Tabung Untuk Bercuti : Tabung 10%

Jika selalu ikut perkembangan ani di facebook : Ani Haryani,ani rasa ani ada tulis juga hasrat di blog, tentang percutian ni,  pasti ada yang nampak dan ingat ani ada memasang impian nak bawa mama, kalau boleh sebenarnya satu keluarga sekali pergi Kundasang 2018 bersamaan dengan 22 November kan? :).

Sebenarnya 22 November tu hari jadi sendiri hee :), kan manis perasaan tu masa hari jadi bagi hadiah kat orang :)  tapi bagaimana nak buat? Jika sekadar cakap, tiada langkah, tak boleh jadi kan :)

Tabung Untuk Bercuti : Tabung 10%


Tabung Percutian 10%



Ya Allah, taip ni pun sambil tersenyum hee, bestnya birthday boleh bawak family bercuti sendiri sponsor...In syaa Allah  3), Ok, apa yang perlu ani buat selain ani kata ani memang ada buat personal saving .ani memang dah ada tempat ani nak pergi, tempat-tempat yang pernah ani kunjung, tapi plan ani in syaa Allah nak pergi sekali tiga pulau, in syaa Allah . Ani prefer Malindo Air untuk penerbangan dan ani dah ada tour guide yang pernah ani guna khidmat dia di sana..


Baik, untuk penambahan merealisasikan benda ni In syaa Allah, tabung 10% daripada bonus Shaklee setiap bulan ani seperate untuk Kundasang, 10% untuk 2018, untuk bulan November. In syaa Allah.

Harus tahu ye, bila buat Shaklee sebagai perniagaan. Asasnya ada 2 keuntungan, satu untung dari jualan dan satu lagi bonus Shaklee, Shaklee beri setiap pertengahan bulan mengikut points yang kita dapat. Jika berusaha lebih lagi, tak mustahil segala bonus lain boleh berada di dalam genggaman. Pokoknya, kita berusaha, biar Allah yang beri. Dia pemilik segala rezeki. 

Jadi, untuk percutian ni, ani cuma nak usik 10% daripada bonus Shaklee. Moga dipermudahkan segalanya In syaa Allah.


Makanya, haryani perlu berusaha kuat lagi. Bonus ada sebahagian peruntukan untuk orang yang tersayang. Jiika gelak ketawa, usaha kita, semangat kita boleh bawa orang tersayang gembira, why not kan beri untuk diri sendiri balik dan keluarga kan? .

22 Nov 2018, Kundasang In syaa Allah .

Ani merancang & Allah tentukan,In syaa Allah 

Semoga Terhibur!


Anda Berminat Untuk Menjadi Pengedar Shaklee?

Dengan keberkesanan produk dan kualiti yang terjamin, saya memerlukan Pengedar bagi setiap pelusuk negeri.

Hubungi saya, Ani Haryani 014-7222642 jika berminat untuk menjadi Pengedar. Kehadiran anda amat dialukan.

Pengedar Shaklee Kuala Lumpur : Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895

"Do What You Love"

Vitamin Untuk Sakit Sendi Shaklee


Sebenarnya ani ada dengar dekat radio tentang ni, sakit lutut , sendi ganggu untuk aktiviti seharian dan juga aktiviti beribadah. 

Ani setuju, bila sukar untuk bergerak, aktiviti pasti tergendala

Vitamin Untuk Sakit Sendi Shaklee

Siapa Kata Isteri Di Rumah Hanya Perlu Longlai & Lembik, Sampai Nak Lipat Baju Pun Habis Berbunyi Semua Sendi Jari?


Cuba dengar dan lihat pengakuan daripada Puan Lydzar

Puan Lydzar mengalami sakit-sakit pada sendi jari dan kaki, Dia mengamalkan Set Sendi Shaklee, Advanced Joint Health Tablet, Omega Guard & OsteMatrix, Alhamdulillah dia berikhtiar, akhirnya Puan Lydzar sihat tanpa ubat

Isteri itu sifatnya kuat, tulang belakang kepada suami juga penyeri kepada keluarga.

