Set Tambah Tenaga Shaklee

Sebenarnya ani semalam seharian keluar menguruskan sesuatu

Balik rumah petang kejap, kemudian gagah keluar jugak sampai lah balik malam

Alhamdulillah Dia izinkan.Alhamdulillah dipermudahkan

Set Tambah Tenaga Shaklee


 gambar bunga tulip sebab baju kurung ani semalam bunga tulip kuning, kuning lambang ceria, kesegaran dan seri muka kan?

Ani rasa jika DIA tak izinkan semalam, mau lembik juga. Tapi Alhamdulillah dipermudahkan. Ani plan begini, tapi DIA beri ilham sini dan sana, jadi permudah segalanya. Alhamdulillah

Setiap hari dan setiap pagi ani memang ambil vitamin Shaklee sebagai ikhtiar jaga kesihatan, tak nak lemau, malas, rasa tak sihat. Ikhtiar ani memang vitamin Shaklee.

Set Tambah Tenaga Shaklee


  • ESP
ESP Set Tambah Tenaga Shaklee

Ini memang ani tak tinggal. Pagi kena ambil ESP. Sebab ESP bantu bagi ani signal makan on time, Makan on time! Makan on time!! plus ani rasa bertenaga

  • Vitalea
Vitalea Set Tambah Tenaga Shaklee

Multivitamins & multiminerals. Vitamin yang tak lengkap dalam badan biar dia tampung, biar badan sihat dan cergas, In syaa ALLAH

  • B Complex
B Complex Set Tambah Tenaga Shaklee

Tukarkan makanan jadi tenaga, kurangkan stress.  Penat sangat ambil ni. in syaa ALLAH anda akan rasa lain. Bertenaga terus

  • Vitamin C
Vitamin C Set Tambah Tenaga Shaklee

Vitamin yang ani tak tinggal. Untuk sistem imun, tak nak demam, tak nak selsema. Bila tak sihat, mengganggu aktiviti seharian kan?

  • Vivix
Vivix Set Tambah Tenaga Shaklee

Ani ambil dia setiap pagi. Vitamin best! Sebab pergi sampai ke sel. Sel yang tidak sihat diganti dengan sel yang sihat dan bukannya sel yang rosak. Dalaman sangat penting untuk dijaga. Dalaman bawa ke luaran,

Ikhtiar dengan penjagaan nutrisi semulajadi

Semoga Bermanfaat! :)


Anda Berminat Dengan Set Tambah Tenaga Shaklee?


Klik Di Sini Untuk Pesan Sekarang

ATAU

Daftar Ahli Shaklee Untuk Makan Sendiri Bagi Penjimatan Berganda

Dengan keberkesanan produk dan kualiti yang terjamin, Saya memerlukan Pengedar bagi setiap pelusuk negeri

Hubungi saya, Ani Haryani 014-7222642 jika berminat untuk menjadi Pengedar. Kehadiran Anda amatlah dialukan.

Pengedar Shaklee Kuala Lumpur : Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895

"Do What You Love"

Impian Ani Sebagai Anak Dan Hamba NYA

Setiap orang pasti ada impian. 

Manusia itu adalah khalifah, hidup perlu ada tujuan

Dan pastinya ani, sebagai anak, sebagai hambaNYA

Impian Ani Sebagai Anak Dan Hamba NYA


Impian Ani Sebagai Anak Dan HambaNYA

Sebagai  anak, ani nak capai hajat mama, hafal Al-Quran, memang ani tahu tak mudah, mahu makan masa bertahun-tahun,  tapi kalau usaha sikit-sikit, in syaa ALLAH, jika itu hajatnya, kenapa ani tak cuba?

Jika ajal jemput pun, ani tahu ani sedang berusaha,jadi ani tak kecewa in syaa ALLAH

Lagipun benda tu adalah perkara yang baik, mana tahu boleh membantu di sana. Untuk sekarang, ani melazimi baca ayat-ayat NYA, tadabbur,dengar banyak kali, biar selalu dengar, nanti ani perasan tak perasan eh boleh baca ayat ni, in syaa ALLAH

Dalam masa sama, ani nak jadi anak yang baik, wanita yang baik, anak yang solehah doanya membantu bila mereka tiada kelak in syaa ALLAH. Kena perbaiki diri

Kurang ani, baiki sedikit demi sedikit, in syaa ALLAH.

