Posts

Showing posts from January, 2016

Jump Street Malaysia Super Duper Awesome

Image
Semalam Ani berkesempatan untuk pergi ke Jump Street bersama keluarga Ani. 
Keluarga Ani best taw, keluarga ni termasuklah dua adik beradik kandung Ani + dua jiran Ani tapi Ani tak anggap pun mereka kawan atau jiran sebab mereka adalah family Ani. :) Suka hati Ani lah kan hihi
Ikatan tu rezeki. Anugerah dari Allah :)
Jump Street, Trampoline Park

Kami main 2 jam. 2 jam tu melompat-lompat! Memang lah Haryani lupa daratan huhu, Ani boleh kata jump street ni tempat riadah best ! Sangat-sangat best jika bawa family sebab semua perangai, peel masa kecik semua keluar kat situ hihi. 
Kasih sayang Ani ada pada mereka :)
Bila anda sampai ke sana, anda kena beli socks di sana, Ini adalah kerana safety reason. Tapi stokin dia cantik taw. Serious, next time nak pergi bawa je stokin tu so tak payah beli 2 kali  :)
Hijau Hitam itu adalah stokin Jump Street. Dia macam melekat dekat bawah taw. Ani rasa supaya tak tercabut, Ani rasa hehe :)
Serba Sedikit Tentang Jump Street
Jump Street ada banyak benda yang bol…

Penjualan Zinc Complex Sehingga Akhir Februari 2016 Ini Sahaja!

Image
Gempar kan! Ini bukan permainan ,ini betul-betul kejadian.
Penjualan Zinc Complex Shaklee bakal terhenti seketika untuk memberi laluan kepada new improved formula dan pendaftaran lesen baru.
Jangan sedih, dia masih ada lagi di bulan Februari 2016
Zinc Complex

17 Kelebihan Zinc Complex Yang Patut Anda Tahu
Umumnya, Zinc Complex sangat berkait rapat dengan  kesuburan lelaki & keguguran rambut kan?tapi sebenarnya dalam satu botol Zinc Complex ni  banyak faedah, macam-macam ada hehe.
Jom tengok satu-satu :)
Bantu Dalam Masalah JerawatKajian menunjukkan ZincComplex  berkesan untuk sembuhkan jerawat. dan Ia lebih baik dari penggunaan antibiotik. :)
EczemaEczema sangat digalakkan untuk ambil Zinc . Antara sebab berlakunya Eczema adalah kerana kurangnya Zinc dalam badan.
Bantu Seimbangkan HormonSeperti awal Ani katakan, Zinc  membantu dalam mengawal selia jumlah testosteron dalam badan. :)
Kesihatan KulitKorang tau tak? Zinc sangat berkait rapat dengan sintesis kolagen  di mana ianya bantu dalam …

Hadiah Dari Shaklee : Rewards Up Bonanza

Image
Di antara perkara best adalah apabila kita mendapat hadiah
Siapa tak suka hadiah woiii hehe
Hadiah bermakna tanda ingatan seseorang kepada kita, rewards atas hasil usaha kita.
Hadiah Dari Shaklee : Rewards Up Bonanza Apa yang ada di sebalik sebuah kotak? ~ngee (Kotak Shaklee tak besar ni, dia lagi lebar dan menggembirakan, giteww)
Sebenarnya akhir bulan lepas, Shaklee ada buat Rewards Up Bonanza untuk Ahli Shaklee nya. Pastinya, ada terms and condition, ehem hadiahnya lumayan. weee~
Alhamdulillah, Allah izinkan, Ani dan Adik Ani, Aqilah (dia juga Shaklee Independent Distributor, tanah jajahannya UKM hihi ) kami berdua dapat hadiah dari Shaklee. Alhamdulillah :)
Nak taw hadiah nya?  Hadiah nya adalah Vitamin Free. Yeay!! :)
Hadiah Dari Shaklee Untuk Ani & Aqilah


Aqilah dapat Zinc Complex


Ani dapat jeng jeng ESP, Shaklee Collagen Powder, Alfalfa, Omega Guard, B Complex dan Peppermint Ginger Plus.
Bagi Ani , hadiah ni sangat bermakna sebab Omega Guard Ani boleh bagi hadiah pada Mama, Collagen bo…

Senarai Kajian Terhadap Vivix Shaklee

Image
Yang mengenali produk Shaklee, pasti tahu tentang botol merah si Vivix.
Vivix bukanlah botol merah biasa oh no no no hehe
Penghasilannya, banyak kajian yang dilakukan. Semuanya untuk pastikan ia terbaik dan beri manfaat pada tubuh badan kita.
Vivix bantu musnahkan radikal bebas, memperbaiki sel serta melindunginya hingga ke peringkat sel.
Vivix Shaklee

Kajian Ke Atas Vivix Shaklee



Ikhtiar Pengakuan Dengan Vivix Shaklee
Testimoni Shaklee

Semoga Bermanfaat! :)

Anda berminat dengan supplement Vivix?



