POKET KOYAK? FULUS TERBANG??

Assalamualaikum


Pernah rasa macam tu? Selalu fulus terbang? Macam mana nak kasi poket tak koyak, ada top-up untuk fulusnya?

Semoga sedikit perkongsian membawa manfaat bersama .




  • Tabung kecemasan


Cuba letakkan satu tabung di office atau satu tempat yang kita tahu kalau kita amik rasa malunyaaaaa nak amik walaupun tempat tu tersembunyi. Takkan nak tebuk tabung kat office kan? dengar keching-keching nye hehe Jadi tak boleh tak boleh!! Kuatkan diri! Guna tabung kecemasan ini sewaktu kecemasan. Cuba letakkan sehari RM1 dalam tabung. Istiqamah. RM1 je. :)
  • Masak
Bawa bekal. Eiyuuuu, tak glamour la. OK! Nak glamour atau nak poket tembus? erm..tak sesuai ;) Kita sendiri tahu perbelanjaan kita. Kalau kita rasa bawa bekal itu menjimatkan , why not? Bawak je!! Orang nak cakap, cakaplah. Asalkan hati senang, fulus tak habis sebelum waktunya. Jadi boleh senyum panjang :)))

  • Internet
Ye! Internet itu perlu bagi sesetengah keadaan. Tapi fikir balik, perlu atau kehendak? Kalau perlu , pilih plan yang terbaik. Ada sesetengahnya kat rumah dah ada wifi, dekat restoran dah ada wifi, jadi bagaimana?. Kalau student, dekat library pun dah ada wifi. Jadi, kalau rasa tak penting, better tak payah.. Bukan tak bagi tapi sebabnya duit tu boleh dijimatkan. :) 

  • Perlu @ Nak!!!
Bezakan! Bila nak beli sesuatu, terus tanya dalam hati benda ni "aku perlu atau aku nak?" Kalau perlu contoh : untuk belajar, kesihatan, kegunaan why not, tapi kalau nak, aku dah ada yang ni, tapi depan mata ni lagi cantik. Nakkkkkkkkk!!!!!!!!!!!. Fikir balik!. Sebab duit tu sebenarnya boleh disimpan.

  • Side income
Buat sesuatu yang boleh tampung perbelanjaan kita, Business, kerja part-time hari sabtu @ ahad. terpulang! Yang mana boleh membantu kita di dalam perbelanjaan ^-^V

  • Sedekah & Beri $ kepada Ibu Bapa
Gaji sedikit, camne nak bagi kat mak ayah? Rasa diri sendiri tak tertampung!.
Jauhkan perasaan macam tu! Berilah dengan seikhlas hati. Ibu ayah kita masa besarkan kita banyak habiskan duit untuk kita. Peruntukkan sedikit untuk mereka, minta ibu ayah doakan kita. In sha Allah. Rezeki manusia Allah beri. Jangan ragu!

Sedekah! Dalam duit kita, ada untuk orang lain. Lagi banyak sedekah, lagi murah rezeki. Penting nawaitu kerana Allah.


**Berbalik kepada buat side income, Side income ani adalah bila ani buat decision untuk menjual supplement Shaklee. Ani dapat bonus tengah bulan bila buat Shaklee. Siapa yang tak suka bila dapat income tengah bulan kan?:)

Bonus pulak dalam bentuk $. Daftar jadi ahli hanya RM75 (including postage) untuk seumur hidup. Bonus dapat bila capai UV minimum. Bukan bonus je dapat, untung pun dapat. Bila join jadi ahli Shaklee , anda berpeluang naik ke rank seterusnya (ada kriterianya), boleh pergi umrah dan  macam-macam lagi (terms and conditions apply)

Nak buat side income dengan Shaklee, sms/whatsapp Ani 014-222642. 
Mulakan langkah pertama untuk kehidupan yang lebih baik.

MULA SEKARANG! 



Semoga sedikit perkongsian memberi manfaat. In sha Allah.

Comments

Popular posts from this blog

Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

Makna Lagu Mirai e Nyanyian Kiroro Dalam Bahasa Melayu

Makanan Yang Membantu Mempercepatkan Pengaliran Haid