Pemilik Hati, Jiwa & Raga Ani Haryani

Pastinya setiap orang ada orang yang mereka sayang

Ani juga tidak terkecuali

Mereka lah yang ada dalam segenap hati ani

Pemilik Hati Ani

Pemilik Hati Ani

Pemilik Hati Ani

Merekalah ada dalam segenap penjuru hati ani, mama, abah, amal, qilah, yana yang ada dalam hati ani. Merekalah yang tahu ani ni bagaimana orangnya, kecil hingga ke besar, apa ani suka, apa yang ani tak suka, gelak ketawa, usik mengusik saja bagi kakak dia bising hehe

Dan adik-adik ani tahu masa bila ani betul-betul marah.Inilah keluarga, punya kekurangan in syaa Allah dengan kepala 6 orang sekarang ini, ianya saling melengkapi In syaa Allah :)

Sungguhlah, ani pastilah sayang mereka. Ani anak sulung kot terus terang pulak tu orangnya kan huhu, bila ada yang sakit je, ani kata ambil Vitamin C, angin ambil Alfalfa, mama pening darah tinggi naik ke? Omega Guard ani sua hehe. Engkorang rasa diorang rimas tak? Kadang-kadang, ani rasa sendiri taw, aku ni tak rimaskan diorang ke? hehe. Paling best ani kata korang ambil jelah vitamin apa je yang ada kat dapur tu ~ngee

Ada yang tak nak tapi bila keluar dengan ani, ani memang standby vitamin dalam beg, selalu Vitamin C kan untuk sistem imun, Vitamin C bantu untuk tingkatkan pertahanan badan taklah mudah kena demam selsema bagai tu, memang ani akan bawak lagi-lagi bila balik kampung mahupun berjalan.

Ani lebih suka vitamin semulajadi daripada drugs.

Korang mesti tahu sebab apa kan? yelah..ani sayang tubuh ani, ani sayang keluarga ani, mestilah nak beri terbaik, tahu baik untuk masa sekarang dan akan datang.

Vitamin C Shaklee ni perlepasan jam demi jam, sumber utamanya adalah jagung.

Alhamdulillah, mereka adalah pinjaman anugerah yang tidak ternilai.

Vitamin Untuk Penjagaan Kesihatan Mereka


Sustained Release Vitamin C Shaklee

Vitamin C ni telan taw untuk dewasa

Apa Kelebihan Vitamin C Shaklee?


  • Meransang pembentukan kolagen
  • Memperbaiki sistem pendarahan seperti gusi berdarah, lebam 
  • Membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman
  • Membantu mengurangkan kolesterol dan tekanan darah
  • Membantu meningkatkan sistem imun
  • Membantu memperbaiki masalah insomnia, stress
  • Mambantu mengurangkan simptom flu dan selsema
  • Membantu mencerahkan kulit, melambatkan penuaan
  • Merangsang pengeluaran T-Cells untuk membantu melawan kanser
  • Membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang baik

Semoga Bermanfaat! :)


Anda Berminat Dengan Vitamin C Shaklee?

Klik Di Sini Untuk Pesan Sekarang

ATAU

Daftar Ahli Shaklee Untuk Makan Sendiri Bagi Penjimatan Berganda

Dengan keberkesanan produk dan kualiti yang terjamin, Saya memerlukan Pengedar bagi setiap pelusuk negeri.

Hubungi saya Ani Haryani, 014-7222642 jika berminat untuk menjadi Pengedar. Kehadiran Anda amatlah dialukan.

Pengedar Shaklee Kuala Lumpur : Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895

"Do What You Love"

Beri Manfaat Dalam Perniagaan

Sebenarnya, ani dapat ilmu ni dari radio Ikim.fm, tapi pangkatnya Tan Sri 

Ani dengar separuh sebab dengar je dah start huhu

Dan ani olah ikut bahasa ani dan apa yang ani ingat :)

Beri Manfaat Dalam Perniagaan


Beri Manfaat Dalam Perniagaan


Antara inti yang telah diutarakan dalam Radio Ikim tentang Beri Manfaat dalam Perniagaan adalah :

  • Beri manfaat utamanya kepada orang sekeliling kita, staff, anak-anak buah,customers kita dan yang berhubung dengan kita,
  • Perkhidmatan itulah yang memberi manfaat dan disitulah datangnya doa daripada mereka. Bila orang suka pada kita, pasti mereka doakan kita (ini untuk long term perniagaan kita)
  • Bantu anak buah untuk berjaya, berjiwa besar, biar mereka lebih berjaya dari kita disitulah hikmahnya, kita dapat pahala dari apa yang kita bantu
  • Beri manfaat dengan menjaga hubungan sesama kita. Tan Sri kata adakalanya Melayu sebab nak kejar rank, duit sanggup aniaya orang, bagaimana? dengan mengambil hak orang, tak jujur
  • Pentingnya adalah hasilnya berkah.