ATAU


Anda Berminat Untuk Menjadi Pengedar Shaklee?
Dengan keberkesanan produk dan kualiti yang terjamin, saya memerlukan Pengedar bagi setiap pelusuk negeri.
Hubungi saya, Ani Haryani 014-7222642 , jika berminat untuk menjadi Pegedar. Kehadiran Anda amat dialukan.
Pengedar Sah Kuala Lumpur : Ani Haryani (Shaklee ID : 1073895) sms/whatsapp : 014-7222642 fb@Instagram : LuvHaryani Shaklee ID : 1073895
"Do What You Love"

Vivix & Ikhtiar Berhenti Merokok

Image
Jika ditanya, supplement apa yang sesaui untuk membantu ikhtiar berhenti merokok, Ani suggest supplement Vivix.
Vivixmembantu dalam memusnahkan radikal bebas, memperbaiki sel serta melindunginya hingga ke peringkat cellular DNA.



Vivix & Berhenti Merokok


Vivix & Fungsinya

Mitokondria adalah organ terkecil yang ada dalam sel. Tugas dia, dia membantu dalam hasilkan tenaga dalam bentuk adenosine triphospate (ATP)
Tenaga ni kita guna untuk buat aktiviti seharian juga untuk proses penghadaman, perkumuhan & segala aktiviti di peringkat sel.
Kalau takde ATP, sel tubuh akan mati. Bila banyak, berlakualah kegagalan fungsi organ seterusnya dia tak boleh berfungsi. Inilah terjadi kepada pesakit ginjal.
Kesimpulannya, bila mitokondria gagal hasilkan tenaga ATP secukupnya, sel takde tenaga cukup untuk buat kerja dia sebagai sel yang aktif.



Testimoni Vivix Ikhtiar Untuk Berhenti Merokok




Semoga Bermanfaat :)
Anda berminat dengan supplement Vivix?


ATAU


Anda Berminat Untuk Menjadi Pengedar Shaklee?
<…

Promosi Tahun Baru Januari 2016 Shaklee

Image
Sempena Tahun Baru, Shaklee pun mengeluarkan promosi yang super duper menawan.
Selain kita ada matlamat dan impian yang kita ingin kecapi tahun ni, pastinya kita nak badan kita juga sihat supaya kita boleh aim straight to the goal ~ Giteww
Apa yang BEST  untuk permulaan tahun 2016 ni?

Promosi Januari 2016 Shaklee


Vivix Shaklee ( Buy 6 Get 7 @ Buy 2 Bottles Get 5% Discount)
Tahukah kalian? Bila kita ambil Vivix, mitokondrian bertambah dalam tubuh. Mitokondrian membantu dalam tingkatkan tenaga sel dan organ-organ seperti hati, pankreas, jantung, buah pinggang. Jadi, organ dan sel aktif berfungsi dengan baik.
Vivix bukan sebarang botol. Vivix kaya dengan Resveratrol dan juga Polifenol.

Kelebihan Vivix Shaklee
Zinc Complex ( Buy 3 Get 4)
Nak bagitahu ni, selepas 29 February 2016, Zinc Complex bakal diberhentikan sementara atas sebab new improved formula dan nak renew lesen daripada KKM. Maka, siapa yang berminat denganZinc Complex jangan lepaskan peluang.
Zinc Complex membantu dalam :
Mengaktifkan…

Permulaan Tahun Baru 2016 Di Broga Hill

Image
2016 membawa semangat baru untuk sentiasa bersama dengan blog LuvHaryani. Giteww~

Pembuka 2016 memang kami dah plan untuk mendaki Puncak Broga bersama-sama.
Hajat di hati nak naik sekali Gunung Tok Wan, namun bak kata kawan Ani, kalau dah panjat Gunung Tok Wan, Ani dah tak nak naik Broga lagi hihi
01.01.16 Mendaki Puncak Broga Bersama Mereka Alhamdulillah atas kenangan ini

Kenangan ini kenangan kami bertiga. Mereka sahabat Ani dari kecil.
Kecil macam mana tu? Boleh kata sahabat dari zaman pegang botol susu hihi. Korang mesti ada juga kan!
Kami bergerak daripada rumah pukul 05.30 pagi dan solat subuh di tempat parking Broga Hill walhal dekat Broga dah ada surau tapi tak nampak huhu gelap hehe.
Ini kali kedua Ani mendaki Broga. Banyak perubahan dan pemandangan berbeza selepas Broga terbakar dulu.
Kisah Pendakian Puncak Broga
Masa ni dah hujan hihi Tak silap masa ni ketinggian 1150 

Kami mendaki dari bawah ke Puncak Broga selama 45 minit beserta hujan. Ani tak kisah berapa lama pun, sebab ni kisah …