Skip to main content

Tabung Untuk Bercuti : Tabung 10%

Jika selalu ikut perkembangan ani di facebook : Ani Haryani,ani rasa ani ada tulis juga hasrat di blog, tentang percutian ni,  pasti ada yang nampak dan ingat ani ada memasang impian nak bawa mama, kalau boleh sebenarnya satu keluarga sekali pergi Kundasang 2018 bersamaan dengan 22 November kan? :).

Sebenarnya 22 November tu hari jadi sendiri hee :), kan manis perasaan tu masa hari jadi bagi hadiah kat orang :)  tapi bagaimana nak buat? Jika sekadar cakap, tiada langkah, tak boleh jadi kan :)

Tabung Untuk Bercuti : Tabung 10%


Tabung Percutian 10%



Ya Allah, taip ni pun sambil tersenyum hee, bestnya birthday boleh bawak family bercuti sendiri sponsor...In syaa Allah  3), Ok, apa yang perlu ani buat selain ani kata ani memang ada buat personal saving .ani memang dah ada tempat ani nak pergi, tempat-tempat yang pernah ani kunjung, tapi plan ani in syaa Allah nak pergi sekali tiga pulau, in syaa Allah . Ani prefer Malindo Air untuk penerbangan dan ani dah ada tour guide yang pernah ani guna khidmat dia di sana..


Baik, untuk penambahan merealisasikan benda ni In syaa Allah, tabung 10% daripada bonus Shaklee setiap bulan ani seperate untuk Kundasang, 10% untuk 2018, untuk bulan November. In syaa Allah.

Harus tahu ye, bila buat Shaklee sebagai perniagaan. Asasnya ada 2 keuntungan, satu untung dari jualan dan satu lagi bonus Shaklee, Shaklee beri setiap pertengahan bulan mengikut points yang kita dapat. Jika berusaha lebih lagi, tak mustahil segala bonus lain boleh berada di dalam genggaman. Pokoknya, kita berusaha, biar Allah yang beri. Dia pemilik segala rezeki. 

Jadi, untuk percutian ni, ani cuma nak usik 10% daripada bonus Shaklee. Moga dipermudahkan segalanya In syaa Allah.


Makanya, haryani perlu berusaha kuat lagi. Bonus ada sebahagian peruntukan untuk orang yang tersayang. Jiika gelak ketawa, usaha kita, semangat kita boleh bawa orang tersayang gembira, why not kan beri untuk diri sendiri balik dan keluarga kan? .

22 Nov 2018, Kundasang In syaa Allah .

Ani merancang & Allah tentukan,In syaa Allah 

Semoga Terhibur!


Anda Berminat Untuk Menjadi Pengedar Shaklee?

Dengan keberkesanan produk dan kualiti yang terjamin, saya memerlukan Pengedar bagi setiap pelusuk negeri.

Hubungi saya, Ani Haryani 014-7222642 jika berminat untuk menjadi Pengedar. Kehadiran anda amat dialukan.

Pengedar Shaklee Kuala Lumpur : Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895

"Do What You Love"

Comments

Popular posts from this blog

Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

Ani pernah main Bola Jaring, teman kawan main erti kata lain mula-mula main belasah huhu
Seriously, Permainan Bola Jaring tak sama dengan Permainan Bola Keranjang
Ada posisinya juga ada peraturan nya sendiri 
Di situlah permulaan  mengenali Bola Jaring :)
Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

comel kan? hehe. Shoot! :D
Posisi PemainSatu pasukan mempunyai 7 pemain utama dan 3 orang simpanan. Tugas lain-lain setiap seorang :)
Goal Keeper (GK)Goal Keeper atau di kenali sebagai Penjaga Gol. GK perlu menjaga kawasan jaringan dan menghalang penyerang pihak lawan berada di dalam kawasan jaringan. GK boleh keluar masuk di kawasan gol.Untuk GK, GK perlu bekerjasama dengan GD (Goal Defence) 
Goal Defence (GD)Dia adalah pertahanan untuk gol.Tugas Utama GD adalah menghalang penyerang dari membuat jaringan. GD boleh menerima hantaran tengah dan menghalang hantaran atau mengawal pemain dalam sama ada di kawasan tengah mahupun kawasan gol. GD perlu menjaga GA (Goal Attack) pihak lawan sama ada di kawasan gol,…

Makna Lagu Mirai e Nyanyian Kiroro Dalam Bahasa Melayu

Al kisahnya begini, tengah blogwalking ternyanyi lagu Mira e Eh!!! hehe
 Lagu ni sangat popular satu ketika dulu kan, 
Jadi layankan jelah hehe :)
Makna Lagu Mirai e Dalam Bahasa Melayu

Hora, asi moto wo mite goran Ayo, lihatlah langkah kakimu
Korega anata no ayumu michi Itulah jalan hidupmu
Hora, mae mo mite goran Ayo, lihat juga ke depan
Arega anato no mirai Di sanalah masa depanmu
Haha ga kureta takusan no yasashisa Begitu banyaknya kasih sayang yang telah Ibu berikan
Ai wo idaite ayumeto furikaesita Dengan cintamu aku mengerti kehidupan yang silih berganti
Ano toki wa mada osanakute iminado siranai Saat itu aku terlalu kecil untuk mengerti semua
Sonna watashi no te wo nigiri Isyoni ayunde kita Ibu membimbingku selalu menjalani masa depan
Yume wa itsumo sora takaku aru kara Cita-cita yang tinggi setinggi langit
Todokanakute kowai ne dakedo oi suzukeruno Bila tak tercapai memang menyedihkan, namun jangan berhenti berharap
Jibun no sutori dakara koso akira metakunai Tentukan langkah dan masa depanmu, jangan…

Makanan Yang Membantu Mempercepatkan Pengaliran Haid

Wanita atau para gadis pasti risau apabila haid nya datangnya lambat.
Paling tak digemari apabila haid lambat, dan datangnya dengan senggugut. Sangat Memeritkan!
Apakah puncanya dan makanan yang membantu dalam pengaliran haid?
Punca Haid Datang Lambat
Tekanan Tekanan mental juga satu punca yang mempengaruhi jumlah hormone (GnRH) yang boleh mengganggu ovulasi dan seterusnya menghentikan atau melambatkan pengeluaran haid
Perubahan Dalam JadualKebiasaannya ini berlaku apabila kerap bertukar syif dan tidak mempunyai kitaran yang teratur yang boleh mengganggu sistem badan seterusnya mengganggu kitaran haid.
Berat Badan BerlebihanBerat badan berlebihan mengganggu keseimbangan hormon estrogen dalam badan. Kebanyakan haid wanita dan kesuburan akan kembali normal jika berat badan menurun.
Ubat Pencegahan KehamilanPengambilan pil perancang, suntikan mahupun ubat boleh menyebabkan perubahan hormon dalam badan yang boleh mengganggu kitaran haid. Apabila seseorang berhenti daripada penggunaan ubat penceg…