Bestkan ilmu ni?

Ani tahu ani dalam landasan yang betul. Legasi, Infinity, iReach groups

Semoga Bermanfaat! :)


Daftar Ahli Shaklee Untuk Makan Sendiri Bagi Penjimatan Berganda

Dengan keberkesanan produk dan kualiti yang terjamin, Saya memerlukan Pengedar bagi setiap pelusuk negeri.

Hubungi saya, Ani Haryani 014-7222642 jika berminat untuk menjadi Pengedar. Kehadiran Anda amatlah dialukan.

Pengedar Shaklee Kuala Lumpur : Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram ; LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895

"Do What You Love"

Kenapa Percutian Langkawi Best Bersama Shaklee

Baru-baru ni seramai 300 leaders yang berkelayakan dapat pergi FREE TRIP yang Shaklee anjurkan, 3 hari 2 malam

Yang best tu, semuanya free taw, siap dapat duit poket lagi

Kena tahu, yang Shaklee tawarkan 3C kepada mereka yang berminat untuk berbusiness Shaklee iaitu Cash. Car & Convention (tertakluk kepada terma dan syarat)

Tahun ni dalam negara, ke Langkawi lah :)

Kenapa Percutian Langkawi Best Bersama Shaklee?


Percutian Ke Langkawi Bersama Shaklee

  • Korang Tau Tak, mereka menginap di  hotel 5 stars satu sen pun tak keluar duit! , The Westin Langkawi Resort & Spa. Katil yang dorang tidur tu RM 13K  sesuailah dengan namanya Westin Heavenly Bed (crisp cotton lines, plush pillow and duvets for the best slumber) Hmm..heaven kan?
  • Mereka sampai je di sambut bagaikan ala-ala VVIP taw!, ada paluan kompang (orang kahwin ke hehe) dan welcome drink. Terasa specialnya, Cuba pergi sendiri! Kompang pun takde apatah lagi air makanan untuk selamat datang. Layanan 5 stars taw!
  • Dapat duit poket dari Shaklee. Shaklee bagi sorang dapat RM150. Makan free, transportation free, semua free. OK sangatlah kan RM150 duit shopping :)
  • Pergi balik Langkawi-Kuala Lumpur naik flight.Nama pun di taja kan, maka ticket nya automatik di tajalah :) . Kemudiannya yang ni best! Free luggage 30kg pergi dan 30kg balik untuk flight MAS, Malindo Air atau Air Asia. Betul tak free dari sesen pun tak keluar. Best sangat!
  • Welcome dinner tema nya : Tropical Sunset Dinner at Meritus Pelangi Resort. Tengok Sunset taw!!  Makan malam sedap-sedap penuh meja,  warna warni ala-ala haiwan gitu. Siapa yang dapat anugerah Tropical King & Queen dorang dapat sebotol Vivix taw nilainya RM 475.00 dan ada dapat lucky draw tumbler exclusive dari US. Untuk kanak-kanak pula yang menang games dapat vitamin Vitalea for Kids.
  • Itinerary best-best! - Jalan-jalan pergi ke Mangrove River Tour, Langkawi Cable Car, SkyBridge & 3D Art Museum. Dalam bas Shaklee mereka di berikan air Performance Drink untuk tenaga dan dalam bot masa river tour setiap orang dapat 2 biji Peppermint Ginger Plus kot-kot ada yang loya. Tengok Shaklee ambil berat taw pasal kesihatan para ahlinya. Again, free lagi :)
  • Lunch dan Dinner pun di taja oleh Shaklee, kat sana dapat makan free + sedap sepuas-puasnya. 
  • Shopping di Kuah Town dan Chenang Beach. (apa lagi guna lah duit poket Shaklee bagi kan, RM150)
  • Suprised first day dapat bagpack free dan second day dapat bantal bucuk kaler hijau atas katil. Comel , cantik taw bantal dia.

Best kan jadi Ahli Shaklee?

