Vitamin Apa Yang Perlu Ada Di Setiap Keluarga Di Malaysia?

Korang Tau Tak? Menurut Dr Linus Pauling, nearly all disease can be a traced to a nutritional defecicancy.

Nutrisi yang mencukupi membantu untuk melengkapkan nutrient yang hilang atau tiada dalam tubuh.

Untuk satu keluarga, vitamin yang ani suggest adalah Vitamin C untuk satu rumah.

Vitamin C Untuk Seisi Keluarga


Sustained Release Vitamin C Shaklee



Ani akan suggest Vitamin C. korang tau tak? Mengikut Kementerian Kesihatan Malaysia, hampir 60% penduduk Malaysia mengharapkan antibiotik ketika demam selsema.

Hakikatnya, antibiotik tidak berkesan untuk merawat selsema, antibiotik tak mengurangkan tempoh jangkitan selsema dan antibiotik boleh menyebabkan kesan sampingan berbanding ubat lain!

Apa ani buat bila ani demam?

Takde cara lain melainkan ani ambil Vitamin C semulajadi. Shaklee lah, pening nak selsema. Ani nak ambil Vitamin C. Ani memang pilih yang ni!

Ani pilih vitamin semulajadi :)


Apa Keistimewaan Vitamin C Shaklee?



* Kandungan Vitamin C yang tinggi
* Sistem perlepasan berkekalan dalam menyalurkan Vitamin C, perlepasan jam demi jam
* Formulasi yang membantu mengekalkan pertahanan antioksida semulajadi, kekuatan sel, kesihatan mata, gigi, gusi, tulang, otot dan salur darah

Fakta : 1 tablet Vitamin C 500mg = ekstrak Vitamin C dari 7 setengah biji buah oren (high quality orange fruit)


Kelebihan Vitamin  C Shaklee

  • Meransang pembentukan kolagen
  • Memperbaiki sistem peredaran darah seperti gusi berdarah. lebam
  • Membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman 
  • Membantu mengurangkan kolesterol dan tekanan darah
  • Membantu meningkatkan sistem imun
  • Membantu memperbaiki masalah insomenia
  • Membantu mengurangkan selsema dan flu
  • Membantu mencerahkan kulit
  • Meransang pengeluaran T Cells untuk membantu melawan kanser
  • Membina sel darah merah sihat untuk penyerapan zat besi yang baik


Semoga Bermanfaat! :)



Anda Berminat Dengan Vitamin C Shaklee?

Klik Di Sini Untuk Pesan Sekarang

ATAU

Daftar Ahli Shaklee Untuk Makan Sendiri Bagi Penjimatan Berganda

Dengan keberkesanan produk dan kualiti yang terjamin, Saya memerlukan Pengedar bagi setiap pelusuk negeri.

Hubungi saya, Ani Haryani 014-7222642 jika berminat untuk menjadi Pengedar. Kehadiran Anda amatlah dialukan.

Pengedar Shaklee Kuala Lumpur : Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID ; 1073895

"Do What You Love"

Set Asas Nutriwhite Shaklee

Umumnya skincare Shaklee ada dua , satu Nutriwhite dan satu lagi Enfuselle

Kebanyakkan dan rata-ratanya mengenali Nutriwhite

Sebab ramai kata setanding produk terkemuka. Apa set asasnya? :)

Set Asas Nutriwhite Shaklee


Set Asas Nutriwhite Shaklee

Dan sebenarnya ani ada dapat order untuk Nutriwhite juga bulan ni berserta vitamin Shaklee lain

Sampai hari kejadian tertahan-tahan nak pergi, penangan produk Shaklee ni 

Apa bestnya tentang Set Asas Nutriwhite Shaklee?


Set Asas Nutriwhite Shaklee terbahagi kepada 3 iaitu :

  • Gentle Deep Foaming Cleanser (Pencuci Muka)
Rumpai laut membantu menghilangkan kotoran, membuang sel-sel mati dan menegangkan. Alga Hijau menyahtoksinkan dan melembapkan. Strawberi Begonia mencerahkan dan mengimbangkan pigmen.

