TIPS TIDUR BERKUALITI!

Assalamualaikum, :)


" Dan Dialah Tuhan yang menjadikan malam untuk kamu sebagai pakaian dan menjadikan tidur untuk berhenti rehat, serta menjadikan siang untuk keluar mencari rezeki" (Al-Furqan : 47)

Terasa sedap hati bila mulakan entri dengan maksud ayat Al-Qur'an.
Alhamdulillah. :)

Baik!

Semua  perlukan waktu rehat
Semua suka tidur kan? kan? kan?
Tapi kenapa la bangun dari tidur rasa sakit lenguh-lenguh badan macam tak tidur. Kepala macam nak tidur lagi bila dah bangun.


AWAT LAGU TU??

Bila lepas subuh lagi menjadi-jadi. Bangun!! Cergas di pagi hari! Jangan ada jangkitan virus M yakni Malas , jauh jauh!! (buat aksi tendang dengan sifat M)

Tapi, penatlah Ani, nak tidur lama.. Camner nak dapatkan tidur yang berkualiti?

Meh, cek bagi tips :)




  • Tidurlah dalam keadaan gelap.
Daripada Ibnu Umar , Rasulullah S.A.W bersabda: "Janganlah kamu membiarkan api menyala ketika kamu tidur" (Riwayat Bukhari) Tidur dalam gelap itu sunnah :)
Kelenjar pineal memerlukan kegelapan untuk menghasilkan melatonin. Melatonin pula akan memberitahu kepada tubuh kita bahawa sekarang adalah masa untuk tidur. Sebarang cahaya yang kita terima ketika itu akan mengelirukan kelenjar pineal dan mengurangkan penghasilan melatonin!

PERSOALANNYA : Apa akan jadi jika melatonin kurang??

Jika kita tidak menerima melatonin secukupnya, kita lebih mudah mengalami gangguan tidur, lesu, depresi dan pelbagai jenis penyakit yang melemahkan sistem-sistem lain dalam tubuh.

  • Praktikkan, setiap hari duduk di luar rumah sekitar 20 minit walaupun pada hari mendung
Sebab pendedahan kepada cahaya siang membantu melaraskan penggera jam dalaman tubuh!

  • Tutup TV atau komputer sejam sebelum tidur
Cahaya TV & komputer kuat hangpa taw tak! huhu Cahaya tu seakan-akan cahaya matahari yang boleh mengelirukan kelenjar pineal

  • Kurangkan aktiviti sekurang-kurangnya sejam sebelum tidur.
Bagi muslim, lebih baik bagi kita before tidur baca Surah Al-Mulk. Baca ayat-ayat Allah itu menenangkan hati taw. :)

  • Jika terbangun tengah malam, bingkaslah bangun bertahajud. 
Percayalah, bila anda bertahajud, anda akan rasa kekuatan yang hadir dalam diri. Perasaan susah nak cakap, tapi cubalah. Anda akan rasa sendiri :))

  • Ambil supplement
Pengambilan supplement membantu mengembalikan nutrien yang hilang dalam tubuh.
Yang sakit2, lenguh2 badan eloklah ambil Ostematrix Shaklee!

Kata mereka yang ambil Ostematrix Shaklee!

  1. "Ambil Ostematrix, bangun esok pagi no more sakit-sakit badan!"
  2. "Paling best bab sembelit! Bangun pagi terus je buat "pelaburan" dengan lancar! Memang terasa clear perut dan kempis perut!"
  3. "Ambil Oste, badan rasa ringan, malam tidur lambat pun sok pagi bangun memang cergas dan segar bugar!"

Ostematrix membantu membekalkan kalsium yang dapat membantu dalam pembentukan dan penjagaan tulang dan gigi. Membantu pengecutan otot dan saraf juga mengandungi magnesium, Vitamin D dan mineral zink!

Sebotol hanya RM61! 

Berminat?
sms/whatsapp : 014-7222642
pm fb : Ani Haryani @ Luvsupplements
like fb : Luvsupplements
Instagram : Luvsupplements
website : www.luvsupplements.blogspot.com

Disclamier : Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit. 






KENAPA MALAS DAN BUNTU??

Assalamualaikum, 

Sebenarnya tajuk di atas adalah di sebabkan kepala ani dah terantuk, baru tersedar benjol yang besar dah ada di atas dahi!

Kadang-kadang kan kita nak sesuatu, tapi tak taw kenapa ntah
Kenapa? Kenapa dan Kenapa??
Memula nak buat pastu kejap lagi la, nanti-nantilah buat! (Tangguh)


Sebab apa tangguh? 
Sebab MATLAMAT tak specific!


Banyak Alasan dan berada di zon selesa! 

Sangatlah teramatlah betul.

Ibarat pelajar yang inginkan 10A, bila tiada matlamat specific, 
beginilah jawapannya,

S : Nak berapa A?
J :  Banyak BAnyak BAnyak!!