Semoga Bermanfaat! :)


Daftar Ahli Shaklee Untuk Makan Sendiri Bagi Penjimatan Berganda

Dengan keberkesanan produk dan kualiti yang terjamin, Saya memerlukan Pengedar bagi setiap pelusuk negeri.

Hubungi saya, Ani Haryani 014-7222642 jika berminat untuk menjadi Pengedar. Kehadiran Anda amatlah dialukan.

Pengedar Shaklee Kuala Lumpur : Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895

"Do What You Love"

Vitamin Shaklee Untuk Masalah Keputihan

Keputihan sering mengganggu wanita

Bukan hanya untuk solat tetapi juga memberi ketidakselesaan pada aktiviti seharian

Apa vitamin yang membantu untuk keputihan?

Keputihan


Masalah Keputihan

Menurut Dr Hamid Arshat, masalah keputihan atau vaginal discharge memang sering berlaku dan banyak puncanya. Ada yang disebabkan oleh kehamilan, hari subur/ ovulation yang sangat dikhuatari ia disebabkan oleh kanser atau tumbuhan lain. Tapi punca yang paling sering terjadi ialah jangkitan kuman, bakteria, virus, kulat,  fungus atau parasite. Keputihan sering bewarna kuning atau hijau gatal-gatal dan berbau. Kebanyakkan jangkitan tak mudarat tapi sekadar mengganggu keselesaan. Tapi, ia boleh menyebabkan kemandulan, keguguran, kematian bayi, pendarahan dan kesakitan dan adakalanya menyebabkan kanser. Jangan pandang ringan dan dapatkan rawatan.

Set Vitamin Keputihan Shaklee

Jujurnya  ani tiada masalah keputihan tapi seiring dengan pengalaman yang sedikit, ani ada customers yang mengalami masalah keputihan.
Masalah keputihan mengganggu lagi-lagi setiap kali waktu solat perlu di bersihkan , belum masuk ada yang berubah warna dan kegatalan. Takpe :) Ikhtiar dengan Alfalfa dan Garlic. Kenapa ani suggest dua vitamin ni? Jujurnya ada yang ambil Alfalfa, Alhamdulillah, masalah keputihannya hilang
Tetapi jika ada masalah keputihan yang sangat serious, ani suggest ambil Alfalfa bersama Garlic Complex

Kelebihan Alfalfa dan Garlic Complex untuk Keputihan


<3 Alfalfa

Alfalfa Complex Untuk Masalah Keputihan

Alfalfa sebagai agen anti-kulat yang kuat untuk membunuh kulat candida yang merupakan punca utama keputihan

<3 Garlic Complex

Garlic Complex Untuk Masalah Keputihan

Garlic Complex antioksida dan antikulat yang hebat. Selain daripada itu, ia membantu meningkatkan imun sistem badan untuk melawan jangkitan

Testimoni Keputihan Shaklee

Testimoni Keputihan Shaklee

Semoga Bermanfaat! :)


Anda Berminat Dengan Set Keputihan Shaklee?


Klik Di Sini Untuk Pesan Sekarang


ATAU

Daftar Ahli Shaklee Untuk Makan Sendiri Bagi Penjimatan Berganda


Dengan keberkesanan produk dan kualiti yang terjamin, Saya memerlukan Pengedar bagi setiap pelusuk negeri.

Hubungi saya, Ani Haryani 014-7222642 jika berminat untuk menjadi Pengedar, Kehadiran Anda amatlah dihargai.

Pengedar Shaklee Kuala Lumpur : Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895

"Do What You Love"

Jarak Bukan Penghalang

Dalam business, ani faham perlukan ada Mentor

Dalam Shaklee kita panggil sebagai Uplines

Jika Upline berada di luar negara, adakah ia satu penghalang?

Jarak Bukan Penghalang

Upline Ani Dalam Business Shaklee

Jawapan ani pastilah bukan penghalang. Bergerak , bergerak dan terus bergerak! :)

Gambar di atas adalah upline ani yang banyak tunjuk ajar, tak jemu dengan ani, Ini dia..Kak Kep  Ani ambil gambar kak kep dalam fb hehe

Kalau nak tahu, Kak Kep ni tinggal di Qatar taw. Tapi, jujurnya ani takdelah rasa macam kak kep ni jauh sebab bila ani whatsapp kak kep, mesti kak kep balas. Takde satu pun whatsapp ani tak di reply.

Kak Kep banyak bantu ani. Sungguh, Buat begini, buat begitu, masa mula-mula ani ada idea ani tak tahu betul tak cara ani, ani minta pendapat, kalau kak kep kata tak, ani tak buat!

