Posts

Showing posts from March, 2017

Build To Last

Image
Pernah tak bila kita rasa yakin dengan sesuatu, kita teruskan je buat sampai habis?
Begitulah Ani bila ani berbusiness Shaklee
Build To Last adalah tema bagi Business Leader National Conference 2017 :)
Build To Last
Sebelum pergi jauh, ani bagi video Leaders di dalam group iReach 


Rasa tak auranya? Ani berbangga ani dalam group iReach. Awesome :)
Korang tau tak? Bila dah berbusiness Shaklee, business ni berkekalan taw melainkan kita sendiri yang pilih kita tak nak buat. Tapi rugilah kan, alang-alang buat biar buat sampai JADI.
Business Shaklee tak ajar untuk sorang-sorang. Tapi, harus berpimpinan tangan. Biar berjaya ramai-ramai.
Kalau orang kata business tak nak cari orang, well customers juga orang kan? Bagaimana tu? Senyum :)
Bila berbusiness perlu kembangkan group
Betul, business perlu kembangkan group. kena bantu lagi ramai orang. Coaching dari segi komunikasi, sharing semua perlu di buat.
Tak boleh hanya fokus pada diri sendiri, tak pantau anak-anak @ downlines, tak boleh! Anak-anak mak p…

Jimat Dengan Vivix!

Image
Bagi yang tak mengenali Vivix dan tak pernah ambil Vivix, pasti akan kata harga Vivix yang terlalu mahal. Tapi, apabila sudah merasai dan tahu kelebihannya, pastinya merasakan yang sebenarnya Vivix lebih murah daripada kos merawat.
Berjimat Dengan Vivix!

Dan sebenarnya jika nak bandingkan Vivix dengan harga makanan, memang nampak Vivix jauh lebih mahal. Tapi, jika dibandingkan dengan kos perubatan jika tak mengambil Vivix, nyatanya Vivix lebih murah sebenarnya!
Lagi sekarang banyak syarikat yang cover untuk perubatan ada sesetengahnya meletakkan HAD berapa RM yang boleh kita claim sepanjang perkhidmatan servis atau sepanjang tahun tersebut.
Jika company cover untuk perubatan sehingga RM 1,000, 000 tapi meletakkan had kepada RM 30,000 setahun, adakah ianya ok? Sebabnya kita tak tahu pun bila kita nak sakit, jika ada penyakit kronik dah sampai level berapa dan belum tentu untuk tahun pertama sakit kos perubatan cuma RM 30, 000 sebab jika dah diagnose kanser kritikal, mungkin RM 100, 000 bel…

Penting Ke Vitamin Untuk Ibu Bersalin?

Image
Bagi ani, sangat penting bagi Ibu Bersalin untuk mengambil vitamin kerana Ibu sendiri memerlukan nutrisi yang secukupnya untuk diri sendiri. Zat, nutrient yang baik dapat juga disalurkan kepada baby semasa penyusuan
Pentingnya Vitamin Untuk Ibu Bersalin

Ibu yang bersalin perlu ambil vitamin sebab membantu dalam penyembuhan luka, elok juga dari meroyan. Meroyan disebabkan luka yang banyak, emosi dan pentingnya keluarga di sisi dan di sini nutrient yang mencukupi sangat di perlukan.
Semasa Ibu Mengandung juga kalsium banyak ditarik untuk pembinaan tulang si anak. Ibu perlu ambil kalsium kembali untuk diri ibu sendiri.
Set Ibu Bersalin untuk ibu memenuhi keperluan nutrisinya
Set Ibu Bersalin Shaklee
Vitamin C
Vitamin C membantu mempercepatkan penyembuhan luka jahitan, memperbaiki tisu sel yang rosak semasa bersalin
B Complex
Menstabilkan hormon dalam badan, memberi tenaga dan emosi lebih seimbang
Vitalea
Memberi tenaga dan mengandungi zat besi yang sangat penting untuk pembentukan sel darah merah