S : Banyak tu berapa?
J : Berapa-berapa jelah.

Adeh, Boleh ketuk kepala sekarang!!


Ani sedar hidup perlukan kekuatan. Hidup juga perlukan semangat. Ujian yang datang pada setiap insan adalah tidak sama. Hargai setiap insan yang hadir dalam hidup kita.

Ani percaya dengan kekuatan diri. Ani percaya pada semangat diri. Perlukan sokongan. Biar jatuh berkali-kali, bangkit beribu kali.
Jadikan setiap masalah yang hadir sekecil tapak tangan. Fokus kepada penyelesaian.

Dalam Shaklee, ani sangat beruntung dapat group yang terbaik! Ani seronok dengan mereka. Kepala ani asyik teringat-teringat apa yang captain tulis kat wall fb nya.

SUKA.MINAT.CINTA
Ani ulang-ulang-ulang dalam minda.

SUKA.MINAT.CINTA!!
SUKA.MINAT.CINTA.!!!!

sampai Ani puas hati hehe

ani relatekan pula pada perkataan yang ani selalu sebut
BALUN & REDAH.

Kejayaan itu tak mudah tapi bila dah capai itu manisnya.
Berusahalah Ani, berusahalah kalian!
Gapai matlamat anda. Gapai apa yang anda mahukan!





Sungguh, dah rasa jatuh cinta dengan Shaklee!
Buatla sehingga berjaya.
Buat hingga capai matlamat!

Nak jatuh cinta jugak dengan Shaklee?

Hubungi sms/whatsapp: 014-7222642
Shaklee ID : 1073895
pm fb : Ani Haryani /Luvsupplements
like : Luvsupplements
Instagram : Luvsupplements
website : www.luvsupplements.blogspot.com


BANGKIT! ACHIEVE YOUR DREAM!!



PESAN MAMA DALAM MEMBELI RUMAH!

Assalamualaikum,


Entri pada hari ini sebenarnya relate sangat dengan ani. Sebabnya pesanan mama  untuk anaknya jika ingin membeli rumah :))

Ya, mama bukanlah architect mahupun engineer, tapi ani rasa pesanannya elok untuk dikongsikan bersama ^-^V

Pesan Mama :

  • Sebagai seorang muslim, beli rumah yang hampir dengan surau atau masjid.  Mama kata agak-agak leka,  surau atau masjid mampu mengingatkan kita kembali kepada Pencipta. Azan, Bacaan Al-Qur'an, Kuliah Ilmu. Tidak kah itu tips paling utama dalam mencari rumah? :)
  •  Tengok dan kenali bakal jiran. Cuba berborak, dari perbualan.. kita tahu bakal jiran kita bagaimana. Jiran sangat memainkan peranan. Kalau baik jiran, damailah hati. Boleh tengok-tengokkan rumah bila kita tiada, silaturrahim in sha Allah baik. 
Hanya dua pesanan namun tangkap dalam hati :)

Yang ni pula penambahan dari Ani :)

  • Public transport. Ini memang point penting bagi ani selepas 2 tips yang mama beri. LRT, Bas, senang nak dapat taxi, senang nak bergerak bagi yang tiada kenderaan. 
  • Dekat dengan supermarket dan pasar basah (psar pagi) hehe. Anda semua mesti suka makan kan?kan? kan? :)  Kalau jauh dengan supermarket, mak aiii jenuhla nak beli barang untuk memasak. Pilih yang dekat ye.


Berbalik kepada rumah, semua mesti sukakan rumah yang cantik, kemas dan bersih kan? Tapi kadang-kadang kotoran degil tu sememangnya menyakitkan hati. Nak cari sesuatu yang nontoxic and safe for your family. Yang dah berkeluarga , jenuh la hai nengok budah sentuh sana,sentuh sini, Jadi, katakan saya prefer yang selamat!

Meh ani kenalkan!


"Basic H2 Organic Super Cleaning Concentrate"



Apa kelebihannya?


  • Sesuai untuk membersihkan seribu macam jenis kotoran di rumah
  • Kepekatan berganda di mana 16 auns boleh dicairkan dengan 48 gelen air yang mampu  memberi kuasa pembersihan yang hebat dan berkesan
  • Pencuci serbaguna yang mampu menanggalkan kotoran dan minyak pada sebarang permukaan yang boleh dicuci tak kira di dalam atau di luar rumah.
  • Dapat menanggalkan kotoran berminyak yang paling degil tanpa menanggalkan sebarang kesan minyak
  • Tak perlu dibilas dan tidak meninggalkan kesan kotoran atau palitan
  • Sesuai untuk sebarang permukaan di dalam mahupun di luar rumah.
Yang penting non-toxic, ph seimbang. Lembut di tangan. ^-^V

Berminat?

