Pertama Kali Ani Ambil Shaklee Collagen Powder


Ani ada kata ani pergi kelas bersama dengan Pakar Nutrisi Shaklee, dengar tentang Vivix terus tekad nak bagi mama rasa. Alhamdulillah, sampai sekarang :)

Kisah Shaklee Collagen Powder pula, ani pergi kelas ani mohon diri sendiri rasa collagen ni, please hehe

Pertama Kali Dengan Shaklee Collagen Powder


Shaklee Collagen Powder

Masa first time cuba, sayangnya dengan collagen ni. skip skip taw selang 2 hari gitu, yelah benda yang kita sayang.

Tapi, apa yang ani suka dan perasan ketara ambil collagen ni tumit kaki ni sedap pijak! . rasa lembut. Toink Toink!. Lagi sedap berjalan. Boleh berjalan, lompat, Terbang!! ( Ha itu lebih, hehe tapi perasaannya begitu)

Untuk diri ani, ini yang paling ketara. Sungguh!

Ani sedar ani aktif,gerak sana sini, sedap taw kaki pijak! Betul! Shaklee Collagen Powder membantu dalam pergerakan, sokong kesihatan sendi dan tulang. Selain itu, kaki jadi sedap sebab ani tahu dia sekali melembapkan dan kembalikan keanjalan kan? 

Shaklee Collagen Powder cantik dari hujung rambut hingga ke hujung kaki.

Kandungan Shaklee Collagen Powder


  • Red Snipper Scale , Sisik Ikan Merah
Sumber premium kolagen dengan penyerapan lebih tinggi dan pencemaran yang lebih kecil berbanding dengan kolagen binatang.

  • Ekstrak biji benih Camellia Japonica
Mengandungi Asid Oleik. Sejenis emolien kulit dan pelembap yang unggul dan bahan antioksida semulajadi. Isoflavon dapat membantu mengurangkan radikal bebas.

  • Ekstrak Pfaffia
Pfaffia digelar sebagai Ginseng Brazil yang bila digabungkan dengan ekstrak biji benih Camelia Japonica dapat menyokong pembentukan kolagen dan asid hialuronik. Dengan kemampuannya, untuk mengikat jumlah air yang besar, asid hialuronik memainkan peranan penting dalam menghidratkan tisu badan dan membuatkan kulit lembut, lembap dan rata.

  • Ekstrak dari Kolagen Ikan
Elastin dapat mengekalkan keanjalan dan ketegangan kulit yang boleh melantun apabila di cubit. Kolagen Ikan mengandungi elastin yang berfungsi bersama kolagen untuk kulit tegang, gebu dan anjal.

  • Vitamin C dan Vitamin B
Vitamin C menggalakkan pengeluaran kolagen dan melawan radikal bebas yang merosakkan kulit dan Vitamin B terlibat dalam metabolisme karbohidrat, lemak dan protein untuk menghasilkan tenaga yang diperlukan dan pengeluaran kolagen dalam sel.

  • Ekstrak Kerang-Kerangan
Glukosamina daripada ekstrak kerang-kerangan adalah penting dalam sintesis bendalir sinovia bagi melicinkan pergerakan sendi dan melembapkan mata untuk mengelakkan ketidakselesaan mata.

  • Loctabasilus Acidophilus
Ia adalah sejenis bakteria baik. Membantu dalam mengimbangi usus mikroflora dan  memudahkan pembinaan semula sistem usus sihat bagi meningkatkan penyerapan kolagen.

Kelebihan Shaklee Collagen Powder


Kebaikan Shaklee Collagen Powder

Testimoni Shaklee Collagen Powder


Testimoni Shaklee Collagen Powder

Testimoni Shaklee Collagen Powder


Semoga Bermanfaat!:)


Anda Berminat Dengan Shaklee Collagen Powder?


Klik Di Sini Untuk Pesan Sekarang

ATAU

Daftar Ahli Shaklee Untuk Makan Sendiri Bagi Penjimatan Berganda

Dengan keberkesanan produk dan kualiti yang terjamin, saya memerlukan Pengedar bagi setiap pelusuk negeri.

