Skip to main content

Posts

Showing posts from September, 2016

Kekal Cantik Jelita Dengan Shaklee

Bila sebut cantik, semua nak kan?
Jangan kata yang dewasa, remaja juga kanak-kanak juga mudah tertarik dengan sesuatu yang cantik
Tapi cantik tu banyak pengertian kan? Kali ni kita fokus cantik pada kulit penting cantik yang sihat juga tidak membahayakan :)
Kekal Cantik Jelita Dengan Shaklee
Bila sebut tentang cantik, ani nak cerita SID juga. Pn Khadijah.
Personally, ani memang pernah jumpa Puan Khadijah masa di branch
Cantik kan? Umur 54 tahun tapi macam tak percaya kan?
19 tahun taw dah guna Shaklee. Selain kecantikan, kesihatan juga bertambah baik.
Apa kata Puan Khadijah?
"19 tahun yang lalu umur 30an rasa cam 50an..dah jadi pengamal shaklee umur 50an badan rasa ringan je macam 30an dan bebas dari sebarang penyakit setakat ni hatta penyakit keturunan.
Alhamdulillah...saya bersyukur kerana guna produk dengan kefahaman yang jelas menyebabkan saya jadi pengguna berdisiplin selama 19 tahun.
Sekadar berkongsi aging gracefully with Shaklee, sekiranya ini suatu yang baik dan memberi manfaat pad…

Kelebihan & Kebaikan ESP Shaklee Kegemaran Ramai

Bila berbicara tentang ESP, yang ambil Shaklee atau tidak , pasti mengenalinya

Ada yang panggil tepung Shaklee, Susu Shaklee..

Tapi sebenarnya tidak , ianya soya GMO (soya yang tidak di ubah genetiknya). Itulah ESP Shaklee

ESP Shaklee Kegemaran Ramai
Bagi yang mengenali Ani, pasti tahu Ani suka sangat dengan ESP ni sebab dia bantu beri tenaga. Tak cepat penat, tak rasa letih, sebab tu ani sangat sukakan dia. Lagi lah bulan puasa, In syaa Allah ani tak nak tinggal kan dia hee~
Tapi,ada satu cerita lagi yang ani tak cerita dekat blog. Ani dulu sangat suka mengunyah. Bagilah benda yang boleh mengunyah. Ya, ani mesti ambil. Kadang-kadang orang boleh join sekali berjemaah tengok ani mengunyah, mungkin nampak selera naa dia makan hihi
TAPI TAPI itu dulu sebelum kenal ESP!

Ani ada baca sebenarnya orang yang suka mengunyah ni badan dia minta protein. Yang mana ani rasa betullah apa ani baca tu huhu, YA! mengunyah tu sebenarnya badan NAK kan protein. Dan protein terbaik adalah ESP Shaklee :)
Kelebiha…

Landmark Study Shaklee? Penting Ke?

Produk Shaklee selalu dikaitkan dengan landmark study
Landmark study adalah satu tanda keutuhan dan produk Shaklee terbaik
Landmark Study Shaklee..Penting Ke?


Sebelum ani pergi dalam tentang "Landmark Study" ni, kena faham Landmark Study ni untuk apa sebenarnya? penting ke? 
Jawapannya, Eh pentinglah! :);)
Sebenarnya, Landmark Study ni lah bukti yang menunjukkan penggunaan vitamin-vitamin tidak membahayakan untuk jangka masa panjang. Dan harus diketahui,"Shakl33 ada Landmark Study" nya. Ini yang mahal dan sangat special :)

Kenapa Landmark Study Shaklee Paling Komprehensif? 

