Skip to main content

Makna Lagu Mirai e Nyanyian Kiroro Dalam Bahasa Melayu

Al kisahnya begini, tengah blogwalking ternyanyi lagu Mira e Eh!!! hehe

 Lagu ni sangat popular satu ketika dulu kan, 

Jadi layankan jelah hehe :)

Makna Lagu Mirai e Dalam Bahasa Melayu



Hora, asi moto wo mite goran
Ayo, lihatlah langkah kakimu

Korega anata no ayumu michi
Itulah jalan hidupmu

Hora, mae mo mite goran
Ayo, lihat juga ke depan

Arega anato no mirai
Di sanalah masa depanmu

Haha ga kureta takusan no yasashisa
Begitu banyaknya kasih sayang yang telah Ibu berikan

Ai wo idaite ayumeto furikaesita
Dengan cintamu aku mengerti kehidupan yang silih berganti

Ano toki wa mada osanakute iminado siranai
Saat itu aku terlalu kecil untuk mengerti semua

Sonna watashi no te wo nigiri Isyoni ayunde kita
Ibu membimbingku selalu menjalani masa depan

Yume wa itsumo sora takaku aru kara
Cita-cita yang tinggi setinggi langit

Todokanakute kowai ne dakedo oi suzukeruno
Bila tak tercapai memang menyedihkan, namun jangan berhenti berharap

Jibun no sutori dakara koso akira metakunai
Tentukan langkah dan masa depanmu, jangan putus asa

Fuang ni naru to te wo nigiri isyoni ayundekita
Jangan cemas dan takut, doa ibu menyertaimu

Sono yasashisa wo tokiniwa iyagari
Kasih sayang ibu itu dulu ku tak sadari, malah ku sakiti hatinya

Hanareta haha he suna wo ni narezu
Kini, setelah terpisah jauh baru ku sedar

Mira e mukatte, Yukkuri to aruite ikou
Perlahan tapi pasti, jemputlah masa depanmu dengan hati penuh keyakinan

Sumber : hikansakura.blogspot.com

Nota Ilham

Apa yang Ani dapat belajar dari lagu ni, perlu ke give up dengan apa yang kita nak? Tak lah kan!! Kalau rasa nak gesek biola , sekejap je. Lepastu bangkit balik!

Jangan biarkan orang musnahkan impian awak dengan kata-kata dan perbuatan. Kita kan ada Tuhan  :D Put trust on Him! Cepat atau lambat, Ye! Kita pasti dapat dengan izin Tuhan dan doa restu Ibu. Jangan sakiti hati Ibu, Jangan rasa jauh dengan Tuhan sebab Ani sangat percaya Allah Sangat Dekat dengan kita dan Allah Maha Memakbulkan.

Jadi, stay cool dan terus berusaha :)


Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895

"Do What You Love"

Comments

  1. Ni lagu feveret...siap ade dlm hp.

    Tp lupe plak citer ape ek?

    ReplyDelete
  2. Wah, best kan lagu ni!

    Ani x sure cerita apa tp lagu ni memang best! Kenal lagu ni masa lagi ni tengah hit :D

    ReplyDelete
  3. ini lagu tema anime final fantasy.

    ReplyDelete
  4. ani baru tahu! ani kenal lagu ni masa tngah hit huhu

    ReplyDelete
  5. pas bunkasaii jum'at dan sabtu aku nyanyi lagu mirai e doakan lancar ya temen2 !!!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

Ani pernah main Bola Jaring, teman kawan main erti kata lain mula-mula main belasah huhu
Seriously, Permainan Bola Jaring tak sama dengan Permainan Bola Keranjang
Ada posisinya juga ada peraturan nya sendiri 
Di situlah permulaan  mengenali Bola Jaring :)
Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

comel kan? hehe. Shoot! :D
Posisi PemainSatu pasukan mempunyai 7 pemain utama dan 3 orang simpanan. Tugas lain-lain setiap seorang :)
Goal Keeper (GK)Goal Keeper atau di kenali sebagai Penjaga Gol. GK perlu menjaga kawasan jaringan dan menghalang penyerang pihak lawan berada di dalam kawasan jaringan. GK boleh keluar masuk di kawasan gol.Untuk GK, GK perlu bekerjasama dengan GD (Goal Defence) 
Goal Defence (GD)Dia adalah pertahanan untuk gol.Tugas Utama GD adalah menghalang penyerang dari membuat jaringan. GD boleh menerima hantaran tengah dan menghalang hantaran atau mengawal pemain dalam sama ada di kawasan tengah mahupun kawasan gol. GD perlu menjaga GA (Goal Attack) pihak lawan sama ada di kawasan gol,…

Makanan Yang Membantu Mempercepatkan Pengaliran Haid

Wanita atau para gadis pasti risau apabila haid nya datangnya lambat.
Paling tak digemari apabila haid lambat, dan datangnya dengan senggugut. Sangat Memeritkan!
Apakah puncanya dan makanan yang membantu dalam pengaliran haid?
Punca Haid Datang Lambat
Tekanan Tekanan mental juga satu punca yang mempengaruhi jumlah hormone (GnRH) yang boleh mengganggu ovulasi dan seterusnya menghentikan atau melambatkan pengeluaran haid
Perubahan Dalam JadualKebiasaannya ini berlaku apabila kerap bertukar syif dan tidak mempunyai kitaran yang teratur yang boleh mengganggu sistem badan seterusnya mengganggu kitaran haid.
Berat Badan BerlebihanBerat badan berlebihan mengganggu keseimbangan hormon estrogen dalam badan. Kebanyakan haid wanita dan kesuburan akan kembali normal jika berat badan menurun.
Ubat Pencegahan KehamilanPengambilan pil perancang, suntikan mahupun ubat boleh menyebabkan perubahan hormon dalam badan yang boleh mengganggu kitaran haid. Apabila seseorang berhenti daripada penggunaan ubat penceg…