Thursday, 31 July 2014

7 soalan lazim mengenai Phytocol ST- Shaklee

Assalamualaikum



7 Soalan Lazim mengenai Phytocol ST-Shaklee ^-^V


Jom tengok satu-satu! :)

  • Apakah itu Phytocol ST-Shaklee?
Phytocol ST-Shaklee adalah supplement baru yang mengandungi formula proprietari yang membekalkan 2000mg Fitosterol setiap hari.



  • Apakah pula Fitosterol?
Fitosterol iaitu merujuk kepada sterol dan stanol tumbuhan di temui dalam membran sel tumbuh-tumbuhan. Ia selalunya dijumpai dalam kuantiti yang kecil dalam pelbagai tumbuhan, buah-buahan, sayur-sayuran dan bijirin. Di anggarkan 200-400mg sterol tumbuhan dan lebih kurang 50mg stanol tumbuhan kita makan setiap hari.

  • Bagaimana pengambilan tablet ini dapat membantu dalam kesihatan saya?
Soalan yang bijak (: Institut Kesihatan Kebangsaan Amerika (NIH) mengesyorkan pengambilan 2000mg Fitosterol setiap hari, bersama-sama diet rendah lemak tepu dan rendah kolestrol disamping tinggi serat larut, bersenam dan penurunan berat badan.

  • Bilakah masa yang sesuai untuk saya mengambil Phytocol ST-Shaklee?
Untuk hasil yang terbaik, ambil produk seperti yang disyorkan, dua tablet dua kali sehari dengan makanan. 

  • Bolehkan saya mengambil Phytocol-ST Shaklee dan Omega Guard Shaklee pada masa yang sama?
Ya. Tiada sebab kenapa anda tidak boleh mengambil kedua-dua produk ini demi menjaga kesihatan anda. Anda juga boleh mengambil CoQ Health Plus Shaklee yang boleh mengoptimumkan manfaat Phytocol ST-Shaklee

  • Adakah produk ini sesuai untuk mereka yang mempunyai paras kolestrol tinggi sahaja?
Phytocol ST-Shaklee dapat membantu mengawal paras kolestrol dalam tubuh. Oleh yang demikian, ia disarankan kepada sesiapa sahaja yang ingin menjaga kesihatan mereka.

  • Apakah Phytocol-ST Shaklee bebas gluten?
Ya! 


Berminat dengan rangkaian produk Shaklee?
sms/whatsapp : 014-7222642
Shaklee ID : 1073895

Fb @ Instagram : Luvsupplements

Discalmier : Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat dan menyembuh sebarang penyakit. 

Sunday, 20 July 2014

Tips Elak Gemuk Ketika Raya!

Assalamualaikum,

Mesti ramai nak taw kan bagaimana nak elakkan gemuk ketika raya? Masa puasa macam dah kecik sikit, tapi bila dah raya awat bertambah???

Sebab balun rendang, ketupat, serunding daging, semua tu ke?

Atanyer, tak leh makan ke???

Dah beli baju cantik, sekali sedih huhuhu

Jangan pening, jangan risau-risau, meh Ani bagi Tips Elak Gemuk Ketika Raya! ;)


  • Rancang waktu makan
Sedarkah kita bahawasanya masa bulan puasa, sistem pencernaan perut kita telah direhatkan. Yelah, kita tak makan kan? :) Tapi selepas Ramadhan, kita mula makan. Kalau terus balun semua tak terperanjat perut hihihi. Cara terbaik rancang waktu makan secara berperingkat. Bagi masa untuk perut kembali beroperasi secara normal.

  • Yang mempunyai Penyakit!
Tarik nafas, hembus nafas, ulang 3x bila tengok makanan hehe. Maksud ani kawal makan , tengok mana yang tak boleh, jangan di cuba-cuba, kang cuba tulah yang makin larut hehe. Suggestion ani elakkan makanan tinggi gula dan karbohidrat untuk pesakit Diabetis . Makanan ringan macam kerepek, kuah rendang atau berlemak perlu di elak bagi pesakit darah tinggi. Kandungan garam dan bahan perasa dalam makanan tersebut sangatlah tinggi dan mampu menjejaskan kesihatan anda.