Vitamin Untuk Set Sendi Shaklee


  • Advanced Joint Health Tablet
Langkah 1 :Membantu bagi mengekalkan tulang rawan yang sihat
  1. Mengandungi ekstrak unik Boswelle yang dipaten
  2. Mengandungi Glukosamine sebagai bahan aktif
  3. Agen anti-radang semulajadi
  4. Menghalang bahan kimia daripada menyerang tulang rawan yang menyebabkan ketidakselesaan sendi
  • Omega Guard
Langkah 2 : Mengurangkan inflamasi Omega 3
  1. Melambatkan degradasi tulang rawan
  2. Boleh mengurangkan reaksi keradangan dalam sendi-sendi dan mengurangkan gejala-gejala dalam penyakit sendi
  3. Bertindak sebagai pelincir untuk membantu bergerak lebih bebas apabila sendi-sendi berkeriut-keriut dan sendi
  • OsteMatrix
Langkah 3 : Mengekalkan Sel Tulang Yang Sihat
  1. Ostematrix membekalkan lebih daripada kalsium
  2. Pengambilan kalsium bukan sahaja membantu menguatkan tulang-tulang, tetapi juga membantu dalam mengurangkan gejala-gejala osteoarthritis

Semoga Bermanfaat! :)



Anda Berminat Dengan Vitamin Shaklee?

Klik Di Sini Untuk Pesan Sekarang

ATAU

Daftar Ahli Shaklee Untuk Makan Sendiri Bagi Penjimatan Berganda


Anda Berminat Untuk Menjadi Pengedar Shaklee?

Dengan keberkesanan produk dan kualiti yang terjamin, saya memerlukan Pengedar bagi setiap pelusuk negeri.

Hubungi saya, Ani Haryani 014-7222642 jika berminat untuk menjadi Pengedar. Kehadiran anda amat dialu-alukan.

Pengedar Shaklee Kuala Lumpur : Ani Haryani 
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895

"Do What You Love"

Set Vitamin Kanak-Kanak Shaklee


Bulan ni pastinya ramai anak-anak yang sibuk untuk aktiviti peperiksaan akhir tahun. Ada yang sedang menduduki ada pula yang tengah bersedia untuk peperiksaan nanti.

Pastinya, kesihatan anak-anak perlu di titik beratkan. Selepas peperiksaan mungkin ada aktiviti permainan dan aktiviti ko- kurikulum di sekolah

Untuk peperiksaan dan aktiviti, anak-anak perlu bersedia dari segi mental juga fizikal

Set Vitamin Kanak-Kanak Shaklee


Set Kanak-Kanak Shaklee

  • Omega Guard
  1. Membantu daya ingatan & fokus ketika belajar
  2. Membantu sistem penglihatan lebih sempurna
  3. DHA penting perlu untuk fungsi otak lebih sihat
  4. DHA penting untuk penghantaran isyarat ke otak
  • Vitalea for Children
  1. 100% Vitamin C, D & E
  2. Mengandungi 200mg kalsium, magnesium, zinc dan sebagainya
  3. Membantu menghalang kaviti
  4. Bebas Gluten, perasa anggur semulajadi
  • Cheweable Vitamin C
  1. Membantu membina daya ketahanan terhadap jangkitan penyakit, selsema dan batuk
  2. Membantu penyembuhan luka
  3. Membantu membina kekuatan gigi
  4. Kaya dengan antioksidan dan bantu mengawal kerosakan gigi

Vitamin untuk keperluan kanak-kanak bagi perkembangan dan tumbesaran yang sihat.

Semoga Bermanfaat! :)


Anda Berminat Dengan Vitamin Shaklee?


Klik Di Sini Untuk Pesan Sekarang

ATAU

Daftar Ahli Shaklee Untuk Makan Sendiri Bagi Penjimatan Berganda


Anda Berminat Untuk Menjadi Pengedar Shaklee?

Dengan keberkesanan produk dan kualiti yang terjamin, saya memerlukan Pengedar bagi setiap pelusuk negeri.

Hubungi saya, Ani Haryani 014-7222642 jika berminat untuk menjadi Pengedar.Kehadiran Anda amat dialukan.

Pengedar Shaklee Kuala Lumpur : Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID :1073895

"Do What You Love"

Kandungan, Kelebihan & Kebaikan Vivix Shaklee

Bila tengok botol merah Shaklee, pasti tahu ianya Vivix

Tapi, ada yang kerana kekangan dan perlu berfikir banyak kali, tidak mengapa :)

Ani faham :) . Baca dulu entri ni dan nilai sendiri :)

Supplement Shaklee Paling Famous Abad Ini : Vivix


Supplement Shaklee Paling Famous Abad Ini : Vivix


Ada yang panggil ianya Sirap Shaklee. Tak kisah apa pun gelaran dan gerangannya, yang pasti ia punya manfaat yang sangat baik untuk tubuh badan manusia kan!

