Skip to main content

Maksud Lirik Lagu Kun Anta

Dan sebenarnya Ani ada kawan dari kecik lagi

Yes, takde rasa kawan sebenarnya,  rasa adik beradik

Dia yang kenalkan Ani dengan lagu ni :D

Kun Anta


Lirik Lagu Kun Anta Dalam Bahasa Malaysia

Ketika ingin bersaing dengan yang lain,
Aku ingin meniru perwatakan luar dan dalamnya

Jadi, aku boleh jadi seorang yang lain
Hanya untuk berbangga

Dan aku sangka jika aku lakukan seperti itu aku akan dapat kelebihan

Tetapi yang ku perolehi hanyalah kerugian di atas perwatakan ku ini

Kita tidak memerlukan harta untuk menambah kecantikan,
Kecantikan dalaman (jauhari) ada di sini
Di dalam hati ia bersinar

Kita tidak perlu memandang pandangan orang lain untuk apa yang tidak ada
Yang tidak sesuai dengan kita, 
Itulah kecantikan kita
Semakin bertambah hingga ke atas

Jadilah diri kamu sendiri
Pasti akan menambahkan lagi kecantikan yang sedia ada

Sungguh aku menerima mereka
Tetapi tidak pula aku meniru perwatakan mereka

Melainkan apa yang telah aku terima itu aku telah redha

Aku ingin menjadi seperti diri aku sendiri
Inilah aku

Hal ini kurasakan sudah cukup 
Dan aku sangat pasti

Aku akan jadi mengikut kemampuan diriku
Aku tidak perlukan orang lain menerimaku

Aku akan jadi apa yang aku suka 

Kenapa aku perlu peduli tentang penerimaan mereka terhadapku?

Ani Suka Lagu Ni :)

Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895

"Do What You Love"

Comments

  1. sudah semestinya kita suka dengan diri sendiri..tapi pastikan diri kita tu jenis yang patuh perintah Allah dan Rasullulah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju. Ikut perintah Nya, itu yang sangat penting :D

      Delete
    2. setuju . Tapi Kalau Pendapat Orang Tentang Kita Tuh Ada Baiknya .. Kita Kena Ubah Diri Kita .. Kan ?

      Delete
  2. Jadi diri sendiri lebih baik. Kerana kita akanrasa sangat konfident didepan orang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul. Kak Nila, kita sama group #WOL 1. Ani cam by nama :D

      Delete
  3. Jadi diri sendiri lebih baik. Kerana kita akanrasa sangat konfident didepan orang.

    ReplyDelete
  4. Thanks ! Sya copy ehh ? Nak cover lagu ni , ahaha

    ReplyDelete
  5. Ade tak lirik lagu bahasa arab, tapi sebutan bahasa melayu.. kalo ade whassap sy ye.. puas cari x jumpe.. nk hafalkan.. hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mana ada num hp nye hehe
      tapi Ani ada jumpa

      http://ananabil.blogspot.com/2015/04/lirik-lagu-humood-alkhudher-kun-anta.html

      Delete
    2. sorry Ani jawab guna blogger Jesnita. Terguna huhu Jesnita, blog cousin Ani :D

      Delete
  6. Ade tak lirik lagu bahasa arab, tapi sebutan bahasa melayu.. kalo ade whassap sy ye.. puas cari x jumpe.. nk hafalkan.. hehehe..

    ReplyDelete
  7. minta izin copy makna lagu ni boleh? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sorry Natrah, terguna blog cousin Ani, Jesnita, cousin Ani :D

      Delete
  8. Ani skew lagu nie? Try la cover mesty best hee.. ;)

    ReplyDelete
  9. Assalamualaikum wahhh hehe thanks sebab share ye Ani!sngat membantu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Walaikumussalam, welcome. Harap begitu juga :D

      Delete
  10. Assalamualaikum. Best jugak lagu dan maksud liriknya ni ye..
    http://emiejohari-jarijemariku.blogspot.my/2015/09/backpackers-buddies-malaysia-family-day.html

