Skip to main content

Tips Menghadapi Musim Tengkujuh @ Musim Hujan

Ani tak cerita tentang main hujan taw! Musim tengkujuh ni jangan seronok sangat main hujan, petang malam selalu hujan, nak main sedia perisai awal-awal ~ngee

Sebenarnya nak cerita tentang Tips Menghadapi Musim Tengkujuh ni, apa yang boleh di lakukan?

Korang Taw Tak?, bila hujan. sinar matahari yang tugasnya boleh bunuh kuman dan di lindung dek awan gelap lepastu banjir pulak boleh timbulakan penyakit lain.

Tips Menghadapi Musim Tengkujuh


Tips Menghadapi Musim Tengkujuh

1. Banyakkan minum air putih
Sebabnya air putih sangat penting untuk detox plus pengambilan air putih secukupnya dapat bantu kulit jadi segar dan takdelah badan dehidrasi.wewiit!

2. Cukup rehat
Kurang tidur boleh buatkan badan tak sempat nak recharge sel-sel. Tak cukuplah! 6-8 jam adalah tempoh masa terbaik untuk tidur tapi jangan sebab hujan hangpa balun tidur lebih taw! tak boleh! nanti badan lemau! huhu

3. Jaga kebersihan
Balik dari atas, sinar matahari kan dah terlindung, maka kita sebagai empunya badan perlu jaga kebersihan sebaiknya, Cuci tangan sebelum makan, cuci tangan bila keluar toilet, kebersihan kaki. Jangan suka sangat sentuh muka guna tangan sebab ada penelitian yang mengatakan bahawa kuman masuk pada lewat hidung atau mulut, Bawa pembersih cecair anti kuman dalam beg .

4. Jemur pakaian sampai kering
Ini bagi ani penting kalau tak kepam! badan pun sejuk. Baju yang masih lembab bermaksud baju tu masih simpan air plus boleh jadi sarang bakteria.Tak nak lah! huhu

5. Jaga makan
Banyakkan serat, makan makanan yang mengandungi berkhasiat, Perlu ambil vitamin, ambil vitamin. Musim tengkujuh ni eloklah Vitamin C dan NutriFeron kan untuk elak badan dari mudah terkena penyakit dan tingkatkan sistem imun tubuh

Kelebihan Vitamin C Shaklee


Kebaikan Vitamin C Shaklee

Manfaat NutriFeron Shaklee


Kelebihan NutriFeron Shaklee

P/s : Jangan seronok sangat main hujan, sediakan perisai 

Semoga Bermanfaat! :)


Anda Berminat Dengan Vitamin Shaklee?


Klik Di Sini Untuk Pesan Sekarang

ATAU

Daftar Ahli Shaklee Untuk Makan Sendiri Bagi Penjimatan Berganda

Dengan keberkesanan produk dan kualiti yang terjamin, Saya memerlukan Pengedar bagi setiap pelusuk negeri.

Hubungi saya, Ani Haryani 014-7222642 jika berminat untuk menjadi Pengedar. Kehadiran Anda amatlah dihargai.

Pengedar Shaklee Kuala Lumpur : Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895

"Do What You Love"

Comments

Popular posts from this blog

Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

Ani pernah main Bola Jaring, teman kawan main erti kata lain mula-mula main belasah huhu
Seriously, Permainan Bola Jaring tak sama dengan Permainan Bola Keranjang
Ada posisinya juga ada peraturan nya sendiri 
Di situlah permulaan  mengenali Bola Jaring :)
Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

comel kan? hehe. Shoot! :D
Posisi PemainSatu pasukan mempunyai 7 pemain utama dan 3 orang simpanan. Tugas lain-lain setiap seorang :)
Goal Keeper (GK)Goal Keeper atau di kenali sebagai Penjaga Gol. GK perlu menjaga kawasan jaringan dan menghalang penyerang pihak lawan berada di dalam kawasan jaringan. GK boleh keluar masuk di kawasan gol.Untuk GK, GK perlu bekerjasama dengan GD (Goal Defence) 
Goal Defence (GD)Dia adalah pertahanan untuk gol.Tugas Utama GD adalah menghalang penyerang dari membuat jaringan. GD boleh menerima hantaran tengah dan menghalang hantaran atau mengawal pemain dalam sama ada di kawasan tengah mahupun kawasan gol. GD perlu menjaga GA (Goal Attack) pihak lawan sama ada di kawasan gol,…

Makna Lagu Mirai e Nyanyian Kiroro Dalam Bahasa Melayu

Al kisahnya begini, tengah blogwalking ternyanyi lagu Mira e Eh!!! hehe
 Lagu ni sangat popular satu ketika dulu kan, 
Jadi layankan jelah hehe :)
Makna Lagu Mirai e Dalam Bahasa Melayu

Hora, asi moto wo mite goran Ayo, lihatlah langkah kakimu
Korega anata no ayumu michi Itulah jalan hidupmu
Hora, mae mo mite goran Ayo, lihat juga ke depan
Arega anato no mirai Di sanalah masa depanmu
Haha ga kureta takusan no yasashisa Begitu banyaknya kasih sayang yang telah Ibu berikan
Ai wo idaite ayumeto furikaesita Dengan cintamu aku mengerti kehidupan yang silih berganti
Ano toki wa mada osanakute iminado siranai Saat itu aku terlalu kecil untuk mengerti semua
Sonna watashi no te wo nigiri Isyoni ayunde kita Ibu membimbingku selalu menjalani masa depan
Yume wa itsumo sora takaku aru kara Cita-cita yang tinggi setinggi langit
Todokanakute kowai ne dakedo oi suzukeruno Bila tak tercapai memang menyedihkan, namun jangan berhenti berharap
Jibun no sutori dakara koso akira metakunai Tentukan langkah dan masa depanmu, jangan…

Makanan Yang Membantu Mempercepatkan Pengaliran Haid

Wanita atau para gadis pasti risau apabila haid nya datangnya lambat.
Paling tak digemari apabila haid lambat, dan datangnya dengan senggugut. Sangat Memeritkan!
Apakah puncanya dan makanan yang membantu dalam pengaliran haid?
Punca Haid Datang Lambat
Tekanan Tekanan mental juga satu punca yang mempengaruhi jumlah hormone (GnRH) yang boleh mengganggu ovulasi dan seterusnya menghentikan atau melambatkan pengeluaran haid
Perubahan Dalam JadualKebiasaannya ini berlaku apabila kerap bertukar syif dan tidak mempunyai kitaran yang teratur yang boleh mengganggu sistem badan seterusnya mengganggu kitaran haid.
Berat Badan BerlebihanBerat badan berlebihan mengganggu keseimbangan hormon estrogen dalam badan. Kebanyakan haid wanita dan kesuburan akan kembali normal jika berat badan menurun.
Ubat Pencegahan KehamilanPengambilan pil perancang, suntikan mahupun ubat boleh menyebabkan perubahan hormon dalam badan yang boleh mengganggu kitaran haid. Apabila seseorang berhenti daripada penggunaan ubat penceg…