Hubungi sms/whatsapp : 014-7222642
Shaklee ID : 1073895
Pm di fb : Ani Haryani , Luvsupplements
like fb : Luvsupplements
Instagram : Luvsupplements
Website : www.luvsupplements.blogspot.com

JOM!!!!





AMBIL B-COMPLEX, AIR KENCING BEWARNA KUNING??

Assalamualaikum,

Berbalik kepada tajuk di atas, anda pernah mengalami masalah berikut?

Kenapa urine jadi kuning selepas mengambil B-Complex??

Adakah tanda bagi setiap warna urine?

KUNING PUCAT  : warna urine normal

KUNING CERAH : warna urine akibat pengambilan Vitamin B Complex

KUNING GELAP : dehidrasi atau akibat pengambilan Vitamin B Complex

KECOKLATAN : pengambilan ubat-ubatan atau mempunyai masalah dengan organ hati

OREN : dehidrasi atau kesan pengambilan carotomax

KERUH : jangkitan saluran kencing/ kencing kotor (UTI)

KEMERAH-MERAHAN : Jangkitan pada buah pinggang atau penyakit berkaitan

KEBIRU-BIRUAN : Kesan pengambilan ubat-ubatan atau sejenis penyakit yang di namakan Blue Diaper System.

sumber: Shaklee Malaysia.

Harus di ketahui, B- Complex adalah vitamin larut air. Warna kuning yang terdapat pada B-Complex adalah disebabkan oleh Vitamin B2 atau di gelar sebagai Riboflavin. Apabila terdapat molekul berlebihan atau yang tidak diperlukan , ianya akan di salur keluar melalui air kencing.

Jika  warna urine anda kuning cerah, ianya tidak ada yang perlu dirisaukan. Tapi kalau kuning gelap, ianya menunjukkan tubuh anda kekurangan air (dehidrasi). Jadi, apa yang perlu di buat? Minum lebih banyak air.

Tetapi jika anda merasa sesuatu yang ganjil atau pelik, lebih baik jika anda berjumpa dengan doktor dengan kadar segera.

Berminat dengan supplement Shaklee?

sms/whatsapp : 014-7222642
pm facebook : Ani Haryani @ Luvsupplements
like fb : Luvsupplements
instagram : Luvsupplements
website : Luvsupplements.blogspot.com

Disclamier : Produk Shaklee tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan di nasihatkan untuk berjumpa dengan pakar kesihatan.



SET IBU MENGANDUNG. SAYANGI ISTERI SELAMA-LAMANYA!

Assalamualaikum, 

Anda sayang isteri anda?
Ingin berikan yang terbaik untuk isteri anda semasa dia mengandungkan zuriat anda? 
Ini yang terbaik untuk ibu mengandung.



SET HAMIL LENGKAP SHAKLEE
SAYANGI ISTERI SELAMA-LAMANYA!

Harus di ketahui, para suami, apabila para isteri mengandung, isteri anda akan mengalami perubahan yang sebelum ini dia tidak pernah merasa seperti mabuk, loya, mengidam, sakit belakang, perubahan fizikal dan emosi juga perubahan dalam rutin harian wanita. 

Atas disebabkan itu, set kasih dan sayang suami baik bagi ibu hamil. Jom ambil supplemet Shaklee dengan Set Hamil Lengkap Shaklee :)

**Pengambilan supplement Shaklee mengikut Trimester.
Apakah itu Trimester?
Trimester itu adalah fasa mengikut usia mengandung.

Trimester 1 : minggu 0-12
Trimester 2 : minggu 12-24
Trimester 3 : minggu 24-36

Bagi TRIMESTER 1, cadangan supplement untuk ibu mengandung adalah :

 VITA-LEA, VITAMIN C, B-COMPLEX, OSTEMATRIX

Awat banyak sangat ni Ani?

Sabaq dulu, meh ani habaq ye satu-satu cek habaq kat hang ;)

  • VITA-LEA : Multivitamin dan mengandungi zat besi penting bagi pembinaan darah dan pembesaran janin/.Membantu dalam melengkapkan kekurangan nutrient ibu yang mengandung akibat diserap oleh bayi juga membantu dalam mencegah. anemia. Membantu menstabilkan bacaan HB darah bagi ibu hamil.
  • VITAMIN C : Membantu menguatkan sistem imun ibu mengandung.
  • B-COMPLEX : Asid folik di dalam B-Complex bagi pembinaan tulang dan membantu mengelakkan kecacatan pada janin. Membantu mengurangkan risiko kecacatan saraf pada bayi.
  • OSTEMATRIX : Membantu menyokong bekalan kalsium dalam tubuh. Penting bagi pembinaan sel, pertumbuhan gigi dan pembentukan tulang bayi.Membantu di dalam mencegah simpul biawak ataupun masalah kejang.