  • Shooting Radiance Whitening Softener (Penyegar)
Lembut dan mengembalikan kulit kepada pH seimbang, Kulit rasa lebih segar dan tegang sebab ada Rosemary Kudzu menegangkan dan mencerahkan. Marshmallow melembapkan. Penting ianya berkesan! :)

  • Ultimate Protection Whitening Lotion SPF 15
Kaya dengan pati botani seperti Mulberi untuk membantu mencegah kerosakan kulit. Mountain Arnica bagi membantu menghilangkan radang kulit dan membina daya ketahanan kulit terhadap kerosakan persekitaran.

Testimoni Skincare Nutriwhite Shaklee


Testimoni Nutriwhite Shaklee

Testimoni Nutriwhite Shaklee


Testimoni Nutriwhite Shaklee


Nutriwhite untuk kulit orang Asia! :)


Semoga Bermanfaat! :)


Anda Berminat Dengan Set Asas Nutriwhite Shaklee?




Klik Di Sini Untuk Pesan Sekarang

ATAU

Daftar Ahli Shaklee Untuk Makan Sendiri Bagi Penjimatan Berganda


Dengan keberkesanan produk dan kualiti yang terjamin, Saya memerlukan Pengedar bagi setiap pelusuk negeri


Hubungi saya Ani Haryani 014-7222642 jika berminat untuk menjadi Pengedar. Kehadiran Anda amatlah dialukan.

Pengedar Shaklee Kuala Lumpur : Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895

"Do What You Love"


:)

Perancangan Ani 20 Tahun Akan Datang

Bila cerita tentang ni senyum je :)

Yelah manusia merancang, namun Allah sebaik-baik perancang. Hidup kena ada terget kan? Bila ada target kita tahu usaha hari ini yang kita lakukan tidak sia-sia, In syaa Allah

 Perancangan Ani 20 Tahun Akan Datang


Perancangan Ani 20 Tahun Akan Datang


Untuk 20 tahun akan datang, In syaa Allah pastinya ani impikan ani sudah berkeluarga dan ada cara hidup yang sederhana. Sederhana maksudnya bagaimana ani? ani nak asuh anak-anak ani dalam gaya hidup yang sederhana. Rumah tinggal ani masih nak rumah teres setingkat, biarlah asuh dalam keadaan sederhana dan ada rahmat Allah. Rahmat Dia buat keluarga apa pun tetap bersama kan? In syaa Allah :)

Dari segi kewangan, masa tu ani ada aset property untuk ani sewakan. Ani sangat suka rumah taw, ani suka tengok harga rumah, kawasan.. kadang-kadang mama pun layan, ani beli rumah ni! Ani kata mama doakan. Bagi ani, tiada yang mustahil. Ani impikan beli aset rumah cash hee. Ani terinspirasi dengan yang rapat beli aset cash. Biarlah nampak biasa-biasa, macam tak de pape tapi hidup beli tanpa hutang dan in sya Allah 20 tahun akan datang keluarga bebas hutang, Alhamdulillah.

Best kan, buat business, jaga anak, masa ni..fokus ani memang untuk asuh anak, merekalah saham akhirat ani. Amanah, In syaa Allah. Dalam masa yang sama ani teringin nak waqaf, takkanlah ani nak tengok je arwah atuk dan nenek je waqaf? bayang mereka dah meninggal pahala masuk hari-hari. Ingat nak menangis taw, nampak harta dunia makin sikit tapi sebenarnya tak pernah kurang (kami yang tahu) hidup mereka ajar anak-anak, mak ani lah hehe sangat sederhana. Ani terinspire kat sini!

In syaa Allah 20 tahun akan datang ani ada simpanan untuk waqaf. Saham akhirat kan, buat dengan suami bestnya. dalam 50 tahun dah boleh labur buatlah dengan benda ni untuk diwaqafkan. Besarnya cita-cita.

Impian tu takkan terhasil jika tak buat apa-apa. Moga Allah bagi ani rasa sihat, ani teruskan usaha untuk diri ani, ani tak nak tengok jalan orang. Biarlah orang begitu begini penting ani tak berhenti
berjalan, ani usaha pada jalan ani, Usaha sekarang, In syaa Allah, bukankah Dia Maha Memperkenankan :)

Niat pun dah dapat satu pahala In syaa Allah

Sebaik-baik manusia adalah manusia yang memberi manfaat kan?

