Skip to main content

Cara Ani Hilangkan Sakit Gigi Sebelum Kena Operate

Sakit Gigi jangan buat main taw!

Kang tak kena gaya, mendapat kang orang sekeliling hee sabar, bawa istighfar

Sakit tu kan tanda Allah sayang :)

Cara Ani Hilangkan Sakit Gigi Sebelum Kena Operate


Cara Ani Hilangkan Sakit Gigi Sebelum Kena Operate

Ani nak cerita ni bukan sakit gigi yang biasa taw, ani nak cerita tentang sakit gigi yang perlu jumpa doktor pakar dan operate. huhu ani kena operate gigi? kenangan sungguh huhu

Ok, Ani ada gigi geraham yang keadaannya baring tapi kat dalam, tak keluar pun, ko boleh bayang, macam mana Doktor nak korek tu, huhu. Ani pergi klinik gigi,  Doktor refer pada Doktor Pakar Pergigian operate lah kan, tak silap ani nak ngedate untuk operate tu ambil masa dalam 3 hari (kalau ani tak silap). Sebelum tahu kena operate tu mestilah ada scan xray gigi bagaikan.

Bayangkan dalam masa 3 hari tu macam mana haryani tahan sakit nya hee, ok, jujur ani ambil Vivix. Yelah, ani dapat rasa gigi ani berlawan-lawan nak tempat duduk aka tempat tinggal heee (sebab satu dalam tu yang tak keluar berbaring huhu) seram kan..

Alhamdulillah, hari pertama ambil Vivix sementara tunggu tarikh operate tu memang takde selera nak makan, tapi esoknya ambil lagi Vivix, dalam tengah hari dah boleh rasa nak makan, makan lah macam biasa, selera taw! :) Alhamdulillah tak sakit, terus kanlah sampai esoknya nak operate
Lepas operate, ani continue ambil Vivix, bila rasa perlu ambil ubat Doktor ,baru ani ambil, selebihnya ani ambil vivix untuk bantu ikhtiar penyembuhan.

Kawan Sakit Gigi!


Nak jadi cerita , ani ada kawan aka jiran yang sakit gigi di malam hari. Mana nak pergi klinik gigi malam-malam buta kan, makanya, ani bagi Vivix sikit dekat dia.

Esoknya, ani dapat mesej , dia kata sakit gigi dah takde, Alhamdulillah 

Kan, Vivix pergi sampai ke DNA sel-sel, In syaa Allah memang membantu di kala sakit gigi yang nak tunggu operate, lepas operate dan sakit gigi biasa 

4 Kandungan Bahan Utama Vivix


Vivix kaya dengan Resveratrol dan Polifenol. 4 kandungan bahan utamanya adalah Muscadine Grape, Polygonum Cuspidatum, Purple Carrot dan European Elderberry


4 Kandungan Bahan Utama Vivix

Kelebihan Vivix


Kelebihan Vivix Shaklee

Pembelian bersama dengan Ani disertakan cara pengambilan vitamin, guide juga consultation In syaa Allah :)

Semoga Bermanfaat :)


Anda Berminat Dengan Vivix Shaklee?


Klik Di Sini Untuk Pesan Sekarang

ATAU

Daftar Ahli Shaklee Untuk Makan Sendiri Bagi Penjimatan Berganda

Anda Berminat Untuk Menjadi Pengedar Shaklee?

Dengan keberkesanan produk dan kualiti yang terjamin, Saya memerlukan Pengedar bagi setiap pelusuk negeri.

Hubungi saya, Ani Haryani 014-7222642 jika berminat untuk menjadi Pengedar. Kehadiran Anda amat dialukan :)

Pengedar Shaklee Kuala Lumpur : Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895

"Do What You Love"

Comments

Popular posts from this blog

Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

Ani pernah main Bola Jaring, teman kawan main erti kata lain mula-mula main belasah huhu
Seriously, Permainan Bola Jaring tak sama dengan Permainan Bola Keranjang
Ada posisinya juga ada peraturan nya sendiri 
Di situlah permulaan  mengenali Bola Jaring :)
Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

comel kan? hehe. Shoot! :D
Posisi PemainSatu pasukan mempunyai 7 pemain utama dan 3 orang simpanan. Tugas lain-lain setiap seorang :)
Goal Keeper (GK)Goal Keeper atau di kenali sebagai Penjaga Gol. GK perlu menjaga kawasan jaringan dan menghalang penyerang pihak lawan berada di dalam kawasan jaringan. GK boleh keluar masuk di kawasan gol.Untuk GK, GK perlu bekerjasama dengan GD (Goal Defence) 
Goal Defence (GD)Dia adalah pertahanan untuk gol.Tugas Utama GD adalah menghalang penyerang dari membuat jaringan. GD boleh menerima hantaran tengah dan menghalang hantaran atau mengawal pemain dalam sama ada di kawasan tengah mahupun kawasan gol. GD perlu menjaga GA (Goal Attack) pihak lawan sama ada di kawasan gol,…

Makna Lagu Mirai e Nyanyian Kiroro Dalam Bahasa Melayu

Al kisahnya begini, tengah blogwalking ternyanyi lagu Mira e Eh!!! hehe
 Lagu ni sangat popular satu ketika dulu kan, 
Jadi layankan jelah hehe :)
Makna Lagu Mirai e Dalam Bahasa Melayu

Hora, asi moto wo mite goran Ayo, lihatlah langkah kakimu
Korega anata no ayumu michi Itulah jalan hidupmu
Hora, mae mo mite goran Ayo, lihat juga ke depan
Arega anato no mirai Di sanalah masa depanmu
Haha ga kureta takusan no yasashisa Begitu banyaknya kasih sayang yang telah Ibu berikan
Ai wo idaite ayumeto furikaesita Dengan cintamu aku mengerti kehidupan yang silih berganti
Ano toki wa mada osanakute iminado siranai Saat itu aku terlalu kecil untuk mengerti semua
Sonna watashi no te wo nigiri Isyoni ayunde kita Ibu membimbingku selalu menjalani masa depan
Yume wa itsumo sora takaku aru kara Cita-cita yang tinggi setinggi langit
Todokanakute kowai ne dakedo oi suzukeruno Bila tak tercapai memang menyedihkan, namun jangan berhenti berharap
Jibun no sutori dakara koso akira metakunai Tentukan langkah dan masa depanmu, jangan…

Makanan Yang Membantu Mempercepatkan Pengaliran Haid

Wanita atau para gadis pasti risau apabila haid nya datangnya lambat.
Paling tak digemari apabila haid lambat, dan datangnya dengan senggugut. Sangat Memeritkan!
Apakah puncanya dan makanan yang membantu dalam pengaliran haid?
Punca Haid Datang Lambat
Tekanan Tekanan mental juga satu punca yang mempengaruhi jumlah hormone (GnRH) yang boleh mengganggu ovulasi dan seterusnya menghentikan atau melambatkan pengeluaran haid
Perubahan Dalam JadualKebiasaannya ini berlaku apabila kerap bertukar syif dan tidak mempunyai kitaran yang teratur yang boleh mengganggu sistem badan seterusnya mengganggu kitaran haid.
Berat Badan BerlebihanBerat badan berlebihan mengganggu keseimbangan hormon estrogen dalam badan. Kebanyakan haid wanita dan kesuburan akan kembali normal jika berat badan menurun.
Ubat Pencegahan KehamilanPengambilan pil perancang, suntikan mahupun ubat boleh menyebabkan perubahan hormon dalam badan yang boleh mengganggu kitaran haid. Apabila seseorang berhenti daripada penggunaan ubat penceg…