  • Elak makanan manis
Yang nak kuruskan badan, kurangkan makan makanan kuih raya yang banyak, dan A big NO to AIR GAS! soft drink memang best tapi sebenarnya ia hampir tiada punya khasiat untuk tubuh badan. Dan sebenarnya kandungan gula yang ada dalam tu sangatlah merbahaya. Gantikan air manis dengan pengambilan air putih dan jus buah-buahan jika anda memerlukan gula .(tetiba teringat Perofrmance Drink Shaklee, nak amik PD pun boleh, ;) air mineral jangan lupa na;P )

  • Kawal saiz pemakanan
Bagaimana nak kawal saiz pemakanan? Mudah je, Guna pinggan kecil ketika mengambil makanan. Ini cara yang paling mudah untuk control makanan. Siapa yang tanya Ani camner Ani ley maintain kurus dari dulu? Jawapannya, Ani makan pun guna mangkuk hehe, tak caya? Tanyalah keluarga Ani :D

  • Senaman ringkas
Curi masa untuk bersenam minimum dalam 15 minit setiap hari. Lakukan secara berjadual.


Tambahan, Mari ambil Phytocol Shaklee



Lebih daripada 80 kajian membuktikan fitosterol membantu untuk menghalang penyerapan kolestrol dalam salur darah. 


  • PHYTOCOL MENURUNKAN KOLESTROL SECARA SEMULAJADI
Fitosterol membantu dalam, keseimbangan tindak balas imun bagi mengurangkan jangkitan viral dan bakteria serta mengurangkan simptom alahan, keradangan dan penyakit jantung.

Phytocol ST membekalkan 2000 mg fitosterol sehari seperti yang disarankan oleh National Institute of Health.

NYAH KO KOLESTROL!

Berminat dengan Phytocol?
sms/whatsapp : 014-7222642
Shaklee ID : 1073895
pm di fb : Ani Haryani @ Luvsupplements
Fb @ Instagram : Luvsupplements

Disclamier : Produk Shaklee tidak bertujuan untuk merawat, mendiagnos dan menyembuh segala penyakit.




Friday, 18 July 2014

Ada apa dengan Ramuan Vivix?

Assalamualaikum,


4 bahan ramuan aktif yang terkandung di dalam Vivix adalah :)




  • Muscadine Grape
* Anti-viral
* Antioksidan
* Anti-aging
* Anti-cancer
* Kesihatan jantung
* Rendahkan paras gula

  •  Polygonum Cuspidatum
* Anti-depresi
* Anti-cancer
* Stabilkan tekanan darah
* Rendahkan kolestrol
* Perlahankan proses penuaan
* Tambahkan tenaga

  • Purple Carrot
* Detoks hati
* Anti-cancer
* Antioxidant
* Anti-radang
* Kesihatan jantung

  • European Elderberry
* Anti-bakteria
* Anti-viral
* Anti-radang
* Kesihatan tulang dan sendi
* Perbaiki kesihatan mata

Untuk Testimoni : tekan sini

Tidak hairan mengapa Vivix di kenali sebagai produk TURBO!

Berminat dengan Vivix?
sms/whatsapp : 014-7222642
pm di fb : Ani Haryani @ Luvsupplements
Fb @ Instagram : Luvsupplements

Wednesday, 16 July 2014

Kenapa mesti Shaklee Collagen Powder?

Assalamualaikum

Mesti semua jadi kepochi kejap kan, hehe
Kenapa mesti Shaklee Collagen Powder, Bagus ke???

Ani akan pastikan selepas anda membaca entri ni anda akan merasakan bahawa Shaklee Collagen Powder sesuai dengan keberhasilannya.

Pernah dengar  : tak kenal, maka tak cinta? Dah kenal, jatuh cinta! :D

Baik, Shaklee Collagen Powder



Apa yang best sangat Shaklee Collagen ni dari yang lain?