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

Ani pernah main Bola Jaring, teman kawan main erti kata lain mula-mula main belasah huhu
Seriously, Permainan Bola Jaring tak sama dengan Permainan Bola Keranjang
Ada posisinya juga ada peraturan nya sendiri 
Di situlah permulaan  mengenali Bola Jaring :)
Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

comel kan? hehe. Shoot! :D
Posisi PemainSatu pasukan mempunyai 7 pemain utama dan 3 orang simpanan. Tugas lain-lain setiap seorang :)
Goal Keeper (GK)Goal Keeper atau di kenali sebagai Penjaga Gol. GK perlu menjaga kawasan jaringan dan menghalang penyerang pihak lawan berada di dalam kawasan jaringan. GK boleh keluar masuk di kawasan gol.Untuk GK, GK perlu bekerjasama dengan GD (Goal Defence) 
Goal Defence (GD)Dia adalah pertahanan untuk gol.Tugas Utama GD adalah menghalang penyerang dari membuat jaringan. GD boleh menerima hantaran tengah dan menghalang hantaran atau mengawal pemain dalam sama ada di kawasan tengah mahupun kawasan gol. GD perlu menjaga GA (Goal Attack) pihak lawan sama ada di kawasan gol,…

Makna Lagu Mirai e Nyanyian Kiroro Dalam Bahasa Melayu

Al kisahnya begini, tengah blogwalking ternyanyi lagu Mira e Eh!!! hehe
 Lagu ni sangat popular satu ketika dulu kan, 
Jadi layankan jelah hehe :)
Makna Lagu Mirai e Dalam Bahasa Melayu

Hora, asi moto wo mite goran Ayo, lihatlah langkah kakimu
Korega anata no ayumu michi Itulah jalan hidupmu
Hora, mae mo mite goran Ayo, lihat juga ke depan
Arega anato no mirai Di sanalah masa depanmu
Haha ga kureta takusan no yasashisa Begitu banyaknya kasih sayang yang telah Ibu berikan
Ai wo idaite ayumeto furikaesita Dengan cintamu aku mengerti kehidupan yang silih berganti
Ano toki wa mada osanakute iminado siranai Saat itu aku terlalu kecil untuk mengerti semua
Sonna watashi no te wo nigiri Isyoni ayunde kita Ibu membimbingku selalu menjalani masa depan
Yume wa itsumo sora takaku aru kara Cita-cita yang tinggi setinggi langit
Todokanakute kowai ne dakedo oi suzukeruno Bila tak tercapai memang menyedihkan, namun jangan berhenti berharap
Jibun no sutori dakara koso akira metakunai Tentukan langkah dan masa depanmu, jangan…

Makanan Yang Membantu Mempercepatkan Pengaliran Haid

Wanita atau para gadis pasti risau apabila haid nya datangnya lambat.
Paling tak digemari apabila haid lambat, dan datangnya dengan senggugut. Sangat Memeritkan!
Apakah puncanya dan makanan yang membantu dalam pengaliran haid?
Punca Haid Datang Lambat
Tekanan Tekanan mental juga satu punca yang mempengaruhi jumlah hormone (GnRH) yang boleh mengganggu ovulasi dan seterusnya menghentikan atau melambatkan pengeluaran haid
Perubahan Dalam JadualKebiasaannya ini berlaku apabila kerap bertukar syif dan tidak mempunyai kitaran yang teratur yang boleh mengganggu sistem badan seterusnya mengganggu kitaran haid.
Berat Badan BerlebihanBerat badan berlebihan mengganggu keseimbangan hormon estrogen dalam badan. Kebanyakan haid wanita dan kesuburan akan kembali normal jika berat badan menurun.
Ubat Pencegahan KehamilanPengambilan pil perancang, suntikan mahupun ubat boleh menyebabkan perubahan hormon dalam badan yang boleh mengganggu kitaran haid. Apabila seseorang berhenti daripada penggunaan ubat penceg…