Hubungi saya, Ani Haryani 014-7222642 jika berminat untuk menjadi Pengedar. Kehadiran Anda amatlah dihargai.

Pengedar Shaklee Kuala Lumpur : Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895

"Do What You Love"

Anak Ladang Dunia Akhirat

Korang Taw Tak?

Ani dah doakan anak ani since ani belajar lagi hehe. Over kan? Tapi, kalau sesiapa yang pergi solat jemaah di Masjid pun, doa habis solat mesti ada sekali doa isteri, zuriat sedap mata memandang, penyejuk hati, baik lagi jadi Imam bertaqwa kan? so bagi ani takpelah ani doa dari awal

Walaupun tak kahwin lagi hehe

Anak Ladang Dunia Akhirat


Anak Ladang Dunia Akhirat

Korang Taw Tak? Business Shaklee ni boleh diwariskan. Bila kita dah tiada, business boleh beri pada anak-anak, In syaa Allah

Tapi ada yang lebih penting bagi ani, adalah nak mereka membesar jadi manusia yang baik, manusia yang bermanfaat, In syaa Allah of course berjaya dunia akhirat sayang , In syaa Allah, Aamiin Ya Rabbal Alaamiin (tulis dengan penuh perasaan hehe)

Bukanlah kekayaan yang ani nak letakkan nombor satu dalam hidup mereka. Tak! Cukup jadi manusia yang baik, tak tinggal solat, Al Quran buka setiap hari. Pegang Allah, ani yakin dan percaya Allah akan jaga mereka. Bagaimana keadaan sekalipun! Sesulit bagaimanapun! Bila solat di jaga, in syaa Allah perilaku juga terjaga. Solat tu membetulkan kita kan, In syaa Allah.

Best kan ada zuriat yang kita boleh bentuk, kita boleh asuh dengan acuan sendiri. Pastilah ani nak mereka jadi lebih baik, lebih bagus dari ani.

Sebelum nak dapatkan begitu, ani sendiri kena ubah diri ani jadi baik, bagus dari sebelum ni, In syaa Allah

Hidup kenalah berusaha, ajal tak tahu. At least kalau ani pergi, ani nak dan ada sedikit untuk ani beri pada keluarga ani akan datang, In syaa Allah.

Tidak mengapa untuk doa dari sekarang. Allah takkan balas dengan tangan yang kosong, sama ada di makbulkan terus, di beri penangguhan sementara untuk kebaikan kita atau digantikan dengan yang lebih baik.

Penting berusahalah! Di situ letaknya kasih pada diri. Bila dah kasih pada diri, In syaa Allah, kita mampu membahagiakan orang lain, In syaa Allah 

Im with Shaklee.


Semoga Bermanfaat! :)


Daftar Ahli Shaklee Untuk Makan Sendiri Bagi Penjimatan Berganda

Dengan keberkesanan produk dan kualiti yang terjamin, saya memerlukan Pengedar bagi setiap pelusuk negeri.

Hubungi saya, Ani Haryani 014-7222642 jika berminat untuk menjadi Pengedar. Kehadiran Anda amatlah dialukan.

Pengedar Shaklee Kuala Lumpur : Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895

"Do What You Love"

Cerita ESP & Ani Untuk Gemukkan Badan


Selalu orang cerita ESP untuk cantik!

Ani tak nafi, ESP juga boleh membantu untuk beri rasa kenyang dan naikkan berat badan

Naikkan berat badan? Boleh, cari Pengedar Shaklee Sah yang anda yakini :)

Cerita Ani Dan ESP


Ani Haryani & ESP Shaklee

Ani start ambil ESP (cara untuk gemukkan badan) adalah pada bulan Oktober yang betul-betul gayanyalah ~hee ani makin suka apa ani dapat. Betul, ani takes time mula-mula nak ambil ESP, ani ambil pagi then try malam kemudian dah tersuka ambil lebih hehe~ betullah kita belajar sedikit demi sedikit, apply dan Yeay! Alhamdulillah. Benarlah, berjalan dalam setiap langkah tapi jangan berhenti!.