Jadi, ani kena betulkan diri, kekurangan ani, teruskan usaha, In syaa Allah

Itu penghidupan yang ani nak, Alhamdulillah

Rasa taip ni macam dah dapat, seronoknya Alhamdulillah


Semoga Bermanfaat! :)


Daftar Ahli Shaklee Untuk Makan Sendiri Bagi Penjimatan Berganda

Dengan keberkesanan produk dan kualiti yang terjamin, Saya memerlukan Pengedar bagi setiap pelusuk negeri,

Hubungi saya, Ani Haryani 014-7222642 jika berminat untuk menjadi Pengedar. Kehadiran Anda amatlah dialukan.

Pengedar Shaklee Kuala Lumpur : Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895

"Do What You Love"

Set Vitamin Shaklee Kegemaran Ani

Masing-masing ada pilihan masing-masing kan

Hatta nak pilih baju pun ada citarasanya kan,

Ani pulak dalam pemilihan vitamin, ada vitamin yang buat ani jatuh cinta :)

Set Vitamin Shaklee Kegemaran Ani


Set Vitamin Cergas Ani



Nampak tu..A for Ani 

Bagi ani kan,sesuailah semua vitamin ni dengan ani yang dulu mudahnya demam.. kemudiannya terkejar sana terkejar sini..selalu mengah, selalu taw! pastu makan pun ceconet, kemudian balik kerja lambat kan dulu OT , mandi malam pergi klinik Dr kata paru-paru lemah .. ni keadaan masa dulu lah, engkorang rasa best ke macamni? Mestilah tak!


Pendek cerita, ani start ambil semua vitamin ni masa baru baik dari sakit, ada yang suggest, maka,..ani pun ikutlah hehe..masa tu ani cakap sungguh ani baru nak bermesra bercinta dengan ESP dan Alfalfa ni, and the rest ani rasa ani takde masalah.


Tapi yang bestnya adalah bila ani ambil semua ni, ani rasa bertenaga taw macam CA, CA kan menggunakan tenaga sendiri untuk membantu orang ramai , CA suka berlari, ani pun suka berlari hehe cuma CA dia ada piring special dia tu kan untuk lawan serangan ganas dan tidak baik, erm ani pulak ambil Vitamins untuk melawan anasir-anasir jahat pada tubuh haa...kelas ko! baru boleh bantu ramai orang #civilwar hehe.

Jujurnya ani memang ambil hari-hari, cuma masa detox parasit ani ada tambah vitamin lain (masa detox jelah) kan misi nak naik berat badan. Lepas detox ada turun tapi kita tengok lepas ni bagaimana berat, can't wait! In syaa Allah senang lagi naik


Kelebihan Yang Ani Suka Vitamin Ini Adalah :



  • ESP : bantu beri tenaga, rasa kenyang. untuk ani nak gemuk, selera makan boleh tahan taw dan dia asas pada cantik.
  • Alfalfa : Detox seluruh tubuh
  • Vitamin C : untuk sistem imun, taklah mudah jatuh sakit, demam selsema amik dia je plus dia bantu pembentukan kolagen secara semulajadi
  • Vitamin E : hilangkan parut. Kena ambil selalu, antioksidan, jantung pun elok!
  • B Complex : bantu kurangkan stress penting bagi ani tukarkan makanan jadi tenaga, Ini yang ani suka ehehe'
  • Vitalea : Multivitamins & Multiminerals

Cukuplah 6 vitamin kegemaran ani 

Semoga Bermanfaat! :)


 Daftar Ahli Shaklee Untuk Makan Sendiri Bagi Penjimatan Berganda


Dengan keberkesanan produk dan kualiti yang terjamin, Saya memerlukan Pengedar bagi setiap pelusuk negeri

Hubungi saya, Ani Haryani 014-7222642 jika berminat untuk menjadi Pengedaar. Kehadiran Anda amatlah dialukan.


Pengedar Shaklee Kuala Lumpur : Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895


"Do What You Love"


;)

NutriFeron Shaklee & Interferon. Apa Kaitannya?

NutriFeron Shaklee adalah supplement favourites orang-orang yang pergi travel dan umrah kan?

Ani dapat peluang, in syaa Allah NutriFeron ani tak tinggal

4 bahan utama yang terbaik untuk penghasilan Interferon semulajadi.

Tapi, Apakah Itu Interferon?

