Skip to main content

Posts

Showing posts from January, 2017

Pertama Kali Ani Ambil Shaklee Collagen Powder

Ani ada kata ani pergi kelas bersama dengan Pakar Nutrisi Shaklee, dengar tentang Vivix terus tekad nak bagi mama rasa. Alhamdulillah, sampai sekarang :)
Kisah Shaklee Collagen Powder pula, ani pergi kelas ani mohon diri sendiri rasa collagen ni, please hehe
Pertama Kali Dengan Shaklee Collagen Powder

Masa first time cuba, sayangnya dengan collagen ni. skip skip taw selang 2 hari gitu, yelah benda yang kita sayang.
Tapi, apa yang ani suka dan perasan ketara ambil collagen ni tumit kaki ni sedap pijak! . rasa lembut. Toink Toink!. Lagi sedap berjalan. Boleh berjalan, lompat, Terbang!! ( Ha itu lebih, hehe tapi perasaannya begitu)
Untuk diri ani, ini yang paling ketara. Sungguh!
Ani sedar ani aktif,gerak sana sini, sedap taw kaki pijak! Betul! Shaklee Collagen Powder membantu dalam pergerakan, sokong kesihatan sendi dan tulang. Selain itu, kaki jadi sedap sebab ani tahu dia sekali melembapkan dan kembalikan keanjalan kan? 
Shaklee Collagen Powder cantik dari hujung rambut hingga ke hujung kaki…

Anak Ladang Dunia Akhirat

Korang Taw Tak?
Ani dah doakan anak ani since ani belajar lagi hehe. Over kan? Tapi, kalau sesiapa yang pergi solat jemaah di Masjid pun, doa habis solat mesti ada sekali doa isteri, zuriat sedap mata memandang, penyejuk hati, baik lagi jadi Imam bertaqwa kan? so bagi ani takpelah ani doa dari awal
Walaupun tak kahwin lagi hehe
Anak Ladang Dunia Akhirat

Korang Taw Tak? Business Shaklee ni boleh diwariskan. Bila kita dah tiada, business boleh beri pada anak-anak, In syaa Allah
Tapi ada yang lebih penting bagi ani, adalah nak mereka membesar jadi manusia yang baik, manusia yang bermanfaat, In syaa Allah of course berjaya dunia akhirat sayang , In syaa Allah, Aamiin Ya Rabbal Alaamiin (tulis dengan penuh perasaan hehe)
Bukanlah kekayaan yang ani nak letakkan nombor satu dalam hidup mereka. Tak! Cukup jadi manusia yang baik, tak tinggal solat, Al Quran buka setiap hari. Pegang Allah, ani yakin dan percaya Allah akan jaga mereka. Bagaimana keadaan sekalipun! Sesulit bagaimanapun! Bila solat di j…

Cerita ESP & Ani Untuk Gemukkan Badan

Selalu orang cerita ESP untuk cantik!
Ani tak nafi, ESP juga boleh membantu untuk beri rasa kenyang dan naikkan berat badan
Naikkan berat badan? Boleh, cari Pengedar Shaklee Sah yang anda yakini :)
Cerita Ani Dan ESP

Ani start ambil ESP (cara untuk gemukkan badan) adalah pada bulan Oktober yang betul-betul gayanyalah ~hee ani makin suka apa ani dapat. Betul, ani takes time mula-mula nak ambil ESP, ani ambil pagi then try malam kemudian dah tersuka ambil lebih hehe~ betullah kita belajar sedikit demi sedikit, apply dan Yeay! Alhamdulillah. Benarlah, berjalan dalam setiap langkah tapi jangan berhenti!.
Pagi tadi ani dah makan nasi dengan sup kemudian roti, lunch nanti tepat pada masa mesti perut menggagau, malam dalam 7-9 tu memang minta makanan. Alhamdulillah.
Bagi yang ada masalah makan sikit, cepat kenyang, berat pun comel-comel genit je kan, mesti faham apa ani bagitahu. In fact, ani tahu kekurangan protein juga boleh menyebabkan seseorang mudah jatuh sakit.
Perbezaan sekarang lain taw dar…

Bagaimana Vivix Membantu Meningkatkan Keupayaan Sel?

Entri sebelum ni ani berbicara tentang telomeres
Yakni, Vivix menjaga sel
Kali ni, ani nak cerita Vivix membantu meningkatkan keupayaan sel.
Bagaimana Vivix Membantu Meningkatkan Keupayaan Sel?

Antara perkara paling penting yang ani rasa perlu ramai fahami adalah tentang tindakan Vivix yang membantu meningkatkan keupayaan sel.

Bagaimana Vivix membantu meningkatkan keupayaan sel? :)

Setiap sel ada mitochondria.