Trust me. Penyerapan unggul!.

Shaklee Collagen Powder mengandungi jisim serendah 1000 dalton bagi penyerapan yang maksimum. Bagaimana?



Tengok kolagen biasa berkumpul dan pusing-pusing-pusing, pi mai pi mai tang tu jugak hehe kerana apa? kerana jisim yang besar berbanding Shaklee Collagen ia lebih mudah dan pantas menyerap.

Shaklee Collagen Powder dari sisik ikan merah. Mesti ramai yang tak faham, kenapa Shaklee ambil Sisik Ikan Merah ini sebagai bahan utamanya? Sebab ini :

 sumber gambar : google

Satu fakta yang perlu anda tahu, Manusia hanya mampu menyelam sehingga 1800mg, Ikan Salmon 3000mg manakala Ikan Merah 6000mg.

Kalau dah bawah laut tu bermaksud ikan merah mempunyai sisik yang tahan lasak dan elastik dan kepaduan sel yang sangat tinggi. 


Sekarang dah tahu kenapa Shaklee memilih Sisik Ikan Merah bukan? :)


Selain daripada menggunakan Sisik Ikan Merah yang TULEN di ekstrak , Ia juga menggabungkan 7 bahan lain yang menghebatkan lagi fungsi Shaklee Collagen Powder.

Apakah itu?



  • RSS Collagen : Sisik Ikan Merah
Sumber premium kolagen dengan memberikan penyerapan yang lebih tinggi dan pencemaran yang lebih kecil berbanding dengan kolagen binatang yang lain.

  • Ekstrak biji benih Camelia Japonica
Ekstrak biji benih Camelia Japonica mengandungi Asid Oleik, sejenis emolien kulit dan pelembap yang unggul, dan bahan anti-oksida semulajadi. Isoflavone yang terkandung pula dapat membantu dalam mengurangkan radikal bebas.

  • Ekstrak Plafia
Plafia juga digelar sebagai Ginseng Brazil di mana apabila digabungkan bersama dengan ekstrak Biji Benih Camelia Japonica, Ia dapat menyokong pembentukan kolagen dan Asid Hialuronik. Kelebihannya, ia mampu  untuk mengikat jumlah air yang besar. Asid Hialuronik pula memainkan peranan penting dalam menghidratkan tisu badan dan membuatkan kulit sentiasa lembut, lembap dan rata.

  • Elastin dari Kolagen Ikan
Elastin dari Kolagen Ikan dapat mengekalkan keanjalan dan ketegangan kulit yang melantun seperti kulit bayi apabila dicubit. Ia berfungsi untuk menjadikan kulit yang lebih tegang, gebu dan anjal.

  • Vitamin C dan Vitamin B
Vitamin C menggalakkan pengeluaran kolagen dan melawan radikal bebas yang merosakkan kulit kita. Vitamin -Vitamin B  pula terlibat dalam metabolisme karbohidrat, lemak dan protein untuk menghasilkan tenaga yang digunakan untuk pengeluaran kolagen dalam sel.

  • Ekstrak kerang-kerangan
Glukosamina daripada ekstrak kerang-kerangan adalah penting dalam sintesis bendalir sinovia bagi melicinkan pergerakan sesendi dan melembapkan mata untuk meningkatkan rasa keselesaan mata.

  • Lactobasilus acidophilus
Lactobasilus acidophilus ialah sejenis bakteria baik. Ia membantu untuk mengimbangi usus mikroflora dan memudahkan pembinaan semula sistem usus sihat bagi meningkatkan penyerapan kolagen.

Apa yang perlu anda tahu , adalah Shaklee Collagen Powder adalah PROVEN EFFECTIVE!



Percayalah kepada keberhasilannya!
For Healthier Feeling, More Youthful Looking Skin!

NAK COLLAGEN SHAKLEE?

sms/whatsapp : 014-7222642
pm di fb : Ani Haryani @ Luvsupplements
Fb @ Instagram : Luvsupplements

PERCAYALAH, ANDA TIDAK AKAN MENYESAL! 



