Skip to main content

PESAN MAMA DALAM MEMBELI RUMAH!

Assalamualaikum,


Entri pada hari ini sebenarnya relate sangat dengan ani. Sebabnya pesanan mama  untuk anaknya jika ingin membeli rumah :))

Ya, mama bukanlah architect mahupun engineer, tapi ani rasa pesanannya elok untuk dikongsikan bersama ^-^V

Pesan Mama :

  • Sebagai seorang muslim, beli rumah yang hampir dengan surau atau masjid.  Mama kata agak-agak leka,  surau atau masjid mampu mengingatkan kita kembali kepada Pencipta. Azan, Bacaan Al-Qur'an, Kuliah Ilmu. Tidak kah itu tips paling utama dalam mencari rumah? :)
  •  Tengok dan kenali bakal jiran. Cuba berborak, dari perbualan.. kita tahu bakal jiran kita bagaimana. Jiran sangat memainkan peranan. Kalau baik jiran, damailah hati. Boleh tengok-tengokkan rumah bila kita tiada, silaturrahim in sha Allah baik. 
Hanya dua pesanan namun tangkap dalam hati :)

Yang ni pula penambahan dari Ani :)

  • Public transport. Ini memang point penting bagi ani selepas 2 tips yang mama beri. LRT, Bas, senang nak dapat taxi, senang nak bergerak bagi yang tiada kenderaan. 
  • Dekat dengan supermarket dan pasar basah (psar pagi) hehe. Anda semua mesti suka makan kan?kan? kan? :)  Kalau jauh dengan supermarket, mak aiii jenuhla nak beli barang untuk memasak. Pilih yang dekat ye.


Berbalik kepada rumah, semua mesti sukakan rumah yang cantik, kemas dan bersih kan? Tapi kadang-kadang kotoran degil tu sememangnya menyakitkan hati. Nak cari sesuatu yang nontoxic and safe for your family. Yang dah berkeluarga , jenuh la hai nengok budah sentuh sana,sentuh sini, Jadi, katakan saya prefer yang selamat!

Meh ani kenalkan!


"Basic H2 Organic Super Cleaning Concentrate"



Apa kelebihannya?


  • Sesuai untuk membersihkan seribu macam jenis kotoran di rumah
  • Kepekatan berganda di mana 16 auns boleh dicairkan dengan 48 gelen air yang mampu  memberi kuasa pembersihan yang hebat dan berkesan
  • Pencuci serbaguna yang mampu menanggalkan kotoran dan minyak pada sebarang permukaan yang boleh dicuci tak kira di dalam atau di luar rumah.
  • Dapat menanggalkan kotoran berminyak yang paling degil tanpa menanggalkan sebarang kesan minyak
  • Tak perlu dibilas dan tidak meninggalkan kesan kotoran atau palitan
  • Sesuai untuk sebarang permukaan di dalam mahupun di luar rumah.
Yang penting non-toxic, ph seimbang. Lembut di tangan. ^-^V

Berminat?

Hubungi sms/whatsapp : 014-7222642
Shaklee ID : 1073895
Pm di fb : Ani Haryani , Luvsupplements
like fb : Luvsupplements
Instagram : Luvsupplements
Website : www.luvsupplements.blogspot.com

JOM!!!!





Comments

Popular posts from this blog

Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

Ani pernah main Bola Jaring, teman kawan main erti kata lain mula-mula main belasah huhu
Seriously, Permainan Bola Jaring tak sama dengan Permainan Bola Keranjang
Ada posisinya juga ada peraturan nya sendiri 
Di situlah permulaan  mengenali Bola Jaring :)
Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

comel kan? hehe. Shoot! :D
Posisi PemainSatu pasukan mempunyai 7 pemain utama dan 3 orang simpanan. Tugas lain-lain setiap seorang :)
Goal Keeper (GK)Goal Keeper atau di kenali sebagai Penjaga Gol. GK perlu menjaga kawasan jaringan dan menghalang penyerang pihak lawan berada di dalam kawasan jaringan. GK boleh keluar masuk di kawasan gol.Untuk GK, GK perlu bekerjasama dengan GD (Goal Defence) 
Goal Defence (GD)Dia adalah pertahanan untuk gol.Tugas Utama GD adalah menghalang penyerang dari membuat jaringan. GD boleh menerima hantaran tengah dan menghalang hantaran atau mengawal pemain dalam sama ada di kawasan tengah mahupun kawasan gol. GD perlu menjaga GA (Goal Attack) pihak lawan sama ada di kawasan gol,…

Makna Lagu Mirai e Nyanyian Kiroro Dalam Bahasa Melayu

Al kisahnya begini, tengah blogwalking ternyanyi lagu Mira e Eh!!! hehe
 Lagu ni sangat popular satu ketika dulu kan, 
Jadi layankan jelah hehe :)
Makna Lagu Mirai e Dalam Bahasa Melayu

Hora, asi moto wo mite goran Ayo, lihatlah langkah kakimu
Korega anata no ayumu michi Itulah jalan hidupmu
Hora, mae mo mite goran Ayo, lihat juga ke depan
Arega anato no mirai Di sanalah masa depanmu
Haha ga kureta takusan no yasashisa Begitu banyaknya kasih sayang yang telah Ibu berikan
Ai wo idaite ayumeto furikaesita Dengan cintamu aku mengerti kehidupan yang silih berganti
Ano toki wa mada osanakute iminado siranai Saat itu aku terlalu kecil untuk mengerti semua
Sonna watashi no te wo nigiri Isyoni ayunde kita Ibu membimbingku selalu menjalani masa depan
Yume wa itsumo sora takaku aru kara Cita-cita yang tinggi setinggi langit
Todokanakute kowai ne dakedo oi suzukeruno Bila tak tercapai memang menyedihkan, namun jangan berhenti berharap
Jibun no sutori dakara koso akira metakunai Tentukan langkah dan masa depanmu, jangan…

Makanan Yang Membantu Mempercepatkan Pengaliran Haid

Wanita atau para gadis pasti risau apabila haid nya datangnya lambat.
Paling tak digemari apabila haid lambat, dan datangnya dengan senggugut. Sangat Memeritkan!
Apakah puncanya dan makanan yang membantu dalam pengaliran haid?
Punca Haid Datang Lambat
Tekanan Tekanan mental juga satu punca yang mempengaruhi jumlah hormone (GnRH) yang boleh mengganggu ovulasi dan seterusnya menghentikan atau melambatkan pengeluaran haid
Perubahan Dalam JadualKebiasaannya ini berlaku apabila kerap bertukar syif dan tidak mempunyai kitaran yang teratur yang boleh mengganggu sistem badan seterusnya mengganggu kitaran haid.
Berat Badan BerlebihanBerat badan berlebihan mengganggu keseimbangan hormon estrogen dalam badan. Kebanyakan haid wanita dan kesuburan akan kembali normal jika berat badan menurun.
Ubat Pencegahan KehamilanPengambilan pil perancang, suntikan mahupun ubat boleh menyebabkan perubahan hormon dalam badan yang boleh mengganggu kitaran haid. Apabila seseorang berhenti daripada penggunaan ubat penceg…