Skip to main content

KENAPA MALAS DAN BUNTU??

Assalamualaikum, 

Sebenarnya tajuk di atas adalah di sebabkan kepala ani dah terantuk, baru tersedar benjol yang besar dah ada di atas dahi!

Kadang-kadang kan kita nak sesuatu, tapi tak taw kenapa ntah
Kenapa? Kenapa dan Kenapa??
Memula nak buat pastu kejap lagi la, nanti-nantilah buat! (Tangguh)


Sebab apa tangguh? 
Sebab MATLAMAT tak specific!


Banyak Alasan dan berada di zon selesa! 

Sangatlah teramatlah betul.

Ibarat pelajar yang inginkan 10A, bila tiada matlamat specific, 
beginilah jawapannya,

S : Nak berapa A?
J :  Banyak BAnyak BAnyak!!

S : Banyak tu berapa?
J : Berapa-berapa jelah.

Adeh, Boleh ketuk kepala sekarang!!


Ani sedar hidup perlukan kekuatan. Hidup juga perlukan semangat. Ujian yang datang pada setiap insan adalah tidak sama. Hargai setiap insan yang hadir dalam hidup kita.

Ani percaya dengan kekuatan diri. Ani percaya pada semangat diri. Perlukan sokongan. Biar jatuh berkali-kali, bangkit beribu kali.
Jadikan setiap masalah yang hadir sekecil tapak tangan. Fokus kepada penyelesaian.

Dalam Shaklee, ani sangat beruntung dapat group yang terbaik! Ani seronok dengan mereka. Kepala ani asyik teringat-teringat apa yang captain tulis kat wall fb nya.

SUKA.MINAT.CINTA
Ani ulang-ulang-ulang dalam minda.

SUKA.MINAT.CINTA!!
SUKA.MINAT.CINTA.!!!!

sampai Ani puas hati hehe

ani relatekan pula pada perkataan yang ani selalu sebut
BALUN & REDAH.

Kejayaan itu tak mudah tapi bila dah capai itu manisnya.
Berusahalah Ani, berusahalah kalian!
Gapai matlamat anda. Gapai apa yang anda mahukan!





Sungguh, dah rasa jatuh cinta dengan Shaklee!
Buatla sehingga berjaya.
Buat hingga capai matlamat!

Nak jatuh cinta jugak dengan Shaklee?

Hubungi sms/whatsapp: 014-7222642
Shaklee ID : 1073895
pm fb : Ani Haryani /Luvsupplements
like : Luvsupplements
Instagram : Luvsupplements
website : www.luvsupplements.blogspot.com


BANGKIT! ACHIEVE YOUR DREAM!!



Comments

Popular posts from this blog

Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

Ani pernah main Bola Jaring, teman kawan main erti kata lain mula-mula main belasah huhu
Seriously, Permainan Bola Jaring tak sama dengan Permainan Bola Keranjang
Ada posisinya juga ada peraturan nya sendiri 
Di situlah permulaan  mengenali Bola Jaring :)
Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

comel kan? hehe. Shoot! :D
Posisi PemainSatu pasukan mempunyai 7 pemain utama dan 3 orang simpanan. Tugas lain-lain setiap seorang :)
Goal Keeper (GK)Goal Keeper atau di kenali sebagai Penjaga Gol. GK perlu menjaga kawasan jaringan dan menghalang penyerang pihak lawan berada di dalam kawasan jaringan. GK boleh keluar masuk di kawasan gol.Untuk GK, GK perlu bekerjasama dengan GD (Goal Defence) 
Goal Defence (GD)Dia adalah pertahanan untuk gol.Tugas Utama GD adalah menghalang penyerang dari membuat jaringan. GD boleh menerima hantaran tengah dan menghalang hantaran atau mengawal pemain dalam sama ada di kawasan tengah mahupun kawasan gol. GD perlu menjaga GA (Goal Attack) pihak lawan sama ada di kawasan gol,…

Makna Lagu Mirai e Nyanyian Kiroro Dalam Bahasa Melayu

Al kisahnya begini, tengah blogwalking ternyanyi lagu Mira e Eh!!! hehe
 Lagu ni sangat popular satu ketika dulu kan, 
Jadi layankan jelah hehe :)
Makna Lagu Mirai e Dalam Bahasa Melayu

Hora, asi moto wo mite goran Ayo, lihatlah langkah kakimu
Korega anata no ayumu michi Itulah jalan hidupmu
Hora, mae mo mite goran Ayo, lihat juga ke depan
Arega anato no mirai Di sanalah masa depanmu
Haha ga kureta takusan no yasashisa Begitu banyaknya kasih sayang yang telah Ibu berikan
Ai wo idaite ayumeto furikaesita Dengan cintamu aku mengerti kehidupan yang silih berganti
Ano toki wa mada osanakute iminado siranai Saat itu aku terlalu kecil untuk mengerti semua
Sonna watashi no te wo nigiri Isyoni ayunde kita Ibu membimbingku selalu menjalani masa depan
Yume wa itsumo sora takaku aru kara Cita-cita yang tinggi setinggi langit
Todokanakute kowai ne dakedo oi suzukeruno Bila tak tercapai memang menyedihkan, namun jangan berhenti berharap
Jibun no sutori dakara koso akira metakunai Tentukan langkah dan masa depanmu, jangan…

Makanan Yang Membantu Mempercepatkan Pengaliran Haid

Wanita atau para gadis pasti risau apabila haid nya datangnya lambat.
Paling tak digemari apabila haid lambat, dan datangnya dengan senggugut. Sangat Memeritkan!
Apakah puncanya dan makanan yang membantu dalam pengaliran haid?
Punca Haid Datang Lambat
Tekanan Tekanan mental juga satu punca yang mempengaruhi jumlah hormone (GnRH) yang boleh mengganggu ovulasi dan seterusnya menghentikan atau melambatkan pengeluaran haid
Perubahan Dalam JadualKebiasaannya ini berlaku apabila kerap bertukar syif dan tidak mempunyai kitaran yang teratur yang boleh mengganggu sistem badan seterusnya mengganggu kitaran haid.
Berat Badan BerlebihanBerat badan berlebihan mengganggu keseimbangan hormon estrogen dalam badan. Kebanyakan haid wanita dan kesuburan akan kembali normal jika berat badan menurun.
Ubat Pencegahan KehamilanPengambilan pil perancang, suntikan mahupun ubat boleh menyebabkan perubahan hormon dalam badan yang boleh mengganggu kitaran haid. Apabila seseorang berhenti daripada penggunaan ubat penceg…