Skip to main content

Kenapa Perlu Pilih Cinch Shake Mix Untuk Kurus?

Umumnya, untuk kurus terdapat 3 langkah mudah dengan Shaklee

Iaitu Bakar, Bina & Buang

Dan untuk Bina Otot, pilihan yang ada adalah Cinch Shake Mix dan ESP

Kenapa Perlu Ambil Cinch Shake Mix Untuk Kurus?

Kurus, Bina Otot Dengan Cinch Shake Mix

Kebanyakkan diet untuk menurunkan berat badan menyebabkan  seseorang itu kehilangan lemak dan otot (ataupun salah satu diantaranya). Bila seseorang itu kehilangan otot, metabolisme tubuh automatik menurun dan tubuh hilang upaya untuk membakar lemak. 

Bila dia tidak lagi berdiet, tubuhnya tidak mampu untuk membakar kalori seperti sebelum mula berdiet. Jadi, berat badan akan lebih cepat naik secara mendadak. Bila diulang sekali lagi,Maka, terhasillah kesan diet YO-YO

Cinch Shake Mix

Cinch Shake Mix

  • Kandungan Leucine dalam Cinch Shake Mix lebih tinggi. Leucine sangat diperlukan untuk merangsang sintesis protein otot bagi mengekalkan otot. Untuk kurus, kita nak bakar lemak kan? bukan otot. Jadi, bila ambil Cinch Shake Mix, ianya membantu dari mengelakkan isu badan gelebeh selepas diet :)
  • Cinch bukan sahaja sumber protein sihat & berkualiti tetapi ia cukup kalori, fiber, vitamins dan mineral/serving yang sangat sesuai untuk program pengurangan berat badan . 
  • Cinch Shake Mix mempunyai ujian klinikal berkaitan dengan penurunan berat badan. Kajian menunjukkan tikus yang diberikan diet yang tinggi Leucine mengalami penurunan berat badan, penghasilan susu badan yang lebih banyak  dan pertambahan berat badan yang ketara untuk anak-anak tikus 
  • Cinch Shake Mix sangat sesuai untuk semua Lelaki & Perempuan termasuklah ibu menyusu :)

Keistimewaan Cinch Shake Mix


  • Rasanya seakan pemanis mulut dengan khasiat penuh satu hidangan
  • Diperkaya dengan Leucine untuk memelihara otot di saat pengurangan badan
  • Mengandungi 24gram protein dalam setiap hidangan . Beri rasa puas dan kenyang
  • Kandungan serat yang tinggi, 6 gram dalam setiap sajian
  • Nilai glisemik yang rendah untuk mengekalkan paras gula normal dalam darah dan mengekalkan tenaga
  • Memberi 35% atau lebih Nilai Harian bagi 21 jenis vitamin dan mineral penting
  • Tiada perisa, pewarna dan pemanis tiruan
  • Soya yang tidak diubah genetiknya (Non GMO)
  • Ia membantu untuk mengekalkan otot, bakar lemak yang tidak diingini dan mengurangkan inci yang ingin dikurangkan.
  • Erm.. Good Bye lah diet YO-YO! hihi 

Cara lebih baik dan mudah untuk menurunkan berat badan



Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895

"Do What You Love"

Comments

Popular posts from this blog

Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

Ani pernah main Bola Jaring, teman kawan main erti kata lain mula-mula main belasah huhu
Seriously, Permainan Bola Jaring tak sama dengan Permainan Bola Keranjang
Ada posisinya juga ada peraturan nya sendiri 
Di situlah permulaan  mengenali Bola Jaring :)
Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

comel kan? hehe. Shoot! :D
Posisi PemainSatu pasukan mempunyai 7 pemain utama dan 3 orang simpanan. Tugas lain-lain setiap seorang :)
Goal Keeper (GK)Goal Keeper atau di kenali sebagai Penjaga Gol. GK perlu menjaga kawasan jaringan dan menghalang penyerang pihak lawan berada di dalam kawasan jaringan. GK boleh keluar masuk di kawasan gol.Untuk GK, GK perlu bekerjasama dengan GD (Goal Defence) 
Goal Defence (GD)Dia adalah pertahanan untuk gol.Tugas Utama GD adalah menghalang penyerang dari membuat jaringan. GD boleh menerima hantaran tengah dan menghalang hantaran atau mengawal pemain dalam sama ada di kawasan tengah mahupun kawasan gol. GD perlu menjaga GA (Goal Attack) pihak lawan sama ada di kawasan gol,…

Makna Lagu Mirai e Nyanyian Kiroro Dalam Bahasa Melayu

Al kisahnya begini, tengah blogwalking ternyanyi lagu Mira e Eh!!! hehe
 Lagu ni sangat popular satu ketika dulu kan, 
Jadi layankan jelah hehe :)
Makna Lagu Mirai e Dalam Bahasa Melayu

Hora, asi moto wo mite goran Ayo, lihatlah langkah kakimu
Korega anata no ayumu michi Itulah jalan hidupmu
Hora, mae mo mite goran Ayo, lihat juga ke depan
Arega anato no mirai Di sanalah masa depanmu
Haha ga kureta takusan no yasashisa Begitu banyaknya kasih sayang yang telah Ibu berikan
Ai wo idaite ayumeto furikaesita Dengan cintamu aku mengerti kehidupan yang silih berganti
Ano toki wa mada osanakute iminado siranai Saat itu aku terlalu kecil untuk mengerti semua
Sonna watashi no te wo nigiri Isyoni ayunde kita Ibu membimbingku selalu menjalani masa depan
Yume wa itsumo sora takaku aru kara Cita-cita yang tinggi setinggi langit
Todokanakute kowai ne dakedo oi suzukeruno Bila tak tercapai memang menyedihkan, namun jangan berhenti berharap
Jibun no sutori dakara koso akira metakunai Tentukan langkah dan masa depanmu, jangan…

Makanan Yang Membantu Mempercepatkan Pengaliran Haid

Wanita atau para gadis pasti risau apabila haid nya datangnya lambat.
Paling tak digemari apabila haid lambat, dan datangnya dengan senggugut. Sangat Memeritkan!
Apakah puncanya dan makanan yang membantu dalam pengaliran haid?
Punca Haid Datang Lambat
Tekanan Tekanan mental juga satu punca yang mempengaruhi jumlah hormone (GnRH) yang boleh mengganggu ovulasi dan seterusnya menghentikan atau melambatkan pengeluaran haid
Perubahan Dalam JadualKebiasaannya ini berlaku apabila kerap bertukar syif dan tidak mempunyai kitaran yang teratur yang boleh mengganggu sistem badan seterusnya mengganggu kitaran haid.
Berat Badan BerlebihanBerat badan berlebihan mengganggu keseimbangan hormon estrogen dalam badan. Kebanyakan haid wanita dan kesuburan akan kembali normal jika berat badan menurun.
Ubat Pencegahan KehamilanPengambilan pil perancang, suntikan mahupun ubat boleh menyebabkan perubahan hormon dalam badan yang boleh mengganggu kitaran haid. Apabila seseorang berhenti daripada penggunaan ubat penceg…