Begitulah prosesnya, sekarang ani masih lagi berusaha,in syaa Allah takkan berhenti

Ilmu Kak Kep bagi, Hanya Allah yang mampu balas

Doakan kak kep berjaya dunia akhirat Aamiin Ya Rabbal Alamiin

Semoga Bermanfaat! :)

Daftar Ahli Shaklee Untuk Makan Sendiri Bagi Penjimatan Berganda


Dengan keberkesanan produk dan kualiti yang terjamin, Saya memerlukan Pengedar bagi setiap pelusuk negeri.

Hubungi saya, Ani Haryani 014-7222642 jika berminat untuk menjadi Pengedar. Kehadiran Anda amatlah dialukan.

Pengedar Shaklee Kuala Lumpur : Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895

"Do What You Love"

Kelebihan Surah Al Kauthar

Dan sebenarnya mak ani yang suruh ani amalkan

Tapi, ani tak tahu apa kelebihannya

Amalkan mungkin ada rasa perbezaannya, mak ani suruh baca 71 kali

Maka, ani pun mencari kelebihan Surah Al-Kauthar

Maksud Surah Al Kauthar


1. Sesungguhnya telah Kami berikan kepadamu nikmat yang sangat banyak

2. Sebab itu hendaklah engkau sembahyang kerana Tuhanmu dan hendaklah engkau berkorban

3. Sesungguhnya orang yang membenci engkau itulah yang akan terputus

Kelebihan Surah Al-Kauthar


  • Waktu hujan, baca Surah Al Kauthar lalu berdoa, doa dimakbulkan Allah
  • Bila rasa haus atau dahaga tiada air untuk diminum, baca Surah Al Kauthar kemudian gosok leher. In syaa Allah anda akan rasa dahaga hilang seketika walaupun tidak minum walau seteguk air sekalipun
  • Penawar kepada penyakit mata seperti bengkak, berair dan gatal-gatal. Caranya, ambil segelas air tawar kemudian baca Surah Al Kauthar sebanyak 10 kali atas segelas air tawar tadi kemudian sapu air pada bahagian mata yang sakit, In syaa Allah
  • Dapat menemukan letak sihir yang ada dirumah. Baca Surah Al-Kauthar 10 kali di dalam rumah, In syaa Allaha kan jumpa di mana sihir yang diletakkan di rumah
  • Tambah rezeki, baca dengan yakin Surah Al Kauthar sebanyak 1000 kali secara rutin maka In syaa Allah rezeki semakin baik melalui ikhtiar bekerja dengan rajin
  • Rajin dan baca Surah Al Kauthar setiap hari, hati akan semakin tenteram dan lembur juga solat semakin khusyuk In syaa Allah
  • Jika seseorang dianiaya, baca Surah Al Kauthar 71 kali, Allah akan segera menolongnya dan memberikan kemudahan untuk mengungkap kebenaran
  • Jika baca Surah Al Kauthar bersama dengan pasangan saat solat tahajud maka In syaa Allah hubungan semakin mesra dan menjadi pasangan yang sakinah mawaddah warohmah.

Semoga Bermanfaat!


Daftar Ahli Shaklee Untuk Makan Sendiri Bagi Penjimatan Berganda

Dengan keberkesanan produk dan kualiti yang terjamin, Saya memerlukan Pengedar bagi setiap pelusuk negeri.

Hubungi saya, Ani Haryani 014-7222642 jika berminat untuk menjadi Pengedar,Kehadiran Anda amatlah dialukan.

Pengedar Shaklee Kuala Lumpur : Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895

"Do What You Love"

Perkara Yang Buat Ani Tersenyum Sorang-Sorang

Syukur Alhamdulillah, untuk 2016 sepanjang Januari sampailah hari ni, tiada satu perjalanan yang Allah itu beri sia-sia. Semua penuh dengan hikmah.Alhamdulillah atas segala nikmat

Nak cerita tentang perkara yang buat ani senyum sorang-sorang tu banyak, tapi kali ni ani nak cerita tentang Blog 

Cerita Tentang Blog


rasa macam pentas NC melambai-lambai, In syaa Allah

Serious, ani nak cakap, ani makin jatuh cinta dengan blog ani, sikit-sikit nak tulis kat blog, ada idea je nak curah dekat blog! dah takde entri yang save dalam blog tapi tak publish. Takde! Semua dah selesai Alhamdulillah.

