Thursday, 28 May 2015

Makna Lagu Mirai e Nyanyian Kiroro Dalam Bahasa Melayu

Al kisahnya begini, tengah blogwalking ternyanyi lagu Mira e Eh!!! hehe

 Lagu ni sangat popular satu ketika dulu kan, 

Jadi layankan jelah hehe :)

Makna Lagu Mirai e Dalam Bahasa Melayu



Hora, asi moto wo mite goran
Ayo, lihatlah langkah kakimu

Korega anata no ayumu michi
Itulah jalan hidupmu

Hora, mae mo mite goran
Ayo, lihat juga ke depan

Arega anato no mirai
Di sanalah masa depanmu

Haha ga kureta takusan no yasashisa
Begitu banyaknya kasih sayang yang telah Ibu berikan

Ai wo idaite ayumeto furikaesita
Dengan cintamu aku mengerti kehidupan yang silih berganti

Ano toki wa mada osanakute iminado siranai
Saat itu aku terlalu kecil untuk mengerti semua

Sonna watashi no te wo nigiri Isyoni ayunde kita
Ibu membimbingku selalu menjalani masa depan

Yume wa itsumo sora takaku aru kara
Cita-cita yang tinggi setinggi langit

Todokanakute kowai ne dakedo oi suzukeruno
Bila tak tercapai memang menyedihkan, namun jangan berhenti berharap

Jibun no sutori dakara koso akira metakunai
Tentukan langkah dan masa depanmu, jangan putus asa

Fuang ni naru to te wo nigiri isyoni ayundekita
Jangan cemas dan takut, doa ibu menyertaimu

Sono yasashisa wo tokiniwa iyagari
Kasih sayang ibu itu dulu ku tak sadari, malah ku sakiti hatinya

Hanareta haha he suna wo ni narezu
Kini, setelah terpisah jauh baru ku sedar

Mira e mukatte, Yukkuri to aruite ikou
Perlahan tapi pasti, jemputlah masa depanmu dengan hati penuh keyakinan

Sumber : hikansakura.blogspot.com

Nota Ilham

Apa yang Ani dapat belajar dari lagu ni, perlu ke give up dengan apa yang kita nak? Tak lah kan!! Kalau rasa nak gesek biola , sekejap je. Lepastu bangkit balik!

Jangan biarkan orang musnahkan impian awak dengan kata-kata dan perbuatan. Kita kan ada Tuhan  :D Put trust on Him! Cepat atau lambat, Ye! Kita pasti dapat dengan izin Tuhan dan doa restu Ibu. Jangan sakiti hati Ibu, Jangan rasa jauh dengan Tuhan sebab Ani sangat percaya Allah Sangat Dekat dengan kita dan Allah Maha Memakbulkan.

Jadi, stay cool dan terus berusaha :)


Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895

"Do What You Love"

9 comments:

  1. Ni lagu feveret...siap ade dlm hp.

    Tp lupe plak citer ape ek?

    ReplyDelete
  2. Wah, best kan lagu ni!

    Ani x sure cerita apa tp lagu ni memang best! Kenal lagu ni masa lagi ni tengah hit :D

    ReplyDelete
  3. ini lagu tema anime final fantasy.

    ReplyDelete
  4. ani baru tahu! ani kenal lagu ni masa tngah hit huhu

    ReplyDelete
  5. pas bunkasaii jum'at dan sabtu aku nyanyi lagu mirai e doakan lancar ya temen2 !!!

    ReplyDelete

Vivix Membantu Untuk Dapatkan Kulit Cantik

Sebelum kita pergi ke Vivix untuk kulit cantik Saya jumpa fakta ini Membuatkan saya tersenyum~ngee Apa Benar Fakta Ini? ...