Tuesday, 15 July 2014

Senarai Harga Produk Shaklee

Senarai Harga Produk Shaklee

NUTRISI



Kod
Produk
RM
11004
Advanced Joint Health Tablet
124.00
10159
Alfalfa Complex (Small)
53.75
10162
Alfalfa Complex (Large)
97.50
10164
B-Complex
53.75
10113
CarotoMax
74.00
10621
Cheweable Vita-C Plus
37.50
11000
Collagen Powder
298.00
10121
CoQHealth Plus
124.00
10330
DTX Complex
155.00
11003
ESP Soy Protein Isolate Powder
150.00
10127
Garlic Complex
47.50
10620
GLA Complex
91.25
11007
Herb-Lax
52.50
10163
Lecithin
52.50
20321
Meal Shakes – French Vanilla
113.75
10250
NutriFeron
181.25
10236
OmegaGuard
136.00
10128
OsteMatrix
61.00
10126
Peppermint Ginger-Plus
45.00
20496
Performance – Natural Orange
82.50
10104
Sustained Release Vita-C Plus
92.50
10112
Vita-E Complex
149.00
10131
Vita-Lea Iron Formula
88.75
10320
Vivix
475.00
10417
Zinc Complex
33.75

Cinch Inch Loss Plan



20345
Cinch Energy Tea Mix
131.00
17023
Cinch Shake Mix (Canister) – Cafe Latte
173.00
17022
Cinch Shake Mix (Canister) - Chocolate
173.00
17021
Cinch Shake Mix (Canister) - Vanilla
173.00

Skin Care – Nutriwhite



14583
Daily Defense Whitening Essence
231.00
14580
Gentle Action Make-Up Remover
95.00
14581
Gentle Deep Foaming Cleanser
119.00
14585
Overnight Renewal Whitening Cream
225.00
14582
Soothing Radiance Whitening Softener
138.00
14586
Spot Whitening Treatment
150.00
14584
Ultimate Protection Whitening Lotion
200.00

Skin Care – Enfuselle



32537
Balancing Moisturizer
83.75
50548
Enfuselle Pump
21.25
32540
Eye Treatment
52.50
32543
Hydrating Cleansing Lotion
96.25
32544
Hydrating Moisturizer
97.50
32505
Hydrating Toner
78.75
32554
Purifying Cleansing Gel
88.75
32504
Purifying Toner
78.75
00P156
Enfuselle  Basic System Normal – Oily
32554, 32504, 32537, 32540
303.75
00P157
Enfuselle Basic System Normal – Dry
32543, 32505, 32544, 32504
325.00

Hair Care - Prosante


31643
Lightweight Conditioner
66.25
31697
Long Lasting Finishing Spray
58.75
31642
Nourishing Scalp Treatment
93.75
31691
Purifying Shampoo
62.50
31644
Replenishing Conditioner
67.50
31690
Revitalizing Shampoo
66.25
00P161
ProSante Hair Cair System
31690,31691,31643,31644,31642
356.25

Daily Care



39078
Herbal Blend Multi-Purpose Cream
27.50

Home Care- Get Clean


00015
Basic-H2 Organic Super Cleaning Concentrate
46.00
00255
Dish Wash Concentrate
28.00
00159
Fresh Laundry Concentrate
80.00
00307
Soft Fabric Concentrate
40.00

Get Clean Water Pitcher


52116
Filter (3 Pack)
161.00
52117
Housing Kit
103.00
52114
Pitcher
225.00
00P200
Get Clean Water Starter Pack with Water Refill 3-Pack
52114,52117,52116
460.00




Berminat dengan rangkaian produk Shaklee?

Tekan pada - PESAN SEKARANG!

Vivix Membantu Untuk Dapatkan Kulit Cantik

Sebelum kita pergi ke Vivix untuk kulit cantik Saya jumpa fakta ini Membuatkan saya tersenyum~ngee Apa Benar Fakta Ini? ...