Makin jatuh cinta, jatuh cinta dengan blog! ko dah kenapa Haryani? hehe tak tahulah, ani rasa mungkin doa dan Dia bagi ani jatuh cinta pada lorong ni. Wallahualam

Semangat ni berkobar-kobar taw nak update blog. Jujur, ani takde rasa nak buat karangan ke..tak! berat ke nak update blog. Tiada! Ani cuma rasa tulis jelah apa ani nak tulis dengan gaya bahasa ani sendiri hehe

Nak buat blog, pendapat ani ..jangan risau dengan gaya penulisan kita. Percayalah, kita akan attract orang yang sama dengan kita. Akan ada orang yang suka gaya bahasa kita, apa yang kita sok sek kan, ternanti-nanti apa minah ni nak bercerita , hehe

Buat je! cuma perlu tahu, dalam business ,blog ni kira investment. Faham kan konsep investment?

Modalnya : buat buat buat buat buat buat buat buat buat buat buat buat buat buat buat buat buat buat buat buat buat buat buat buat buat buat buat buat buat buat buat buat buat buat buat buat buat buat buat buat buat buat buat buat buat buat buat buat buat buat buat buat buat buat buat buat buat buat buat buat buat buat buat

Haryani betul-betul dah jatuh cinta dengan blog sendiri . November ni ani rasa betul-betul jatuh cinta melebih-lebih , tiada keterpaksaan, tiada yang memaksa tapi diri sendiri yang jatuh cinta 

Hari ni target 5 entri blog, in syaa Allah

Jangan takut untuk target, Jangan diskaun doa

Semoga Bermanfaat :)


Daftar Ahli Shaklee Untuk Makan Sendiri Bagi Penjimatan Berganda

Dengan keberkesanan produk dan kualiti yang terjamin, Saya memerlukan Pengedar bagi setiap pelusuk negeri.

Hubungi saya, Ani Haryani 014-7222642 jika berminat untuk menjadi Pengedar. Kehadiran Anda amatlah dialukan.

Pengedar Shaklee Kuala Lumpur : Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895

"Do What You Love"

Detik Ani Mula Jatuh Cinta Dengan Business Shaklee

Bila sebut jatuh cinta pasti semua nak tahu kan? hehe

Ok, orang lain kalau bercerita tentang jatuh cinta pasti berkarang-karangkan, tapi haryani ni dah terkenal dengan kepelikan dia, dah serupa takde perasaan, mak ani siap kata lagi ko ni bukan jinak-jinak merpati, jinak-jinak menyakitkan hati! engkorang ghase macam mana? kawan-kawan jangan nak gelak ngekeh sangat hehe ;P

Bagaimana Ani Jatuh Cinta Dengan Shaklee?



Ani kenal Shaklee berbeza dari yang lain, kena faham yang ni..erm.. ani tak guna produknya, ani tak tahu satu apa pun produknya masa tu , senang cerita zero! kosong sangat!!

Ani dapat je memberkit, balik rumah terus update kat fb "Saya jual Shaklee" since tu terus berkongsi fb, rare tak? hihi

Senang cerita ada sesuatu yang pegang buat ani stick dengan Shaklee. Dah register tulah baru ani makan dalam masa sama ani terus jual!. pelik sangat kan hehe itulah ani huhu

Jujurnya ani kenal Shaklee lepas ani memang minta dengan Dia apa terbaik untuk ani, bukan untuk short term je tapi long term sekali . ani nak sesuatu yang ani buat biar sampai habis. banyaklah ani luahkan kan hehe (mana boleh bagitahu hehe) .Masa kat sekolah solat sunat. Kemudiannya, loceng berbunyi (cikgu lah kan hehe) masuk kelas, pertukaran waktu, pertukaran guru suddenly mak business ani approach nak business tak? dia bagi flyers shaklee

Ani masa tu 50-50 taw hati ni, ani ambil masa jugak sebenarnya tapi bila fikir balik, bukan ke tadi ani minta dengan Dia, jadi dari situlah, ani kata ani nak register , Bila ani register, ani dapat member kit terus buat sampai sekarang

Pelik kan cerita ni? hihi tapi ani tahu di sisi Dia tiada yang pelik. Begitulah permulaan ani, dan begitu jugaklah detik ani jatuh cinta dengan Shaklee.