Sebagai hambaNYA,ani nak jadi hambaNYA yang baik, yang DIA redha, ani nak redha DIA sungguh! ,andai semua manusia pergi dari ani, ani tahu ani ada DIA,. ani selalu kata tu, ani kuat sebab ada DIA. ani nak syurga NYA. Tapi, nak semua tu kenalah kuat, kenalah dengan DIA.

Kalau hal sikit dah goyang, tengok Palestin, hilang anak, hilang isteri, hilang suami, hilang rumah, hilang segala-galanya tapi Al-Quran tak tinggal, masih boleh lawan berdiri dengan penuh semangat (ini ayat ani selalu kata pada diri)

Sebelum ani meninggal pun ani ada impian ni, ani bebas hutang, ani tak nak roh tergantung. Maka bekerjalah secara jujur, in syaa ALLAH rezeki berkat . Meninggal dalam husnul khatimah in syaa ALLAH, Aamiin

Nak redha DIA, in syaa ALLAH

Kerja betul-betul biar rezeki berkat senang serap ilmu,baik untuk keturunan, solat awal waktu, bayar zakat, mak ayah jangan lupa, tutup aurat, jaga maruah, in syaa ALLAH
Kita sama-sama jadi hambaNYA yang baik, in syaa ALLAH

Semoga Bermanfaat! :)


Daftar Ahli Shaklee Untuk Makan Sendiri Bagi Penjimatan Berganda

Dengan keberkesanan produk dan kualiti yang terjamin, Saya memerlukan Pengedar bagi setiap pelusuk negeri.

Hubungi saya, Ani Haryani 014-7222642 jika berminat untuk menjadi Pengedar. Kehadiran Anda amatlah dialukan.

Pengedar Shaklee Kuala Lumpur : Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895

"Do What You Love"

Rumah Idaman Ani

Ani tahu pasti setiap orang ada keinginan untuk beli rumah sendiri.

Masing-masing ada citarasanya sendiri dari segi dalaman dan luaran kan?

Dan ini adalah ciri-ciri rumah idaman ani 

Rumah Idaman Ani


Rumah Idaman Ani

Ani memang pasang impian rumah idaman ani seperti gambar rumah di atas . Ani nak rumah teres setingkat sebab senang nak kemas berbanding dua tingkat atau tiga tingkat. Tapi,  dalam masa sama, ani nak tangga walaupun sikit sebab dah biasa tangga, jadi ani nak jugak walaupun sedikit

Ani suka bentuk rumah yang memanjang sebabnya bagi ani senang nak pantau. Dekat tempat makan dah boleh tengok kat depan buat apa kan,anak-anak kecil in syaa ALLAH dan ani sangatlah suka rumah dekat dengan surau, kalau tak dekat pun ,dengar suara azan pun jadilah

Tapi best kan kalau rumah dekat dengan surau, tak pergi, dari rumah boleh dengar ilmu dari ustaz.

Dekat dengan masjid atau surau , tenang hati. Rumah yang penghuninya dibacakan Al-Quran, lagi lah, tulis pun dah seronok. (Ini wishlist ani , in syaa ALLAH)

In syaa ALLAH, semua orang mampu beli rumah. Kita set dalam minda, vision board tulis rumah apa , nak bagaimana , tahun bila nak in syaa ALLAH

Fikiran akan menarik ia hampir dengan kita. In syaa ALLAH. Law of Attraction

Jangan lupa tindakan ! 


Semoga Bermanfaat! :)


Daftar Ahli Shaklee Untuk Makan Sendiri Bagi Penjimatan Berganda

Dengan keberkesanan produk dan kualiti yang terjamin, Saya memerlukan Pengedar bagi setiap pelusuk negeri.

Hubungi saya, Ani Haryani 014-7222642 jika berminat untuk menjadi Pengedar. Kehadiran Anda amatlah dialukan.