Umumnya, untuk mengenali Vivix kena tahu ramuannya dulu, macam orang bercinta mesti nak kenal dulu bagaimana sifatnya, begitulah :)

4 Bahan Utama Vivix Shaklee


  • Muscadine Grape
Atau nama lainnya Anggur Muscadine ni bukanlah anggur yang biasa kita lihat, makan dan yang ada di tepi-tepi jalan. Tidak! Dia adalah anggur yang mempunyai lebih 1 kromosom yang mana cirinya ini boleh menghentikan bahan kimia penyebab kanser juga anti virus dan anti bakteria. Anggur Muscadine mempunyai 40 kali ganda lebih Polifenol yang terbukti bermanfaat untuk kesihatan kardiovaskular, menurunkan tahap gula dalam darah juga melambatkan penuaan

  • Elderberry
Eldeberry adalah berry yang high class punya. Antara manfaatnya adalah kemampuannya untuk mencegah dan mengubati kanser. Fakta ini kaitan dengan antioksidan yang terkandung di dalamnya, membantu meningkatkan sistem imun, menurunkan kadar kolesterol, membantu mencegah sakit jantung, bantu atasi masalah diabetis dan meningkatkan kesihatan jantung dan ginjal.

  • Purple Carrot
Sumber terbaik kepada Vitamin A ada phytochemical termasuklah carotenoids, phenolics, polyacetylenes, isocoumarins dan sesquiterpenes. Ia mengandungi juga anthocyanins, antioksidan mustajab. Anthocyanins berfungsi sebagai anti radang, anti mkrob dan anti carcinogen yang berupaya untuk membantu mengurangkan risiko kepada sakit jantung.

  • Polygonum Cuspidatum
Ia adalah knotweed Jepun. Ujian menunjukkan resveratrol yang terkandung di dalam Vivix membantu bagi melambatkan proses penuaan, merendahkan kolesterol, merendahkan tekanan darah, meningkatkan prestasi atlet dan menurunkan berat badan.

Kebaikan Vivix Shaklee


Kebaikan Vivix Shaklee


Kelebihan Vivix Shaklee


Kelebihan Vivix Shaklee

Nak bagitahu ni, pembelian 2 botol Vivix dapat free membership taw. Ani provide consultation juga follow up, In syaa Allah 

Semoga Bermanfaat! :)


Anda Berminat Dengan Vivix Shaklee?



Klik Di Sini Untuk Pesan Sekarang


ATAU

Daftar Ahli Shaklee Untuk Makan Sendiri Bagi Penjimatan Berganda


Anda Berminat Untuk Menjadi Pengedar Shaklee?

Dengan keberkesanan produk dan kualiti yang terjamin, saya memerlukan Pengedar bagi setiap pelusuk negeri,

Hubungi saya, Ani Haryani 014-7222642 jika berminat untuk menjadi Pengedar. Kehadiran Anda amat dialukan.

Pengedar Shaklee Kuala Lumpur : Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895

"Do What You Love"

Benda Yang Nak Masa Kecil, Tapi Tak Dapat

Pasti ada di antara kita yang masa kecilnya nakkan sesuatu tapi tak dapat

Tapi , erti tak dapat tulah sebenarnya mematangkan kita

Lagi manis, ianya adalah sebahagian rencah pengalaman hidup

Benda Yang Nak Masa Kecil, Tapi Tak Dapat


Bear Comel
comel kan macam Ani tak? ;)

Dalam hidup ani ada tiga perkara yang ani tak dapat, tapi bagi ani ulang, ianya rencah kehidupan. Tiga perkara yang ani nak sangat tapi tak dapat adalah  taekwando, nak main hoki & anak patung kucing besar gila bulu-bulu gebus hehe.

Jujurnya,  Taekwando & main hoki ani dah takde perasaan sangat sebab dah besar pun main lasak macam apa kan haryani ni hehe.. yelah masa kecik sudah pasti ibu risau akan anaknya, badan kecik semangat kusss nak main aktiviti macam-macam heee~

Tapi yang ani ingat sangat tentang anak patung kucing putih besar, dekat The Mall ni lah, dulu kan goverment kerja hari sabtu... Kalau ikut mama pergi kerja, mama akan bawa tempat tu sebab mama tahu ani sangat suka anak patung tu

Tapi apa yang buat ani kenang dan ingat sampai sekarang bila mama kata kat ani lembut, "mama ada duit tapi ada benda lebih penting nak guna, mama bagi main, usap puas-puas" haha sebagai anak yang taat , ani pun mengikut arahan, main usap , belai dan pulang dengan gembira.

Pengorbanan


Hanya disebabkan perkara itu, sampai sekarang  kalau mama ada kata nak something, semampu daya ani cuba beri..sebab pengorbanan ibu itu yang tak terperi sebenarnya. Besarkan ani sebagai anak ..hanya Allah yang mampu balas
Dan untuk pengetahuan korang, start ani kenal Shaklee, ani memang dah decide nak buat business ni sampai habis. Lagi bulan ni semangat membara-bara. Ani kan ada Misi dan Target untuk bulan  in syaa Allah 
Ani dah jumpa jalan, ani berusaha untuk capai target Oktober, anda bagaimana? Jom! 
Doa, Usaha & Tawakal, Dia Maha Memberi :)

Semoga Bermanfaat! :)


Anda Berminat Untuk Menjadi Pengedar Shaklee?