Bagi TRIMESTER 2 DAN 3, cadangan supplement untuk ibu mengandung adalah :

VITA-LEA, VITAMIN-C, B-COMPLEX, OSTEMATRIX, OMEGA GUARD

Di sini penambahan bagi ibu mengandung adalah dengan pengambilan Omega Guard

  • OMEGA GUARD mengandungi DHA & EPA untuk perkembangan otak bayi di dalam kandungan.
Jika ingin set hamil yang lengkap sepenuhnya, bagi Ani elok tambahkan lagi dengan pengambilan ESP.

  •  ESP membantu di dalam perkembangan sel tubuh bayi dalam kandungan, membina placenta sel tubuh bayi, uterus dan penghasilan susu. Juga mencantikkan kulit bayi! :)

Ambil supplement yang terbaik untuk diri anda (ibu mengandung) juga bayi di dalam kandungan.
Para suami, berikan hadiah yang terbaik untuk isteri tersayang.
Sayang isteri selama-lamanya. !

Ibu Sihat Bayi Kuat
Ibu Cergas Baby Cerdas!

Berminat:
Hubungi, sms/whatsapp Ani : 014-7222642

PM di facebook : Ani Haryani @ Luvsupplements
Like fb : Luvsupplements
Blog : www.luvsupplements.blogspot.com

JOM! 

Mari Menjana Minda!!

Assalamualaikum,  

Meh kalian, kita menjana minda dengan maklumat-maklumat yang mungkin sesetengahnya tahu dan sesetengahnya tidak tahu!

Tentang apa?

Shaklee la!

TAK KENAL MAKA TAK CINTA!
DAH KENAL JATUH CINTA!!


TAHUKAH ANDA???


  1. Shaklee bermula pada tahun 1915 hingga kini!!! Wah lama tu (:
  2. Produk Shaklee TIADA Paraben, Bisfenol-A, Peluntur, Perisa Tiruan, Pewarna Tiruan, Lemak Trans dan bahan barangan lain.
  3. Produk Shaklee dalam pasaran Malaysia telah di sahkan halal oleh Islamic Services of America.
  4. Shaklee bukan sahaja mempunyai nutrisi yang sihat malah shaklee juga mempunyai penjagaan kecantikan yang sihat serta rumah yang sihat.
  5. Lebih daripada 80000 ujian kualiti di jalankan ke atas produk Shaklee bagi memastikan ianya berkesan dan tulen.
  6. 54 pingat emas Olimpik telah dimenangi oleh para atlet yang menggunakan produk Shaklee.
  7. Daripada bahan -bahan semulajadi yang paling halus dan tulen.
  8. Peneraju dalam pergerakan alam sekitar.
  9. Produk yang benar-benar selamat untuk anda, rumah dan juga bumi kita bersama.
  10. Shaklee sangat teliti dalam menjamin kualiti bagi setiap produk




Pilihan kita pada hari ini sangat penting untuk kehidupan dan kesihatan kita yang akan datang. 

Tiada siapa tahu pada masa akan datang kita mampu sihat seperti sekarang dengan cara hidup yang tidak seimbang. Pengambilan supplement di perlukan bagi menggantikan nutrient yang hilang di dalam tubuh. 


Ambil langkah SEKARANG untuk kehidupan dan kesihatan yang akan datang.

Berminat sms/whatsapp Ani : 014-7222642
Shaklee ID : 1073895

JOM SIHAT BERSAMA!

Siapakah Si Kuning??

Assalamualaikum,


Alhamdulillah jumpa lagi di entri baru.

Siapakah si kuning???

Adakah sehelai baju?


Spongebob kah?
Cer senyum macam Spongebob :)



Kereta kuning kah?

 Oh, I luv kereta ni hehe

Atau apakah sebenarnya?

Sebenarnya adalah , ini :

B-COMPLEX SHAKLEE!

Kuning bukan sebarang kuning, kuning yang banyak khasiatnya :)

Tahukah anda?
B-complex adalah Vitamin B! :)

Apakah yang terkandung dalam Si Kuning ni? 



Mari kita lihat setiap manfaat   :)

VITAMIN B1
  • Ia membantu melancarkan metabolisme
  • Melancarkan peredarah darah
  • Memulihkan gangguan saraf
  • Mengoptimumkan aktiviti kognititf dan fungsi otak
VITAMIN B2
  • Riboflavin terdapat dalam sumber makanan keju, susu, sayur hijau dan daging
  • Membantu dalam proses metabolisme tubuh.
  • Baik untuk pertumbuhan tulang pada bayi
  • Menjaga penglihatan mata agar tidak kabur

VITAMIN B5
  • Membuat rambut dan kulit menjadi lebih sihat
  • Menstabilkan metabolisme pada permukaan kulit
  • Menjaga kelembapan kulit
  • Membantu mengurangkan stress