Pengedar Shaklee Kuala Lumpur : Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895

"Do What You Love"

Tips Pengurusan Masak Dengan Cepat

Masa kini wanita bekerja untuk membantu pendapatan keluarga

Adakalanya sampai rasa tak sempat nak masak

Bagaimana tips memasak dengan cepat yang ani lakukan?

Tips Pengurusan Masak Dengan Cepat


Tips Pengurusan Masak Dengan Cepat

Ini apa yang ani amalkan, moga bermanfaat In syaa ALLAH

1. Ilmu ni ani dapat daripada arwah nenek ani, masak kita niatkan nak bagi orang makan, in syaa ALLAH habis. jadi masak je apa yang ada, tok sah pening-pening. Ambil apa yang ada, in syaa ALLAH habis.

2. Lepas dah pergi pasar, jangan tangguh nak siang ikan, ayam, udang dan sebagainya taw. balik pasar,siang dan simpan terus ke dalam peti ais.

3. Macam ayam yang sudah di potong, asingkan potongan untuk masak sup letak  ke dalam bekas. Lain-lain bekas yang kita tahu kita nak masak apa nanti. nanti nak masak, keluarkan je dari peti ais.

4. Guna je dapur yang ada, kalau ada 3, guna 3 terus. satu ikan, satu sayur, satu nak masak air ke dan sebagainya.

Semoga Bermanfaat! :)


Daftar Ahli Shaklee Untuk Makan Sendiri Bagi Penjimatan Berganda

Dengan keberkesanan produk dan kualiti yang terjamin, Saya memerlukan Pengedar bagi setiap pelusuk negeri.

Hubungi saya, Ani Haryani 014-7222642 jika berminat untuk menjadi Pengedar. Kehadiran Anda amatlah dialukan.

Pengedar Shaklee Kuala Lumpur : Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895

"Do What You Love"


Kisah Ani & Vivix

Semua kisah pasti ada permulaan

Begitu juga kisah ani dan Vivix

Awalnya, ani beri mama ambil Vivix konsisten, kemudian terjebak dengan diri sendiri. :)

Kisah Ani & Vivix


Kisah Ani & Vivix

Ani mula ambil Vivix dengan hati dah tahu kenapa ambil dia. Ani ambil sebagai ikhtiar untuk pergi ke sel dalam badan ani dan rawat di dalamnya. Pergilah menjalankan tugas 

Siapa kata kalau muda itu jaminan sihat? Kita tak tahu dalaman bagaimana. Hatta sebenarnya sakit kronik itu bukan check terus ada. Tak, sebenarnya sakit kronik pada seseorang dah lama ada cumanya baru perasan. Sakit kronik terbina bukanlah dalam masa sehari.

Masa hari pertama ani ambil Vivix, of courselah tak rasa apa-apa. Baru pertama kali ambil, tapi sebab ani yakin dan ani tahu ada Landmark Study. Ani terus makan konsisten (makan vitamin jangan skip-skip taw)

Vivix bagi yang berusia majoriti ani dengar kata bertenaga rasa sihat. Untuk ani, ani tamak masih lagi nak dia betulkan segala dalaman badan. Sihat in syaa ALLAH

Mana tahu tahun depan muka babyface, dah tak main dah muka student,muka baby! gurau 

Penting bila sel sihat, in syaa ALLAH badan sihat. Bila sihat, mudahlah nak jalankan aktiviti seharian kan? , in syaa ALLAH

Kelebihan Vivix Shaklee


Kelebihan Vivix Shaklee

Testimoni Vivix Shaklee


Testimoni Vivix Shaklee

Semoga Bermanfaat! :)


Anda Berminat Dengan Vivix Shaklee?


Klik Di Sini Untuk Pesan Sekarang

ATAU

Daftar Ahli Shaklee Untuk Makan Sendiri Bagi Penjimatan Berganda

Dengan keberkesanan produk dan kualiti yang terjamin, saya memerlukan Pengedar bagi setiap pelusuk negeri.

Hubungi saya, Ani Haryani 014-7222642 jika berminat untuk menjadi Pengedar. Kehadiran Anda amatlah dialukan.