Dengan keberkesanan produk dan kualiti yang terjamin, saya memerlukan Pengedar bagi setiap pelusuk negeri.

Hubungi saya, Ani Haryani 014-7222642 jika berminat untuk menjadi Pengedar, Kehadiran Anda amat dialukan 


Pengedar Shaklee Kuala Lumpur : Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895

"Do What You Love"

Testimoni Vitamin C Shaklee Untuk Demam

Jika bercerita tentang diri ani, mungkin ada yang dah tahu, ani sangat suka redah hujan hee, main hujan..itu kategori cari penyakit~ hee

Bila dah redah hujan haruslah kepala jadi ngengong, fikiran tak menentu gituu~

Ikhtiar ani tak lain tak bukan, Vitamin C Shaklee

Nak Demam Tak Jadi Demam Kata Mak Cik Saudara Ani :)

Vitamin C Shaklee

Ani sebenarnya mula kenalkan Vitamin C dengan saudara mara, sepupu sepapat, masa Hari Raya, kami semua buat Masker Vitamin C Shaklee. Jangan tak tahu, selain boleh ambil untuk tubuh badan, Vitamin C Shaklee juga boleh di buat sebagai masker. Best kan?

Sambung cerita balik hee~

Since dari situ,ani terangkan sekali kebaikan Vitamin C, akhirnya satu keluarga mak cik ani consume Vitamin C Shaklee.

Dia ambil Vitamin C Shaklee katanya, bila nak demam, ambil je ikhtiar  untuk diri, lepastu In syaa Allah tak jadi demam 

Allah izinkan. Dan itu yang ani selalu buat bila rasa badan tak best hehe

Tapi, apa yang perlu anda semua tahu adalah Vitamin C adalah vitamin yang larut air, Lebihan itu akan dibuang melalui urine, tapi kan Vitamin C Shaklee ni BEST sangat sebabnya dia buat perlepasan jam demi jam. Bermaksud di sini, tiadalah pembaziran terbuang kan..sebabnya setiap jam demi jam tu sebenarnya cukup untuk badan kecuali bila tak sihat memang kena ambil dos lebih Vitamin C

Kelebihan Vitamin C Shaklee


  • Meransang pembentukan kolagen
  • Memperbaiki simptom pendarahan seperti gusi berdarah, lebam
  • Membantu sel darah putih untuk menentang bakteria dan kuman
  • Membantu mengurangkan kolesterol dan tekanan darah
  • Membantu meningkatkan sistem imun
  • Membantu memperbaiki masalah insomnia dan stress
  • Membantu mengurangkan simptom flu dan selsema
  • Membantu mencerahkan kulit, melambatkan penuaan
  • Meransang pengeluaran T-Cells untuk membantu melawan kanser
  • Membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang baik

Semoga Bermanfaat! :)



Anda Berminat Dengan Vitamin C Shaklee?


Klik Di Sini Untuk Pesan Sekarang

ATAU

Daftar Ahli Shaklee Untuk Makan Sendiri Bagi Penjimatan Berganda


Anda Berminat Untuk Menjadi Pengedar Shaklee?

Dengan keberkesanan produk dan kualiti yang terjamin, saya memerlukan Pengedar bagi setiap pelusuk negeri.

Hubungi saya, Ani Haryani 014-7222642 jika berminat untuk menjadi Pengedar. Kehadiran Anda amat di alukan.

Pengedar Shaklee Kuala Lumpur : Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@ Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895

"Do What You Love"


Apa Tujuan Sebenar Ani Buat Shaklee?


Dalam hidup, kita perlu ada tujuan kan

Tanpa tujuan hidup, kita boleh terumbang ambing

Tak tahu apa sebenarnya diri nak

Apa Tujuan Sebenar Ani Buat Shaklee?


Tujuan Sebenar Ani Buat Shaklee


Sebenarnya, ani banyak kali di tarik oleh orang lain untuk join business mereka, tapi ani tolak sebab ani setia dengan Shaklee.

