Skip to main content

Posts

Showing posts from April, 2017

Set Tambah Tenaga Shaklee

Sebenarnya ani semalam seharian keluar menguruskan sesuatu

Balik rumah petang kejap, kemudian gagah keluar jugak sampai lah balik malam

Alhamdulillah Dia izinkan.Alhamdulillah dipermudahkan

Set Tambah Tenaga Shaklee
 gambar bunga tulip sebab baju kurung ani semalam bunga tulip kuning, kuning lambang ceria, kesegaran dan seri muka kan?
Ani rasa jika DIA tak izinkan semalam, mau lembik juga. Tapi Alhamdulillah dipermudahkan. Ani plan begini, tapi DIA beri ilham sini dan sana, jadi permudah segalanya. Alhamdulillah
Setiap hari dan setiap pagi ani memang ambil vitamin Shaklee sebagai ikhtiar jaga kesihatan, tak nak lemau, malas, rasa tak sihat. Ikhtiar ani memang vitamin Shaklee.
Set Tambah Tenaga Shaklee
ESP
Ini memang ani tak tinggal. Pagi kena ambil ESP. Sebab ESP bantu bagi ani signal makan on time, Makan on time! Makan on time!! plus ani rasa bertenaga
Vitalea
Multivitamins & multiminerals. Vitamin yang tak lengkap dalam badan biar dia tampung, biar badan sihat dan cergas, In syaa ALLAH
B Co…

Impian Ani Sebagai Anak Dan Hamba NYA

Setiap orang pasti ada impian. 
Manusia itu adalah khalifah, hidup perlu ada tujuan
Dan pastinya ani, sebagai anak, sebagai hambaNYA
Impian Ani Sebagai Anak Dan Hamba NYA

Sebagai  anak, ani nak capai hajat mama, hafal Al-Quran, memang ani tahu tak mudah, mahu makan masa bertahun-tahun,  tapi kalau usaha sikit-sikit, in syaa ALLAH, jika itu hajatnya, kenapa ani tak cuba?
Jika ajal jemput pun, ani tahu ani sedang berusaha,jadi ani tak kecewa in syaa ALLAH
Lagipun benda tu adalah perkara yang baik, mana tahu boleh membantu di sana. Untuk sekarang, ani melazimi baca ayat-ayat NYA, tadabbur,dengar banyak kali, biar selalu dengar, nanti ani perasan tak perasan eh boleh baca ayat ni, in syaa ALLAH
Dalam masa sama, ani nak jadi anak yang baik, wanita yang baik, anak yang solehah doanya membantu bila mereka tiada kelak in syaa ALLAH. Kena perbaiki diri
Kurang ani, baiki sedikit demi sedikit, in syaa ALLAH.
Sebagai hambaNYA,ani nak jadi hambaNYA yang baik, yang DIA redha, ani nak redha DIA sungguh…

Rumah Idaman Ani

Ani tahu pasti setiap orang ada keinginan untuk beli rumah sendiri.
Masing-masing ada citarasanya sendiri dari segi dalaman dan luaran kan?
Dan ini adalah ciri-ciri rumah idaman ani 
Rumah Idaman Ani

Ani memang pasang impian rumah idaman ani seperti gambar rumah di atas . Ani nak rumah teres setingkat sebab senang nak kemas berbanding dua tingkat atau tiga tingkat. Tapi,  dalam masa sama, ani nak tangga walaupun sikit sebab dah biasa tangga, jadi ani nak jugak walaupun sedikit
Ani suka bentuk rumah yang memanjang sebabnya bagi ani senang nak pantau. Dekat tempat makan dah boleh tengok kat depan buat apa kan,anak-anak kecil in syaa ALLAH dan ani sangatlah suka rumah dekat dengan surau, kalau tak dekat pun ,dengar suara azan pun jadilah
Tapi best kan kalau rumah dekat dengan surau, tak pergi, dari rumah boleh dengar ilmu dari ustaz.
Dekat dengan masjid atau surau , tenang hati. Rumah yang penghuninya dibacakan Al-Quran, lagi lah, tulis pun dah seronok. (Ini wishlist ani , in syaa ALLAH)
In …