Pengedar Shaklee Kuala Lumpur : Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895

" Do What You Love"

Kenapa ani memilih untuk berbusiness Shaklee?


Dan sebenarnya ramai yang ajak ani beralih arah

Baru kejap tadi pun sama

Tapi, hati setia dengan Shaklee

Ani Dan Business Shaklee


Ani Dan Business Shaklee

Ani join Shaklee, ani memang nak berbusiness. Tiada niat lain cumanya kes ani berbeza, dengan tak kenal, tak pernah makan pun, tapi DIA tunjuk, ani terus buat business ni (aci redah)

Satu yang ani suka dengan business ni adalah group ani. Alhamdulillah, ani beruntung ani dalam group yang ajar business secara jujur dan telus plus bukan kejar dunia semata tapi nak akhirat jugak!

Business ni tak didik untuk sorang-sorang bergerak taw, business ni kena ramai-ramai berjaya. Tiada istilah upline goyang kaki anak buah kerja bagai nak rak! Takde! Business ni business sendiri, yang tak berusaha tak dapatlah walaupun dia di atas

Best jugak, business ni modalnya rendah. Tak sampai RM100 pun plus produk dah sah sah berkualiti, siap ada saintis and Landmark Study. Landmark study ni tentukan vitamin ni elok dan baik tak untuk diambil dalam masa jangka pendek dan juga jangka masa panjang

Cuma tinggal usaha dan berdoa

Apa Yang Shaklee Beri?


  • Cash
Tunai bonus, leadership dan sebagainya. Unlimited. Siapa berusaha dia dapat. Terpulang pada diri sendiri. Nak lebih, perlu berusaha lebih, dan yakin dengan NYA

  • Car
Shaklee tak bagi car taw. Dia bagi car bonus (cash) min RM XXXX. Duit tu terpulang nak buat apa, nak bagi mak ayah, bayar duit kereta,terpulang pada diri sendiri

  • Convention
Convention ada dalam Negara dan Luar Negara. Pastinya percutian ditanggung semua oleh Shaklee termasuklah bagasi dan duit poket. Jalan FREE, dapat duit poket lagi! seronok kan! (tertakluk kepada terma dan syarat)

Perbezaan Shaklee

  • Perniagaan berasaskan produk
  • Sistem halal
  • Upline dan downline sama-sama bekerja 

Semoga Bermanfaat! :)


Daftar Ahli Shaklee Untuk Makan Sendiri Bagi Penjimatan Berganda


Dengan keberkesanan produk dan kualiti yang terjamin, Saya memerlukan Pengedar bagi setiap pelusuk negeri.

Hubungi saya, Ani Haryani 014-7222642 jika berminat untuk menjadi Pengedar. Kehadiran Anda amatlah dialukan.

Pengedar Shaklee Kuala Lumpur : Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895

"Do What You Love"

Plan Travel Ani : Palestin Tahun 2020

In syaa ALLAH, ikutkan planning ani November 2018 pergi Kundasang dengan keluarga.

Tapi ani susuli dengan target 2020 nak pergi Palestine, In syaa ALLAH

Plan Travel Ani : Palestine Tahun 2020


Plan Travel Ani : Palestine Tahun 2020

Ani nak pergi bawak mama In syaa ALLAH. Ani memang nak pergi bumi para anbiya, mungkin dengan ke sana kita pergi menelurusi universiti tabiah ni, kita kuat dari segi fizikal dan mental In syaa ALLAH

Ani nak bawak mama sebab mama pun suka. Mama kata mama percaya dengan Ustaz Abdullah Amin je untuk ke sana huhu sebab Ustaz kenal Imam Masjid kat sana. Ustaz Abdullah Amin memang ada buat ke Palestine setiap bulan. Plus, kita ke sana nanti boleh bawa duit sumbangan serah terus ke Imam nanti Imam agihkan terus kepada mereka disana. Telus! (mama yang gali benda ni diam-diam, terkejut mama tahu semua ni!) nampak kan, sebenarnya mama nak pergi.

Tengok juga belanja sekarang seorang RM 8ribu lebih, bila 2020 harga lebih tinggi ani rasa. Tidak mengapa, ani tetap akan kumpul 10% dari bonus Shaklee. Sikit-sikit simpan, lama-lama jadi bukit kan?