Sudah jatuh hati ke? hee~

Jatuh hati pada produknya :)

Pengakuan Dari Hati :)


Ani pernah cerita dalam facebook ani. Mai follow LuvHaryani @ fb personal : Ani Haryani ..masa ani register ani dah decide ani nak buat sampai habis. Fahamkan ayat, sampai habis sampai Master ke? Lepastu? habislahkan! ke bukan? ~hee

Jawapan ani sebenar-benarnya sampai habis.., sampai Allah izinkan untuk ani dapat beri manfaat pada orang lain. Selagi ada kudrat, tenaga, sihat tubuh badan. Ani nampak ini platform untuk ani tanam, semai untuk ladang akhirat sana. Yelah, bantu orang, beri manfaat tapi dalam masa yang sama bantu diri sendiri 

Ani banyak belajar dalam Shaklee, dan banyak juga ani rasa ani berubah sedikit demi sedikit ke arah lebih baik in syaa Allah. 

Ustaz Zul kata dalam ikim, nak dunia akhirat boleh,tiada masalah.. niat, nak berjaya nak kaya kerana Allah. Untuk Dia, tanaman untuk semaian di sana jugak kan 

Untuk anak-anak ani,ani dengan mereka kawan ke mak shaklee ke ani pun tak pasti hehe, yang pasti ani memang suka ganggu mereka dalam group whatsapp.

In syaa Allah, ani nak bantu ramai orang, boleh jadi inspirasi..apa yang baik ani buat, status baik dalam facebook mahupun cerita baik di dalam blog, ambillah. Moga ini adalah satu cara supaya kita semua dapat jalani hidup lebih baik, hidup lebih selesa dengan kesihatan yang baik dan gapai cita-cita bukan dunia je, akhirat juga In syaa Allah 

Semoga Bermanfaat! :)


Anda Berminat Untuk Menjadi Pengedar Shaklee?

Dengan keberkesanan dan produk yang terjamin, saya memerlukan Pengedar bagi setiap pelusuk negeri.

Hubungi saya, Ani Haryani 014-7222642 jika berminat untuk menjadi Pengedar. Kehadiran Anda amat dialukan.

Pengedar Shaklee Kuala Lumpur : Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895

"Do What You Love"

Kulit Cantik Seperti Artis

Bila tengok orang yang punya kulit yang cantik, terpegun hati

Tapi lebih lagi terpegun bagi ani bila cantik sekali nur di wajah

Aduhai, tenangnya hati :)

Kakak Cantik, Adik Manis, Muka Serupa Itu Ada Senyum :)


Kulit Cantik Seperti Artis


Setiap hari perlu senyum, ceriakan diri. Bila ada yang ganggu, istighfar, tarik nafas, senyum, ceriakan diri, Moga-moga semuanya baik-baik In syaa Allah 

Yelah, Biarlah cantik dan beraura macam artis kan! :)

Kulit Cantik


Sebenarnya ani nak cerita ni, kalau nak tahu produk Shaklee kan ramai artis yang guna dan ambil termasuklah Rita Rudaini, Emma Maembong, Ayu Raudhah, Misha Omar, Yasmin Hani, Wife Khairul Fahmi, Ekin Mawi dan ramai lagi pengusaha-pengusaha terkenal yang dan pun berjaya ambil vitamin Shaklee supaya bantu mereka dalam kesihatan & bertenaga. Ini mana yang ani tahu :)

Cakap tentang cantik, nampak awet muda, tak pakai make up pun alahai cantiknya~, flawless sangat kulitnya!!  itu ada di kalangan artis yang ambil Vivix Shaklee.

Vivix pergi sampai ke DNA, dia repair cells and no wonder kesannya boleh membuatkan seseorang nampak cantik dan lebih muda. Tengok pun sejuk hati kan 

Vivix sekali untuk cantik sekali untuk penjagaan kesihatan keseluruhan.

Kelebihan Vivix




Semoga Bermanfaat! :)


Anda Berminat Dengan Vivix Shaklee?


Klik Di Sini Untuk Pesan Sekarang


ATAU

Daftar Ahli Shaklee Untuk Makan Sendiri Bagi Penjimatan Berganda


Anda Berminat Untuk Menjadi Pengedar Shaklee?

Dengan keberkesanan produk dan kualiti yang terjamin, saya memerlukan Pengedar bagi setiap pelusuk negeri.

Hubungi saya, Ani Haryani 014-7222642 jika berminat untuk menjadi Pengedar. Kehadiran Anda amat dialukan.


Pengedar Shaklee Kuala Lumpur : Ani Haryani 
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895

"Do What You Love"

Cerita Tentang Penguat Ani Untuk Bertahan Dalam Business Shaklee


Umumnya, dalam perniagaan ada pasang surutnya, turun naiknya

Tanpa kekuatan mungkin ada yang berhenti di separuh jalan

Tapi, bagi ani, alang-alang menyeluk pekasam, biar sampai ke pangkal lengan kan?