Pagi tadi ani dah makan nasi dengan sup kemudian roti, lunch nanti tepat pada masa mesti perut menggagau, malam dalam 7-9 tu memang minta makanan. Alhamdulillah.

Bagi yang ada masalah makan sikit, cepat kenyang, berat pun comel-comel genit je kan, mesti faham apa ani bagitahu. In fact, ani tahu kekurangan protein juga boleh menyebabkan seseorang mudah jatuh sakit.

Perbezaan sekarang lain taw dari kuantiti makan. Dulu orang tension taw tengok ani makan, ada siap baik hati kata, aku nak kau habiskan makanan juga, tunggulah sambil borak end up ani akan kata, kak @ abang minta bungkus ye huhu (bawa balik, makan tak habis). Sadis taw! tapi sekarang tak! ani makan banyak! Alhamdulillah hee banyak tu ani rasa kuantiti orang yang normal lah. In syaa Allah ani boleh habiskan nasi satu pinggan sekali air, habislah 1 set, In syaa Allah :)

Alhamdulillah, selain ESP jujur ani ada ambil vitamin lain untuk naikkan berat badan.

Satu yang ani perasan jugak, bekas parut jerawat pada muka makin pudar hari demi hari. Ambil ESP lebih hehe In syaa Allah . Konsisten tengoklah perubahannya In syaa Allah

Kelebihan ESP Shaklee


Kelebihan ESP Shaklee

Semoga Bermanfaat! :)


Anda Berminat Dengan ESP Shaklee?


Klik Di Sini Untuk Pesan Sekarang

ATAU

Daftar Ahli Shaklee Untuk Makan Sendiri Bagi Penjimatan Berganda

Dengan keberkesanan produk dan kualiti yang terjamin, saya Haryani memerlukan Pengedar bagi setiap pelusuk negeri.

Hubungi saya, Ani Haryani 014-7222642 jika berminat untuk menjadi Pengedar. Kehadiran Anda amatlah dialukan.

Pengedar Shaklee Kuala Lumpur : Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID:1073895

"Do What You Love"

Bagaimana Vivix Membantu Meningkatkan Keupayaan Sel?

Entri sebelum ni ani berbicara tentang telomeres

Yakni, Vivix menjaga sel

Kali ni, ani nak cerita Vivix membantu meningkatkan keupayaan sel.

Bagaimana Vivix Membantu Meningkatkan Keupayaan Sel?



Antara perkara paling penting yang ani rasa perlu ramai fahami adalah tentang tindakan Vivix yang membantu meningkatkan keupayaan sel.

Bagaimana Vivix membantu meningkatkan keupayaan sel? :)

Setiap sel ada mitochondria.

Mudah untuk difahami, ianya seperti enjin bagi sebuah kereta. Lagi powerful engine, lagi power kereta kan! 

Macam tu jugaklah dengan sel badan kita. Jika ada banyak mitochondria, lagi powerful sel tersebut.

Umumnya, semakin kita tua, mitochondria dalam sel juga semakin merosot. Jadi, Vivix bertindak sebagai anti penuaan dengan meningkatkan mitochondria.

Contoh Mudah :

50% sel pancreas rosak = mula dapat sakit diabetis + gula meningkat

Makan Vivix, sel-sel yang masih ada dalam pancreas, diingatkan keupayaannya, jadi peratusan keupayaan meningkatkan dan kawalan gula juga semakin baik. 

Ini cuma perumpaan mudah untuk lebih memahami.


Bekas Pengacara NTV7 Ikhtiar Dengan Vivix 



Kelebihan Vivix Shaklee


Kelebihan Vivix Shaklee


Semoga Bermanfaat! :)


Anda Berminat Dengan Vivix Shaklee?


Klik Di Sini Untuk Pesan Sekarang

ATAU

Daftar Ahli Shaklee Untuk Makan Sendiri Bagi Penjimatan Berganda

Dengan keberkesanan produk dan kualiti yang terjamin, saya Haryani memerlukan Pengedar bagi setiap pelusuk negeri.