Dari awal sampai sekarang ani rasa ani tak berhenti berjalan dengan Shaklee dan ani rasa ini jawapan yang ani minta. Ini jalan yang terbaik

Business ni best! Sungguh beri manfaat pada diri ani , keluarga dan orang lain, In syaa Allah
I'm with Shaklee

Semoga Bermanfaat! :)


Daftar Ahli Shaklee Untuk Makan Sendiri Bagi Penjimatan Berganda

Dengan keberkesanan produk dan kualiti yang terjamin, Saya memerlukan Pengedar bagi setiap pelusuk negeri.

Hubungi saya, Ani Haryani 014-7222642 jika berminat untuk menjadi Pengedar. Kehadiran Anda amatlah dihargai.

Pengedar Shaklee Kuala Lumpur : Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895

"Do What You Love"

9 Herba Yang Terkandung Di Dalam Herb Lax Shaklee

Bila sebut apa vitamin untuk lancarkan pembuangan

Tentulah Herb-Lax Shaklee

Apa yang membuatt Herb Lax ini begitu istimewa?

9 Herba Yang Terkandung Di Dalam Herb Lax Shaklee

Herb Lax Shaklee
  • Senna Leaves
Membantu mempercepatkan proses detox dan mengurangkan penyerapan lemak

  • Buckhorn Bark
Melembutkan najis dan melembapkan usus 

  • Licorice Root
Membantu proses detoksifikasi

  • Fennel Seeds
Mengeluarkan toksin, membantu pencernaan dan membantu masalah sembelit dan kembung perut 

  • Anise Seeds
Merangsang pengeluaran jus gastrik untuk membantu proses pencernaan

  • Rhubarb Root
Antibiotik

  • Blue Malva Flower
Bantu proses detoks dan mengimbangi tekstur kulit

  • Culver's Root
Membantu masalah lebihan air dan membantu masalah asma

  • Alfalfa Leaves
Bersihkan usus, darah dan hati

Kelebihan Herb Lax Shaklee


  • Memudahkan fungsi usus
  • Menghilangkan jeragat
  • Mengempiskan perut
  • Membersihkan usus
  • Memudahkan pergerakan usus
  • Mengurangkan bau badan
  • Mengatasi sembelit
  • Detox & buang toksin dalam badan

Semoga Bermanfaat!


Anda Berminat Dengan Herb-Lax Shaklee?

Klik Di Sini Untuk Pesan Sekarang

ATAU

Daftar Ahli Shaklee Untuk Makan Sendiri Bagi Penjimatan Berganda

Dengan keberkesanan produk dan kualiti yang terjamin, Saya memerlukan Pengedar bagi setiap pelusuk negeri.

Hubungi saya, Ani Haryani 014-7222642 jika berminat untuk menjadi Pengedar. Kehadiran Anda amatlah dihargai.

Pengedar Shaklee Kuala Lumpur : Ani Haryani
sms/whatsapp ; 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895

"Do What You Love"

4 Cara Bagaimana Vivix Bertindak Merawat Penyakit

Korang Taw Tak?

Sebenarnya badan kita ada berbilion-bilion sel untuk bina tisu, bina otot dan organ. Sama juga dengan darah, ia terbina daripada berbilion-bilion sel darah merah, sel darah putih, dan sebagainya. Jika nak tahu, sel dalam badan kita diganti lebih 300 bilion sehari dan 200 juta setiap minit. Best kan?

Sel-sel yang rosak dan abnormal andai tidak dirawat dan dibaiki boleh membuatkan ianya merebak dan menjadi semakin teruk.  Sebab tu lah ada pelbagai  penyakit kronik contoh jenis kanser, kerosakan buah pinggang, jantung dan lain-lain lagi.

4 Cara Vivix Bertindak

Cara 4 Vivix Bertindak
  • Memperbaiki dan Melindungi Sel
Fungsi terbaik Vivix ialah memperbaiki dan melindungi sel dari di rosakkan oleh radikal bebas. Maksud di sini, bukan ambil Vivix sel tak rosak terus, Tak!! Tapi dengan pengambilan Vivix kadar kerosakan diperlahankan dan dapat dilindungi oleh resveratrol dan polyphenol tinggi yang terkandung di dalam Vivix. 

  • Mempertahankan & Mengawal Genetik
Pengawalan genetik penyumbang kepada deteriorasi (kemerosotan) umur sel. Dalam satu penentuan dalam ujian klinikal, ramuan Vivix mengaktifkan satu pengawalan genetik utama yang membantu menolong penuaan tahap selular.