InterFeron

Umum mengetahui, NutriFeron ni bantu untuk penghasilan InterFeron semulajadi, bagi badan lebih kuat untuk sistem imun tubuh kan! Tapi apakah itu Interferon? Penting taw faham Interferon ni :)

Dalam bahasa mudah, Interferon ni fungsinya untuk lindungi tubuh dari pelbagai jenis penyakit terutama sekali penyakit yang disebabkan oleh virus.

Masa virus masuk dalam tubuh dan menginfeksi sel-sel tubuh, Interferon akan segera terbentuk sebelum sistem imun yang spesifik respon kepada infeksi tersebut dan membantu melawan infeksi tersebut.

Interferon penting taw dalam mengaktifkan sel-sel kekebalan tubuh seperti sel-sel pembunuh semulajadi (Natural Killer Cells) dan sel-sel limfosit termasuk makrofag.

Interferon juga dapat meningkatkan perlawanan terhadap infeksi juga sel tumor.

Ibaratnya, seperti rumah terbakar, bombalah Interferonnya :)

NutriFeron pula dia panggil lagi ramai bomba, lagi mudah dan cepat untak padam rumah terbakar tadi :)

NutriFeron Shaklee


NutriFeron Shaklee

NutriFeron Shaklee di cipta oleh Dr Yasuhiko Kujima. Dia ambil masa 40 tahun untuk kaji apa yang terbaik untuk NutriFeron dan dalam penyelidikan dia, dia dah kaji 200 ekstrak tumbuh-tumbuhan tapi yang terbaik adalah 4  (yang ada dalam NutriFeron sekarang)

Kandungan Dalam NutriFeron Shaklee

  • Bunga Sunflower
Menghasil dan memperkuatkan keupayaan memusnahkan virus dan kuman
  • Biji Labu
Meransang pengeluaran InterFeron semulajadi di dalam tubuh dan menentang radikal bebas dan faktor penyebab kanser
  • Biji Plantago
Mengandungi polisakarida yang mengaktifkan sel imun
  • Bunga Japanese Honey Suckle
Menentang penceroboh virus ke kuman

Kelebihan NutriFeron Shaklee


Kelebihan NutriFeron Shaklee


Semoga Bermanfaat! :)


Anda Berminat Dengan NutriFeron Shaklee?

Klik Di Sini Untuk Pesan Sekarang

ATAU

Daftar Ahli Shaklee Untuk Makan Sendiri Bagi Penjimatan Berganda

Dengan keberkesanan produk dan kualiti yang terjamin, Saya memerlukan Pengedar bagi setiap pelusuk negeri.

Hubungi saya, Ani Haryani 014-7222642 jika berminat untuk menjadi Pengedar. Kehadiran Anda amatlah dialukan

Pengedar Shaklee Kuala Lumpur : Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895

"Do What You Love"

Pengurusan Masa LuvHaryani

Jam di dinding terus berdetak aaa 

Tetiba lagu Ayda Jebat hehe

Syok taw layan lagu Ayda Jebat, catchy

Pengurusan Masa LuvHaryani

Pengurusan Masa LuvHaryani

Meh ani nak bagitahu, orang selalu anggap ani kerja kat rumah banyak masa (sebenarnya masa sama 24 jam), tv ani tak buka, tak lepak pun, kalau dekat rumah buat kerja Shaklee je sampai habis masa macam waktu pejabat, malam dah habis kemas rumah bukalah balik computer sebab nak update blog <3. begitulah rutinnya, kalau ani keluar ani pastikan ianya pasal kerja tak melencong, tak ke laut :)

Macam orang lain tahu, ani tak buat satu kerja, ani ada uber untuk kawan-kawan yang dekat, ada tutor, hari jumaat ada mengajar jugak sebentar

Bagaimana Ani Menguruskan Masa?


1. Bangun awal, boleh kemas rumah awal-awal

2. Setiap pagi ani set apa perlu ani buat. Tulis lah

3. Ani memang ada list to do setiap hari

4. Ada ajakan atau apa-apa sahaja, calendar sangat penting untuk di mark

5. Penting, minta Dia mudahkan

Adakalanya, ada benda yang ani kena fikir cepat, switch timetable, jadi ani dah set satu hari ni dalam minda. Jadi, bila kena switch, ada hal, contoh : tiba-tiba customer nak vitamin sekarang, maka ani dah boleh agak dalam minda, mana yang ani boleh selit dan automatik boleh kemaskan balik jadual untuk hari ni

Kita sebagai hamba berusahalah! Bukankah Dia Maha Kaya? Maha Pemurah lagi Maha Penyayang

Buat je dan Terus Berusaha !

