Skip to main content

Testimoni Vitamin C Shaklee Untuk Demam

Jika bercerita tentang diri ani, mungkin ada yang dah tahu, ani sangat suka redah hujan hee, main hujan..itu kategori cari penyakit~ hee

Bila dah redah hujan haruslah kepala jadi ngengong, fikiran tak menentu gituu~

Ikhtiar ani tak lain tak bukan, Vitamin C Shaklee

Nak Demam Tak Jadi Demam Kata Mak Cik Saudara Ani :)

Vitamin C Shaklee

Ani sebenarnya mula kenalkan Vitamin C dengan saudara mara, sepupu sepapat, masa Hari Raya, kami semua buat Masker Vitamin C Shaklee. Jangan tak tahu, selain boleh ambil untuk tubuh badan, Vitamin C Shaklee juga boleh di buat sebagai masker. Best kan?

Sambung cerita balik hee~

Since dari situ,ani terangkan sekali kebaikan Vitamin C, akhirnya satu keluarga mak cik ani consume Vitamin C Shaklee.

Dia ambil Vitamin C Shaklee katanya, bila nak demam, ambil je ikhtiar  untuk diri, lepastu In syaa Allah tak jadi demam 

Allah izinkan. Dan itu yang ani selalu buat bila rasa badan tak best hehe

Tapi, apa yang perlu anda semua tahu adalah Vitamin C adalah vitamin yang larut air, Lebihan itu akan dibuang melalui urine, tapi kan Vitamin C Shaklee ni BEST sangat sebabnya dia buat perlepasan jam demi jam. Bermaksud di sini, tiadalah pembaziran terbuang kan..sebabnya setiap jam demi jam tu sebenarnya cukup untuk badan kecuali bila tak sihat memang kena ambil dos lebih Vitamin C

Kelebihan Vitamin C Shaklee


  • Meransang pembentukan kolagen
  • Memperbaiki simptom pendarahan seperti gusi berdarah, lebam
  • Membantu sel darah putih untuk menentang bakteria dan kuman
  • Membantu mengurangkan kolesterol dan tekanan darah
  • Membantu meningkatkan sistem imun
  • Membantu memperbaiki masalah insomnia dan stress
  • Membantu mengurangkan simptom flu dan selsema
  • Membantu mencerahkan kulit, melambatkan penuaan
  • Meransang pengeluaran T-Cells untuk membantu melawan kanser
  • Membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang baik

Semoga Bermanfaat! :)



Anda Berminat Dengan Vitamin C Shaklee?


Klik Di Sini Untuk Pesan Sekarang

ATAU

Daftar Ahli Shaklee Untuk Makan Sendiri Bagi Penjimatan Berganda


Anda Berminat Untuk Menjadi Pengedar Shaklee?

Dengan keberkesanan produk dan kualiti yang terjamin, saya memerlukan Pengedar bagi setiap pelusuk negeri.

Hubungi saya, Ani Haryani 014-7222642 jika berminat untuk menjadi Pengedar. Kehadiran Anda amat di alukan.

Pengedar Shaklee Kuala Lumpur : Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@ Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895

"Do What You Love"


Comments

Popular posts from this blog

Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

Ani pernah main Bola Jaring, teman kawan main erti kata lain mula-mula main belasah huhu
Seriously, Permainan Bola Jaring tak sama dengan Permainan Bola Keranjang
Ada posisinya juga ada peraturan nya sendiri 
Di situlah permulaan  mengenali Bola Jaring :)
Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

comel kan? hehe. Shoot! :D
Posisi PemainSatu pasukan mempunyai 7 pemain utama dan 3 orang simpanan. Tugas lain-lain setiap seorang :)
Goal Keeper (GK)Goal Keeper atau di kenali sebagai Penjaga Gol. GK perlu menjaga kawasan jaringan dan menghalang penyerang pihak lawan berada di dalam kawasan jaringan. GK boleh keluar masuk di kawasan gol.Untuk GK, GK perlu bekerjasama dengan GD (Goal Defence) 
Goal Defence (GD)Dia adalah pertahanan untuk gol.Tugas Utama GD adalah menghalang penyerang dari membuat jaringan. GD boleh menerima hantaran tengah dan menghalang hantaran atau mengawal pemain dalam sama ada di kawasan tengah mahupun kawasan gol. GD perlu menjaga GA (Goal Attack) pihak lawan sama ada di kawasan gol,…

Makna Lagu Mirai e Nyanyian Kiroro Dalam Bahasa Melayu

Al kisahnya begini, tengah blogwalking ternyanyi lagu Mira e Eh!!! hehe
 Lagu ni sangat popular satu ketika dulu kan, 
Jadi layankan jelah hehe :)
Makna Lagu Mirai e Dalam Bahasa Melayu

Hora, asi moto wo mite goran Ayo, lihatlah langkah kakimu
Korega anata no ayumu michi Itulah jalan hidupmu
Hora, mae mo mite goran Ayo, lihat juga ke depan
Arega anato no mirai Di sanalah masa depanmu
Haha ga kureta takusan no yasashisa Begitu banyaknya kasih sayang yang telah Ibu berikan
Ai wo idaite ayumeto furikaesita Dengan cintamu aku mengerti kehidupan yang silih berganti
Ano toki wa mada osanakute iminado siranai Saat itu aku terlalu kecil untuk mengerti semua
Sonna watashi no te wo nigiri Isyoni ayunde kita Ibu membimbingku selalu menjalani masa depan
Yume wa itsumo sora takaku aru kara Cita-cita yang tinggi setinggi langit
Todokanakute kowai ne dakedo oi suzukeruno Bila tak tercapai memang menyedihkan, namun jangan berhenti berharap
Jibun no sutori dakara koso akira metakunai Tentukan langkah dan masa depanmu, jangan…

Makanan Yang Membantu Mempercepatkan Pengaliran Haid

Wanita atau para gadis pasti risau apabila haid nya datangnya lambat.
Paling tak digemari apabila haid lambat, dan datangnya dengan senggugut. Sangat Memeritkan!
Apakah puncanya dan makanan yang membantu dalam pengaliran haid?
Punca Haid Datang Lambat
Tekanan Tekanan mental juga satu punca yang mempengaruhi jumlah hormone (GnRH) yang boleh mengganggu ovulasi dan seterusnya menghentikan atau melambatkan pengeluaran haid
Perubahan Dalam JadualKebiasaannya ini berlaku apabila kerap bertukar syif dan tidak mempunyai kitaran yang teratur yang boleh mengganggu sistem badan seterusnya mengganggu kitaran haid.
Berat Badan BerlebihanBerat badan berlebihan mengganggu keseimbangan hormon estrogen dalam badan. Kebanyakan haid wanita dan kesuburan akan kembali normal jika berat badan menurun.
Ubat Pencegahan KehamilanPengambilan pil perancang, suntikan mahupun ubat boleh menyebabkan perubahan hormon dalam badan yang boleh mengganggu kitaran haid. Apabila seseorang berhenti daripada penggunaan ubat penceg…