  • Memberi Tenaga Kepada Sel (mitokondria)
Mitokondria ni mampu mempengaruhi prestasi sel taw. Jika kecekapan mitokondria menurun, prestasi sel juga akan memendekkan usia sel. Ramuan Vivix menggalakkan biogenesis (pembentukan baru) mitokondria bagi meningkatkan tenaga dalam sel.

  • Meningkatkan Prestasi Sel & Melambatkan Penghasilan Protein AGE
AGE (Advance Glycation End ) AGE Protein boleh menyebabkan kerosakan pada sel-sel dan juga sistem tubuh badan manusia. Ia boleh menyebabkan banyak punca kepada penyakit kronik jika dibiarkan tanpa pencegahan.

Vivix 10 kali ganda lebih kuat daripada Resveratrol yang mampu melambatkan pengumpulan protein Age dalam sel tubuh manusia.


Kelebihan Vivix Shaklee


Kelebihan Vivix Shaklee


Testimoni Vivix

Testimoni Vivix


Testimoni Vivix Rokok


Testimoni Vivix Gula Dalam Darah


Testimoni Vivix Diabetis

Semoga Bermanfaat! :)


Anda Berminat Dengan Vitamin Shaklee?


Klik Di Sini Untuk Pesan Sekarang

ATAU

Daftar Ahli Shaklee Untuk Makan Sendiri Bagi Penjimatan Berganda


Anda Berminat Untuk Menjadi Pengedar Shaklee?

Dengan keberkesanan produk dan kualiti yang terjamin, Saya memerlukan Pengedar bagi setiap pelusuk negeri.

Hubungi saya, Ani Haryani 014-7222642 jika berminat untuk menjadi Pengedar. Kehadiran Anda amatlah dialukan :)

Pengedar Shaklee Kuala Lumpur : Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895

"Do What You Love"


Tips Menghadapi Musim Tengkujuh @ Musim Hujan

Ani tak cerita tentang main hujan taw! Musim tengkujuh ni jangan seronok sangat main hujan, petang malam selalu hujan, nak main sedia perisai awal-awal ~ngee

Sebenarnya nak cerita tentang Tips Menghadapi Musim Tengkujuh ni, apa yang boleh di lakukan?

Korang Taw Tak?, bila hujan. sinar matahari yang tugasnya boleh bunuh kuman dan di lindung dek awan gelap lepastu banjir pulak boleh timbulakan penyakit lain.

Tips Menghadapi Musim Tengkujuh


Tips Menghadapi Musim Tengkujuh

1. Banyakkan minum air putih
Sebabnya air putih sangat penting untuk detox plus pengambilan air putih secukupnya dapat bantu kulit jadi segar dan takdelah badan dehidrasi.wewiit!

2. Cukup rehat
Kurang tidur boleh buatkan badan tak sempat nak recharge sel-sel. Tak cukuplah! 6-8 jam adalah tempoh masa terbaik untuk tidur tapi jangan sebab hujan hangpa balun tidur lebih taw! tak boleh! nanti badan lemau! huhu

3. Jaga kebersihan
Balik dari atas, sinar matahari kan dah terlindung, maka kita sebagai empunya badan perlu jaga kebersihan sebaiknya, Cuci tangan sebelum makan, cuci tangan bila keluar toilet, kebersihan kaki. Jangan suka sangat sentuh muka guna tangan sebab ada penelitian yang mengatakan bahawa kuman masuk pada lewat hidung atau mulut, Bawa pembersih cecair anti kuman dalam beg .

4. Jemur pakaian sampai kering
Ini bagi ani penting kalau tak kepam! badan pun sejuk. Baju yang masih lembab bermaksud baju tu masih simpan air plus boleh jadi sarang bakteria.Tak nak lah! huhu

5. Jaga makan
Banyakkan serat, makan makanan yang mengandungi berkhasiat, Perlu ambil vitamin, ambil vitamin. Musim tengkujuh ni eloklah Vitamin C dan NutriFeron kan untuk elak badan dari mudah terkena penyakit dan tingkatkan sistem imun tubuh

Kelebihan Vitamin C Shaklee


Kebaikan Vitamin C Shaklee

Manfaat NutriFeron Shaklee


Kelebihan NutriFeron Shaklee

P/s : Jangan seronok sangat main hujan, sediakan perisai 

Semoga Bermanfaat! :)


Anda Berminat Dengan Vitamin Shaklee?


Klik Di Sini Untuk Pesan Sekarang

ATAU

Daftar Ahli Shaklee Untuk Makan Sendiri Bagi Penjimatan Berganda

Dengan keberkesanan produk dan kualiti yang terjamin, Saya memerlukan Pengedar bagi setiap pelusuk negeri.