Tempat Yang Ingin Ani Kunjungi Di Palestine


  • Old City, Jerusalem
  • Kippot
  • Mezuzah (Tangkal Yahudi) pintu masuk maqam Nabi Daud as
  • Tempat kelahiran Nabi Isa, Gereja Nativiti
  • Pokok Anggur di Hebron
  • Maqam para sahabat yang dijangkiti Taun: Emmaus
  • Masjid Mahmudiyya : Jaffa, Tel Aviv
  • Replika bot zaman Nabi Isa : Tasik Galilie
  • Masjid Al-Aqsa
  • Menara Masjid Umar ke 2
  • Gereja Holy Sepulchre : Old City
  • Perkampungan Mariam Majdaliyya, Pengikut Nabi Isa : Tasik Galilie
  • Replika Perjanjian Umar, Masjid Umar ke 2 : Old City
  • Tapak kaki Rasulullah SAW : Hebron
  • Gereja perigi Nabi Yaakon : Nablus
  • Papan tanda tentang Area A : Hebron
  • Penjara Jin
  • Masjid Buroq
  • Tembok Buroq
  • Pokok Gharqud
  • Bot yang dijumpai di dasar Tasik Galilie Zaman Nabi Isa as
  • Kelongsong peluru ketika Yahudi menyerang Aqsa. Di simpan dalam Masjid Utama.

Februari 2020, In syaa ALLAH bulan kelahiran mama

Semoga Bermanfaat! :)


Daftar Ahlli Shaklee Untuk Makan Sendiri Bagi Penjimatan Berganda

Dengan keberkesanan produk dan kualiti yang terjamin, Saya memerlukan Pengedar bagi setiap pelusuk negeri.

Hubungi saya, Ani Haryani 014-7222642 untuk menjadi Pengedar. Kehadiran Anda amatlah dialukan.

Pengedar Shaklee Kuala Lumpur : Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895

"Do What You Love"

Kasih Ibu & Set Kanak-Kanak Shaklee

Ani faham tiada Ibu yang akan biarkan anaknya sakit seorang diri. Pasti di jaga dan nak anaknya sihat kembali . 

Kasihnya Ibu, tak dapat nak balas sampai bila-bila.

Jadi anak soleh, solehah, moga doa sampai pada mereka untuk di sana nanti in syaa ALLAH

Kasihnya Ibu


Kasihnya Ibu

Cerita tentang anak sakit, ani ada customer yang anaknya sakit, keluar masuk hospital, hati Ibu mana yang tak sedih, anak yang dikandung, di lahirkan sakit, keluar masuk hospital. 

Kerana sakit, Ani suggest Omega Guard

Konsisten ambil dalam 2 botol. Alhamdulilah, sekarang, anaknya dah tak keluar masuk hospital plus suka dengan Omega Guard. Alhamdulillah

Set Kanak-Kanak Shaklee



Omega Guard

* Membantu daya ingatan & fokus ketika belajar
* Membantu sistem penglihatan lebih sempurna
* DHA penting untuk fungsi otak lebih sihat
* EPA untuk menyihatkan jantung


Vitalea for Children

* 100% Vitamin C, D & E
* Mengandungi 200 mg kalsium, magnesium, zinc dan sebagainya
* Membantu menghalang kaviti
* Bebas Gluten, perasa anggur semulajadi
* Vitamin lengkap untuk harian kanak-kanak


Cheweable Vitamin C

* Membantu bina daya ketahanan terhadap jangkitan penyakit seperti selsema dan batuk
* Membantu penyembuhan luka
* Membantu membina kekuatan gigi
* Kaya dengan antioksidan dan bantu mengawal kerosakan gigi


p/s : Cheweable Vitamin C takde stok, akan ada kembali pada 2018, in syaa ALLAH

Semoga Bermanfaat!


Anda Berminat Dengan Set Kanak-Kanak Shaklee?



