Skip to main content

Kenapa perlu ambil supplements??

Assalamualaikum, Alhamdulillah,

Syukur kepada Nya kita masih bernafas hari ini, masih lagi mampu untuk memperbetulkan salah silap, menghulurkan kebaikan dan yang penting kehadiran kita membuatkan orang sekeliling kita masih lagi tersenyum kerana adanya kita.. Alhamdulillah. 

Jadi, senyum sekarang !

mungkin macam ni!


atau macam ni!


lastly, yeay!

Terasa aura positif tersebar dengan luas :)

Baik, Kenapa kita perlu ambil supplement?


Masih ramai lagi yang di sana belum pasti kenapa kita  amik, yela, rasa badan dah sihat tak perlu amik rasanya. Tak payah ambil supplement I boleh workout.

Betul. Tak salah apa yang mereka katakan!.
Perbezaan pendapat membuatkan pemikiran kita sentiasa berkembang. :)

Tapi, sebelum tu harus kita faham apa sebenarnya supplement.
Supplement adalah makanan tambahan yang mana ia melengkapkan nutrien yang hilang dalam badan.

Tahukah anda?

Kita sebenarnya sangat terdedah dengan pencemaran alam sekitar dan radikal bebas yang sangat tidak baik untuk badan kita.



Asap kenderaan




Pembakaran


Asap kilang, rokok yang di sedut, jerebu. Ini sebenarnya menjejaskan kesihatan kita.

Badan kita memerlukan dos yang tinggi bagi sesetengah nutrient dan sebenarnya nutrien boleh didapati daripada pemakanan kita.

Ketahuilah, rutin harian kita yang sentiasa sibuk kadang-kadang tidak mengikut cara pemakanan yang sebenar.. Pergi kerja, balik kerja (sah terkena asap bagai)  makan pulak apa yang ada. Nak senang fast food, senang dan jimat masa!. Tak bersenam 


ataner tu? erm...

Tapi disebalik semua tu,  yakin ke kita dengan pengambilan cara pemakanan dan gaya hidup  sebegini, adakah kita akan sihat dalam masa 10 atau 20 tahun akan datang?

Pengambilan kafien, gula lebih, garam berlebihan.. Semua ni sebenrnya menganggu penyerapan nutrien dari makanan kita. 

"Saya ambil buah-buahan dan sayur-sayuran!"

Sangat bagus ambil buah-buahan dan sayur-sayuran, tapi pastikan anda ambil buah-buahan dan sayur-sayuran yang tidak tercemar akibat racun serangga atau bahan kimia yang lain.

Sebut macam ni, teringat sayur Cameron Highlands, Ya Allah sangat segar! (teringat-ingat :) )

Atas sebab inilah, supplement diperlukan. Nyatanya, supplement bukan ubat. Supplement adalah makanan tambahan untuk badan kita.

Kesihatan itu adalah tenaga. Kita rasa cergas, boleh melakukan apa sahaja dan salah satu nikmat yang harus kita jaga adalah Kesihatan tubuh badan kita.

Bagi Ani, lebih baik ambil supplement sebelum kita mendapat sakit akibat gaya hidup kita.

Kawan, mencegah itu lebih baik kan? :)

Nak ambil supplement pilih yang terbaik untuk kita. Pilih halal, selamat dan berkesan.

Bagaimana dengan supplement shaklee?

Supplement shaklee sentiasa selamat, berkesan, mesra alam dan halal.

Shaklee menggunakan bahan semulajadi . Lebih US$300 juta digunakan bagi penyelidikan dan pembangunan produk. Tiada Paraben, Pewarna Tiruan, Lemak Trans dan bahan larangan lain.  Mesra alam, selamat untuk anda dan ahli rumah.


Jom sihat bersama!

