Jika Ani Tua

Masih manis lagi ke wajah hehe

Masih lagi ke mampu bangun berdiri, bergerak atau memerlukan bantuan yang lain

Nak tua, jadi lebih baik insyaa ALLAH

Bila Berusia Nanti , Ani Nak Ada Misinya


Jika Ani Tua
cari gambar, baru perasan dah lama tak tangkap berdua dengan Ibunda, ini gambar 2014

In syaa ALLAH, jika dipanjangkan umur, fahaman ani pasti kita kena ada matlamat kan? pertama sekali ani nak, bebas hutang. In syaa ALLAH perancangan umur sekarang tahun ni ani habis bayar PTPTN in syaa ALLAH. akan ku daki juga kemudian langsaikan kereta dan tak nak dah hutang. Andai ani nak beli apa-apa pun biarlah cash, Dalam kepala, ani tak set ani ada credit card. Aah, guna je debit, ani tak nak berhutang!

Kawan-kawan kata ani beruntung sebab dulu ani bayar ptptn on time, maka beli kereta tak sangkut. takde kena buat credit card dulu untuk tengok record clean atau tidak. In syaa ALLAH ani akan kekal jimat, biarlah orang nak kata apa pun (tutup muka lagi sekali)

Dalam usia 35 tahun, ani bebas segala hutang in syaa ALLAH

Seksa taw berhutang, dalam Al Quran banyak kali cerita tentang hutang. PTPTN education loan kena bayar taw duit kerajaan, sikit pun tiada hak kita.

Dah tua, ani ada flexible masa dengan tersayang. Ani nak hafaz Al Quran, sayang dari kecil kelebihan ani mudah ingat ayat DIA, ani tak guna sebaiknya. Sayang sangat lagipun ni hajat mama dari dulu. Dulu, mama nak masukkan sekolah pondok, jiwa tak faham, takpe ani nak hafal. In syaa ALLAH

Apa lagi ani mahu untuk tua itu jelah, ani latih diri beri, beri daripada simpan simpan. In syaa ALLAH tapi dalam masa sama, ani tahu tak semudah kata-kata nak achieve ani punya target, kena berusaha lawan segala anasir-anasir tidak baik seperti jihad bertarung. Betulkan niat, in syaa ALLAH, DIA nampak. DIA tahu, Usaha jelah

DIA kan Maha Baik?

Semoga Bermanfaat! :)


Daftar Ahli Shaklee Untuk Makan Sendiri Bagi Penjimatan Berganda

Dengan keberkesanan produk dan kualiti yang terjamin, Saya memerlukan Pengedar bagi setiap pelusuk negeri.

Hubungi saya, Ani Haryani 014-7222642 jika berminat untuk menjadi Pengedar. Kehadiran Anda amatlah dialukan

Pengedar Shaklee Kuala Lumpur : Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895

"Do What You Love"

Comments

Popular posts from this blog

Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

Makna Lagu Mirai e Nyanyian Kiroro Dalam Bahasa Melayu

Makanan Yang Membantu Mempercepatkan Pengaliran Haid