VITAMIN B6
  • Membantu melancarkan metabolisme
  • Membantu sintesis RNA & DNA
  • Menjaga keseimbangan garam-garam tubuh
VITAMIN B12
  • Membantu pembentukan sel darah merah
  • Membantu melancarkan metabolisme dalam tubuh
  • Mengubah protein , karbohidrat dan lemak kepada tenaga.
Jangan terkejut. Ani juga mengambil Si Kuning ni setiap hari. Kenapa Ani suka? Sebabnya dia membantu dalam menangani stress dan juga menukarkan makanan kepada tenaga! Yeay! :)

Jom ambil B-Complex Shaklee. Hanya 1 biji sehari. 1 botol tahan sehingga 4 bulan.

Berminat, sms/whatsapp Ani 014-7222642 :)






POKET KOYAK? FULUS TERBANG??

Assalamualaikum


Pernah rasa macam tu? Selalu fulus terbang? Macam mana nak kasi poket tak koyak, ada top-up untuk fulusnya?

Semoga sedikit perkongsian membawa manfaat bersama .




  • Tabung kecemasan


Cuba letakkan satu tabung di office atau satu tempat yang kita tahu kalau kita amik rasa malunyaaaaa nak amik walaupun tempat tu tersembunyi. Takkan nak tebuk tabung kat office kan? dengar keching-keching nye hehe Jadi tak boleh tak boleh!! Kuatkan diri! Guna tabung kecemasan ini sewaktu kecemasan. Cuba letakkan sehari RM1 dalam tabung. Istiqamah. RM1 je. :)
  • Masak
Bawa bekal. Eiyuuuu, tak glamour la. OK! Nak glamour atau nak poket tembus? erm..tak sesuai ;) Kita sendiri tahu perbelanjaan kita. Kalau kita rasa bawa bekal itu menjimatkan , why not? Bawak je!! Orang nak cakap, cakaplah. Asalkan hati senang, fulus tak habis sebelum waktunya. Jadi boleh senyum panjang :)))

  • Internet
Ye! Internet itu perlu bagi sesetengah keadaan. Tapi fikir balik, perlu atau kehendak? Kalau perlu , pilih plan yang terbaik. Ada sesetengahnya kat rumah dah ada wifi, dekat restoran dah ada wifi, jadi bagaimana?. Kalau student, dekat library pun dah ada wifi. Jadi, kalau rasa tak penting, better tak payah.. Bukan tak bagi tapi sebabnya duit tu boleh dijimatkan. :) 

  • Perlu @ Nak!!!
Bezakan! Bila nak beli sesuatu, terus tanya dalam hati benda ni "aku perlu atau aku nak?" Kalau perlu contoh : untuk belajar, kesihatan, kegunaan why not, tapi kalau nak, aku dah ada yang ni, tapi depan mata ni lagi cantik. Nakkkkkkkkk!!!!!!!!!!!. Fikir balik!. Sebab duit tu sebenarnya boleh disimpan.

  • Side income
Buat sesuatu yang boleh tampung perbelanjaan kita, Business, kerja part-time hari sabtu @ ahad. terpulang! Yang mana boleh membantu kita di dalam perbelanjaan ^-^V

  • Sedekah & Beri $ kepada Ibu Bapa
Gaji sedikit, camne nak bagi kat mak ayah? Rasa diri sendiri tak tertampung!.
Jauhkan perasaan macam tu! Berilah dengan seikhlas hati. Ibu ayah kita masa besarkan kita banyak habiskan duit untuk kita. Peruntukkan sedikit untuk mereka, minta ibu ayah doakan kita. In sha Allah. Rezeki manusia Allah beri. Jangan ragu!

Sedekah! Dalam duit kita, ada untuk orang lain. Lagi banyak sedekah, lagi murah rezeki. Penting nawaitu kerana Allah.


**Berbalik kepada buat side income, Side income ani adalah bila ani buat decision untuk menjual supplement Shaklee. Ani dapat bonus tengah bulan bila buat Shaklee. Siapa yang tak suka bila dapat income tengah bulan kan?:)

Bonus pulak dalam bentuk $. Daftar jadi ahli hanya RM75 (including postage) untuk seumur hidup. Bonus dapat bila capai UV minimum. Bukan bonus je dapat, untung pun dapat. Bila join jadi ahli Shaklee , anda berpeluang naik ke rank seterusnya (ada kriterianya), boleh pergi umrah dan  macam-macam lagi (terms and conditions apply)

Nak buat side income dengan Shaklee, sms/whatsapp Ani 014-222642. 
Mulakan langkah pertama untuk kehidupan yang lebih baik.

MULA SEKARANG! 



Semoga sedikit perkongsian memberi manfaat. In sha Allah.