Klik Di Sini Untuk Pesan Sekarang

ATAU

Daftar Ahli Shaklee Untuk Makan Sendiri Bagi Penjimatan Berganda


Dengan keberkesanan produk dan kualiti yang terjamin, Saya memerlukan Pengedar bagi setiap pelusuk negeri.

Hubungi saya, Ani Haryani 014-7222642 jika berminat untuk menjadi Pengedar. Kehadiran Anda amatlah dialukan.

Pengedar Shaklee Kuala Lumpur : Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895

"Do What You Love"

Vitamin Semulajadi VS Vitamin Sintetik

Dulu, ani ingat semua vitamins sama je. Tapi rupanya tidak.

Vitamins ada yang semulajadi,sintetik juga organik.

Yang pasti vitamins ni satu keperluan untuk tubuh kita sekarang.

Pentingnya Vitamin Untuk Tubuh


Penting Vitamin Untuk Tubuh

Orang dulu-dulu tak makan fast food,rajin, kerja mereka memerlukan pergerakan, makanan semua dari tanaman semulajadi, ayam tu tiada suntikan.

Gaya hidup kita sekarang berbeza, persekitaran, pencemaran, sayur yang disembur racun beberapa kali, ayam yang disuntik, buah, hatta tanah pun sebenarnya tak sempat nak kumpulkan nutrient sepenuhnya sebab kita dah asak dia bekerja, bekerja dan terus bekerja. Tak hairan, boleh semai padi 3-4 kali setahun

Situasi sekarang membuatkan kita perlukan Vitamins untuk lengkapkan nutrient yang tiada atau hilang pada tubuh. Tubuh kita cukup nutrisi, sihat, mudah untuk kita melalukan pergerakan aktiviti seharian kita.

Nak pilih Vitamin kena ambil perhatian juga sebab ada beza Vitamin Sintetik dan Vitamin Semulajadi


Vitamin Sintetik VS Vitamin Semulajadi


Terdapat perbezaan antara Vitamin Sintetik dan juga Vitamin Semulajadi.

Vitamin Sintetik

* Bahan pembuatan berasaskan bahan kimia
* Harga selalunya lebih murah sebab bahan asas nya kimia, 
* Ada pek silica gel dalam botol vitamin
* Nama sumber ada "-ate" atau "-ide"seperti acetate, palmitate, thiamine hydrochloride 
* Bahan kimia tak mudah diterima dan mudah ditolak menjadi toksin dalam badan. Bila toksin banyak dalam badan, badan bertambah sakit


Vitamin Semulajadi

* Bahan pembuatannya ekstrak dari tumbuhan/akar kayu/sumber semulajadi
* Harga tak terlalu mahal, tak terlalu murah sebab sumbernya dari bahan semulajadi dan berkualiti
* Tak perlukan pek silica gel dalam botol vitamin sebab tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet
* Nama sumber tulis nama asli contoh fish oil, soy beans, citrus, alfalfa dan lain-lain
* Bahan natural mudah diterima dan diserap oleh badan, selamat dan berkesan


Doktor kata Shaklee bagus?


Landmark Study Shaklee

Shaklee siap ada Landmark Study .Ani pun suka dan setia dengan Shaklee

Semoga Bermanfaat! :)


Daftar Ahli Shaklee Untuk Makan Sendiri Bagi Penjimatan Berganda

Dengan keberkesanan produk dan kualiti yang terjamin, Saya memerlukan Pengedar bagi setiap pelusuk negeri.

Hubungi saya Ani Haryani, 014-7222642 jika berminat untuk menjadi Pengedar. Kehadiran Anda amatlah dialukan

Pengedar Shaklee Kuala Lumpur : Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895

"Do What You Love"

Vivix Untuk Ibu

Dalam diri setiap anak, pasti ingin beri terbaik untuk Ibu.

Begitu juga ani.

Ani pilih untuk memberi mama Vivix.

Vivix Untuk Ibu


Vivix Untuk Ibu

Vivix mak ani amik dulu. Ani beri selepas ani tahu kelebihan Vivix.

