Skip to main content

Senggugut Teruk Rasa Nak Patah Pinggang!

Pernah rasa macam ni?

Lelaki of course takkan! Wanita @ Perempuan yang mengalami senggugut

Pasti arif rasa sakitnya bagaimana

Senggugut Sangat Menyesakkan!

Sakitnya Senggugut

Tengok, bukan sahaja sakit rasa nak marah pun ada, 

Silap hari bulan menangis kat atas katil, pusing sana pusing sini tidur untuk redakan kesakitan

Masalah Senggugut & Apa Yang Puan Ini Lakukan



Betul, bila senggugut memang satu kerja pun tak boleh buat.

Ani pernah masa sekolah dulu fuh, berguling-guling menahan sakit

Ada kawan setiap bulan MC sebab masalah ni

Takdir Allah, Puan ini juga mengalami senggugut. Memang sakit, Nak patah pinggang rasanya

Tapi, Puan ni ikhtiar ambil B-Complex dan Ostematrix, 

Alhamdulillah, setengah jam kemudian beransur baik :)

Ini bukannya pil ubat yang akan beri kesan pada jangka masa panjang, ini adalah supplement dari bahan selamat dan semulajadi . Tak perlu risau wah giteww hehe

B-Complex & OsteMatrix

B-Complex

B-Complex lengkap dengan 8 kumpulan B termasuk asid folik yang diperlukan oleh tubuh badan demi membantu tubuh badan bertenaga, otak lebih fokus, emosi lebih stabil. Kekurangan Vitamin B meningkatkan paras estrogen dan kesan PMS

OsteMatrix

OsteMatrix bekalan kalsium tambahan membantu menolong mengurangkan simptom senggugut seperti perut kembung, kekejangan, mudah meradang juga kemurungan

Jom Atasi Senggugut!

Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895

"Do What You Love"


Comments

  1. nasib baik ada penawarnya..semoga ia memberi manfaat kepada mereka yang mengalami segugut

    ReplyDelete
  2. Mujurlah lelaki tak rasa juga sakit sesungut ni.. Org pempuan jer..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kerana wanita begitu berharga giteww hehe

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

Ani pernah main Bola Jaring, teman kawan main erti kata lain mula-mula main belasah huhu
Seriously, Permainan Bola Jaring tak sama dengan Permainan Bola Keranjang
Ada posisinya juga ada peraturan nya sendiri 
Di situlah permulaan  mengenali Bola Jaring :)
Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

comel kan? hehe. Shoot! :D
Posisi PemainSatu pasukan mempunyai 7 pemain utama dan 3 orang simpanan. Tugas lain-lain setiap seorang :)
Goal Keeper (GK)Goal Keeper atau di kenali sebagai Penjaga Gol. GK perlu menjaga kawasan jaringan dan menghalang penyerang pihak lawan berada di dalam kawasan jaringan. GK boleh keluar masuk di kawasan gol.Untuk GK, GK perlu bekerjasama dengan GD (Goal Defence) 
Goal Defence (GD)Dia adalah pertahanan untuk gol.Tugas Utama GD adalah menghalang penyerang dari membuat jaringan. GD boleh menerima hantaran tengah dan menghalang hantaran atau mengawal pemain dalam sama ada di kawasan tengah mahupun kawasan gol. GD perlu menjaga GA (Goal Attack) pihak lawan sama ada di kawasan gol,…

Makna Lagu Mirai e Nyanyian Kiroro Dalam Bahasa Melayu

Al kisahnya begini, tengah blogwalking ternyanyi lagu Mira e Eh!!! hehe
 Lagu ni sangat popular satu ketika dulu kan, 
Jadi layankan jelah hehe :)
Makna Lagu Mirai e Dalam Bahasa Melayu

Hora, asi moto wo mite goran Ayo, lihatlah langkah kakimu
Korega anata no ayumu michi Itulah jalan hidupmu
Hora, mae mo mite goran Ayo, lihat juga ke depan
Arega anato no mirai Di sanalah masa depanmu
Haha ga kureta takusan no yasashisa Begitu banyaknya kasih sayang yang telah Ibu berikan
Ai wo idaite ayumeto furikaesita Dengan cintamu aku mengerti kehidupan yang silih berganti
Ano toki wa mada osanakute iminado siranai Saat itu aku terlalu kecil untuk mengerti semua
Sonna watashi no te wo nigiri Isyoni ayunde kita Ibu membimbingku selalu menjalani masa depan
Yume wa itsumo sora takaku aru kara Cita-cita yang tinggi setinggi langit
Todokanakute kowai ne dakedo oi suzukeruno Bila tak tercapai memang menyedihkan, namun jangan berhenti berharap
Jibun no sutori dakara koso akira metakunai Tentukan langkah dan masa depanmu, jangan…

Makanan Yang Membantu Mempercepatkan Pengaliran Haid

Wanita atau para gadis pasti risau apabila haid nya datangnya lambat.
Paling tak digemari apabila haid lambat, dan datangnya dengan senggugut. Sangat Memeritkan!
Apakah puncanya dan makanan yang membantu dalam pengaliran haid?
Punca Haid Datang Lambat
Tekanan Tekanan mental juga satu punca yang mempengaruhi jumlah hormone (GnRH) yang boleh mengganggu ovulasi dan seterusnya menghentikan atau melambatkan pengeluaran haid
Perubahan Dalam JadualKebiasaannya ini berlaku apabila kerap bertukar syif dan tidak mempunyai kitaran yang teratur yang boleh mengganggu sistem badan seterusnya mengganggu kitaran haid.
Berat Badan BerlebihanBerat badan berlebihan mengganggu keseimbangan hormon estrogen dalam badan. Kebanyakan haid wanita dan kesuburan akan kembali normal jika berat badan menurun.
Ubat Pencegahan KehamilanPengambilan pil perancang, suntikan mahupun ubat boleh menyebabkan perubahan hormon dalam badan yang boleh mengganggu kitaran haid. Apabila seseorang berhenti daripada penggunaan ubat penceg…