuh dan menginfeksi sel-sel tubuh, Interferon akan segera terbentuk sebelum sistem imun yang spesifik respon kepada infeksi tersebut dan membantu melawan infeksi tersebut.
Interferon penting taw dalam mengaktifkan sel-sel kekebalan tubuh seperti sel-sel pembunuh semulajadi (Natural Killer Cells) dan sel-sel limfosit termasuk makrofag.
Interferon juga dapat meningkatkan perlawanan terhadap i…

Pengurusan Masa LuvHaryani

Image
Jam di dinding terus berdetak aaa 

Tetiba lagu Ayda Jebat hehe

Syok taw layan lagu Ayda Jebat, catchy

Pengurusan Masa LuvHaryani
Meh ani nak bagitahu, orang selalu anggap ani kerja kat rumah banyak masa (sebenarnya masa sama 24 jam), tv ani tak buka, tak lepak pun, kalau dekat rumah buat kerja Shaklee je sampai habis masa macam waktu pejabat, malam dah habis kemas rumah bukalah balik computer sebab nak update blog <3. begitulah rutinnya, kalau ani keluar ani pastikan ianya pasal kerja tak melencong, tak ke laut :)
Macam orang lain tahu, ani tak buat satu kerja, ani ada uber untuk kawan-kawan yang dekat, ada tutor, hari jumaat ada mengajar jugak sebentar
Bagaimana Ani Menguruskan Masa?
1. Bangun awal, boleh kemas rumah awal-awal
2. Setiap pagi ani set apa perlu ani buat. Tulis lah
3. Ani memang ada list to do setiap hari
4. Ada ajakan atau apa-apa sahaja, calendar sangat penting untuk di mark
5. Penting, minta Dia mudahkan
Adakalanya, ada benda yang ani kena fikir cepat, switch timetable, ja…

Nutriwhite Gentle Deep Foaming Cleanser Pencuci Muka Terbaik Dari Bahan Semulajadi

Image
Pencuci muka ni well known taw

Ani ada kawan tengok Gentle Deep Foaming Cleanser ni, katanya oh! ni produk Shaklee ye?

Setanding produk terkemuka :)

Nutriwhite Gentle Deep Foaming Cleanser Pencuci Muka Untuk Kulit Orang Asia
Korang Tau Tak?
Sebenarnya produk Nutriwhite ni sememangnya dicipta khas untuk kulit orang Asia. Saintis Jepun cipta benda ni maka terhasillah produk Nutriwhite . (untuk kita taw!)
Bestnya lagi adalah ianya semua dari bahan semulajadi tiada bahan-bahan terlarang dan bahan-bahan merbahaya pada kulit. Oh tiada!
Dan bestnya lagi dan lagi , ani pun guna sekali, nak jugak hee :) senyum banyak :D
Kandungan & Kelebihan Nutriwhite Gentle Deep Foaming Cleanser
Apa yang buatkan ianya ramai tertarik dengan pencuci muka ni? :) Mari ani terangkan satu persatu.
Rumpai Laut untuk bantu menghilangkan kotoran dan buang sel-sel mati dan menegangkan kulitAlga Hijau menyahtoksinkan dan melembapkanStrawberi Bengonia mencerahkan dan mengimbangkan pigmenYang buat ani jatuh cinta lagi sebagai…

Promosi Shaklee Disember 2016

Image
Ani harap tak lambat bagitahu dan ani teruja nak bagitahu hee~
Kalau nak tahu, promosi bulan ni adalah hadiah pertama yang ani beri pada diri sendiri guna duit bonus Shaklee
Sebab diri sendiri amatlah berjimat cermat, nak bagi hadiah pada diri sendiri pun minta izin taw? ~ngee
Promosi Shaklee Disember 2016 : Shaklee Collagen Powder

Mesti ramai yang nak kulit cantik kan, tipulah siapa tak nak, ani pun nak :)
Tapi dalam masa sama, ani sangat malas pakai make up sebab ani rasa susah nak solat nanti, ani kena basuh, buang segala make up baru sah solat. Untuk ani, ianya agak merenyahkan huhu jadi ani suka muka sedia ada walaupun muka ni harus di perbaiki.
Inilah bestnya promosi bulan ni : Collagen Powder :)
Shaklee Collagen Powder

