Skip to main content

Detox Hanya Untuk Kurus? Benarkah?

Umumnya, orang selalu  kaitkan detox ni untuk kurus

Sampaikan, ratanya kita faham, ala yang nak kurus je buat detox!

Orang lain tak payah pun takpe!

Detox Hanya Untuk Kurus? Benarkah?

Detox Hanya Untuk Kurus
Untuk memahami, fahamkan dulu apa itu Detox?

Detox ni sebenarnya nak membersihkan, nak cuci dalaman kita bagi bersih. Bila dah bersih badan, in syaa Allah badan rasa lagi cergas, bertenaga, kulit makin cantik, kurus yeay! takde lagi craving benda-benda manis, boleh naik berat badan (kes macam ani) dan ia juga ikhtiar untuk hamil. In syaa Allah 

Penting ke buat Detox ni?


Haruslah, nak dapatkan seperti apa yang ani tulis di atas mestilah kena detox :)

So, kenapa detox sebab :
  • Singkirkan logam berat terutama plumbum dan merkuri dari badan
  • Suci dan bersihkan organ dalaman dari bahan toksik especially ginjal, hati, otak
  • Perkuatkan bakteria baik dalam usus
  • Recharge sistem imun
  • Buang parasit

Ani buat ke detox?


Ok, benda yang perlu anda faham adalah detox ni ada pelbagai, di antaranya adalah :

* Detox Logam
* Detox Parasit
* Detox Usus
* Detox Hati
* Detox Seluruh Badan

Ani pernah buat Detox Parasit untuk kesihatan, tak lesu, letih, yang craving cuba buat detox parasit ni 

Bila buat detox perlu bersabar taw dan konsisten! Detox parasit ada masa terbaik dan caranya. nak tahu, contact ani , in syaa Allah ani guide :)

Itulah.. sebenarnya badan ni entah apa yang di ternak nya kan. Alhamdulillah, ani dah buat :)

Kelebihan Detox


1. Menurunkan berat badan

2. Mengawal selera makan

3. Mencantikkan kulit

4. Jadikan nafas lebih segar

5. Fikiran lebih fokus

6. Kurangkan alergi

7. Cantikkan rambut

8. Bantu lambatkan proses penuaan

9. Jadikan tubuh lebih sihat

10.Baiki kehidupan

Set Detox Shaklee

Set Detox Shaklee

  • Peppermint Ginger Plus
Detox Usus.Membantu dalam melegakan ketidakselesaan perut, buang angin serta membantu penghadaman juga mencuci usus

  • Herb-Lax
Detox Usus.Membantu pembersihan najis yang tersekat serta membantu di dalam mengatasi masalah sembelit.

  • DTX Complex
Detox Hati, Ia bertindak sebagai penapis toksin dalam badan serta membantu menyingkirkan racun juga bahan toksin yang berkumpul didalam hati. DTX menggalakkan fungsi hati yang sihat.

  • Alfalfa Complex
Detox Seluruh Tubuh. Alfalfa Complex sumber makanan yang sangat beralkali dan bertindak menuetralkan darah yang berasid.

  • Vivix
Detox Sel. Vivix membantu meningkatkan tahap tenaga di dalam sel badan dan melancarkan peredaran darah.

Bila kita buat detox untuk tubuh, kita mesti buat Detox Jiwa serentak. Detox Jiwa bantu jadikan Detox Tubuh Badan lebih efisien dan lebih bagus. Jom! 

Pembelian bersama dengan Ani disertakan cara pengambilan vitamin, guide juga consultation In syaa Allah :)

Semoga Bermanfaat! :)


Anda Berminat Dengan Set Detox Shaklee?


Klik Di Sini Untuk Pesan Sekarang

ATAU

Daftar Ahli Shaklee Untuk Makan Sendiri Bagi Penjimatan Berganda

Anda Berminat Untuk Menjadi Pengedar Shaklee?

Dengan keberkesanan produk dan kualiti yang terjamin, Saya memerlukan Pengedar bagi setiap pelusuk negeri.

