Skip to main content

9 Essential Reasons To Eat Organic Food

Organic Food was the only option for thousands of years. Now, with pesticides, herbicides, fungicides, and genetically modified foods, Organic is still the best option kan? ^_^V ~ngee

Organic Food

9 Reasons To Eat Organic Food

  • Genetically modified foods were unleashed on the environment and the public corporations without prior testing to determine their safety. In other words, eating Genetically modified foods (which most people on large amounts) is participating in a long term, uncontrolled experiment. Choose organic to avoid participating in this experiment :D
  • More and more research is coming in about the health threat of genetically modified food. The result range from intestinal damage, allergies, liver or pancreatic problems, testicular cellular changes, tumours and even death in the experimental animals. Eating third party certified organic foods or those that are guaranteed to be grown from organic seed helps to protect from the health consequences of GMOs. 
(suddenly I remember ESP, Non GMO, Eh!hihi) next point please :P

  • Fruits and vegetables are real food, not pesticide factories taw! but 18% of all genetically modified seeds (and therefore food that grown from them) are engineered to produce their own pesticides. Research shows that these seeds continue producing pesticides inside your body once you've eaten the food grown from them! Foods that are actually pesticide factories.. erm.. tak nak boleh huhu
  • In study after study, research from independent organization consistently shows organic food is higher in nutrients than traditional foods. Research shows that organic produce is higher in Vitamin C, Antioxidants and the minerals calcium, iron chromium  and magnesium
  • Organic food is earth supportive. Organic food production has been around for thousands of years and is the sustainable choice for the future. Compare that to modern agricultural practices that are destructive of the environment through widespread use of herbicides, pesticides, fungicides and fertilizers and have resulted in drastic environment damage in many parts of the world.
  • Organic farms are safer for farm workers. Research at the Harvard School of Public Health found a 70% increase in Parkinson's disease among people exposed to pesticides. Choosing organic foods means that more people will be able to work on farms without incurring the higher potential health risk of Parkinson's or other illnesses.
  • Eating organic may reduce cancer risk. The US Environmental Protection Agency (EPA) considers 60% of herbicides, 90% of fungicides, and 30% of insecticides potentially cancer causing. It is reasonable to think that are rapidly increasing rates of cancer are at least partly linked to use of these carcinogenic pesticides.
  • Choosing organic meat lessens your exposure to antibiotics, synthetic hormones, and drugs that find their way into the animals and ultimately into you
  • Organic foods support greater biodiversity. Diversity is fundamental to life on this planet. Genetically modified and non organic food is focused on high yield monoculture and is destroying biodiversity

"Choose the best for your health"


Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
fb @ Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895

"Do what you love"



Comments

Popular posts from this blog

Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

Ani pernah main Bola Jaring, teman kawan main erti kata lain mula-mula main belasah huhu
Seriously, Permainan Bola Jaring tak sama dengan Permainan Bola Keranjang
Ada posisinya juga ada peraturan nya sendiri 
Di situlah permulaan  mengenali Bola Jaring :)
Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

comel kan? hehe. Shoot! :D
Posisi PemainSatu pasukan mempunyai 7 pemain utama dan 3 orang simpanan. Tugas lain-lain setiap seorang :)
Goal Keeper (GK)Goal Keeper atau di kenali sebagai Penjaga Gol. GK perlu menjaga kawasan jaringan dan menghalang penyerang pihak lawan berada di dalam kawasan jaringan. GK boleh keluar masuk di kawasan gol.Untuk GK, GK perlu bekerjasama dengan GD (Goal Defence) 
Goal Defence (GD)Dia adalah pertahanan untuk gol.Tugas Utama GD adalah menghalang penyerang dari membuat jaringan. GD boleh menerima hantaran tengah dan menghalang hantaran atau mengawal pemain dalam sama ada di kawasan tengah mahupun kawasan gol. GD perlu menjaga GA (Goal Attack) pihak lawan sama ada di kawasan gol,…

Makna Lagu Mirai e Nyanyian Kiroro Dalam Bahasa Melayu

Al kisahnya begini, tengah blogwalking ternyanyi lagu Mira e Eh!!! hehe
 Lagu ni sangat popular satu ketika dulu kan, 
Jadi layankan jelah hehe :)
Makna Lagu Mirai e Dalam Bahasa Melayu

Hora, asi moto wo mite goran Ayo, lihatlah langkah kakimu
Korega anata no ayumu michi Itulah jalan hidupmu
Hora, mae mo mite goran Ayo, lihat juga ke depan
Arega anato no mirai Di sanalah masa depanmu
Haha ga kureta takusan no yasashisa Begitu banyaknya kasih sayang yang telah Ibu berikan
Ai wo idaite ayumeto furikaesita Dengan cintamu aku mengerti kehidupan yang silih berganti
Ano toki wa mada osanakute iminado siranai Saat itu aku terlalu kecil untuk mengerti semua
Sonna watashi no te wo nigiri Isyoni ayunde kita Ibu membimbingku selalu menjalani masa depan
Yume wa itsumo sora takaku aru kara Cita-cita yang tinggi setinggi langit
Todokanakute kowai ne dakedo oi suzukeruno Bila tak tercapai memang menyedihkan, namun jangan berhenti berharap
Jibun no sutori dakara koso akira metakunai Tentukan langkah dan masa depanmu, jangan…

Makanan Yang Membantu Mempercepatkan Pengaliran Haid

Wanita atau para gadis pasti risau apabila haid nya datangnya lambat.
Paling tak digemari apabila haid lambat, dan datangnya dengan senggugut. Sangat Memeritkan!
Apakah puncanya dan makanan yang membantu dalam pengaliran haid?
Punca Haid Datang Lambat
Tekanan Tekanan mental juga satu punca yang mempengaruhi jumlah hormone (GnRH) yang boleh mengganggu ovulasi dan seterusnya menghentikan atau melambatkan pengeluaran haid
Perubahan Dalam JadualKebiasaannya ini berlaku apabila kerap bertukar syif dan tidak mempunyai kitaran yang teratur yang boleh mengganggu sistem badan seterusnya mengganggu kitaran haid.
Berat Badan BerlebihanBerat badan berlebihan mengganggu keseimbangan hormon estrogen dalam badan. Kebanyakan haid wanita dan kesuburan akan kembali normal jika berat badan menurun.
Ubat Pencegahan KehamilanPengambilan pil perancang, suntikan mahupun ubat boleh menyebabkan perubahan hormon dalam badan yang boleh mengganggu kitaran haid. Apabila seseorang berhenti daripada penggunaan ubat penceg…