Masa mak ani kerja, ada fasa mama penat taw. Memang mama balik kitorang akan berkongsi rasa bekerja. So ani tahu kerja mama. Mama tahu kerja ani. Sepakat membawa berkat 

Nak jadi cerita ada satu hari mama balik kerja, malam pulak ada kenduri kat bawah. Mama kata mama penat, ani katalah mama.. amik Vivix. Dah ambil sesudu teh Vivix, tup tap cergas taw. Siap gelak ketawa lagi.

Itu satu kisah. Yang masa mama dah habis perkhidmatan orang sampaikan (risik-risik), kak siti tu ada ambil Vitamin apa-apa ke?

Jawapan dia, mama ambil Vivix 

Vivix pergi hingga peringkat sel. Sel yang tidak sihat di ganti dengan sel yang sihat dan bukannya sel yang rosak.

Kelebihan Vivix Shaklee


Kelebihan Vivix Shaklee

Testimoni Vivix Shaklee


Testimoni Vivix Shaklee

Vivix ikhtiar vitamin penjagaan kesihatan keseluruhan

Semoga Bermanfaat! :)


Anda Berminat Dengan Vivix Shaklee?



Klik Di Sini Untuk Pesan Sekarang

ATAU

Daftar Ahli Shaklee Untuk Makan Sendiri Bagi Penjimatan Berganda

Dengan keberkesanan produk dan kualiti yang terjamin, Saya memerlukan Pengedar bagi setiap pelusuk negeri.

Hubungi saya, Ani Haryani 014-7222642 jika berminat untuk menjadi Pengedar. Kehadiran Anda amatlah dialukan.

Pengedar Shaklee Kuala Lumpur : Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895

"Do What You Love"

Murah Rezeki & Lapang Urusan Dengan Dhuha

Sesuatu berlaku pasti ada permulaan

Begitu juga dengan Dhuha

Dari pandang acuh tak acuh menjadi suka.

Ani & Dhuha


Dhuha Lapang Urusan

Sebenarnya memang mama seru ani buat dhuha tapi sebab mungkin tak faham masa tu, jadi bila mama suruh je baru ani buat, buat tanpa niat. Kosonglah kan huhu tapi ani faham sesuatu yang baik memang perlu dipaksa kan? 

Kisahnya bermula begini, ani nak balik U, ani malas malas malas malas sangat-sangat haritu nak balik U, sampaikan kalau ani gerak sendiri dari rumah naik LRT ke Puduraya confirm ani tak kan dapat kejar tiket bas sebab masa tu, ani tak gerak dan masih lagi di rumah!

Kemudian, apa yang mama buat, mama drive hantar ke Puduraya. tapi nak ceritanya dari kereta bergerak sampai ke Puduraya traffic light hijau! ani tak tipu, ani siap gelak lagi, teruja dan mempesona sungguh. Ku lihat Mama kata tadi ko buat dhuha? aah buat. mama suruh. Ani sampai Puduraya, ani siap boleh beli air, coklat bagai huhu. Start dari tu, ani belajar buat dengan sukarela

4 Kelebihan Solat Sunat Dhuha


  • Barangsiapa yang selalu mengerjakan solat Dhuha nescaya akan diampuni dosa-dosanya walaupun sebanyak buih di lautan (Hadis Riwayat Tarmidzi)
  • Tidaklah seseorang selalu mengerjakan solat Dhuha kecuali ia telah tergolong sebagai orang yang bertaubat (Hadis Riwayat Hakim)
  • Barangsiapa yang solat Dhuha dua rakaat, maka dia tidak ditulis sebagai orang yang lalai. Barangsiapa yang mengerjakannya sebanyak empat rakaat, maka dia ditulis sebagai orang yang ahli ibadah. Barangsiapa yang mengerjakannya enam rakaat, maka dia diselamatkan di hari itu. Barangsiapa mengerjakan lapan rakaat, maka ALLAH SWT tulis dia seorang yang taat.Barangsiapa yang mengerjakannya dua belas rakaat, maka ALLAH SWT akan membangunkan sebuah rumah disyurga untuknya (Hadis Riwayat At-Thabrani)
  • Wahai anak Adam, janganlah engkau merasa lemah dari empat rakaat dalam mengawali harimu, nescaya AKU (ALLAH) akan mencukupimu di akhir harimu (Hadis Riwayat Abu Darda)
Dhuha juga dikira sedekah anggota badan kan.

