Kekal Cantik Jelita Dengan Shaklee

Bila sebut cantik, semua nak kan?

Jangan kata yang dewasa, remaja juga kanak-kanak juga mudah tertarik dengan sesuatu yang cantik

Tapi cantik tu banyak pengertian kan? Kali ni kita fokus cantik pada kulit penting cantik yang sihat juga tidak membahayakan :)

Kekal Cantik Jelita Dengan Shaklee

Kekal Cantik Jelita Dengan Shaklee

Bila sebut tentang cantik, ani nak cerita SID juga. Pn Khadijah.

Personally, ani memang pernah jumpa Puan Khadijah masa di branch

Cantik kan? Umur 54 tahun tapi macam tak percaya kan?

19 tahun taw dah guna Shaklee. Selain kecantikan, kesihatan juga bertambah baik.

Apa kata Puan Khadijah?


"19 tahun yang lalu umur 30an rasa cam 50an..dah jadi pengamal shaklee umur 50an badan rasa ringan je macam 30an dan bebas dari sebarang penyakit setakat ni hatta penyakit keturunan.

Alhamdulillah...saya bersyukur kerana guna produk dengan kefahaman yang jelas menyebabkan saya jadi pengguna berdisiplin selama 19 tahun.

Sekadar berkongsi aging gracefully with Shaklee, sekiranya ini suatu yang baik dan memberi manfaat pada yang lain...pada saya amat bersyukur dipertemukan dengan Shaklee" - Puan Khadijah 

Best kan? Kali ini bukan rahsia

Semoga Bermanfaat! :)


Anda Berminat Dengan Vitamin Shaklee?

Klik Di Sini Untuk Pesan Sekarang

ATAU

Daftar Ahli Shaklee Untuk Makan Sendiri Bagi Penjimatan Berganda


Anda Berminat Untuk Menjadi Pengedar Shaklee?

Dengan keberkesanan produk dan kualiti yang terjamin. saya memerlukan Pengedar bagi setiap pelusuk negeri.

Hubungi saya, Ani Haryani 014-7222642 jika berminat untuk menjadi Pengedar. Kehadiran Anda amat dialukan.

Pengedar Shaklee Kuala Lumpur : Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895

"Do What You Love"

Kelebihan & Kebaikan ESP Shaklee Kegemaran Ramai

Bila berbicara tentang ESP, yang ambil Shaklee atau tidak , pasti mengenalinya

Ada yang panggil tepung Shaklee, Susu Shaklee..

Tapi sebenarnya tidak , ianya soya GMO (soya yang tidak di ubah genetiknya). Itulah ESP Shaklee

ESP Shaklee Kegemaran Ramai

ESP Shaklee

Bagi yang mengenali Ani, pasti tahu Ani suka sangat dengan ESP ni sebab dia bantu beri tenaga. Tak cepat penat, tak rasa letih, sebab tu ani sangat sukakan dia. Lagi lah bulan puasa, In syaa Allah ani tak nak tinggal kan dia hee~

Tapi,ada satu cerita lagi yang ani tak cerita dekat blog. Ani dulu sangat suka mengunyah. Bagilah benda yang boleh mengunyah. Ya, ani mesti ambil. Kadang-kadang orang boleh join sekali berjemaah tengok ani mengunyah, mungkin nampak selera naa dia makan hihi

TAPI TAPI itu dulu sebelum kenal ESP!


Ani ada baca sebenarnya orang yang suka mengunyah ni badan dia minta protein. Yang mana ani rasa betullah apa ani baca tu huhu, YA! mengunyah tu sebenarnya badan NAK kan protein. Dan protein terbaik adalah ESP Shaklee :)

Kelebihan ESP Shaklee


Kelebihan ESP Shaklee

Kebaikan ESP Shaklee

  • Bantu pudar dan hilangkan parut
  • Diet yang mengenyangkan
  • Bantu mengawal kolesterol
  • Milkbooster yang hebat
  • Payudara anjal
  • Bantu memberi tenaga
  • Bantu masalah kesuburan
  • Kulit cantik, halus, gebu dan berseri
  • Kesihatan jantung juga prostat

Jom sebar kebaikan ESP Shaklee ^_^ 

Semoga Bermanfaat! :)


Anda Berminat Dengan Vitamin Shaklee?


Klik Di Sini Untuk Pesan Sekarang


ATAU

Daftar Ahli Shaklee Untuk Makan Sendiri Bagi Penjimatan Berganda


Anda Berminat Untuk Menjadi Pengedar Shaklee?

Dengan keberkesanan produk dan kualiti yang terjamin, saya memerlukan Pengedar bagi setiap pelusuk negeri.