KELAPA JELLY PENYEJUK BADAN! :)

Assalamualaikum,

Tahukah anda Kelapa Jelly mampu untuk menyejukkan badan?


Tapi, bagaimana untuk membuatnya?

Baik, meh tengok bahan-bahannya :)


  • 1 cawan air kelapa muda
  • 1 sudu besar isi kelapa muda (di hiris secara kasar)
  • 1/4 agar-agar
  • Gula batu (secukup rasa)
Cara membuatnya adalah :)

  1. Masak air kelapa muda di atas api yang perlahan
  2. Kemudian, masukkan agar-agar dan kacau secara perlahan
  3. Tambah gula batu secukup rasa dan masukkan isi kelapa muda yang telah di hiris kasar tadi
  4. Tuang ke dalam cawan dan sejukkan di dalam peti sejuk
  5. Sedia untuk di makan

Semoga Berjaya! 

SET KESUBURAN SUAMI ISTERI

Assalamualaikum,


Hari ni, ani nak bercerita tentang Set Kesuburan Suami Isteri. 

Sebelum tu, ani cuma kata kita cuma boleh berusaha. Allah Maha Memberi

Sedikit info tentang Set Kesuburan Shaklee.

Set Cadangan 

ISTERI  : ESP + GLA


  • ESP 

Protein bukan GMO yang lengkap dengan semua Asid Amino perlu. ESP membantu membentuk tisu rahim yang sihat. Ia membantu memastikan sel ovum yang sihat dan meningkatkan peluang persenyawaan. ESP makanan tambahan dalam memastikan sel di dalam badan sihat dan sempurna.


  • GLA
Membantu dalam mengembalikan keseimbangan hormon wanita. Baik untuk meningkatkan kesuburan isteri. Membantu untuk sperma lebih lama di dalam tiub fallopio dan meningkatkan peluang untuk persenyawaan berlaku.Ia membantu menghasilkan cecair serviks yang subur dan berkualiti.


SUAMI : VITAMIN E + ZINC COMPLEX

  • VITAMIN E
Ia melancarkan peredaran pembuluh darah. Membantu meningkatkan keinginan seksual dan membantu membentuk sel sperma yang sihat.

  • ZINC COMPLEX
Membantu mengembalikan keseimbangan hormon lelaki. Membantu pembentukan hormon testoterone dan membantu mengekalkan jumlah air mani.


Ada yang telah berjaya atas keizinan Allah.
Tidak salah berusaha, Allah yang Maha Memberi


Berminat dengan  produk Shaklee,

sms/whatsapp Ani 014-7222642 
Shaklee ID : 1073895
pm di fb : Ani Haryani @ Luvsupplements
Instagram : Luvsupplements
Website : www.luvsupplements.blogspot.com

Kelebihan Jalan Kaki?

Assalamualaikum, 

Anda pernah tahu tak yang sebenarnya berjalan kaki punya kelebihan? 


Bagi yang tak suka untuk berjalan kaki atau dalam erti kata lain "mengelat" dalam bab ini hehe, entri ini sesuai untuk anda dan semua :)

Kuasa Berjalan Kaki!

  • Membantu menurunkan serangan jantung.

Berjalan dengan cepat boleh mengalirkan darah ke dalam jantung. Kolestrol baik iaitu HDL bertindak sebagai span penyerap kolestrol (LDL) akan meningkat dengan berjalan kaki secara tergopoh-gopoh. Makanya, berjalan dengan cepat boleh menurunkan risiko sakit jantung!


Cara mudah untuk mula  bagi yang sudah berkeluarga, Bermain dengan anak siapa yang lebih cepat berjalan kaki atau bagi yang belum berumahtangga, boleh praktikkan cara di atas bersama rakan dan tukar cara jalan secara cepat :).

  •  Membakar lemak.

Rutin berjalan kaki akan meningkatkan kadar metabolisme tubuh!. Apabila berjalan kaki, ada kalori yang terbuang dan lebihan kalori yang tersimpan dalam badan akan turut terbakar. Hasilnya, ia membantu dalam mengurangkan berat badan . Boleh senyum sekarang ! :))

  • Pelangsingan badan

Lakukan aktiviti berjalan kaki secara rutin selama 1 jam. Apabila kita lakukan sebagai rutin harian,  ia mampu menurunkan berat badan dan lemak terutamanya di bahagian perut dan pinggul.Wah!!! 


  • Osteoporosis
Selain mengambil supplement, tambahkan dengan berjalan kaki. Kenapa Ani? Sebab dengan penambahan aktiviti berjalan kaki, otot-otot, rangka atau tulang dalam tubuh akan menjadi sihat dan kuat. Pengambilan supplement membantu memberikan nutrient yang tiada atau hilang dalam tubuh , berjalan kaki memberi kita otot dan rangka yang sihat! 