Tips Pengurusan Masak Dengan Cepat

Masa kini wanita bekerja untuk membantu pendapatan keluarga
Adakalanya sampai rasa tak sempat nak masak
Bagaimana tips memasak dengan cepat yang ani lakukan?
Tips Pengurusan Masak Dengan Cepat

Ini apa yang ani amalkan, moga bermanfaat In syaa ALLAH
1. Ilmu ni ani dapat daripada arwah nenek ani, masak kita niatkan nak bagi orang makan, in syaa ALLAH habis. jadi masak je apa yang ada, tok sah pening-pening. Ambil apa yang ada, in syaa ALLAH habis.
2. Lepas dah pergi pasar, jangan tangguh nak siang ikan, ayam, udang dan sebagainya taw. balik pasar,siang dan simpan terus ke dalam peti ais.
3. Macam ayam yang sudah di potong, asingkan potongan untuk masak sup letak  ke dalam bekas. Lain-lain bekas yang kita tahu kita nak masak apa nanti. nanti nak masak, keluarkan je dari peti ais.
4. Guna je dapur yang ada, kalau ada 3, guna 3 terus. satu ikan, satu sayur, satu nak masak air ke dan sebagainya.
Semoga Bermanfaat! :)

Dengan keberkesanan produk dan kualiti yang terjamin, Saya memerlukan Pengedar bagi …

Kisah Ani & Vivix

Semua kisah pasti ada permulaan
Begitu juga kisah ani dan Vivix
Awalnya, ani beri mama ambil Vivix konsisten, kemudian terjebak dengan diri sendiri. :)
Kisah Ani & Vivix

Ani mula ambil Vivix dengan hati dah tahu kenapa ambil dia. Ani ambil sebagai ikhtiar untuk pergi ke sel dalam badan ani dan rawat di dalamnya. Pergilah menjalankan tugas 
Siapa kata kalau muda itu jaminan sihat? Kita tak tahu dalaman bagaimana. Hatta sebenarnya sakit kronik itu bukan check terus ada. Tak, sebenarnya sakit kronik pada seseorang dah lama ada cumanya baru perasan. Sakit kronik terbina bukanlah dalam masa sehari.
Masa hari pertama ani ambil Vivix, of courselah tak rasa apa-apa. Baru pertama kali ambil, tapi sebab ani yakin dan ani tahu ada Landmark Study. Ani terus makan konsisten (makan vitamin jangan skip-skip taw)
Vivix bagi yang berusia majoriti ani dengar kata bertenaga rasa sihat. Untuk ani, ani tamak masih lagi nak dia betulkan segala dalaman badan. Sihat in syaa ALLAH
Mana tahu tahun depan muka babyf…

Kenapa ani memilih untuk berbusiness Shaklee?

Dan sebenarnya ramai yang ajak ani beralih arah
Baru kejap tadi pun sama
Tapi, hati setia dengan Shaklee
Ani Dan Business Shaklee

Ani join Shaklee, ani memang nak berbusiness. Tiada niat lain cumanya kes ani berbeza, dengan tak kenal, tak pernah makan pun, tapi DIA tunjuk, ani terus buat business ni (aci redah)
Satu yang ani suka dengan business ni adalah group ani. Alhamdulillah, ani beruntung ani dalam group yang ajar business secara jujur dan telus plus bukan kejar dunia semata tapi nak akhirat jugak!
Business ni tak didik untuk sorang-sorang bergerak taw, business ni kena ramai-ramai berjaya. Tiada istilah upline goyang kaki anak buah kerja bagai nak rak! Takde! Business ni business sendiri, yang tak berusaha tak dapatlah walaupun dia di atas
Best jugak, business ni modalnya rendah. Tak sampai RM100 pun plus produk dah sah sah berkualiti, siap ada saintis and Landmark Study. Landmark study ni tentukan vitamin ni elok dan baik tak untuk diambil dalam masa jangka pendek dan juga jangka mas…