Hubungi saya, Ani Haryani 014-7222642 jika berminat untuk menjadi Pengedar. Kehadiran Anda amat dialukan.

Pengedar Shaklee Kuala Lumpur : Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895

"Do What You Love"

Landmark Study Shaklee? Penting Ke?

Produk Shaklee selalu dikaitkan dengan landmark study

Landmark study adalah satu tanda keutuhan dan produk Shaklee terbaik

Landmark Study Shaklee..Penting Ke?

Landmark Study Produk Shaklee



Sebelum ani pergi dalam tentang "Landmark Study" ni, kena faham Landmark Study ni untuk apa sebenarnya? penting ke? 

Jawapannya, Eh pentinglah! :);) 

Sebenarnya, Landmark Study ni lah bukti yang menunjukkan penggunaan vitamin-vitamin tidak membahayakan untuk jangka masa panjang. Dan harus diketahui,"Shakl33 ada Landmark Study" nya. Ini yang mahal dan sangat special :)


Kenapa Landmark Study Shaklee Paling Komprehensif? 


Landmark Study Shaklee Paling Komprehensif

  • Sebab Shaklee adalah satu-satunya syarikat vitamin yang berani buat landmark study 
  • Terdapat bandingan kajian pengguna yang dan makan Shaklee 20 tahun ke atas, dan pengamal vitamin jenama lain dan yang tak makan apa-apa vitamin langsung turut ada
  • Ia dikaji oleh Dr Gladys Block, top epidemiologist USA
  • Ni paling ani suka! Keputusan akan tetap di publish walaupun keputusan ianya tidak menyebelahi Shaklee
  • Plus, Peer review disahkan oleh saintis luar.

Ada sebarang keraguan, boleh contact terus Dr Glayds di gblock@berkeley.edu
<3

Semoga Bermanfaat!


Daftar Ahli Shaklee Untuk Makan Sendiri Bagi Penjimatan Berganda


Anda Berminat Untuk Menjadi Pengedar Shaklee?

Dengan keberkesanan produk dan kualiti yang terjamin, saya memerlukan Pengedar bagi setiap pelusuk negeri.

Hubungi saya, Ani Haryani 014-7222642 jika berminat untuk menjadi Pengedar. Kehadiran Anda amat dialukan.

Pengedar Shaklee Kuala Lumpur : Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895


"Do What You Love"

Riadah Bersama Teman


Dalam kita menjaga kesihatan. Selain pengambilan vitamin, amalan rohani , jasmani dan sebagainya beriadah sangat penting

Riadah mampu memberikan mood yang berbeza dan melupakan seketika tugasan kerja hakiki.

Riadah Bersama Teman

Riadah Bersama Temanaa


Jujurnya, ani lebih gemarkan sesuatu yang boleh ani teroka dan main hee. Yang boleh buka mata, minda , lasak lari-lari, main hujan dan akhirnya gelak haha . Ani suka hijau, ani suka sungai, ani suka laut, ani suka alam , ani suka berlari, ani suka semua hee

Kadang-kadang orang kata riadah ni tak perlu. Sebenarnya sangat perlu dan memori bersama itu yang mahal. Tak susah sebenarnya.. cuba main lari-lari dengan keluarga siapa sampai dulu kat depan rumah .. best woo, pergi tasik titiwangsa naik kuda RM2, mandi sungai, malam-malam keluar rumah jap tengok bintang, main lukis guna water colour dengan adik beradik pun best, masak bersama sambil usik mengusik pun best



Riadah Di Jump Street Trampoline Park Malaysia


Gambar atas ani beriadah disana. Melompat, berlari bersama teman, bergelak ketawa. Aktiviti di sana sangat menyeronokkan

Nak tahu apa lagi ani buat di sana? Klik  Jump Street Super Duper Awesome

Bagi ani apabila bersama dengan keluarga dan kawan rapat, buat & join waktu bersama itu adalah waaktu riadah, waktu sangat berharga

Dan ikatan yang ada itulah istimewa <3

Semoga Terhibur! :)


Daftar Ahli Shaklee Untuk Makan Sendiri Bagi Penjimatan Berganda

Anda Berminat Untuk Menjadi Pengedar Shaklee?

Dengan keberkesanan produk dan kualiti yang terjamin, saya memerlukan Pengedar bagi setiap pelusuk negeri.

Hubungi saya, Ani Haryani 014-7222642 jika berminat untuk menjadi Pengedar. Kehadiran Anda amat dialukan.