Semoga Bermanfaat :)


Daftar Ahli Shaklee Untuk Makan Sendiri Bagi Penjimatan Berganda

Dengan keberkesanan produk dan kualiti yang terjamin, Saya memerlukan Pengedar bagi setiap pelusuk negeri.

Hubungi saya, Ani Haryani 014-7222642 jika berminat untuk menjadi Pengedar. Kehadiran Anda amatlah dialukan.

Pengedar Shaklee Kuala Lumpur : Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895

"Do What You Love"

Nutriwhite Gentle Deep Foaming Cleanser Pencuci Muka Terbaik Dari Bahan Semulajadi

Pencuci muka ni well known taw

Ani ada kawan tengok Gentle Deep Foaming Cleanser ni, katanya oh! ni produk Shaklee ye?

Setanding produk terkemuka :)

Nutriwhite Gentle Deep Foaming Cleanser Pencuci Muka Untuk Kulit Orang Asia

Gentle Deep Foaming Cleanser Nutriwhite

Korang Tau Tak?

Sebenarnya produk Nutriwhite ni sememangnya dicipta khas untuk kulit orang Asia. Saintis Jepun cipta benda ni maka terhasillah produk Nutriwhite . (untuk kita taw!)

Bestnya lagi adalah ianya semua dari bahan semulajadi tiada bahan-bahan terlarang dan bahan-bahan merbahaya pada kulit. Oh tiada!

Dan bestnya lagi dan lagi , ani pun guna sekali, nak jugak hee :) senyum banyak :D

Kandungan & Kelebihan Nutriwhite Gentle Deep Foaming Cleanser


Apa yang buatkan ianya ramai tertarik dengan pencuci muka ni? :) Mari ani terangkan satu persatu.

  • Rumpai Laut untuk bantu menghilangkan kotoran dan buang sel-sel mati dan menegangkan kulit
  • Alga Hijau menyahtoksinkan dan melembapkan
  • Strawberi Bengonia mencerahkan dan mengimbangkan pigmen
Yang buat ani jatuh cinta lagi sebagai pengguna bila tube nya besar dan tak tahu bila nak habis. Sangat-sangat berbaloi

Testimoni Nutriwhite Gentle Deep Foaming Cleanser


Testimoni Nutriwhite Gentle Deep Foaming Cleanser

Testimoni Nutriwhite Gentle Deep Foaming Cleanser

Testimoni Nutriwhite Gentle Deep Foaming Cleanser

Semoga Bermanfaat! :)


Anda Berminat Dengan Nutriwhite Gentle Deep Foaming Cleanser ?


Klik Di Sini Untuk Pesan Sekarang

ATAU

Daftar Ahli Shaklee Untuk Makan Sendiri Bagi Penjimatan Berganda

Dengan keberkesanan produk dan kualiti yang terjamin, Saya memerlukan Pengedar bagi setiap pelusuk negeri.

Hubungi saya, Ani Haryani 014-7222642 jika berminat untuk menjadi Pengedar. Kehadiran Anda amatlah dialukan.

Pengedar Shaklee Kuala Lumpur : Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895

"Do What You Love"

Promosi Shaklee Disember 2016

Ani harap tak lambat bagitahu dan ani teruja nak bagitahu hee~

Kalau nak tahu, promosi bulan ni adalah hadiah pertama yang ani beri pada diri sendiri guna duit bonus Shaklee

Sebab diri sendiri amatlah berjimat cermat, nak bagi hadiah pada diri sendiri pun minta izin taw? ~ngee

Promosi Shaklee Disember 2016 : Shaklee Collagen Powder


Promosi Disember 2016 : Shaklee Collagen Powder

Mesti ramai yang nak kulit cantik kan, tipulah siapa tak nak, ani pun nak :)

Tapi dalam masa sama, ani sangat malas pakai make up sebab ani rasa susah nak solat nanti, ani kena basuh, buang segala make up baru sah solat. Untuk ani, ianya agak merenyahkan huhu jadi ani suka muka sedia ada walaupun muka ni harus di perbaiki.