Plan Travel Ani : Palestin Tahun 2020

In syaa ALLAH, ikutkan planning ani November 2018 pergi Kundasang dengan keluarga.
Tapi ani susuli dengan target 2020 nak pergi Palestine, In syaa ALLAH
Plan Travel Ani : Palestine Tahun 2020

Ani nak pergi bawak mama In syaa ALLAH. Ani memang nak pergi bumi para anbiya, mungkin dengan ke sana kita pergi menelurusi universiti tabiah ni, kita kuat dari segi fizikal dan mental In syaa ALLAH
Ani nak bawak mama sebab mama pun suka. Mama kata mama percaya dengan Ustaz Abdullah Amin je untuk ke sana huhu sebab Ustaz kenal Imam Masjid kat sana. Ustaz Abdullah Amin memang ada buat ke Palestine setiap bulan. Plus, kita ke sana nanti boleh bawa duit sumbangan serah terus ke Imam nanti Imam agihkan terus kepada mereka disana. Telus! (mama yang gali benda ni diam-diam, terkejut mama tahu semua ni!) nampak kan, sebenarnya mama nak pergi.
Tengok juga belanja sekarang seorang RM 8ribu lebih, bila 2020 harga lebih tinggi ani rasa. Tidak mengapa, ani tetap akan kumpul 10% dari bonus Shaklee. Sikit-sikit sim…

Kasih Ibu & Set Kanak-Kanak Shaklee

Ani faham tiada Ibu yang akan biarkan anaknya sakit seorang diri. Pasti di jaga dan nak anaknya sihat kembali . 
Kasihnya Ibu, tak dapat nak balas sampai bila-bila.
Jadi anak soleh, solehah, moga doa sampai pada mereka untuk di sana nanti in syaa ALLAH
Kasihnya Ibu

Cerita tentang anak sakit, ani ada customer yang anaknya sakit, keluar masuk hospital, hati Ibu mana yang tak sedih, anak yang dikandung, di lahirkan sakit, keluar masuk hospital. 
Kerana sakit, Ani suggest Omega Guard
Konsisten ambil dalam 2 botol. Alhamdulilah, sekarang, anaknya dah tak keluar masuk hospital plus suka dengan Omega Guard. Alhamdulillah
Set Kanak-Kanak Shaklee

Omega Guard
* Membantu daya ingatan & fokus ketika belajar * Membantu sistem penglihatan lebih sempurna * DHA penting untuk fungsi otak lebih sihat * EPA untuk menyihatkan jantung

Vitalea for Children
* 100% Vitamin C, D & E * Mengandungi 200 mg kalsium, magnesium, zinc dan sebagainya * Membantu menghalang kaviti * Bebas Gluten, perasa anggur semulajadi …

Vitamin Semulajadi VS Vitamin Sintetik

Dulu, ani ingat semua vitamins sama je. Tapi rupanya tidak.

Vitamins ada yang semulajadi,sintetik juga organik.

Yang pasti vitamins ni satu keperluan untuk tubuh kita sekarang.

Pentingnya Vitamin Untuk Tubuh

Orang dulu-dulu tak makan fast food,rajin, kerja mereka memerlukan pergerakan, makanan semua dari tanaman semulajadi, ayam tu tiada suntikan.
Gaya hidup kita sekarang berbeza, persekitaran, pencemaran, sayur yang disembur racun beberapa kali, ayam yang disuntik, buah, hatta tanah pun sebenarnya tak sempat nak kumpulkan nutrient sepenuhnya sebab kita dah asak dia bekerja, bekerja dan terus bekerja. Tak hairan, boleh semai padi 3-4 kali setahun
Situasi sekarang membuatkan kita perlukan Vitamins untuk lengkapkan nutrient yang tiada atau hilang pada tubuh. Tubuh kita cukup nutrisi, sihat, mudah untuk kita melalukan pergerakan aktiviti seharian kita.
Nak pilih Vitamin kena ambil perhatian juga sebab ada beza Vitamin Sintetik dan Vitamin Semulajadi
Vitamin Sintetik VS Vitamin Semulajadi
Terdapat…