Pengedar Shaklee Kuala Lumpur : Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee  ID : 1073895

"Do What You Love"

8 Tips Berkesan Untuk Redakan Payudara Bengkak


Bengkak Susu adalah satu perkara yang sangat menyakitkan dan boleh mendatangkan kesan yang buruk kepada emosi ibu. 

Biasanya, bengkak sering terjadi pada waktu malam sehingga waktu subuh. Tetapi, ada juga yang terjadi pada siang hari mungkin kerana kesibukan , tidak menyusukan bayi dengan secukupnya,

Untuk Ibu Bekerja, amalan mengepam susu seharusnya membantu dalam mengurangkan bengkak susu.

8 Tips Berkesan Untuk Redakan Payudara Bengkak


Tips Redakan Payudara Bengkak


  • Kerap susukan bayi
Adalah penting untuk memastikan bayi menyusu daripada kedua-dua belah payudara pada setiap penyusuan.

  • Urut payudara
Urut payudara yang sedang dihisapnya perlahan-lahan ke arah kawasan puting untuk membantu kelancaran penghasilan susu

  • Pam payudara
Satu cara untuk memudahkan pengeluaran susu ialah dengan meletakkan tuala panas di dada sebelum memerah susu

  • Letakkan kobis pada coli
Melalui pengalaman Pn Salwa Salleh, kelegaan diperoleh dengan cepat dan tiada bukti saintifik untuk menyokongnya

  • Tuam payudara
Teknik ini boleh dilakukan dengan melayurkan daun sireh dan meletakkan sedikit minyak zaitun ke atasnya

  • Mandi air panas/suam
Air suam mandian itu sendiri mungkin boleh menyebabkan susu keluar dengan sendirinya dan dapat melembutkan areola

  • Pakai coli yang sesuai
Pastikan ianya tidak terlalu ketat atau terlalu longgar hingga boleh menyebabkan tekanan kepada payudara

  • Pengambilan Lecithin Shaklee
Pengambilan supplement Lecithin juga berupaya untuk mencegah daripada salur susu tersumbat dan merawat masalah bengkak susu.


Kelebihan Lecithin Shaklee


Kelebihan Lecithin Shaklee


Semoga Bermanfaat! :)


Anda Berminat Dengan Vitamin Shaklee?


Klik Di Sini Untuk Pesan Sekarang

ATAU

Daftar Ahli Shaklee Untuk Makan Sendiri Bagi Penjimatan Berganda


Anda Berminat Untuk Menjadi Pengedar?

Dengan keberkesanan produk dan kualiti yang terjamin, Saya memerlukan Pengedar bagi setiap pelusuk negeri. Kehadiran Anda amat dialukan.

Pengedar Shaklee Kuala Lumpur : Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895

"Do What You Love"

Nutrition Guide For Women at Every Age

Women give so much to those in their lives, but in order to do so they need to take care of themselves. Take care of yourself or the women in your life by supporting their nutritional needs!

When a woman feels good about herself (physically and mentally) everyone benefits. Live an amazing life no matter what your age or goals by focusing on proper nutrition and a healthy you.

Make Women's Health A Priority Today!


Women Are Amazing Shaklee

Adulthood


By the time a young women reaches adulthood, staying healthy can become more challenging! Oh, the joys of aging! The natural effects of hormonal changes throughout the month and a busy life can make it difficult for a woman to maintain a healthy weight, proper energy levels and healthy looking skin.

What's worse is taht if a woman is experiencing changes in her skin or gaining weight, the stress from it all can be reflected in her complexion or be seen as her wieght fluctuates or she continues to gain weight! Proper nutrition is the key to her staying on top of it all and meeting daily challenges head on, because when she feels her best, she looks and does her best!So what does proper nutrition mean for a woman?

These are the basics we recommend so a lady can be her best :

  • Multivitamins
Vitalea Shaklee

Offer a healthy foundation

  • Vitamin C
Vitamin C Shaklee


Promotes a healthy complexion

  • GLA (Omega 6)
GLA Complex Shaklee

Balances hormones (especially when it comes to a lady's monthly visitor)

  • Protein
ESP Shaklee

Provides sustained energy

Motherhood (Pre-conception & Pregnancy)


Well, a woman has reached the stage where she wants to bring another life into the world. Now on top of all the responsibilities in her life, she is ready to care for another human. While a woman's health is always important, it is most critical when a woman is trying to conceive

Preconception helath not only improves the likelihood of getting pregnant, but is the foundation for the health of the baaby to be.

Eating a nutritious diet prior to conception and during pregnancy can reduce the risk of birth defects, improve fatal brain development, and increase the chance of normal baby weight for the baby. So, whether a woman is pregnant or is trying to conceive, she must begin to focus on her nutritional health beforehand for a healthy baby and mother. What should a woman who is pregnant or looking to be pregnant incorporate into her nutrition plan?

