Skip to main content

Vitamin Semulajadi VS Vitamin Sintetik

Dulu, ani ingat semua vitamins sama je. Tapi rupanya tidak.

Vitamins ada yang semulajadi,sintetik juga organik.

Yang pasti vitamins ni satu keperluan untuk tubuh kita sekarang.

Pentingnya Vitamin Untuk Tubuh


Penting Vitamin Untuk Tubuh

Orang dulu-dulu tak makan fast food,rajin, kerja mereka memerlukan pergerakan, makanan semua dari tanaman semulajadi, ayam tu tiada suntikan.

Gaya hidup kita sekarang berbeza, persekitaran, pencemaran, sayur yang disembur racun beberapa kali, ayam yang disuntik, buah, hatta tanah pun sebenarnya tak sempat nak kumpulkan nutrient sepenuhnya sebab kita dah asak dia bekerja, bekerja dan terus bekerja. Tak hairan, boleh semai padi 3-4 kali setahun

Situasi sekarang membuatkan kita perlukan Vitamins untuk lengkapkan nutrient yang tiada atau hilang pada tubuh. Tubuh kita cukup nutrisi, sihat, mudah untuk kita melalukan pergerakan aktiviti seharian kita.

Nak pilih Vitamin kena ambil perhatian juga sebab ada beza Vitamin Sintetik dan Vitamin Semulajadi


Vitamin Sintetik VS Vitamin Semulajadi


Terdapat perbezaan antara Vitamin Sintetik dan juga Vitamin Semulajadi.

Vitamin Sintetik

* Bahan pembuatan berasaskan bahan kimia
* Harga selalunya lebih murah sebab bahan asas nya kimia, 
* Ada pek silica gel dalam botol vitamin
* Nama sumber ada "-ate" atau "-ide"seperti acetate, palmitate, thiamine hydrochloride 
* Bahan kimia tak mudah diterima dan mudah ditolak menjadi toksin dalam badan. Bila toksin banyak dalam badan, badan bertambah sakit


Vitamin Semulajadi

* Bahan pembuatannya ekstrak dari tumbuhan/akar kayu/sumber semulajadi
* Harga tak terlalu mahal, tak terlalu murah sebab sumbernya dari bahan semulajadi dan berkualiti
* Tak perlukan pek silica gel dalam botol vitamin sebab tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet
* Nama sumber tulis nama asli contoh fish oil, soy beans, citrus, alfalfa dan lain-lain
* Bahan natural mudah diterima dan diserap oleh badan, selamat dan berkesan


Doktor kata Shaklee bagus?


Landmark Study Shaklee

Shaklee siap ada Landmark Study .Ani pun suka dan setia dengan Shaklee

Semoga Bermanfaat! :)


Daftar Ahli Shaklee Untuk Makan Sendiri Bagi Penjimatan Berganda

Dengan keberkesanan produk dan kualiti yang terjamin, Saya memerlukan Pengedar bagi setiap pelusuk negeri.

Hubungi saya Ani Haryani, 014-7222642 jika berminat untuk menjadi Pengedar. Kehadiran Anda amatlah dialukan

Pengedar Shaklee Kuala Lumpur : Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895

"Do What You Love"

Comments

Popular posts from this blog

Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

Ani pernah main Bola Jaring, teman kawan main erti kata lain mula-mula main belasah huhu
Seriously, Permainan Bola Jaring tak sama dengan Permainan Bola Keranjang
Ada posisinya juga ada peraturan nya sendiri 
Di situlah permulaan  mengenali Bola Jaring :)
Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

comel kan? hehe. Shoot! :D
Posisi PemainSatu pasukan mempunyai 7 pemain utama dan 3 orang simpanan. Tugas lain-lain setiap seorang :)
Goal Keeper (GK)Goal Keeper atau di kenali sebagai Penjaga Gol. GK perlu menjaga kawasan jaringan dan menghalang penyerang pihak lawan berada di dalam kawasan jaringan. GK boleh keluar masuk di kawasan gol.Untuk GK, GK perlu bekerjasama dengan GD (Goal Defence) 
Goal Defence (GD)Dia adalah pertahanan untuk gol.Tugas Utama GD adalah menghalang penyerang dari membuat jaringan. GD boleh menerima hantaran tengah dan menghalang hantaran atau mengawal pemain dalam sama ada di kawasan tengah mahupun kawasan gol. GD perlu menjaga GA (Goal Attack) pihak lawan sama ada di kawasan gol,…

Makna Lagu Mirai e Nyanyian Kiroro Dalam Bahasa Melayu

Al kisahnya begini, tengah blogwalking ternyanyi lagu Mira e Eh!!! hehe
 Lagu ni sangat popular satu ketika dulu kan, 
Jadi layankan jelah hehe :)
Makna Lagu Mirai e Dalam Bahasa Melayu

Hora, asi moto wo mite goran Ayo, lihatlah langkah kakimu
Korega anata no ayumu michi Itulah jalan hidupmu
Hora, mae mo mite goran Ayo, lihat juga ke depan
Arega anato no mirai Di sanalah masa depanmu
Haha ga kureta takusan no yasashisa Begitu banyaknya kasih sayang yang telah Ibu berikan
Ai wo idaite ayumeto furikaesita Dengan cintamu aku mengerti kehidupan yang silih berganti
Ano toki wa mada osanakute iminado siranai Saat itu aku terlalu kecil untuk mengerti semua
Sonna watashi no te wo nigiri Isyoni ayunde kita Ibu membimbingku selalu menjalani masa depan
Yume wa itsumo sora takaku aru kara Cita-cita yang tinggi setinggi langit
Todokanakute kowai ne dakedo oi suzukeruno Bila tak tercapai memang menyedihkan, namun jangan berhenti berharap
Jibun no sutori dakara koso akira metakunai Tentukan langkah dan masa depanmu, jangan…

Makanan Yang Membantu Mempercepatkan Pengaliran Haid

Wanita atau para gadis pasti risau apabila haid nya datangnya lambat.
Paling tak digemari apabila haid lambat, dan datangnya dengan senggugut. Sangat Memeritkan!
Apakah puncanya dan makanan yang membantu dalam pengaliran haid?
Punca Haid Datang Lambat
Tekanan Tekanan mental juga satu punca yang mempengaruhi jumlah hormone (GnRH) yang boleh mengganggu ovulasi dan seterusnya menghentikan atau melambatkan pengeluaran haid
Perubahan Dalam JadualKebiasaannya ini berlaku apabila kerap bertukar syif dan tidak mempunyai kitaran yang teratur yang boleh mengganggu sistem badan seterusnya mengganggu kitaran haid.
Berat Badan BerlebihanBerat badan berlebihan mengganggu keseimbangan hormon estrogen dalam badan. Kebanyakan haid wanita dan kesuburan akan kembali normal jika berat badan menurun.
Ubat Pencegahan KehamilanPengambilan pil perancang, suntikan mahupun ubat boleh menyebabkan perubahan hormon dalam badan yang boleh mengganggu kitaran haid. Apabila seseorang berhenti daripada penggunaan ubat penceg…