Berikan energi pada diri sendiri di pertengahan pagi dengan 2 rakaat solat dhuha

Semoga Bermanfaat! :)


Daftar Ahli Shaklee Untuk Makan Sendiri Bagi Penjimatan Berganda

Dengan keberkesanan dan produk yang terjamin, Saya memerlukan Pengedar bagi setiap pelusuk negeri.

Hubungi saya, Ani Haryani 014-7222642 jika berminat untuk menjadi Pengedar. Kehadiran Anda amatlah dialukan.

Pengedar Shaklee Kuala Lumpur : Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895

"Do What You Love"

Vitamin Favourite Ani : Vivix

Ani percaya setiap orang mesti ada kesukaan masing-masing. Termasuk ani! Ani ada taw vitamin favourite

Macam tak caya ani consume konsisten Vivix. Asalnya beri pada mama kemudian terjebak dengan diri sendiri.

Jatuh Cinta Dengan Vivix



Jatuh Cinta Dengan Vivix : Favourite Ani
Vivix dan bunga, cantiknya awak!

Vivix ni SPECIAL taw bagi ani sebab ani ambil dia setiap pagi, permulaan kepada segala vitamin gittew

Ani tak boleh tinggal Vivix ni sebab inilah ikhtiar vitamin yang boleh pergi hingga ke sel. Sel yang tidak sihat, diganti dengan sel yang sihat dan bukannya sel yang rosak. saraf, lupa blank minda tu , biar telomeres lambatkan kependakan, nampak sentiasa muda gittew (haryani perasan)

Belum lagi tua, bukanlah alasan untuk tak jaga kesihatan. Tak boleh! Siapa boleh jamin muda itu sihat, dalaman biarlah Vivix bantu kan? 

Paling untung pun, orang kata eh, tak seperti usialah (tutup muka) 

Kandungan Dalam Vivix


Vivix Shaklee


Vivix ada kandungan yang best taw. Kaya dengan Resveratrol juga Polifenol plus antioksidan tinggi. Vivix terkandung :

Muscadine Grape

Ada asid ellagik dalam kepekatan tinggi dan ada ciri untuk hentikan kimia penyebab kepada kanser, anti virus dan anti bakteria

Purple Carrot

Sumber terbaik Vitamin A dan terkandung phytokimia termasuk carotenoids, phenolics. Ada kandungan asid klorogenik tinggi,dapat kurangkan diabetis. Beri kesan kepada saluran darah, platelet dan lipoprotin yang boleh kurangkan risiko sakit jantung

Polygonum Cuspidatum

Sumber best : Resveratrol! bantu lambatkan proses penuaan, rendahkan kolesterol dan tekanan darah juga kurangkan berat badan

Elderberry

Tinggi antioksidan ada Vitamin A, B, C, nutrient asid amino, carotenoid, tannin dan rutin. Bantu kuatkan sistem imun dan mampu beri perlindungan kepada sakit kardiovaskular dan jantung,

Bestkan? One of my favourite!

Testimoni Vivix 


Testimoni Vivix Shaklee
Rita Rudaini pun ambil Vivix

Vivix cantik, penjagaan kesihatan dalaman dan luaran.

Semoga Bermanfaat!


Anda Berminat Dengan Vivix Shaklee?


 Klik Di Sini Untuk Pesan Sekarang

ATAU

Daftar Ahli Shaklee Untuk Makan Sendiri Bagi Penjimatan Berganda


Dengan keberkesanan produk dan kualiti yang terjamin, Saya memerlukan Pengedar bagi setiap pelusuk negeri

Hubungi saya, Ani Haryani 014-7222642 jika berminat untuk menjadi Pengedar. Kehadiran Anda amatlah dialukan

Pengedar Shaklee Kuala Lumpur : Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895

"Do What You Love"

Ibu Hamil Cergas Bertenaga Dengan Set Ibu Hamil Shaklee

Vitamin bukanlah ubat Vitamin bantu untuk lengkapkan nutrient yang tiada atau hilang pada tubuh Nutrisi lengkap mempengaruhi tahap ...