Cadangan ani cuba berjalan kaki pada waktu pagi :) Ambil udara pagi yang segar! Best! Trust me! :)

  • Depresi
Tak nafikan, keadaan hidup sekarang membuatkan sesetengah daripada kita mengalami depresi atau tekanan. Cuba berjalan kaki , sedikit sebanyak ia membantu mengurangkan penyakit depresi. Jadikan sebagai rutin dan percayalah, dengan berjalan kaki, anda akan jumpa lebih ramai orang yang suka tersenyum dan menjaga kesihatan :)


** Mari cuba luangkan masa untuk berjalan kaki. Ambil dan praktikkan. Ubah gaya hidup ke arah yang lebih sihat! :)


Semoga sedikit perkongsian ini memberi manfaat. In sha Allah :) 



MIGRAINE MAKE U FEEL LIKE A ZOMBIE! ARGH!!!

Assalamualaikum, 




Pernah rasa macam ni?

Atau lebih teruk lagi, mata sebelah tak boleh buka, rasa macam nak hentak kepala atas meja , dah pening marah orang pula tu, marah nya bukan marah boleh tahan, marah menjerit-jerit, aiyo semua tentang migraine. Kalau boleh, nak halau je semua orang! Tangan, bahu, muka rasa seperti kebas.


Sememangnya, tiada siapa yang inginkan migraine. Kerja jadi terbantut. Tergendala. 


Apakah itu migraine?

Migraine adalah bila anda menghadapi sakit kepala yang teramat sangat, berdenyut-denyut  dan berlangsung antara 4-72 jam . Ia sekaligus mengganggu kerja harian kita.

Apakah penyebab kepada berlakunya migraine?

  • Physical/emotional stress
  • Kurangnya makanan berkhasiat
  • Merokok
  • Perubahan hormon kepada wanita
  • Mengadap skrin komputer terlalu lama
  • Tension headaches
  • Changes in sleep patterns
  • Teeth grinding
  • Keturunan : Jika ibu mengalami migraine semasa mudanya, anak juga boleh mengalami migraine

**  Sememangnya Ani bukanlah doctor, cumanya mengambil sedikit pengalaman yang lain untuk di kongsikan bersama :)

Apa yang boleh membantu untuk mengurangkan migraine?
  1. Tidur 
  2. Bawa diri untuk mandi
  3. Bila kena mingraine, jauhkan diri daripada bunyi bising
  4. Jauhkan diri anda dengan cahaya yang terang
  5. Berhenti makan makanan segera. A big NO to fast food!
  6. Berhenti @ Kurangkan pengambilan kafein. This is totally true, sebabnya ada yang terdekat dengan Ani mengalami migraine, doctor kata kurangkan ambil kafein!
  7. This is the best sebenarnya. SUJUD. Ada urat saraf yang tidak dapat di masukkan dalam darah kerana jantung yang berada di dada tidak cukup kuat untuk menampung pembawaan darah ke otak manusia. Apabila sujud, otak dapat bekalan darah dan oksigen yang mencukupi.Hebatkan ciptaan Allah? Subhanallah.
  8. Amalkan Surah Al-Waqiah, Ayat 19
  9. Ambil supplement
Bila sebut tentang supplement, cadangan Ani ambil supplement shaklee "Set Migraine"



* Ostematrix membantu mengawal pergerakan otot dan bertindak sebagai transmisi impuls saraf ke otak.Magnesium penting bagi mengelakkan pembuluh darah menjadi kejang.

* B -complex penting dalam mengawal fungsi saraf dan bersifat anti-stress. Riboflavin dalam B2 membantu menambahkan simpanan tenaga dalam otak.

Berminat dengan Supplement Set Migraine, sms/whatsapp Ani 014-7222642 untuk mendapatkan Set Migraine anda serta maklumat lanjut. 

Semoga sedikit ilmu ini bermanfaat kepada semua, In sha Allah.

TIPS CERIA DI PAGI HARI :)

Assalamualaikum

Pagi ni bagaimana? Harapnya pagi ini dalam keadaan positif. 

Hari ini, Ani nak memberikan anda Tips Ceria di Pagi Hari.Yeay!

Bagaimana?
  • Sebelum anda tidur, ani galakkan untuk kita bayangkan apa yang kita inginkan. Bayangkan yang baik-baik. Sematkan aura positif. Maafkan salah silap orang lain. Baca surah atau zikir sebelum tidur. Kemudian tidur :)
  • Esok pagi, bangun dari atas katil, terus panjatkan syukur Alhamdulillah kerana kita masih di hidupkan lagi, boleh bantu orang lain, boleh memperbetulkan salah silap. 
  • Terus kepada aura positif yang telah kita bawa sebelum tidur. Ingat kembali apa yang kita inginkan. Elak aura negatif di pagi hari.Jaga kebersihan. 
  • Harus di ingat, jika anda marah di pagi hari, mood tak best yang telah anda hasilkan tadi akan terbawa-bawa hingga berikutnya. JANGAN YE!
  • Kemaskan diri. Ambil breakfast jangan tinggalkan
  • Pergi kerja dengan niat yang baik. Kerja kerana Allah, Moga Allah mempermudahkan urusan.
  • Panjangkan silaturrahim.

