Skip to main content

4 Cara Bagaimana Vivix Bertindak Merawat Penyakit

Korang Taw Tak?

Sebenarnya badan kita ada berbilion-bilion sel untuk bina tisu, bina otot dan organ. Sama juga dengan darah, ia terbina daripada berbilion-bilion sel darah merah, sel darah putih, dan sebagainya. Jika nak tahu, sel dalam badan kita diganti lebih 300 bilion sehari dan 200 juta setiap minit. Best kan?

Sel-sel yang rosak dan abnormal andai tidak dirawat dan dibaiki boleh membuatkan ianya merebak dan menjadi semakin teruk.  Sebab tu lah ada pelbagai  penyakit kronik contoh jenis kanser, kerosakan buah pinggang, jantung dan lain-lain lagi.

4 Cara Vivix Bertindak

Cara 4 Vivix Bertindak
  • Memperbaiki dan Melindungi Sel
Fungsi terbaik Vivix ialah memperbaiki dan melindungi sel dari di rosakkan oleh radikal bebas. Maksud di sini, bukan ambil Vivix sel tak rosak terus, Tak!! Tapi dengan pengambilan Vivix kadar kerosakan diperlahankan dan dapat dilindungi oleh resveratrol dan polyphenol tinggi yang terkandung di dalam Vivix. 

  • Mempertahankan & Mengawal Genetik
Pengawalan genetik penyumbang kepada deteriorasi (kemerosotan) umur sel. Dalam satu penentuan dalam ujian klinikal, ramuan Vivix mengaktifkan satu pengawalan genetik utama yang membantu menolong penuaan tahap selular.

  • Memberi Tenaga Kepada Sel (mitokondria)
Mitokondria ni mampu mempengaruhi prestasi sel taw. Jika kecekapan mitokondria menurun, prestasi sel juga akan memendekkan usia sel. Ramuan Vivix menggalakkan biogenesis (pembentukan baru) mitokondria bagi meningkatkan tenaga dalam sel.

  • Meningkatkan Prestasi Sel & Melambatkan Penghasilan Protein AGE
AGE (Advance Glycation End ) AGE Protein boleh menyebabkan kerosakan pada sel-sel dan juga sistem tubuh badan manusia. Ia boleh menyebabkan banyak punca kepada penyakit kronik jika dibiarkan tanpa pencegahan.

Vivix 10 kali ganda lebih kuat daripada Resveratrol yang mampu melambatkan pengumpulan protein Age dalam sel tubuh manusia.


Kelebihan Vivix Shaklee


Kelebihan Vivix Shaklee


Testimoni Vivix

Testimoni Vivix


Testimoni Vivix Rokok


Testimoni Vivix Gula Dalam Darah


Testimoni Vivix Diabetis

Semoga Bermanfaat! :)


Anda Berminat Dengan Vitamin Shaklee?


Klik Di Sini Untuk Pesan Sekarang

ATAU

Daftar Ahli Shaklee Untuk Makan Sendiri Bagi Penjimatan Berganda


Anda Berminat Untuk Menjadi Pengedar Shaklee?

Dengan keberkesanan produk dan kualiti yang terjamin, Saya memerlukan Pengedar bagi setiap pelusuk negeri.

Hubungi saya, Ani Haryani 014-7222642 jika berminat untuk menjadi Pengedar. Kehadiran Anda amatlah dialukan :)

Pengedar Shaklee Kuala Lumpur : Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895

"Do What You Love"


Comments

Popular posts from this blog

Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

Ani pernah main Bola Jaring, teman kawan main erti kata lain mula-mula main belasah huhu
Seriously, Permainan Bola Jaring tak sama dengan Permainan Bola Keranjang
Ada posisinya juga ada peraturan nya sendiri 
Di situlah permulaan  mengenali Bola Jaring :)
Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

comel kan? hehe. Shoot! :D
Posisi PemainSatu pasukan mempunyai 7 pemain utama dan 3 orang simpanan. Tugas lain-lain setiap seorang :)
Goal Keeper (GK)Goal Keeper atau di kenali sebagai Penjaga Gol. GK perlu menjaga kawasan jaringan dan menghalang penyerang pihak lawan berada di dalam kawasan jaringan. GK boleh keluar masuk di kawasan gol.Untuk GK, GK perlu bekerjasama dengan GD (Goal Defence) 
Goal Defence (GD)Dia adalah pertahanan untuk gol.Tugas Utama GD adalah menghalang penyerang dari membuat jaringan. GD boleh menerima hantaran tengah dan menghalang hantaran atau mengawal pemain dalam sama ada di kawasan tengah mahupun kawasan gol. GD perlu menjaga GA (Goal Attack) pihak lawan sama ada di kawasan gol,…

Makna Lagu Mirai e Nyanyian Kiroro Dalam Bahasa Melayu

Al kisahnya begini, tengah blogwalking ternyanyi lagu Mira e Eh!!! hehe
 Lagu ni sangat popular satu ketika dulu kan, 
Jadi layankan jelah hehe :)
Makna Lagu Mirai e Dalam Bahasa Melayu

Hora, asi moto wo mite goran Ayo, lihatlah langkah kakimu
Korega anata no ayumu michi Itulah jalan hidupmu
Hora, mae mo mite goran Ayo, lihat juga ke depan
Arega anato no mirai Di sanalah masa depanmu
Haha ga kureta takusan no yasashisa Begitu banyaknya kasih sayang yang telah Ibu berikan
Ai wo idaite ayumeto furikaesita Dengan cintamu aku mengerti kehidupan yang silih berganti
Ano toki wa mada osanakute iminado siranai Saat itu aku terlalu kecil untuk mengerti semua
Sonna watashi no te wo nigiri Isyoni ayunde kita Ibu membimbingku selalu menjalani masa depan
Yume wa itsumo sora takaku aru kara Cita-cita yang tinggi setinggi langit
Todokanakute kowai ne dakedo oi suzukeruno Bila tak tercapai memang menyedihkan, namun jangan berhenti berharap
Jibun no sutori dakara koso akira metakunai Tentukan langkah dan masa depanmu, jangan…

Makanan Yang Membantu Mempercepatkan Pengaliran Haid

Wanita atau para gadis pasti risau apabila haid nya datangnya lambat.
Paling tak digemari apabila haid lambat, dan datangnya dengan senggugut. Sangat Memeritkan!
Apakah puncanya dan makanan yang membantu dalam pengaliran haid?
Punca Haid Datang Lambat
Tekanan Tekanan mental juga satu punca yang mempengaruhi jumlah hormone (GnRH) yang boleh mengganggu ovulasi dan seterusnya menghentikan atau melambatkan pengeluaran haid
Perubahan Dalam JadualKebiasaannya ini berlaku apabila kerap bertukar syif dan tidak mempunyai kitaran yang teratur yang boleh mengganggu sistem badan seterusnya mengganggu kitaran haid.
Berat Badan BerlebihanBerat badan berlebihan mengganggu keseimbangan hormon estrogen dalam badan. Kebanyakan haid wanita dan kesuburan akan kembali normal jika berat badan menurun.
Ubat Pencegahan KehamilanPengambilan pil perancang, suntikan mahupun ubat boleh menyebabkan perubahan hormon dalam badan yang boleh mengganggu kitaran haid. Apabila seseorang berhenti daripada penggunaan ubat penceg…