Berminat dengan suppelement Shaklee, sms/whatsapp Ani 014-7222642 :)

Semoga memberi manfaat, In sha Allah :)

Comments

Popular posts from this blog

Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

Ani pernah main Bola Jaring, teman kawan main erti kata lain mula-mula main belasah huhu
Seriously, Permainan Bola Jaring tak sama dengan Permainan Bola Keranjang
Ada posisinya juga ada peraturan nya sendiri 
Di situlah permulaan  mengenali Bola Jaring :)
Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

comel kan? hehe. Shoot! :D
Posisi PemainSatu pasukan mempunyai 7 pemain utama dan 3 orang simpanan. Tugas lain-lain setiap seorang :)
Goal Keeper (GK)Goal Keeper atau di kenali sebagai Penjaga Gol. GK perlu menjaga kawasan jaringan dan menghalang penyerang pihak lawan berada di dalam kawasan jaringan. GK boleh keluar masuk di kawasan gol.Untuk GK, GK perlu bekerjasama dengan GD (Goal Defence) 
Goal Defence (GD)Dia adalah pertahanan untuk gol.Tugas Utama GD adalah menghalang penyerang dari membuat jaringan. GD boleh menerima hantaran tengah dan menghalang hantaran atau mengawal pemain dalam sama ada di kawasan tengah mahupun kawasan gol. GD perlu menjaga GA (Goal Attack) pihak lawan sama ada di kawasan gol,…

Makna Lagu Mirai e Nyanyian Kiroro Dalam Bahasa Melayu

Al kisahnya begini, tengah blogwalking ternyanyi lagu Mira e Eh!!! hehe
 Lagu ni sangat popular satu ketika dulu kan, 
Jadi layankan jelah hehe :)
Makna Lagu Mirai e Dalam Bahasa Melayu

Hora, asi moto wo mite goran Ayo, lihatlah langkah kakimu
Korega anata no ayumu michi Itulah jalan hidupmu
Hora, mae mo mite goran Ayo, lihat juga ke depan
Arega anato no mirai Di sanalah masa depanmu
Haha ga kureta takusan no yasashisa Begitu banyaknya kasih sayang yang telah Ibu berikan
Ai wo idaite ayumeto furikaesita Dengan cintamu aku mengerti kehidupan yang silih berganti
Ano toki wa mada osanakute iminado siranai Saat itu aku terlalu kecil untuk mengerti semua
Sonna watashi no te wo nigiri Isyoni ayunde kita Ibu membimbingku selalu menjalani masa depan
Yume wa itsumo sora takaku aru kara Cita-cita yang tinggi setinggi langit
Todokanakute kowai ne dakedo oi suzukeruno Bila tak tercapai memang menyedihkan, namun jangan berhenti berharap
Jibun no sutori dakara koso akira metakunai Tentukan langkah dan masa depanmu, jangan…

Makanan Yang Membantu Mempercepatkan Pengaliran Haid

Wanita atau para gadis pasti risau apabila haid nya datangnya lambat.
Paling tak digemari apabila haid lambat, dan datangnya dengan senggugut. Sangat Memeritkan!
Apakah puncanya dan makanan yang membantu dalam pengaliran haid?
Punca Haid Datang Lambat
Tekanan Tekanan mental juga satu punca yang mempengaruhi jumlah hormone (GnRH) yang boleh mengganggu ovulasi dan seterusnya menghentikan atau melambatkan pengeluaran haid
Perubahan Dalam JadualKebiasaannya ini berlaku apabila kerap bertukar syif dan tidak mempunyai kitaran yang teratur yang boleh mengganggu sistem badan seterusnya mengganggu kitaran haid.
Berat Badan BerlebihanBerat badan berlebihan mengganggu keseimbangan hormon estrogen dalam badan. Kebanyakan haid wanita dan kesuburan akan kembali normal jika berat badan menurun.
Ubat Pencegahan KehamilanPengambilan pil perancang, suntikan mahupun ubat boleh menyebabkan perubahan hormon dalam badan yang boleh mengganggu kitaran haid. Apabila seseorang berhenti daripada penggunaan ubat penceg…