Inilah bestnya promosi bulan ni : Collagen Powder :)


Shaklee Collagen Powder

Shaklee Collagen Powder


Inilah rupanya Collagen : putih sesuci embun pagi giteww :)

Satu yang best tentang Collagen Powder ni molekul dia, dia beri penyerapan unggul dengan 1000 dalton. Mestilah nak ambil sesuatu yang beri penyerapan yang best supaya cantik dari hujung rambut hingga hujung kaki,,gitteww :)

Collagen ni dari Sisik Ikan Merah taw :)

Kandungan Shaklee Collagen Powder


Ani fokus pada kandungan terus taw!. Bagi mereka yang biasa ambil Collagen, pesti menitik beratkan tentang kandungan kan? Jom lihat satu persatu :)

  • Ekstrak Biji Benih Camelia Japonica
Ok, kenapa Ekstrak Biji Benih Camelia Japonica? :) Sebab dalam ekstrak biji benih ni ada Asid Oleik. Asid Oleik ni sejenis emolien kulit dan pelembap yang unggul, Ada bahan antioksida semulajadi Isoflavone  bantu kurangkan radikal bebas.

  • Ekstrak Pfaffia
Pfaffia ni sebenarnya Ginseng Brazil. Bila digabungkan Pfaffia bersama ekstrak Biji Benih Camelia Japonica ia dapat menyokong pembentukan kolagen dan asid hialuronik. Asid Hialuronik sangat penting dalam menghindarkan tisu badan dan buatkan kulit lembut, lembap dan rata.

  • Elastin Dari Kolagen Ikan
Elastin dapat bantu kekalkan keanjalan dan ketegangan kulit toink toink hehe. Siapa tak suka kan? :) Kolagen Ikan mengandungi elastin bagi manfaat untuk kulit lebih tegang, gebu dan anjal.

  • Vitamin C & Vitamin B
Vitamin C menggalakkan pengeluaran kolagen dan mengawal radikal bebas yang merosakkan kulit. Vitamin B membantu dalam metabolisme karbohidrat, lemak dan protein untuk bantu menghasilkan tenaga yang diperlukan dalam pengeluaran kolagen dalam sel

  • Ekstrak Kerang-Kerangan
Glukosamina daripada ekstrak kerang-kerangan penting dalam sintesis bendalir sinova bagi melicinkan pergerakan sendi dan melembapkan mata untuk melegakan ketidakselesaan mata.

  • Lactobasilus Acidholipus
Ini adalah sejenis bakteria baik. Ia membantu dalam mengimbangi usus mikroflora dan memudahkan pembinaan semula sistem usus sihat bagi meningkatkan penyerapan kolagen.


Testimoni Shaklee Collagen Powder


Testimoni Shaklee Collagen Powder

Testimoni Shaklee Collagen Powder


Semoga Bermanfaat! :)


Anda Berminat Dengan Shaklee Collagen Powder?

Klik Di Sini Untuk Pesan Sekarang

ATAU

Daftar Ahli Shaklee Untuk Makan Sendiri Bagi Penjimatan Berganda

Dengan keberkesanan produk dan kualiti yang terjamin, Saya memerlukan Pengedar bagi setiap pelusuk negeri.

Hubungi saya, Ani Haryani 014-7222642 jika berminat untuk menjadi Pengedar. Kehadiran Anda amatlah dialukan.

Pengedar Shaklee Kuala Lumpur : Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895

"Do What You Love"

Pemilik Hati, Jiwa & Raga Ani Haryani

Pastinya setiap orang ada orang yang mereka sayang

Ani juga tidak terkecuali

Mereka lah yang ada dalam segenap hati ani

Pemilik Hati Ani

Pemilik Hati Ani

Pemilik Hati Ani

Merekalah ada dalam segenap penjuru hati ani, mama, abah, amal, qilah, yana yang ada dalam hati ani. Merekalah yang tahu ani ni bagaimana orangnya, kecil hingga ke besar, apa ani suka, apa yang ani tak suka, gelak ketawa, usik mengusik saja bagi kakak dia bising hehe

Dan adik-adik ani tahu masa bila ani betul-betul marah.Inilah keluarga, punya kekurangan in syaa Allah dengan kepala 6 orang sekarang ini, ianya saling melengkapi In syaa Allah :)