Hubungi saya, Ani Haryani 014-7222642 jika berminat untuk menjadi Pengedar. Kehadiran Anda amatlah dihargai.

Pengedar Shaklee Kuala Lumpur : Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895

"Do What You Love"

Vitamin Rabun Carotomax Shaklee

Ada yang tanya Shaklee ada ke vitamin untuk mata?

Rabun ke, kabur, atau silau malam, untuk peminat gadget untuk mata ni!

Ada ke? adalah :)

Vitamin Rabun Carotomax Shaklee


Vitamin Rabun CArotomax Shaklee

Kandungan Carotomax Shaklee


Korang Tau Tak? setiap hidangan Carotomax mengandungi :


  • 102 hidangan pisang
  • 1 potong ikan salmon
  • 89 biji buah rapsberi
  • 285 biji buah limau gedang
  • 714 biji buah aprikot

Fungsi Dan Khasiat Karatenoid Di Dalam Carotomax Shaklee


  • Alpha Carotene & Beta Carotene
Untuk menguatkan mata, mengelakkan rabun malam, menghalang degenerasi mata, memperbaiki kulit, mempercepat pemulihan kulit serta mengurangkan kanser usus, payudara dan prostat

  • Lycopene
Anti oksida, anti penuaan, menguatkan sistem imunisasi badan, melindungi aservik dan mengurangkan penyakit kelenjar prostat

  • Astaxanthin
Sumber dari mikroalga laut yang dapat melindungi kerosakan oksidasi kolesterol LDL

  • Lutein
Menyekat katarak, AMD, glukoma

  • Zeaxanthin
Melindungi mata, menuras cahaya gelombang biru pendek berbahaya. Mengurangkan risiko kanser payudara, ovari, endormentrial dan serviks

Kebaikan Carotomax Shaklee


  • Mempertingkatkan penglihatan, mengatasi masalah mata kering, dan lain-lain masalah mata
  • Meredakan penyakit kulit seperti scabies, ulser kulit, jerawat dan lain-lain
  • Memelihara lapisan luar kornea, rongga oral, paru-paru, bronkus, usus, pundi kencing dan ovari
  • Melawan kanser dan oksidasi, mengukuhkan sistem imun dan melambatkan penuaan
  • Menghalang infeksi, merangsang enzim membunuh kuman
  • Menggalakkan perkembangan yang normal dan sihat, menguatkan tulang, gigi dan gusi 

Testimoni Carotomax 


Testimoni Carotomax Shaklee


" Dahulu saya ada masalah rabun jauh & silau. Alhamdulillah, setelah 3 minggu mengamalkan CAROTOMAX power rabun dah tak ada. Silau pun dah turun" - Athirah

" Saya seorang rabun jauh & kulit berjeragat. Selepas botol pertama mengamalkan CAROTOMAX jarak penglihatan tanpa cermin mata bertambah baik. Jeragat pun berkurang" - Adik Pn Yati

" Tiba-tiba penglihatan abah jadi gelap gelita. Doktor cakap ada pendarahan disebabkan DIABETIS. Setelah 1 bulan, abah nampak cahaya semula. Kemudian, saya tambahkan dos. Alhamdulillah, bayang-bayang dah nampak sekarang" - Oja Shah

"My sis operate mata sebab KATARAK. Lepas operate cahaya mata jadi sensitif pada cahaya. Sakit kepala & seriau bila nampak cahaya. Alhamdulillah, kadar penyembuhan cepat dengan CAROTOMAX" - Pn Adeena

Semoga Bermanfaat! :)


Anda Berminat Dengan Carotomax Shaklee?


Klik Di Sini Untuk Pesan Sekarang


ATAU

Anda Berminat Untuk Menjadi Pengedar Shaklee?

Daftar Ahli Shaklee Untuk Makan Sendiri Bagi Penjimatan Berganda

Dengan keberkesanan produk dan kualiti yang terjamin, Saya memerlukan Pengedar bagi setiap pelusuk negeri.

Hubungi saya, Ani Haryani 014-7222642 jika berminat untuk menjadi Pengedar. Kehadiran Anda amatlah dihargai :)

Pengedar Shaklee Kuala Lumpur : Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895

"Do What You Love"

Promosi Shaklee Januari 2018

Tak terlambat rasanya nak bagitahu Promo Januari 2018 Andai pergi home office Shaklee, akan tersenarai vitamin ni antara 10 favourites ...