Skip to main content

Penyelesaian Kepada Sakit Tekak Tanpa Ubat


Sakit tekak memang mengganggu rutin aktiviti harian kita

Lagi-lagi kalau pekerjaan yang memerlukan menggunakan tekak. Seperti guru

Murid bukan seorang, ramai. Rasa nak menangis kan!

Penyelesaian Kepada Sakit Tekak Tanpa Ubat


Sakit Tekak


Sakit tekak selalu memang kena minum air masak banyak walaupun perit.

Nak bercakap dengan orang pun malas, rasa nak marah sebab sakit! huhu

Tak nak minum air masak, cuba ambil Air Kelapa Muda :)

Selalu Sakit Tekak, Ani Buat Apa?


Kebolehan Ani melontarkan suara apabila marah adalah tidak dapat dinafikan hehe.Sakit tekak atau tetiba rasa nak demam, Ani akan ambil Vitamin C dan Performance Drink

Vitamin C untuk Sakit Tekak


Vitamin C sebab sumber Vitamin C semulajadi. Memang dah sah Vitamin C membantu untuk sistem imun badan,rasa nak demam, tak sedap badan, tekak memang Ani ambil Vitamin C

Performance Drink


Performance Drink , Ani nak minum air tapi tak nak air masak (memilih hehe) Ani ambil Performance Drink, Performance Drink membantu untuk memelihara kandungan bendalir badan supaya tak terhidrat dan bantu elak simptom demam jadi teruk

Bila sakit tekak, confirm Ani ambil Vitamin C dan minum air Performance Drink

In sha Allah, dengan izin Nya sembuh :D


Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani

Shaklee ID : 1073895


"Do What You Love" 

Comments

  1. err kalau sakit tekak minum air asam jawa kan

    ReplyDelete
  2. Emm terima kasih..produk ni memang hebat.haha.. biasa makan ais cream vanilla.. Alhamdulillah..menjadi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ani pernah buat masa kecik demam panas, Doktor suruh amik ice cream vanila. Terbaik Doktor hihi

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

Ani pernah main Bola Jaring, teman kawan main erti kata lain mula-mula main belasah huhu
Seriously, Permainan Bola Jaring tak sama dengan Permainan Bola Keranjang
Ada posisinya juga ada peraturan nya sendiri 
Di situlah permulaan  mengenali Bola Jaring :)
Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

comel kan? hehe. Shoot! :D
Posisi PemainSatu pasukan mempunyai 7 pemain utama dan 3 orang simpanan. Tugas lain-lain setiap seorang :)
Goal Keeper (GK)Goal Keeper atau di kenali sebagai Penjaga Gol. GK perlu menjaga kawasan jaringan dan menghalang penyerang pihak lawan berada di dalam kawasan jaringan. GK boleh keluar masuk di kawasan gol.Untuk GK, GK perlu bekerjasama dengan GD (Goal Defence) 
Goal Defence (GD)Dia adalah pertahanan untuk gol.Tugas Utama GD adalah menghalang penyerang dari membuat jaringan. GD boleh menerima hantaran tengah dan menghalang hantaran atau mengawal pemain dalam sama ada di kawasan tengah mahupun kawasan gol. GD perlu menjaga GA (Goal Attack) pihak lawan sama ada di kawasan gol,…

Makna Lagu Mirai e Nyanyian Kiroro Dalam Bahasa Melayu

Al kisahnya begini, tengah blogwalking ternyanyi lagu Mira e Eh!!! hehe
 Lagu ni sangat popular satu ketika dulu kan, 
Jadi layankan jelah hehe :)
Makna Lagu Mirai e Dalam Bahasa Melayu

Hora, asi moto wo mite goran Ayo, lihatlah langkah kakimu
Korega anata no ayumu michi Itulah jalan hidupmu
Hora, mae mo mite goran Ayo, lihat juga ke depan
Arega anato no mirai Di sanalah masa depanmu
Haha ga kureta takusan no yasashisa Begitu banyaknya kasih sayang yang telah Ibu berikan
Ai wo idaite ayumeto furikaesita Dengan cintamu aku mengerti kehidupan yang silih berganti
Ano toki wa mada osanakute iminado siranai Saat itu aku terlalu kecil untuk mengerti semua
Sonna watashi no te wo nigiri Isyoni ayunde kita Ibu membimbingku selalu menjalani masa depan
Yume wa itsumo sora takaku aru kara Cita-cita yang tinggi setinggi langit
Todokanakute kowai ne dakedo oi suzukeruno Bila tak tercapai memang menyedihkan, namun jangan berhenti berharap
Jibun no sutori dakara koso akira metakunai Tentukan langkah dan masa depanmu, jangan…

Makanan Yang Membantu Mempercepatkan Pengaliran Haid

Wanita atau para gadis pasti risau apabila haid nya datangnya lambat.
Paling tak digemari apabila haid lambat, dan datangnya dengan senggugut. Sangat Memeritkan!
Apakah puncanya dan makanan yang membantu dalam pengaliran haid?
Punca Haid Datang Lambat
Tekanan Tekanan mental juga satu punca yang mempengaruhi jumlah hormone (GnRH) yang boleh mengganggu ovulasi dan seterusnya menghentikan atau melambatkan pengeluaran haid
Perubahan Dalam JadualKebiasaannya ini berlaku apabila kerap bertukar syif dan tidak mempunyai kitaran yang teratur yang boleh mengganggu sistem badan seterusnya mengganggu kitaran haid.
Berat Badan BerlebihanBerat badan berlebihan mengganggu keseimbangan hormon estrogen dalam badan. Kebanyakan haid wanita dan kesuburan akan kembali normal jika berat badan menurun.
Ubat Pencegahan KehamilanPengambilan pil perancang, suntikan mahupun ubat boleh menyebabkan perubahan hormon dalam badan yang boleh mengganggu kitaran haid. Apabila seseorang berhenti daripada penggunaan ubat penceg…