Penguat Ani Dalam Perniagaan Shaklee


Penguat Ani Dalam Perniagaan Shaklee


Mereka berdua adalah orang yang ani sayang, ani kasih, ani cinta. Mama & Abah.

Ani selalu harapkan kebaikan untuk mereka di dunia juga di akhirat. Tanpa mereka, ani tak hidup sungguh la hai hati tisu~

Pastilah sedih kan mengingatkan setiap pengorbanan, membesarkan kita je dah berjuta-juta habis dari tak pandai berjalan sampailah mampu berdikari.

Cerita tentang penguat ani dalam Shakl33 ni lah dia sebab mereka, sebab mama fuh..boleh menitis pengorbanan..semata nak lahirkan ani, berparut perut ibu lahir anak tak cukup bulan

Aduhai anak, aduhai diri

Cinta, kasih, sayang untuk mereka ada dalam setiap doa.

Cerita tentang suka dalam Shaklee, semalam ani peluk mama. Ani luah..bagitahu apa dalam business, apa ani nak . Selain kasih sayang mereka, doa seorang ibu sangat mustajab.

Untuk diri ani sebagai anak, ani suka minta restu banyak kali sebab keredhaan hidup ani, ani tahu ada pada mereka. mama abah

Moga Allah jaga mama abah ani sebaik-baiknya,ani nak Allah sayang, redha mereka sangat-sangat 

Penguat Shakl33 ani adalah mereka


Semoga Bermanfaat! :)


Anda Berminat Untuk Menjadi Pengedar Shaklee?



Dengan keberkesanan produk dan kualiti yang terjamin, saya memerlukan Pengedar bagi setiap pelusuk negeri.

Hubungi saya, Ani Haryani 014-7222642 jika berminat untuk menjadi Pengedar. Kehadiran Anda amat dialukan,

Pengedar Shaklee Kuala Lumpur : Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895

"Do What You Love"

Cara Turunkan Albumin Dalam Urine


Dalam buah pinggang kita terdapat penapis halus yang dipanggil "Glomeruli". Fungsinya adalah untuk menghalang albumin iaitu sejenis protein keluar ke dalam air kencing

Apakah Itu Albumin?


Albumin adalah protein darah yang diproduksi oleh hati dan tugasnya adalah  mempertingkatkan volume darah. Tingkat albumin yang rendah dikaitkan dengan sirosis hati. Albumin level adalah kadar albumin dalam darah yang ditentukan dari pemeriksaan sample darah. Tingkat albumin di bawah normal biasanya berkait dengan masalah gastrointestinal.

Mengapa Albumin Perlu Melepasi Glomeruli?


Albumin adalah protein serum yang terdapat dalam plasma darah. Ia penting dalam mengawal jumlah cecair dan tekanan oncotic darah.Apabila albumin mempunyai cas elektrik negatif dan ia terdiri dari saiz yang besar, maka buah pinggang yang tidak sihat menapis albumin adalah satu pembaziran.

Jika ujian air kencing mendedahkan kehadiran jumlah  tinggi albumin atau protein lain ia dipanggil sebagai imunoglobulin, seseorang itu disahkan mengidap proteinura. Proteinura ini merujuk kepada kehadiran protein dalam air kencing.

Cara Turunkan Albumin Dalam Urine


  • Kekalkan Glukosa Dalam Darah
Diabetis mempunyai risiko terjadinya masalah ginjal.. Diabetis juga adalah salah satu faktor yang menyebabkan albumin berada di dalam air kencing. Di sebab kan itu, penting kadar gula darah di pantau secara berkala.Mereka yang mempunyai sejarah keluarga yang mengidap diabetis perlu lebih berhati-hati kerana mereka lebih berisiko. Jalan terbaik adalah menurunkan paras glukosa untuk menormalkan tahap gula dalam darah.

  • Turunkan Tekanan Darah
Hipertensi adalah keadaan yang memburukkan fungsi ginjal dan jika tidak ditangani dengan segera, ia menyebabkan kegagalan ginjal. Pengambilan ubatan dan perubahan gaya hidup dapat membantu dalam menurunkan tekanan darah.

  • Pengambilan makanan yang sihat
Elakkan mengambil makanan yang diproses. Elakkan pengambilan garam  berlebihan juga paling penting jauhkan diri dari memakan makanan yang bergoreng atau berlemak.


Testimoni Vivix Dari Supermom Shaklee Story -  En Muhammad Rosdi


Assalamualaikum, ini kisah bagaimana kami telah jatuh cinta cinta dengan Vivix Shaklee. Nama saya Muhammad Rosdi Ismail, 38 tahun. Pada bulan September 2015, saya telah disahkan mengalami Nephrotic Syndrome iaitu buah pinggang bocor yang menyebabkan protein terkeluar melalui air kencing. Sesuatu yang agak mengejutkan dan merisaukan saya sebenarnya. Siapa tak sayang buah pinggang kan??