Hubungi saya, Ani Haryani 014-7222642 jika berminat untuk menjadi Pengedar. Kehadiran Anda amat dialukan :)

Pengedar Shaklee Kuala Lumpur : Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895

"Do What You Love"

Comments

Popular posts from this blog

Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

Ani pernah main Bola Jaring, teman kawan main erti kata lain mula-mula main belasah huhu
Seriously, Permainan Bola Jaring tak sama dengan Permainan Bola Keranjang
Ada posisinya juga ada peraturan nya sendiri 
Di situlah permulaan  mengenali Bola Jaring :)
Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

comel kan? hehe. Shoot! :D
Posisi PemainSatu pasukan mempunyai 7 pemain utama dan 3 orang simpanan. Tugas lain-lain setiap seorang :)
Goal Keeper (GK)Goal Keeper atau di kenali sebagai Penjaga Gol. GK perlu menjaga kawasan jaringan dan menghalang penyerang pihak lawan berada di dalam kawasan jaringan. GK boleh keluar masuk di kawasan gol.Untuk GK, GK perlu bekerjasama dengan GD (Goal Defence) 
Goal Defence (GD)Dia adalah pertahanan untuk gol.Tugas Utama GD adalah menghalang penyerang dari membuat jaringan. GD boleh menerima hantaran tengah dan menghalang hantaran atau mengawal pemain dalam sama ada di kawasan tengah mahupun kawasan gol. GD perlu menjaga GA (Goal Attack) pihak lawan sama ada di kawasan gol,…

Makna Lagu Mirai e Nyanyian Kiroro Dalam Bahasa Melayu

Al kisahnya begini, tengah blogwalking ternyanyi lagu Mira e Eh!!! hehe
 Lagu ni sangat popular satu ketika dulu kan, 
Jadi layankan jelah hehe :)
Makna Lagu Mirai e Dalam Bahasa Melayu

Hora, asi moto wo mite goran Ayo, lihatlah langkah kakimu
Korega anata no ayumu michi Itulah jalan hidupmu
Hora, mae mo mite goran Ayo, lihat juga ke depan
Arega anato no mirai Di sanalah masa depanmu
Haha ga kureta takusan no yasashisa Begitu banyaknya kasih sayang yang telah Ibu berikan
Ai wo idaite ayumeto furikaesita Dengan cintamu aku mengerti kehidupan yang silih berganti
Ano toki wa mada osanakute iminado siranai Saat itu aku terlalu kecil untuk mengerti semua
Sonna watashi no te wo nigiri Isyoni ayunde kita Ibu membimbingku selalu menjalani masa depan
Yume wa itsumo sora takaku aru kara Cita-cita yang tinggi setinggi langit
Todokanakute kowai ne dakedo oi suzukeruno Bila tak tercapai memang menyedihkan, namun jangan berhenti berharap
Jibun no sutori dakara koso akira metakunai Tentukan langkah dan masa depanmu, jangan…

Makanan Yang Membantu Mempercepatkan Pengaliran Haid

Wanita atau para gadis pasti risau apabila haid nya datangnya lambat.
Paling tak digemari apabila haid lambat, dan datangnya dengan senggugut. Sangat Memeritkan!
Apakah puncanya dan makanan yang membantu dalam pengaliran haid?
Punca Haid Datang Lambat
Tekanan Tekanan mental juga satu punca yang mempengaruhi jumlah hormone (GnRH) yang boleh mengganggu ovulasi dan seterusnya menghentikan atau melambatkan pengeluaran haid
Perubahan Dalam JadualKebiasaannya ini berlaku apabila kerap bertukar syif dan tidak mempunyai kitaran yang teratur yang boleh mengganggu sistem badan seterusnya mengganggu kitaran haid.
Berat Badan BerlebihanBerat badan berlebihan mengganggu keseimbangan hormon estrogen dalam badan. Kebanyakan haid wanita dan kesuburan akan kembali normal jika berat badan menurun.
Ubat Pencegahan KehamilanPengambilan pil perancang, suntikan mahupun ubat boleh menyebabkan perubahan hormon dalam badan yang boleh mengganggu kitaran haid. Apabila seseorang berhenti daripada penggunaan ubat penceg…