Mudah untuk difahami, ianya seperti enjin bagi sebuah kereta. Lagi powerful engine, lagi power kereta kan! 

Macam tu jugaklah dengan sel badan kita. Jika ada banyak mitochondria, lagi powerful sel tersebut.

Umumnya, semakin kita tua, mitochondria dalam sel juga semakin merosot. Jadi, Vivix bertindak sebagai anti penuaan dengan meningkatkan mitochondria.

Contoh Mudah :

50% sel pancreas rosak = mula dapat sakit diabetis + gula meningkat

Makan Vivix, sel-sel yang masih ada dalam pancreas, diingatkan keupayaannya, jadi peratusan keupayaan meningkatkan dan kawalan gula juga semakin baik. 

Ini cum…

Benarkah Vivix Membuatkan Seseorang Menjadi Lebih Muda?

Bila sebut Vivix je semua faham anti aging
Nak cantik, nak muda tapi benarkah apa yang anda faham tentang Vivix si anti aging.
Vivix To Feels 20 Years Younger?
Benarkah Vivix Membuatkan Seseorang Menjadi Lebih Muda?

Ini gambar Master Law pada tahun 2015 usianya 50 tahun. Kini, Master Law berusia 52 tahun. Nampak seperti umur 50 tahun tak masa gambar ni? ;)
Berbalik kepada tajuk, perlu faham di sini Vivix adalah anti aging. Anti penuaan kepada SEL
Tak bermaksud ambil Vivix, umur tak bergerak. Tidak! Umur pasti akan bergerak dan kita juga akan tua.
Tetapi, Vivix antipenuaan kepada sel bermaksud SEL kita tak seperti dulu. Bila sel mati, ganti kepada sel yang sihat dan bukannya sel yang sakit.
Pernah nampak orang yang berusia, wajahnya sudah berkedut, bongkok tetapi ada yang berusia badannya OK je, steady je plus tak nampak pun sama seperti umurnya. Tengok Tun Dr Mahathir badan dan pemikirannya masih lagi kita suka dengar.
Dalam sains, ia berkaitan dengan Telomeres. Telomeres tidak memendek.
Pastin…

Vivix Menjaga Sel

Vivix produk powerful.
Yang ambil Shaklee, pasti mengenali Vivix. Pasti!
Tapi apa yang membuatkan Vivix ni sangat special berbanding yang lain ?
Vivix menjaga sel :)
Ambil Vivix Untuk Menjaga Sel


Selalu orang kata, ambil Vivix untuk cantik, untuk kelihatan lebih muda tapi ia sebenarnya lebih daripada itu, Vivix untuk menjaga sel.
Profesor Dr Elizabeth Blackburn adalah pemenang Noble Prize dan Beliau adalah pengkaji telomeres.
Hasil kajiannya menunjukkan pengguna yang mengambil Vivix, telomeres 40% lebih panjang daripada yang tidak mengambilnya.
Telomeres ini adalah satu komponen dalam kromosom kita. Dia pengikat atau penutup di hujung kromosom dan ianya adalah benda yang paling kecil tetapi sangat memberi kesan kepada kehidupan kita.
Apabila meningkatnya usia, automatik telomeres kita pendek. Tapi, jika ianya pendek sebelum masanya contoh disebabkan oleh kurangnya nutrisi, pendedahan radikal bebas, kita akan mengalami penuaan sel sebelum usia.
Contoh cepat sakit dan mengalami penyakit yang kron…

Promosi Shaklee Januari 2017

Rasa masih belum terlambat untuk kata pada semua Selamat Tahun Baru!

Moga Tahun Baru menjadikan kita insan yang lebih baik dan berjaya in syaa Allah.

Baik, apakah promosi Shaklee Januari 2017? Jeng Jeng Jeng


Promosi Shaklee Januari 2017 VivixPasti ramai sukakan Vivix. Termasuklah ani sendiri hee
Vivix kan produk yang menjaga sel. Jangan tak tahu,  Vivix kaya dengan Resveratrol juga Polifenol yang baik untuk penjagaan kesihatan keseluruhan.

Kelebihan Vivix Shaklee
Bila sebut tentang anti penuaan, ia adalah melambatkan penuaan sel. Dalam badan kita ada telomeres. Telomeres ni ada dalam kromosom. Dia berada di hujung atau boleh di panggil penutup.
Secara logiknya apabila sudah berusia telomeres akan menjadi pendek? Tapi bagaimana telomeres yang pendek sebelum masanya?

Masalah kesihatan, kulit muka nampak perubahan juga ada yang beruban pada usia muda kan? 



Testimoni Vivix Shaklee

Semoga Bermanfaat!
Dengan keberkesanan produk, Saya Haryani, mencari Pengedar bagi setiap pelusuk negeri. Kehadiran Anda …