Sebenarnya sebelum tu lagi saya perasan air kencing berbuih tetapi saya tak fikir ia sesuatu yang pelik dan tanda penyakit ini. Tetapi bila tangan dan kaki membengkak, barulah saya menyedari ada yang tidak normal. Saya membuat pemeriksaan di Hospital. Dan semasa di hospital doktor menahan saya di wad kecemasan dan membuat pemeriksaan air kencing 24 jam, juga pemeriksaan darah. Setelah disahkan mengalami Nephrotic Syndrome doktor memberi "sebeban" ubat yang pada saya sangat banyak untuk ditelan. Dengan ubat surut bengkak, ubat kolesterol, ubat darah tinggi. Ya, penyakit ini turut memberi saya pakej penyakit yang lain yang sebelum ini saya memang tidak pernah menghidapinya.

Doktor turut memberi steroid tetapi menyatakan jika saya bersetuju untuk membuat Biopsi iaitu prosedur mengambil sampel buah pinggang maka saya tak perlu mengambil steroid.

Saya berbincang dengan isteri, kami bersetuju untuk memulangkan sebungkus besar Steroid dan memberitahu Doktor kami ingin membuat Biopsi. Hakikat yang sebenarnya kami ingin berikhtiar dengan Vivix Shaklee. Kalau sebelum ini, saya antara yang culas memakan vitamin tapi dengan Vivix saya sangat konsisten. Maka saya meneruskan supplement dan juga ubat doktor kecuali steroid. Saya sangat risau jika buah pinggang saya benar-benar rosak maka perlu menjalani dialisis di usia 30an ini. Di saat anak-anak masih kecil ini. Nauzubillah

Alhamdulillah dengan izin Allah, setelah sebotol Vivix bacaan protein di dalam Urin menampakkan penurunan. Dn setelah 3 botol Vivix iaitu lebih kurang 3 bulan saya ada temujanji dengan Doktor pakar di Selayang. Dan Alhamdulillah, saya sangat bersyukur apabila Doktor mengesahkan air kencing saya tiada lagi protein, tekanan darah normal dan ujian darah semua menunjukkan result yang cantik. Doktor juga stopkan semua ubat dan yang paling best Doktor sendiri yang beritahu TAK PERLU BUAT BIOPSI.

Kalau sebelum ini saya dan isteri merasakan Vivix mahal tetapi bila dalam situasi ini barulah kami menyedari duit boleh dicari, namun buah pinggang itu lebih berharga, tiada gantinya.

Terima kasih Allah. Terima kasih Shaklee 

Sekiranya anda atau ahli keluarga anda menghidapi penyakit ini atau yang berkaitan ataupun penyakit kronik lain seperti diabetis, strok, darah tinggi dan kanser. Ikhtiarlah dengan Vivix. Saya percaya Allah tak turunkan penyakit tanpa penawarnya. Tugas kita untuk berikhtiar, selebihnya berdoalah dan bertawakallah kepada Allah 

Sesungguhnya Dia Yang Maha Berkuasa Menyembuhkan - Muhammad Rosdi Ismail


Vivix Ikhtiar Membantu Untuk Turunkan Albumin Dalam Urine


Vivix bertindak ke tahap paling jauh dalam tubuh manusia iaitu sel. Vivix membantu meningkatkan prestasi sel seterusnya membolehkan organ-organ tubuh dapat berfungsi dengan baik. Vivix juga mampu mengawal tekanan darah yang sihat dan mengawal paras kolesterol

Vivix dari 4 bahan utama iaitu Anggur Muscadine, Carrot Ungu, Elderberry dan herba Japanese Knotweed, Vivix beri 4 mekanisme penuaan pada tahap sel iaitu :

  • Membaiki kerosakan DNA
  • Mengawal genetik
  • Tingkatkan penghasilan tenaga oleh sel
  • Melambatkan pembentukan protein AGE




Vivix Ikhtiar : Albumin Dalam Urine


Semoga Bermanfaat! :)


Anda Berminat Dengan Vitamin Shaklee?

Klik Di Sini Untuk Pesan Sekarang

ATAU

Daftar Ahli Shaklee Untuk Makan Sendiri Bagi Penjimatan Berganda


Anda Berminat Untuk Menjadi Pengedar Shaklee?

Dengan keberkesanan produk dan kualiti yang terjamin, saya memerlukan Pengedar bagi setiap pelusuk negeri.