Sungguhlah, ani pastilah sayang mereka. Ani anak sulung kot terus terang pulak tu orangnya kan huhu, bila ada yang sakit je, ani kata ambil Vitamin C, angin ambil Alfalfa, mama pening darah tinggi naik ke? Omega Guard ani sua hehe. Engkorang rasa diorang rimas tak? Kadang-kadang, ani rasa sendiri taw, aku ni tak rimaskan diorang ke? hehe. Paling best ani kata korang ambil jelah vitamin apa je yang ada kat dapur tu ~ngee

Ada yang tak nak tapi bila keluar dengan ani, ani memang standby vitamin dalam beg, selalu Vitamin C kan untuk sistem imun, Vitamin C bantu untuk tingkatkan pertahanan badan taklah mudah kena demam selsema bagai tu, memang ani akan bawak lagi-lagi bila balik kampung mahupun berjalan.

Ani lebih suka vitamin semulajadi daripada drugs.

Korang mesti tahu sebab apa kan? yelah..ani sayang tubuh ani, ani sayang keluarga ani, mestilah nak beri terbaik, tahu baik untuk masa sekarang dan akan datang.

Vitamin C Shaklee ni perlepasan jam demi jam, sumber utamanya adalah jagung.

Alhamdulillah, mereka adalah pinjaman anugerah yang tidak ternilai.

Vitamin Untuk Penjagaan Kesihatan Mereka


Sustained Release Vitamin C Shaklee

Vitamin C ni telan taw untuk dewasa

Apa Kelebihan Vitamin C Shaklee?


  • Meransang pembentukan kolagen
  • Memperbaiki sistem pendarahan seperti gusi berdarah, lebam 
  • Membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman
  • Membantu mengurangkan kolesterol dan tekanan darah
  • Membantu meningkatkan sistem imun
  • Membantu memperbaiki masalah insomnia, stress
  • Mambantu mengurangkan simptom flu dan selsema
  • Membantu mencerahkan kulit, melambatkan penuaan
  • Merangsang pengeluaran T-Cells untuk membantu melawan kanser
  • Membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang baik

Semoga Bermanfaat! :)


Anda Berminat Dengan Vitamin C Shaklee?

Klik Di Sini Untuk Pesan Sekarang

ATAU

Daftar Ahli Shaklee Untuk Makan Sendiri Bagi Penjimatan Berganda

Dengan keberkesanan produk dan kualiti yang terjamin, Saya memerlukan Pengedar bagi setiap pelusuk negeri.

Hubungi saya Ani Haryani, 014-7222642 jika berminat untuk menjadi Pengedar. Kehadiran Anda amatlah dialukan.

Pengedar Shaklee Kuala Lumpur : Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895

"Do What You Love"

Beri Manfaat Dalam Perniagaan

Sebenarnya, ani dapat ilmu ni dari radio Ikim.fm, tapi pangkatnya Tan Sri 

Ani dengar separuh sebab dengar je dah start huhu

Dan ani olah ikut bahasa ani dan apa yang ani ingat :)

Beri Manfaat Dalam Perniagaan


Beri Manfaat Dalam Perniagaan


Antara inti yang telah diutarakan dalam Radio Ikim tentang Beri Manfaat dalam Perniagaan adalah :

  • Beri manfaat utamanya kepada orang sekeliling kita, staff, anak-anak buah,customers kita dan yang berhubung dengan kita,
  • Perkhidmatan itulah yang memberi manfaat dan disitulah datangnya doa daripada mereka. Bila orang suka pada kita, pasti mereka doakan kita (ini untuk long term perniagaan kita)
  • Bantu anak buah untuk berjaya, berjiwa besar, biar mereka lebih berjaya dari kita disitulah hikmahnya, kita dapat pahala dari apa yang kita bantu
  • Beri manfaat dengan menjaga hubungan sesama kita. Tan Sri kata adakalanya Melayu sebab nak kejar rank, duit sanggup aniaya orang, bagaimana? dengan mengambil hak orang, tak jujur
  • Pentingnya adalah hasilnya berkah.

Bestkan ilmu ni?

Ani tahu ani dalam landasan yang betul. Legasi, Infinity, iReach groups

Semoga Bermanfaat! :)


Daftar Ahli Shaklee Untuk Makan Sendiri Bagi Penjimatan Berganda

Dengan keberkesanan produk dan kualiti yang terjamin, Saya memerlukan Pengedar bagi setiap pelusuk negeri.

