Skip to main content

Apa Tujuan Sebenar Ani Buat Shaklee?


Dalam hidup, kita perlu ada tujuan kan

Tanpa tujuan hidup, kita boleh terumbang ambing

Tak tahu apa sebenarnya diri nak

Apa Tujuan Sebenar Ani Buat Shaklee?


Tujuan Sebenar Ani Buat Shaklee


Sebenarnya, ani banyak kali di tarik oleh orang lain untuk join business mereka, tapi ani tolak sebab ani setia dengan Shaklee.

Sudah jatuh hati ke? hee~

Jatuh hati pada produknya :)

Pengakuan Dari Hati :)


Ani pernah cerita dalam facebook ani. Mai follow LuvHaryani @ fb personal : Ani Haryani ..masa ani register ani dah decide ani nak buat sampai habis. Fahamkan ayat, sampai habis sampai Master ke? Lepastu? habislahkan! ke bukan? ~hee

Jawapan ani sebenar-benarnya sampai habis.., sampai Allah izinkan untuk ani dapat beri manfaat pada orang lain. Selagi ada kudrat, tenaga, sihat tubuh badan. Ani nampak ini platform untuk ani tanam, semai untuk ladang akhirat sana. Yelah, bantu orang, beri manfaat tapi dalam masa yang sama bantu diri sendiri 

Ani banyak belajar dalam Shaklee, dan banyak juga ani rasa ani berubah sedikit demi sedikit ke arah lebih baik in syaa Allah. 

Ustaz Zul kata dalam ikim, nak dunia akhirat boleh,tiada masalah.. niat, nak berjaya nak kaya kerana Allah. Untuk Dia, tanaman untuk semaian di sana jugak kan 

Untuk anak-anak ani,ani dengan mereka kawan ke mak shaklee ke ani pun tak pasti hehe, yang pasti ani memang suka ganggu mereka dalam group whatsapp.

In syaa Allah, ani nak bantu ramai orang, boleh jadi inspirasi..apa yang baik ani buat, status baik dalam facebook mahupun cerita baik di dalam blog, ambillah. Moga ini adalah satu cara supaya kita semua dapat jalani hidup lebih baik, hidup lebih selesa dengan kesihatan yang baik dan gapai cita-cita bukan dunia je, akhirat juga In syaa Allah 

Semoga Bermanfaat! :)


Anda Berminat Untuk Menjadi Pengedar Shaklee?

Dengan keberkesanan dan produk yang terjamin, saya memerlukan Pengedar bagi setiap pelusuk negeri.

Hubungi saya, Ani Haryani 014-7222642 jika berminat untuk menjadi Pengedar. Kehadiran Anda amat dialukan.

Pengedar Shaklee Kuala Lumpur : Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895

"Do What You Love"

Comments

Popular posts from this blog

Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

Ani pernah main Bola Jaring, teman kawan main erti kata lain mula-mula main belasah huhu
Seriously, Permainan Bola Jaring tak sama dengan Permainan Bola Keranjang
Ada posisinya juga ada peraturan nya sendiri 
Di situlah permulaan  mengenali Bola Jaring :)
Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

comel kan? hehe. Shoot! :D
Posisi PemainSatu pasukan mempunyai 7 pemain utama dan 3 orang simpanan. Tugas lain-lain setiap seorang :)
Goal Keeper (GK)Goal Keeper atau di kenali sebagai Penjaga Gol. GK perlu menjaga kawasan jaringan dan menghalang penyerang pihak lawan berada di dalam kawasan jaringan. GK boleh keluar masuk di kawasan gol.Untuk GK, GK perlu bekerjasama dengan GD (Goal Defence) 
Goal Defence (GD)Dia adalah pertahanan untuk gol.Tugas Utama GD adalah menghalang penyerang dari membuat jaringan. GD boleh menerima hantaran tengah dan menghalang hantaran atau mengawal pemain dalam sama ada di kawasan tengah mahupun kawasan gol. GD perlu menjaga GA (Goal Attack) pihak lawan sama ada di kawasan gol,…

Makna Lagu Mirai e Nyanyian Kiroro Dalam Bahasa Melayu

Al kisahnya begini, tengah blogwalking ternyanyi lagu Mira e Eh!!! hehe
 Lagu ni sangat popular satu ketika dulu kan, 
Jadi layankan jelah hehe :)
Makna Lagu Mirai e Dalam Bahasa Melayu

Hora, asi moto wo mite goran Ayo, lihatlah langkah kakimu
Korega anata no ayumu michi Itulah jalan hidupmu
Hora, mae mo mite goran Ayo, lihat juga ke depan
Arega anato no mirai Di sanalah masa depanmu
Haha ga kureta takusan no yasashisa Begitu banyaknya kasih sayang yang telah Ibu berikan
Ai wo idaite ayumeto furikaesita Dengan cintamu aku mengerti kehidupan yang silih berganti
Ano toki wa mada osanakute iminado siranai Saat itu aku terlalu kecil untuk mengerti semua
Sonna watashi no te wo nigiri Isyoni ayunde kita Ibu membimbingku selalu menjalani masa depan
Yume wa itsumo sora takaku aru kara Cita-cita yang tinggi setinggi langit
Todokanakute kowai ne dakedo oi suzukeruno Bila tak tercapai memang menyedihkan, namun jangan berhenti berharap
Jibun no sutori dakara koso akira metakunai Tentukan langkah dan masa depanmu, jangan…

Makanan Yang Membantu Mempercepatkan Pengaliran Haid

Wanita atau para gadis pasti risau apabila haid nya datangnya lambat.
Paling tak digemari apabila haid lambat, dan datangnya dengan senggugut. Sangat Memeritkan!
Apakah puncanya dan makanan yang membantu dalam pengaliran haid?
Punca Haid Datang Lambat
Tekanan Tekanan mental juga satu punca yang mempengaruhi jumlah hormone (GnRH) yang boleh mengganggu ovulasi dan seterusnya menghentikan atau melambatkan pengeluaran haid
Perubahan Dalam JadualKebiasaannya ini berlaku apabila kerap bertukar syif dan tidak mempunyai kitaran yang teratur yang boleh mengganggu sistem badan seterusnya mengganggu kitaran haid.
Berat Badan BerlebihanBerat badan berlebihan mengganggu keseimbangan hormon estrogen dalam badan. Kebanyakan haid wanita dan kesuburan akan kembali normal jika berat badan menurun.
Ubat Pencegahan KehamilanPengambilan pil perancang, suntikan mahupun ubat boleh menyebabkan perubahan hormon dalam badan yang boleh mengganggu kitaran haid. Apabila seseorang berhenti daripada penggunaan ubat penceg…