Sebab Shaklee adalah satu-satunya syarikat vitamin yang berani buat landmark study Terdapat bandingan kajian pengguna yang dan makan Shaklee 20 tahun ke atas, dan pengamal vitamin jenama lain dan yang tak makan apa-apa vitamin langsung turut adaIa dikaji oleh Dr Gladys Block, top epidemiologist USANi paling ani suka! Keputusan akan tetap di publish walaupun keputusan ianya tidak menyebelahi ShakleePl…

Riadah Bersama Teman

Dalam kita menjaga kesihatan. Selain pengambilan vitamin, amalan rohani , jasmani dan sebagainya beriadah sangat penting
Riadah mampu memberikan mood yang berbeza dan melupakan seketika tugasan kerja hakiki.
Riadah Bersama Teman

Jujurnya, ani lebih gemarkan sesuatu yang boleh ani teroka dan main hee. Yang boleh buka mata, minda , lasak lari-lari, main hujan dan akhirnya gelak haha . Ani suka hijau, ani suka sungai, ani suka laut, ani suka alam , ani suka berlari, ani suka semua hee
Kadang-kadang orang kata riadah ni tak perlu. Sebenarnya sangat perlu dan memori bersama itu yang mahal. Tak susah sebenarnya.. cuba main lari-lari dengan keluarga siapa sampai dulu kat depan rumah .. best woo, pergi tasik titiwangsa naik kuda RM2, mandi sungai, malam-malam keluar rumah jap tengok bintang, main lukis guna water colour dengan adik beradik pun best, masak bersama sambil usik mengusik pun best


Riadah Di Jump Street Trampoline Park Malaysia
Gambar atas ani beriadah disana. Melompat, berlari bersama …

8 Tips Berkesan Untuk Redakan Payudara Bengkak

Bengkak Susu adalah satu perkara yang sangat menyakitkan dan boleh mendatangkan kesan yang buruk kepada emosi ibu. 
Biasanya, bengkak sering terjadi pada waktu malam sehingga waktu subuh. Tetapi, ada juga yang terjadi pada siang hari mungkin kerana kesibukan , tidak menyusukan bayi dengan secukupnya,
Untuk Ibu Bekerja, amalan mengepam susu seharusnya membantu dalam mengurangkan bengkak susu.
8 Tips Berkesan Untuk Redakan Payudara Bengkak


Kerap susukan bayiAdalah penting untuk memastikan bayi menyusu daripada kedua-dua belah payudara pada setiap penyusuan.
Urut payudaraUrut payudara yang sedang dihisapnya perlahan-lahan ke arah kawasan puting untuk membantu kelancaran penghasilan susu
Pam payudaraSatu cara untuk memudahkan pengeluaran susu ialah dengan meletakkan tuala panas di dada sebelum memerah susu
Letakkan kobis pada coliMelalui pengalaman Pn Salwa Salleh, kelegaan diperoleh dengan cepat dan tiada bukti saintifik untuk menyokongnya
Tuam payudaraTeknik ini boleh dilakukan dengan melayurka…

Nutrition Guide For Women at Every Age

Women give so much to those in their lives, but in order to do so they need to take care of themselves. Take care of yourself or the women in your life by supporting their nutritional needs!
When a woman feels good about herself (physically and mentally) everyone benefits. Live an amazing life no matter what your age or goals by focusing on proper nutrition and a healthy you.
Make Women's Health A Priority Today!

Adulthood
By the time a young women reaches adulthood, staying healthy can become more challenging! Oh, the joys of aging! The natural effects of hormonal changes throughout the month and a busy life can make it difficult for a woman to maintain a healthy weight, proper energy levels and healthy looking skin.
What's worse is taht if a woman is experiencing changes in her skin or gaining weight, the stress from it all can be reflected in her complexion or be seen as her wieght fluctuates or she continues to gain weight! Proper nutrition is the key to her staying on top of…

Nutrition Guide For Women at Every Age

Women give so much to those in their lives, but in order to do so they need to take care of themselves. Take care of yourself or the women in your life by supporting their nutritional needs!
When a woman feels good about herself (physically and mentally) everyone benefits. Live an amazing life no matter what your age or goals by focusing on proper nutrition and a healthy you.
Make Women's Health A Priority Today!

Adulthood
By the time a young women reaches adulthood, staying healthy can become more challenging! Oh, the joys of aging! The natural effects of hormonal changes throughout the month and a busy life can make it difficult for a woman to maintain a healthy weight, proper energy levels and healthy looking skin.
What's worse is taht if a woman is experiencing changes in her skin or gaining weight, the stress from it all can be reflected in her complexion or be seen as her wieght fluctuates or she continues to gain weight! Proper nutrition is the key to her staying on top of…