Hubungi saya, Ani Haryani 014-7222642 jika berminat untuk menjadi Pengedar. Kehadiran Anda amatlah dialukan.

Pengedar Shaklee Kuala Lumpur : Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895

"Do What You Love"

Benarkah Vivix Membuatkan Seseorang Menjadi Lebih Muda?

Bila sebut Vivix je semua faham anti aging

Nak cantik, nak muda tapi benarkah apa yang anda faham tentang Vivix si anti aging.

Vivix To Feels 20 Years Younger?

Benarkah Vivix Membuatkan Seseorang Menjadi Lebih Muda?


Master Law

Ini gambar Master Law pada tahun 2015 usianya 50 tahun. Kini, Master Law berusia 52 tahun. Nampak seperti umur 50 tahun tak masa gambar ni? ;)

Berbalik kepada tajuk, perlu faham di sini Vivix adalah anti aging. Anti penuaan kepada SEL

Tak bermaksud ambil Vivix, umur tak bergerak. Tidak! Umur pasti akan bergerak dan kita juga akan tua.

Tetapi, Vivix antipenuaan kepada sel bermaksud SEL kita tak seperti dulu. Bila sel mati, ganti kepada sel yang sihat dan bukannya sel yang sakit.

Pernah nampak orang yang berusia, wajahnya sudah berkedut, bongkok tetapi ada yang berusia badannya OK je, steady je plus tak nampak pun sama seperti umurnya. Tengok Tun Dr Mahathir badan dan pemikirannya masih lagi kita suka dengar.

Dalam sains, ia berkaitan dengan Telomeres. Telomeres tidak memendek.

Pastinya jika di izinkan Dia, panjang usia kita nak tua dalam keadaan yang lebih sihat kan? In syaa Allah

Vivix Menjaga Sel


Prof Dr Elizabeth Blackburn adalah pemenang Noble Prize dan Beliau adalah pengkaji telomeres.

Hasil kajiannya menunjukkan pengguna yang mengambil Vivix, telomeres 40% lebih panjang daripada yang tidak mengambilnya.

Telomeres ni adalah satu komponen dalam kromosom kita taw. Dia pengikat atau penutup di hujung kromosom dan ianya adalah benda yang paling kecil dan sangatlah memberi kesan kepada kehidupan seharian kita.

Apabila meningkatnya usia seseorang, automatik telomeres kita pendek. Tetapi jika ianya pendek sebelum masanya contoh disebabkan oleh kurangnya nutrisi, pendedahan radikal bebas, kita akan mengalami penuaan sel sebelum usia.

Seperti contoh, cepat sakit ada yang kronik, kulit wajah juga nampak penuaan, ada yang beruban sebelum masanya.

Vivix anti penuaan bermaksud melindungi sel daripada rosak atau kependekan telomeres dikurangkan cepatnya. 

Vivix Melindungi Sel Daripada Rosak

Kelebihan Vivix Shaklee


Kelebihan Vivix Shaklee


Semoga Bermanfaat! :)


Anda Berminat Dengan Vivix Shaklee?


Klik Di Sini Untuk Pesan Sekarang

ATAU

Daftar Ahli Shaklee Untuk Makan Sendiri Bagi Penjimatan Berganda

Dengan keberkesanan produk dan kualiti yang terjamin, saya Haryani memerlukan Pengedar bagi setiap pelusuk negeri.

Hubungi saya, Ani Haryani 014-7222642 jika berminat untuk menjadi Pengedar. Kehadiran Anda amatlah dialukan.

Pengedar Shaklee Kuala Lumpur : Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895

"Do What You Love"

Vivix Menjaga Sel

Vivix produk powerful.

Yang ambil Shaklee, pasti mengenali Vivix. Pasti!

Tapi apa yang membuatkan Vivix ni sangat special berbanding yang lain ?

Vivix menjaga sel :)

Ambil Vivix Untuk Menjaga Sel


Ambil Vivix Untuk Menjaga Sel


Selalu orang kata, ambil Vivix untuk cantik, untuk kelihatan lebih muda tapi ia sebenarnya lebih daripada itu, Vivix untuk menjaga sel.