Here are some important nutrients a  mommy to be should take

  • Multivitamins
Vitalea Shaklee


Offers a healthy foundation

  • Vitamin C
Vitamin C Shaklee

Enhances iron absorption and supports the immune system

  • B Vitamins
B Complex Shaklee

Especially Folic Acid : lowers the risk of fetal neural tube defcts

  • Protein
ESP Shaklee

Provided sustained energy and supports fetal development

  • Calcium
OsteMatrix Shaklee

Supports the growth of strong teeth and bones in a baby

  • Omega 3's
Omega Guard Shaklee

Promote a healthy brain and good vision in a fetus

Motherhood (Post-partum & Breastfeeding)


A woman has now created and given life to a new baby, and gone through the changes, beautiful and challenging, that come with months of pregnancy! As a new mother she is now responsible for giving her child the best that she can offer. Let's face it. The effects of childbirth and the new demands on a woman's body while caring for a baby mean that her life and her nutritional needs, have changed.

Whether or not a woman is breastfeeding she must have the energy required to deal with caring for a newborn day and night, and if she is breastfeeding her bab is dependant upon her good nutrition as what she puts in, the baby gets out! After giving birth a woman must focus on post partum recovery, returning to or (hhopefully) maintaining a healthy weight, ensuring she has strength and energy, and providing nutrition for her baby. With so much going on in her life, the last thing a new mother needs to worry about is what the proper nutrients are for her and her baby,

So, I decided to break down what a new mother should focus on :

  • Multivitamins
Vitalea Shaklee

Offers a healthy foundation

  • Vitamin C
Vitamin C Shaklee

Enhances iron absorption and supports the immune system

  • Protein
ESP Shaklee

Provides sustained energy

  • Calcium
OsteMatrix Shaklee


Restores calcium to the mother and supports the development of healthy bones and teeth in the baby

  • Omega 3s
Omega Guard Shaklee

Promotes a healthy brain and good vision in a fetus

  • Alfalfa
Alfalfa Complex Shaklee

Often used a natural booster for breast milk supply

Golden Years


A woman may have lived a great life, had a wonderful career, given birth and raised beautiful children, or chosen another path, but just because she is pre-menopausal and going through menopause doesn't mean her zest for life disappears, and nutrition continues to be critical! Pre- menopausal and menopausal women are affected by hormone fluctuations, and sedpite having conquered so much in life, now they may be experiencing hot flashes, night sweats, trouble sleeping and mood swings- that just doesnt seem fair!

On top of this, a lady's bones and heart may also feel the effect of these hormonal changes, so she must focus on the proper nutrition during this transitional phase. Sometimes, nutrition can make all the difference in easing this transition. Life is a journey, why shouldn't woman feel great throughout? A woman's sense of adventure doesn't disappear with age,

To get the extra oommph she needs, she should consider the following:

  • Multivitamins
Vitalea Shaklee

Offers a healthy fundation

  • GLA (Omega 6)

                                        Eases common symptoms of menopause
  • Protein
ESP Shaklee

Provides sustained energy

  • Calcium
OsteMatrix Shaklee

Supports stronger bones as they may become more brittle

  • Omega 3s
GLA Complex Shaklee

Promotes a healthy heart

  • Polyphenols
Vivix Shaklee

Fight free radicals and cellular aging


Have A Nice Day! :)


Shaklee Independent Distributor : Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895

"Do What You Love"


Nutrition Guide For Women at Every Age

Women give so much to those in their lives, but in order to do so they need to take care of themselves. Take care of yourself or the women in your life by supporting their nutritional needs!

When a woman feels good about herself (physically and mentally) everyone benefits. Live an amazing life no matter what your age or goals by focusing on proper nutrition and a healthy you.

Make Women's Health A Priority Today!


Women Are Amazing Shaklee

Adulthood


By the time a young women reaches adulthood, staying healthy can become more challenging! Oh, the joys of aging! The natural effects of hormonal changes throughout the month and a busy life can make it difficult for a woman to maintain a healthy weight, proper energy levels and healthy looking skin.

What's worse is taht if a woman is experiencing changes in her skin or gaining weight, the stress from it all can be reflected in her complexion or be seen as her wieght fluctuates or she continues to gain weight! Proper nutrition is the key to her staying on top of it all and meeting daily challenges head on, because when she feels her best, she looks and does her best!So what does proper nutrition mean for a woman?

