Skip to main content

Semangat Ani Dalam Berbusiness Shaklee

Lain orang lain cara pemangkin semangatnya

Untuk ani pulak, mungkin berbeza dari yang lain?

Tapi, nak tahu tak? ~ngee

Semangat Ani Dalam BerShaklee


Semangat Ani Dalam Berbusiness Shaklee

Umumnya, kita mesti ada orang yang rapat dengan kita, yang ada di belakang . Ani tak lain tak bukan, mama ani lah

Of course lah kan! Ibu Permata Hati

Tapi  nak cerita, Mama ani bukanlah jenis yang selalu bagi kata-kata semangat contoh "OK! you go, girl!", " You can do it!",  "aja-aja fighting!!!' gitteww hee. Mama ani bukan begitu  tapi ani tahu dalam relax dia, takde pape, nampak cool dia,  dia sentiasa doakan ani , 3 doa Ibu tiada hijab kan :)

Kaitan Hujan & Semangat Ani


Dan ani suka waktu hujan... ani sangat suka panggil mama ani time hujan , haha, hujan je ani akan panggil "ma!", hujan je "ma!", mama ani tahu lah tu apa yang ani nak, korang dapat bayang kalau ani kahwin bagaimana? huhu kesian husband dey lorrr huhu 

Tapi sebenarnya dari dua huruf "ma" tu , ani nak kata "mama, doa untuk ani!", "mama, doa untuk ani!"~ngee

Mungkin dulu mama ani ada rimas, yelah anak dia pantang nampak hujan huhu nampak hujan tak reti duduk diam pulak tu, dok memanggil huhu, sampai mama ani ada kata "'tahulah, bila nak doa" hee comel je taw! huhu  tapi ani ni memang macam ni, ani tak boleh! ani tahu doa mak tu tiada hijab. Sampai hujan walaupun mama ani kat mana-mana , ani tahu mama ani mesti ingat dan dah set dalam minda, ani nak doa! hehe

Ani perlukan doa orang yang tersayang itulah semangat ani dalam apa juga yang ani buat.

Di beri pilihan sama ada doa atau hadiah berjuta-juta, ani akan pilih doa. Tapi , andai ada nak bagi dua-dua, ani ambillah dua-dua hihi..Tapi doa tu special lah!. Special sangat!! Tak boleh beli dengan duit! Tak ternilai setiap ucapan dalam doa. 

In syaa Allah, selagi Allah izinkan, ani buat Shaklee sampai bila -bila. Selagi ani ada kudrat , ada tenaga , sihat tubuh badan boleh beri manfaat pada orang lain , In syaa Allah

Rasa tu indah! Nak berhenti? Tak! Itu bukan Ani !

Sebut Shaklee, Ingat Ani taw 

Semoga Bermanfaat! :)


Daftar Ahli Shaklee Untuk Makan Sendiri Bagi Penjimatan Berganda

Anda Berminat Untuk Menjadi Pengedar Shaklee?

Dengan keberkesanan produk dan kualiti yang terjamin, Saya memerlukan Pengedar bagi setiap pelusuk negeri,

Hubungi saya, Ani Haryani 014-7222642 jika berminat untuk menjadi Pengedar, Kehadiran Anda amatlah dialukan :)

Pengedar Shaklee Kuala Lumpur : Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895

"Do What You Love"

Comments

Popular posts from this blog

Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

Ani pernah main Bola Jaring, teman kawan main erti kata lain mula-mula main belasah huhu
Seriously, Permainan Bola Jaring tak sama dengan Permainan Bola Keranjang
Ada posisinya juga ada peraturan nya sendiri 
Di situlah permulaan  mengenali Bola Jaring :)
Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

comel kan? hehe. Shoot! :D
Posisi PemainSatu pasukan mempunyai 7 pemain utama dan 3 orang simpanan. Tugas lain-lain setiap seorang :)
Goal Keeper (GK)Goal Keeper atau di kenali sebagai Penjaga Gol. GK perlu menjaga kawasan jaringan dan menghalang penyerang pihak lawan berada di dalam kawasan jaringan. GK boleh keluar masuk di kawasan gol.Untuk GK, GK perlu bekerjasama dengan GD (Goal Defence) 
Goal Defence (GD)Dia adalah pertahanan untuk gol.Tugas Utama GD adalah menghalang penyerang dari membuat jaringan. GD boleh menerima hantaran tengah dan menghalang hantaran atau mengawal pemain dalam sama ada di kawasan tengah mahupun kawasan gol. GD perlu menjaga GA (Goal Attack) pihak lawan sama ada di kawasan gol,…

Makna Lagu Mirai e Nyanyian Kiroro Dalam Bahasa Melayu

Al kisahnya begini, tengah blogwalking ternyanyi lagu Mira e Eh!!! hehe
 Lagu ni sangat popular satu ketika dulu kan, 
Jadi layankan jelah hehe :)
Makna Lagu Mirai e Dalam Bahasa Melayu

Hora, asi moto wo mite goran Ayo, lihatlah langkah kakimu
Korega anata no ayumu michi Itulah jalan hidupmu
Hora, mae mo mite goran Ayo, lihat juga ke depan
Arega anato no mirai Di sanalah masa depanmu
Haha ga kureta takusan no yasashisa Begitu banyaknya kasih sayang yang telah Ibu berikan
Ai wo idaite ayumeto furikaesita Dengan cintamu aku mengerti kehidupan yang silih berganti
Ano toki wa mada osanakute iminado siranai Saat itu aku terlalu kecil untuk mengerti semua
Sonna watashi no te wo nigiri Isyoni ayunde kita Ibu membimbingku selalu menjalani masa depan
Yume wa itsumo sora takaku aru kara Cita-cita yang tinggi setinggi langit
Todokanakute kowai ne dakedo oi suzukeruno Bila tak tercapai memang menyedihkan, namun jangan berhenti berharap
Jibun no sutori dakara koso akira metakunai Tentukan langkah dan masa depanmu, jangan…

Makanan Yang Membantu Mempercepatkan Pengaliran Haid

Wanita atau para gadis pasti risau apabila haid nya datangnya lambat.
Paling tak digemari apabila haid lambat, dan datangnya dengan senggugut. Sangat Memeritkan!
Apakah puncanya dan makanan yang membantu dalam pengaliran haid?
Punca Haid Datang Lambat
Tekanan Tekanan mental juga satu punca yang mempengaruhi jumlah hormone (GnRH) yang boleh mengganggu ovulasi dan seterusnya menghentikan atau melambatkan pengeluaran haid
Perubahan Dalam JadualKebiasaannya ini berlaku apabila kerap bertukar syif dan tidak mempunyai kitaran yang teratur yang boleh mengganggu sistem badan seterusnya mengganggu kitaran haid.
Berat Badan BerlebihanBerat badan berlebihan mengganggu keseimbangan hormon estrogen dalam badan. Kebanyakan haid wanita dan kesuburan akan kembali normal jika berat badan menurun.
Ubat Pencegahan KehamilanPengambilan pil perancang, suntikan mahupun ubat boleh menyebabkan perubahan hormon dalam badan yang boleh mengganggu kitaran haid. Apabila seseorang berhenti daripada penggunaan ubat penceg…