Hubungi saya, Ani Haryani 014-7222642 jika berminat untuk menjadi Pengedar. Kehadiran Anda amat dialukan.

Pengedar Shaklee Kuala Lumpur : Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895

"Do What You Love"

Bahaya Kanser Limfoma, Rawat Dengan Vivix

Jangan pandang rendah jika terdapat simptom-simptom seperti berpeluh pada waktu malam, demam, berat badan turun mendadak, letih atau kurangnya selera makan.

Di takuti ianya adalah tanda kepada Kanser Hodgkin Lymphoma

Kanser Limfoma

Kanser Limfoma

Limfoma adalah kanser sistem limfa. Sistem limfa terdiri daripada sekumpulan saluran dan kelenjar yang dikenali sebagai nodus limfa dan ia tersebar pada  seluruh badan. Ia adalah sebahagian daripada sistem ketahanan badan yang mengangkut limfa untuk mealawan jangkitan.

Apabila limfoma terjadi, limfosit mula terhasil secara abnormal dan terkumpul di bahagian sistem limfa tertentu seperti nodus limfa. Limfosit yang diserang akan mula hilang fungsi untuk melawan jangkitan.

Sel limfosit yang abnormal biasanya mula tumbuh di satu atau lebih nodus limfa. Lama-kelamaan, limfoma mungkin akan merebak melalui sistem limfa dan menjangkiti nodus yang lain.

Bahaya Kanser Limfoma


Umumnya, Lymph nodes utama terdapat pada bahagian-bahagian badan seperti abdomen, tulang selangka, dada, ketiak, bawah dagu, belakang telinga juga pada pangkal paha.

Lymph nodes bertindak sebagai stesyen sistem imun dengan melepaskan antibodi untuk menyerang virus dan bakteria di kawasan yang berhampiran dengan kedudukannya. Lymph nodes akan menjadi bengkak sementara (tidak sakit) apabila terdapat aktiviti serangan virus di kawasan yang berhampiran pada kedudukannya.

Apabila ia telah bengkak, ia sebenarnya memberi tanda awal untuk membuat pemeriksaan kesihatan mengenai keadaan kesihatan kita. Tetapi,apabila bengkaknya tidak surut dan mengambil masa tempoh yang panjang, ianya berkemungkinan lymph nodes telah dijangkiti virus atau terdapat tumor yang dikenali sebagai Hodgkin Lymphoma

Jenis-Jenis:


  • Nodular Sclerosis Hodgkin Disease
Jenis paling kerap menyerang golongan muda 70 % di mana peratusan lelaki dan wanita sama banyak. Ia kerap terjadi di kalangan penduduk negara-negara yang membangun

  • Mixed Cellularity Hodgkin Disease
Jenis yang kerap menyerang golongan dewasa, lelaki juga wanita .

  • Lymphocyte-rich Hodgkin Disease 
Ianya kerap bermula pada bahagian atas

  • Lymphocyte-depleted Hodgkin Disease
Ia sering menyerang golongan tua dan kebiasaannya di bahagian abdomen dan sum sum tulang.

Vivix Ikhtiar Untuk Kanser Limfoma


Sebenarnya, terdapat kajian yang dijalankan pada tahun 2012 menunjukkan sel-sel kanser Hodgkin Lymphoma akan memusnahkan diri mereka sendiri apabila diberi resveratrol dalam dose yang tinggi.

Proses Pemusnahan Sel Sendiri

Proses Pemusnahan Sel Sendiri

Kajian ini daripada PubMed, US National Library of Medicine Institute of Health.

Vivix mengandungi Resveratrol yang mampu memberi perlindungan dan melawan pelbagai kanser lain seperti kanser prostat, paru-paru dan lain-lain lagi.

Manfaat Kesihatan Resveratrol

Kebaikan Vivix Untuk Kanser

Kelebihan Vivix


Semoga Bermanfaat! :)



Anda Berminat Dengan Vivix Shaklee?


Klik Di Sini Untuk Pesan Sekarang

ATAU

Daftar Ahli Shaklee Untuk Makan Sendiri Bagi Penjimatan Berganda


Anda Berminat Untuk Menjadi Pengedar Shaklee?

Dengan keberkesanan produk dan kualiti yang terjamin, saya memerlukan Pengedar bagi setiap pelusuk negeri,

Hubungi saya, Ani Haryani 014-7222642 jika berminat untuk menjadi Pengedar. Kehadiran Anda amat dialukan.

Pengedar Shaklee Kuala Lumpur : Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895

"Do What You Love"


Promosi Shaklee Januari 2018

Tak terlambat rasanya nak bagitahu Promo Januari 2018 Andai pergi home office Shaklee, akan tersenarai vitamin ni antara 10 favourites ...