Hubungi saya, Ani Haryani 014-7222642 jika berminat untuk menjadi Pengedar. Kehadiran Anda amatlah dialukan.

Pengedar Shaklee Kuala Lumpur : Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram ; LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895

"Do What You Love"

Kenapa Percutian Langkawi Best Bersama Shaklee

Baru-baru ni seramai 300 leaders yang berkelayakan dapat pergi FREE TRIP yang Shaklee anjurkan, 3 hari 2 malam

Yang best tu, semuanya free taw, siap dapat duit poket lagi

Kena tahu, yang Shaklee tawarkan 3C kepada mereka yang berminat untuk berbusiness Shaklee iaitu Cash. Car & Convention (tertakluk kepada terma dan syarat)

Tahun ni dalam negara, ke Langkawi lah :)

Kenapa Percutian Langkawi Best Bersama Shaklee?


Percutian Ke Langkawi Bersama Shaklee

  • Korang Tau Tak, mereka menginap di  hotel 5 stars satu sen pun tak keluar duit! , The Westin Langkawi Resort & Spa. Katil yang dorang tidur tu RM 13K  sesuailah dengan namanya Westin Heavenly Bed (crisp cotton lines, plush pillow and duvets for the best slumber) Hmm..heaven kan?
  • Mereka sampai je di sambut bagaikan ala-ala VVIP taw!, ada paluan kompang (orang kahwin ke hehe) dan welcome drink. Terasa specialnya, Cuba pergi sendiri! Kompang pun takde apatah lagi air makanan untuk selamat datang. Layanan 5 stars taw!
  • Dapat duit poket dari Shaklee. Shaklee bagi sorang dapat RM150. Makan free, transportation free, semua free. OK sangatlah kan RM150 duit shopping :)
  • Pergi balik Langkawi-Kuala Lumpur naik flight.Nama pun di taja kan, maka ticket nya automatik di tajalah :) . Kemudiannya yang ni best! Free luggage 30kg pergi dan 30kg balik untuk flight MAS, Malindo Air atau Air Asia. Betul tak free dari sesen pun tak keluar. Best sangat!
  • Welcome dinner tema nya : Tropical Sunset Dinner at Meritus Pelangi Resort. Tengok Sunset taw!!  Makan malam sedap-sedap penuh meja,  warna warni ala-ala haiwan gitu. Siapa yang dapat anugerah Tropical King & Queen dorang dapat sebotol Vivix taw nilainya RM 475.00 dan ada dapat lucky draw tumbler exclusive dari US. Untuk kanak-kanak pula yang menang games dapat vitamin Vitalea for Kids.
  • Itinerary best-best! - Jalan-jalan pergi ke Mangrove River Tour, Langkawi Cable Car, SkyBridge & 3D Art Museum. Dalam bas Shaklee mereka di berikan air Performance Drink untuk tenaga dan dalam bot masa river tour setiap orang dapat 2 biji Peppermint Ginger Plus kot-kot ada yang loya. Tengok Shaklee ambil berat taw pasal kesihatan para ahlinya. Again, free lagi :)
  • Lunch dan Dinner pun di taja oleh Shaklee, kat sana dapat makan free + sedap sepuas-puasnya. 
  • Shopping di Kuah Town dan Chenang Beach. (apa lagi guna lah duit poket Shaklee bagi kan, RM150)
  • Suprised first day dapat bagpack free dan second day dapat bantal bucuk kaler hijau atas katil. Comel , cantik taw bantal dia.

Best kan jadi Ahli Shaklee?

Semoga Bermanfaat! :)


Daftar Ahli Shaklee Untuk Makan Sendiri Bagi Penjimatan Berganda

Dengan keberkesanan produk dan kualiti yang terjamin, Saya memerlukan Pengedar bagi setiap pelusuk negeri.

Hubungi saya, Ani Haryani 014-7222642 jika berminat untuk menjadi Pengedar. Kehadiran Anda amatlah dialukan.

Pengedar Shaklee Kuala Lumpur : Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895

"Do What You Love"

Ibu Hamil Cergas Bertenaga Dengan Set Ibu Hamil Shaklee

Vitamin bukanlah ubat Vitamin bantu untuk lengkapkan nutrient yang tiada atau hilang pada tubuh Nutrisi lengkap mempengaruhi tahap ...