These are the basics we recommend so a lady can be her best :

  • Multivitamins
Vitalea Shaklee

Offer a healthy foundation

  • Vitamin C
Vitamin C Shaklee


Promotes a healthy complexion

  • GLA (Omega 6)
GLA Complex Shaklee

Balances hormones (especially when it comes to a lady's monthly visitor)

  • Protein
ESP Shaklee

Provides sustained energy

Motherhood (Pre-conception & Pregnancy)


Well, a woman has reached the stage where she wants to bring another life into the world. Now on top of all the responsibilities in her life, she is ready to care for another human. While a woman's health is always important, it is most critical when a woman is trying to conceive

Preconception helath not only improves the likelihood of getting pregnant, but is the foundation for the health of the baaby to be.

Eating a nutritious diet prior to conception and during pregnancy can reduce the risk of birth defects, improve fatal brain development, and increase the chance of normal baby weight for the baby. So, whether a woman is pregnant or is trying to conceive, she must begin to focus on her nutritional health beforehand for a healthy baby and mother. What should a woman who is pregnant or looking to be pregnant incorporate into her nutrition plan?

Here are some important nutrients a  mommy to be should take

  • Multivitamins
Vitalea Shaklee


Offers a healthy foundation

  • Vitamin C
Vitamin C Shaklee

Enhances iron absorption and supports the immune system

  • B Vitamins
B Complex Shaklee

Especially Folic Acid : lowers the risk of fetal neural tube defcts

  • Protein
ESP Shaklee

Provided sustained energy and supports fetal development

  • Calcium
OsteMatrix Shaklee

Supports the growth of strong teeth and bones in a baby

  • Omega 3's
Omega Guard Shaklee

Promote a healthy brain and good vision in a fetus

Motherhood (Post-partum & Breastfeeding)


A woman has now created and given life to a new baby, and gone through the changes, beautiful and challenging, that come with months of pregnancy! As a new mother she is now responsible for giving her child the best that she can offer. Let's face it. The effects of childbirth and the new demands on a woman's body while caring for a baby mean that her life and her nutritional needs, have changed.

Whether or not a woman is breastfeeding she must have the energy required to deal with caring for a newborn day and night, and if she is breastfeeding her bab is dependant upon her good nutrition as what she puts in, the baby gets out! After giving birth a woman must focus on post partum recovery, returning to or (hhopefully) maintaining a healthy weight, ensuring she has strength and energy, and providing nutrition for her baby. With so much going on in her life, the last thing a new mother needs to worry about is what the proper nutrients are for her and her baby,

So, I decided to break down what a new mother should focus on :

  • Multivitamins
Vitalea Shaklee

Offers a healthy foundation

  • Vitamin C
Vitamin C Shaklee

Enhances iron absorption and supports the immune system

  • Protein
ESP Shaklee

Provides sustained energy

  • Calcium
OsteMatrix Shaklee


Restores calcium to the mother and supports the development of healthy bones and teeth in the baby

  • Omega 3s
Omega Guard Shaklee

Promotes a healthy brain and good vision in a fetus

  • Alfalfa
Alfalfa Complex Shaklee

Often used a natural booster for breast milk supply

Golden Years


A woman may have lived a great life, had a wonderful career, given birth and raised beautiful children, or chosen another path, but just because she is pre-menopausal and going through menopause doesn't mean her zest for life disappears, and nutrition continues to be critical! Pre- menopausal and menopausal women are affected by hormone fluctuations, and sedpite having conquered so much in life, now they may be experiencing hot flashes, night sweats, trouble sleeping and mood swings- that just doesnt seem fair!

On top of this, a lady's bones and heart may also feel the effect of these hormonal changes, so she must focus on the proper nutrition during this transitional phase. Sometimes, nutrition can make all the difference in easing this transition. Life is a journey, why shouldn't woman feel great throughout? A woman's sense of adventure doesn't disappear with age,

To get the extra oommph she needs, she should consider the following:

  • Multivitamins
Vitalea Shaklee

Offers a healthy fundation

  • GLA (Omega 6)

                                        Eases common symptoms of menopause
  • Protein
ESP Shaklee

Provides sustained energy

  • Calcium
OsteMatrix Shaklee

Supports stronger bones as they may become more brittle

  • Omega 3s
GLA Complex Shaklee

Promotes a healthy heart

  • Polyphenols
Vivix Shaklee

Fight free radicals and cellular aging


Have A Nice Day! :)


Shaklee Independent Distributor : Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895

"Do What You Love"


Siapakah Saya dan Apa Kaitan Dengan Shaklee?

Bagi yang mengenali diri saya, pasti tahu saya business Shaklee Tengok saja dalam fb, instagram tiada benda yang dikongsi melainkan per...