* Jika sedih, jangan cari orang lain. Cari Allah. Bangun tahajud. Al-Qur'an jangan tinggal. Allah sangat hampir dengan kita. Mengadulah kepada Nya kerana Dia Maha Pemurah Maha Penyayang .

Semoga sedikit perkongsian, memberi manfaat kepada semua. In sha Allah :)


Kenapa perlu ambil supplements??

Assalamualaikum, Alhamdulillah,

Syukur kepada Nya kita masih bernafas hari ini, masih lagi mampu untuk memperbetulkan salah silap, menghulurkan kebaikan dan yang penting kehadiran kita membuatkan orang sekeliling kita masih lagi tersenyum kerana adanya kita.. Alhamdulillah. 

Jadi, senyum sekarang !

mungkin macam ni!


atau macam ni!


lastly, yeay!

Terasa aura positif tersebar dengan luas :)

Baik, Kenapa kita perlu ambil supplement?


Masih ramai lagi yang di sana belum pasti kenapa kita  amik, yela, rasa badan dah sihat tak perlu amik rasanya. Tak payah ambil supplement I boleh workout.

Betul. Tak salah apa yang mereka katakan!.
Perbezaan pendapat membuatkan pemikiran kita sentiasa berkembang. :)

Tapi, sebelum tu harus kita faham apa sebenarnya supplement.
Supplement adalah makanan tambahan yang mana ia melengkapkan nutrien yang hilang dalam badan.

Tahukah anda?

Kita sebenarnya sangat terdedah dengan pencemaran alam sekitar dan radikal bebas yang sangat tidak baik untuk badan kita.



Asap kenderaan




Pembakaran


Asap kilang, rokok yang di sedut, jerebu. Ini sebenarnya menjejaskan kesihatan kita.

Badan kita memerlukan dos yang tinggi bagi sesetengah nutrient dan sebenarnya nutrien boleh didapati daripada pemakanan kita.

Ketahuilah, rutin harian kita yang sentiasa sibuk kadang-kadang tidak mengikut cara pemakanan yang sebenar.. Pergi kerja, balik kerja (sah terkena asap bagai)  makan pulak apa yang ada. Nak senang fast food, senang dan jimat masa!. Tak bersenam 


ataner tu? erm...

Tapi disebalik semua tu,  yakin ke kita dengan pengambilan cara pemakanan dan gaya hidup  sebegini, adakah kita akan sihat dalam masa 10 atau 20 tahun akan datang?

Pengambilan kafien, gula lebih, garam berlebihan.. Semua ni sebenrnya menganggu penyerapan nutrien dari makanan kita. 

"Saya ambil buah-buahan dan sayur-sayuran!"

Sangat bagus ambil buah-buahan dan sayur-sayuran, tapi pastikan anda ambil buah-buahan dan sayur-sayuran yang tidak tercemar akibat racun serangga atau bahan kimia yang lain.

Sebut macam ni, teringat sayur Cameron Highlands, Ya Allah sangat segar! (teringat-ingat :) )

Atas sebab inilah, supplement diperlukan. Nyatanya, supplement bukan ubat. Supplement adalah makanan tambahan untuk badan kita.

Kesihatan itu adalah tenaga. Kita rasa cergas, boleh melakukan apa sahaja dan salah satu nikmat yang harus kita jaga adalah Kesihatan tubuh badan kita.

Bagi Ani, lebih baik ambil supplement sebelum kita mendapat sakit akibat gaya hidup kita.

Kawan, mencegah itu lebih baik kan? :)

Nak ambil supplement pilih yang terbaik untuk kita. Pilih halal, selamat dan berkesan.

Bagaimana dengan supplement shaklee?

Supplement shaklee sentiasa selamat, berkesan, mesra alam dan halal.

Shaklee menggunakan bahan semulajadi . Lebih US$300 juta digunakan bagi penyelidikan dan pembangunan produk. Tiada Paraben, Pewarna Tiruan, Lemak Trans dan bahan larangan lain.  Mesra alam, selamat untuk anda dan ahli rumah.


Jom sihat bersama!

Berminat dengan suppelement Shaklee, sms/whatsapp Ani 014-7222642 :)

Semoga memberi manfaat, In sha Allah :)

Bagaimana Saya Berpuasa Berikhtiar Dengan Set Puasa Shaklee

Ramadhan Kareem! Bila Ramadhan tiba, seronokkan Alhamdulillah Pahala dilipat gandakan, teringat Lailatul Qadr, moga kita ketemu Lai...