Skip to main content

Kandungan, Kelebihan & Kebaikan Vivix Shaklee

Bila tengok botol merah Shaklee, pasti tahu ianya Vivix

Tapi, ada yang kerana kekangan dan perlu berfikir banyak kali, tidak mengapa :)

Ani faham :) . Baca dulu entri ni dan nilai sendiri :)

Supplement Shaklee Paling Famous Abad Ini : Vivix


Supplement Shaklee Paling Famous Abad Ini : Vivix


Ada yang panggil ianya Sirap Shaklee. Tak kisah apa pun gelaran dan gerangannya, yang pasti ia punya manfaat yang sangat baik untuk tubuh badan manusia kan!

Umumnya, untuk mengenali Vivix kena tahu ramuannya dulu, macam orang bercinta mesti nak kenal dulu bagaimana sifatnya, begitulah :)

4 Bahan Utama Vivix Shaklee


  • Muscadine Grape
Atau nama lainnya Anggur Muscadine ni bukanlah anggur yang biasa kita lihat, makan dan yang ada di tepi-tepi jalan. Tidak! Dia adalah anggur yang mempunyai lebih 1 kromosom yang mana cirinya ini boleh menghentikan bahan kimia penyebab kanser juga anti virus dan anti bakteria. Anggur Muscadine mempunyai 40 kali ganda lebih Polifenol yang terbukti bermanfaat untuk kesihatan kardiovaskular, menurunkan tahap gula dalam darah juga melambatkan penuaan

  • Elderberry
Eldeberry adalah berry yang high class punya. Antara manfaatnya adalah kemampuannya untuk mencegah dan mengubati kanser. Fakta ini kaitan dengan antioksidan yang terkandung di dalamnya, membantu meningkatkan sistem imun, menurunkan kadar kolesterol, membantu mencegah sakit jantung, bantu atasi masalah diabetis dan meningkatkan kesihatan jantung dan ginjal.

  • Purple Carrot
Sumber terbaik kepada Vitamin A ada phytochemical termasuklah carotenoids, phenolics, polyacetylenes, isocoumarins dan sesquiterpenes. Ia mengandungi juga anthocyanins, antioksidan mustajab. Anthocyanins berfungsi sebagai anti radang, anti mkrob dan anti carcinogen yang berupaya untuk membantu mengurangkan risiko kepada sakit jantung.

  • Polygonum Cuspidatum
Ia adalah knotweed Jepun. Ujian menunjukkan resveratrol yang terkandung di dalam Vivix membantu bagi melambatkan proses penuaan, merendahkan kolesterol, merendahkan tekanan darah, meningkatkan prestasi atlet dan menurunkan berat badan.

Kebaikan Vivix Shaklee


Kebaikan Vivix Shaklee


Kelebihan Vivix Shaklee


Kelebihan Vivix Shaklee

Nak bagitahu ni, pembelian 2 botol Vivix dapat free membership taw. Ani provide consultation juga follow up, In syaa Allah 

Semoga Bermanfaat! :)


Anda Berminat Dengan Vivix Shaklee?



Klik Di Sini Untuk Pesan Sekarang


ATAU

Daftar Ahli Shaklee Untuk Makan Sendiri Bagi Penjimatan Berganda


Anda Berminat Untuk Menjadi Pengedar Shaklee?

Dengan keberkesanan produk dan kualiti yang terjamin, saya memerlukan Pengedar bagi setiap pelusuk negeri,

Hubungi saya, Ani Haryani 014-7222642 jika berminat untuk menjadi Pengedar. Kehadiran Anda amat dialukan.

Pengedar Shaklee Kuala Lumpur : Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895

"Do What You Love"

Comments

Popular posts from this blog

Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

Ani pernah main Bola Jaring, teman kawan main erti kata lain mula-mula main belasah huhu
Seriously, Permainan Bola Jaring tak sama dengan Permainan Bola Keranjang
Ada posisinya juga ada peraturan nya sendiri 
Di situlah permulaan  mengenali Bola Jaring :)
Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

comel kan? hehe. Shoot! :D
Posisi PemainSatu pasukan mempunyai 7 pemain utama dan 3 orang simpanan. Tugas lain-lain setiap seorang :)
Goal Keeper (GK)Goal Keeper atau di kenali sebagai Penjaga Gol. GK perlu menjaga kawasan jaringan dan menghalang penyerang pihak lawan berada di dalam kawasan jaringan. GK boleh keluar masuk di kawasan gol.Untuk GK, GK perlu bekerjasama dengan GD (Goal Defence) 
Goal Defence (GD)Dia adalah pertahanan untuk gol.Tugas Utama GD adalah menghalang penyerang dari membuat jaringan. GD boleh menerima hantaran tengah dan menghalang hantaran atau mengawal pemain dalam sama ada di kawasan tengah mahupun kawasan gol. GD perlu menjaga GA (Goal Attack) pihak lawan sama ada di kawasan gol,…

Makna Lagu Mirai e Nyanyian Kiroro Dalam Bahasa Melayu

Al kisahnya begini, tengah blogwalking ternyanyi lagu Mira e Eh!!! hehe
 Lagu ni sangat popular satu ketika dulu kan, 
Jadi layankan jelah hehe :)
Makna Lagu Mirai e Dalam Bahasa Melayu

Hora, asi moto wo mite goran Ayo, lihatlah langkah kakimu
Korega anata no ayumu michi Itulah jalan hidupmu
Hora, mae mo mite goran Ayo, lihat juga ke depan
Arega anato no mirai Di sanalah masa depanmu
Haha ga kureta takusan no yasashisa Begitu banyaknya kasih sayang yang telah Ibu berikan
Ai wo idaite ayumeto furikaesita Dengan cintamu aku mengerti kehidupan yang silih berganti
Ano toki wa mada osanakute iminado siranai Saat itu aku terlalu kecil untuk mengerti semua
Sonna watashi no te wo nigiri Isyoni ayunde kita Ibu membimbingku selalu menjalani masa depan
Yume wa itsumo sora takaku aru kara Cita-cita yang tinggi setinggi langit
Todokanakute kowai ne dakedo oi suzukeruno Bila tak tercapai memang menyedihkan, namun jangan berhenti berharap
Jibun no sutori dakara koso akira metakunai Tentukan langkah dan masa depanmu, jangan…

Makanan Yang Membantu Mempercepatkan Pengaliran Haid

Wanita atau para gadis pasti risau apabila haid nya datangnya lambat.
Paling tak digemari apabila haid lambat, dan datangnya dengan senggugut. Sangat Memeritkan!
Apakah puncanya dan makanan yang membantu dalam pengaliran haid?
Punca Haid Datang Lambat
Tekanan Tekanan mental juga satu punca yang mempengaruhi jumlah hormone (GnRH) yang boleh mengganggu ovulasi dan seterusnya menghentikan atau melambatkan pengeluaran haid
Perubahan Dalam JadualKebiasaannya ini berlaku apabila kerap bertukar syif dan tidak mempunyai kitaran yang teratur yang boleh mengganggu sistem badan seterusnya mengganggu kitaran haid.
Berat Badan BerlebihanBerat badan berlebihan mengganggu keseimbangan hormon estrogen dalam badan. Kebanyakan haid wanita dan kesuburan akan kembali normal jika berat badan menurun.
Ubat Pencegahan KehamilanPengambilan pil perancang, suntikan mahupun ubat boleh menyebabkan perubahan hormon dalam badan yang boleh mengganggu kitaran haid. Apabila seseorang berhenti daripada penggunaan ubat penceg…