Vivix Untuk Ibu

Dalam diri setiap anak, pasti ingin beri terbaik untuk Ibu.
Begitu juga ani.
Ani pilih untuk memberi mama Vivix.
Vivix Untuk Ibu

Vivix mak ani amik dulu. Ani beri selepas ani tahu kelebihan Vivix.
Masa mak ani kerja, ada fasa mama penat taw. Memang mama balik kitorang akan berkongsi rasa bekerja. So ani tahu kerja mama. Mama tahu kerja ani. Sepakat membawa berkat 
Nak jadi cerita ada satu hari mama balik kerja, malam pulak ada kenduri kat bawah. Mama kata mama penat, ani katalah mama.. amik Vivix. Dah ambil sesudu teh Vivix, tup tap cergas taw. Siap gelak ketawa lagi.
Itu satu kisah. Yang masa mama dah habis perkhidmatan orang sampaikan (risik-risik), kak siti tu ada ambil Vitamin apa-apa ke?
Jawapan dia, mama ambil Vivix 
Vivix pergi hingga peringkat sel. Sel yang tidak sihat di ganti dengan sel yang sihat dan bukannya sel yang rosak.
Kelebihan Vivix Shaklee

Testimoni Vivix Shaklee

Vivix ikhtiar vitamin penjagaan kesihatan keseluruhan
Semoga Bermanfaat! :)
Anda Berminat Dengan Vivix Shaklee?




ATAU

D…

Murah Rezeki & Lapang Urusan Dengan Dhuha

Sesuatu berlaku pasti ada permulaan
Begitu juga dengan Dhuha
Dari pandang acuh tak acuh menjadi suka.
Ani & Dhuha

Sebenarnya memang mama seru ani buat dhuha tapi sebab mungkin tak faham masa tu, jadi bila mama suruh je baru ani buat, buat tanpa niat. Kosonglah kan huhu tapi ani faham sesuatu yang baik memang perlu dipaksa kan? 
Kisahnya bermula begini, ani nak balik U, ani malas malas malas malas sangat-sangat haritu nak balik U, sampaikan kalau ani gerak sendiri dari rumah naik LRT ke Puduraya confirm ani tak kan dapat kejar tiket bas sebab masa tu, ani tak gerak dan masih lagi di rumah!
Kemudian, apa yang mama buat, mama drive hantar ke Puduraya. tapi nak ceritanya dari kereta bergerak sampai ke Puduraya traffic light hijau! ani tak tipu, ani siap gelak lagi, teruja dan mempesona sungguh. Ku lihat . Mama kata tadi ko buat dhuha? aah buat. mama suruh. Ani sampai Puduraya, ani siap boleh beli air, coklat bagai huhu. Start dari tu, ani belajar buat dengan sukarela
4 Kelebihan Solat Sunat …

Vitamin Favourite Ani : Vivix

Ani percaya setiap orang mesti ada kesukaan masing-masing. Termasuk ani! Ani ada taw vitamin favourite
Macam tak caya ani consume konsisten Vivix. Asalnya beri pada mama kemudian terjebak dengan diri sendiri.
Jatuh Cinta Dengan Vivix

Vivix dan bunga, cantiknya awak!
Vivix ni SPECIAL taw bagi ani sebab ani ambil dia setiap pagi, permulaan kepada segala vitamin gittew
Ani tak boleh tinggal Vivix ni sebab inilah ikhtiar vitamin yang boleh pergi hingga ke sel. Sel yang tidak sihat, diganti dengan sel yang sihat dan bukannya sel yang rosak. saraf, lupa blank minda tu , biar telomeres lambatkan kependakan, nampak sentiasa muda gittew (haryani perasan)
Belum lagi tua, bukanlah alasan untuk tak jaga kesihatan. Tak boleh! Siapa boleh jamin muda itu sihat, dalaman biarlah Vivix bantu kan? 
Paling untung pun, orang kata eh, tak seperti usialah (tutup muka)  Kandungan Dalam Vivix


Vivix ada kandungan yang best taw. Kaya dengan Resveratrol juga Polifenol plus antioksidan tinggi. Vivix terkandung :
Muscadin…