Profesor Dr Elizabeth Blackburn adalah pemenang Noble Prize dan Beliau adalah pengkaji telomeres.

Hasil kajiannya menunjukkan pengguna yang mengambil Vivix, telomeres 40% lebih panjang daripada yang tidak mengambilnya.

Telomeres ini adalah satu komponen dalam kromosom kita. Dia pengikat atau penutup di hujung kromosom dan ianya adalah benda yang paling kecil tetapi sangat memberi kesan kepada kehidupan kita.

Apabila meningkatnya usia, automatik telomeres kita pendek. Tapi, jika ianya pendek sebelum masanya contoh disebabkan oleh kurangnya nutrisi, pendedahan radikal bebas, kita akan mengalami penuaan sel sebelum usia.

Contoh cepat sakit dan mengalami penyakit yang kronik, kulit wajah juga nampak penuaan dan ada yang beruban sebelum masanya.

Vivix antipenuaan bermaksud melindungi sel daripada rosak atau kependekan telomeres itu dikurangkan cepatnya.

Vivix untuk menjaga sel dan ikhtiar membantu dalam kehidupan yang lebih sihat.

Vivix Melindungi Sel Daripada Rosak


Vivix Melindungi Sel Daripada Rosak

Dr Elizabeth Blackburn Berbicara Tentang Telomeres



Kelebihan Vivix Shaklee


Kelebihan Vivix Shaklee

Semoga Bermanfaat! :)


Anda Berminat Dengan Vivix Shaklee?


Klik Di Sini Untuk Pesan Sekarang

ATAU

Daftar Ahli Shaklee Untuk Makan Sendiri Bagi Penjimatan Berganda


Dengan keberkesanan produk dan kualiti yang terjamin, saya, Haryani memerlukan Pengedar bagi setiap pelusuk negeri. 

Hubungi saya, Ani Haryani 014-7222642 jika berminat untuk menjadi Pengedar. Kehadiran Anda amatlah dialukan.

Pengedar Shaklee Kuala Lumpur : Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895

"Do What You Love"

Promosi Shaklee Januari 2017

Rasa masih belum terlambat untuk kata pada semua Selamat Tahun Baru!

Moga Tahun Baru menjadikan kita insan yang lebih baik dan berjaya in syaa Allah.

Baik, apakah promosi Shaklee Januari 2017? Jeng Jeng Jeng


Promosi Shaklee Januari 2017 Vivix

Pasti ramai sukakan Vivix. Termasuklah ani sendiri hee

Vivix kan produk yang menjaga sel. Jangan tak tahu,  Vivix kaya dengan Resveratrol juga Polifenol yang baik untuk penjagaan kesihatan keseluruhan.

Promosi Shaklee Januari 2017 Vivix

Kelebihan Vivix Shaklee


Bila sebut tentang anti penuaan, ia adalah melambatkan penuaan sel. Dalam badan kita ada telomeres. Telomeres ni ada dalam kromosom. Dia berada di hujung atau boleh di panggil penutup.

Secara logiknya apabila sudah berusia telomeres akan menjadi pendek? Tapi bagaimana telomeres yang pendek sebelum masanya?

Masalah kesihatan, kulit muka nampak perubahan juga ada yang beruban pada usia muda kan? 

Vivix Anti Penuaan Sel


Testimoni Vivix Shaklee

Testimoni Vivix Shaklee


Semoga Bermanfaat!


Dengan keberkesanan produk, Saya Haryani, mencari Pengedar bagi setiap pelusuk negeri.
Kehadiran Anda amatlah dialukan.


Daftar Ahli Shaklee Untuk Penjimatan Berganda

Pengedar Shaklee Kuala Lumpur : Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895


"Do What You Love"

Promosi Shaklee Januari 2018

Tak terlambat rasanya nak bagitahu Promo Januari 2018 Andai pergi home office Shaklee, akan tersenarai vitamin ni antara 10 favourites ...