Inilah rupanya Collagen : putih sesuci embun pagi giteww :)
Satu yang best tentang Collagen Powder ni molekul dia, dia beri penyerapan unggul dengan 1000 dalton. Mestilah nak ambil sesuatu yang beri penyerapan yang best supaya cantik dari hujung rambut hingga hujung kaki,…

Pemilik Hati, Jiwa & Raga Ani Haryani

Image
Pastinya setiap orang ada orang yang mereka sayang
Ani juga tidak terkecuali
Mereka lah yang ada dalam segenap hati ani
Pemilik Hati Ani

Merekalah ada dalam segenap penjuru hati ani, mama, abah, amal, qilah, yana yang ada dalam hati ani. Merekalah yang tahu ani ni bagaimana orangnya, kecil hingga ke besar, apa ani suka, apa yang ani tak suka, gelak ketawa, usik mengusik saja bagi kakak dia bising hehe
Dan adik-adik ani tahu masa bila ani betul-betul marah.Inilah keluarga, punya kekurangan in syaa Allah dengan kepala 6 orang sekarang ini, ianya saling melengkapi In syaa Allah :)
Sungguhlah, ani pastilah sayang mereka. Ani anak sulung kot terus terang pulak tu orangnya kan huhu, bila ada yang sakit je, ani kata ambil Vitamin C, angin ambil Alfalfa, mama pening darah tinggi naik ke? Omega Guard ani sua hehe. Engkorang rasa diorang rimas tak? Kadang-kadang, ani rasa sendiri taw, aku ni tak rimaskan diorang ke? hehe. Paling best ani kata korang ambil jelah vitamin apa je yang ada kat dapur tu ~…

Beri Manfaat Dalam Perniagaan

Image
Sebenarnya, ani dapat ilmu ni dari radio Ikim.fm, tapi pangkatnya Tan Sri 
Ani dengar separuh sebab dengar je dah start huhu
Dan ani olah ikut bahasa ani dan apa yang ani ingat :)
Beri Manfaat Dalam Perniagaan


Antara inti yang telah diutarakan dalam Radio Ikim tentang Beri Manfaat dalam Perniagaan adalah :
Beri manfaat utamanya kepada orang sekeliling kita, staff, anak-anak buah,customers kita dan yang berhubung dengan kita,Perkhidmatan itulah yang memberi manfaat dan disitulah datangnya doa daripada mereka. Bila orang suka pada kita, pasti mereka doakan kita (ini untuk long term perniagaan kita)Bantu anak buah untuk berjaya, berjiwa besar, biar mereka lebih berjaya dari kita disitulah hikmahnya, kita dapat pahala dari apa yang kita bantuBeri manfaat dengan menjaga hubungan sesama kita. Tan Sri kata adakalanya Melayu sebab nak kejar rank, duit sanggup aniaya orang, bagaimana? dengan mengambil hak orang, tak jujur Pentingnya adalah hasilnya berkah.
Bestkan ilmu ni?
Ani tahu ani dalam landasan …

Kenapa Percutian Langkawi Best Bersama Shaklee

Image
Baru-baru ni seramai 300 leaders yang berkelayakan dapat pergi FREE TRIP yang Shaklee anjurkan, 3 hari 2 malam
Yang best tu, semuanya free taw, siap dapat duit poket lagi
Kena tahu, yang Shaklee tawarkan 3C kepada mereka yang berminat untuk berbusiness Shaklee iaitu Cash. Car & Convention (tertakluk kepada terma dan syarat)
Tahun ni dalam negara, ke Langkawi lah :)
Kenapa Percutian Langkawi Best Bersama Shaklee?

Korang Tau Tak, mereka menginap di  hotel 5 stars satu sen pun tak keluar duit! , The Westin Langkawi Resort & Spa. Katil yang dorang tidur tu RM 13K  sesuailah dengan namanya Westin Heavenly Bed (crisp cotton lines, plush pillow and duvets for the best slumber) Hmm..heaven kan?Mereka sampai je di sambut bagaikan ala-ala VVIP taw!, ada paluan kompang (orang kahwin ke hehe) dan welcome drink. Terasa specialnya, Cuba pergi sendiri! Kompang pun takde apatah lagi air makanan untuk selamat datang. Layanan 5 stars taw!Dapat duit poket dari Shaklee. Shaklee bagi sorang dapat RM150…