Skip to main content

Jika Ani Tua

Masih manis lagi ke wajah hehe

Masih lagi ke mampu bangun berdiri, bergerak atau memerlukan bantuan yang lain

Nak tua, jadi lebih baik insyaa ALLAH

Bila Berusia Nanti , Ani Nak Ada Misinya


Jika Ani Tua
cari gambar, baru perasan dah lama tak tangkap berdua dengan Ibunda, ini gambar 2014

In syaa ALLAH, jika dipanjangkan umur, fahaman ani pasti kita kena ada matlamat kan? pertama sekali ani nak, bebas hutang. In syaa ALLAH perancangan umur sekarang tahun ni ani habis bayar PTPTN in syaa ALLAH. akan ku daki juga kemudian langsaikan kereta dan tak nak dah hutang. Andai ani nak beli apa-apa pun biarlah cash, Dalam kepala, ani tak set ani ada credit card. Aah, guna je debit, ani tak nak berhutang!

Kawan-kawan kata ani beruntung sebab dulu ani bayar ptptn on time, maka beli kereta tak sangkut. takde kena buat credit card dulu untuk tengok record clean atau tidak. In syaa ALLAH ani akan kekal jimat, biarlah orang nak kata apa pun (tutup muka lagi sekali)

Dalam usia 35 tahun, ani bebas segala hutang in syaa ALLAH

Seksa taw berhutang, dalam Al Quran banyak kali cerita tentang hutang. PTPTN education loan kena bayar taw duit kerajaan, sikit pun tiada hak kita.

Dah tua, ani ada flexible masa dengan tersayang. Ani nak hafaz Al Quran, sayang dari kecil kelebihan ani mudah ingat ayat DIA, ani tak guna sebaiknya. Sayang sangat lagipun ni hajat mama dari dulu. Dulu, mama nak masukkan sekolah pondok, jiwa tak faham, takpe ani nak hafal. In syaa ALLAH

Apa lagi ani mahu untuk tua itu jelah, ani latih diri beri, beri daripada simpan simpan. In syaa ALLAH tapi dalam masa sama, ani tahu tak semudah kata-kata nak achieve ani punya target, kena berusaha lawan segala anasir-anasir tidak baik seperti jihad bertarung. Betulkan niat, in syaa ALLAH, DIA nampak. DIA tahu, Usaha jelah

DIA kan Maha Baik?

Semoga Bermanfaat! :)


Daftar Ahli Shaklee Untuk Makan Sendiri Bagi Penjimatan Berganda

Dengan keberkesanan produk dan kualiti yang terjamin, Saya memerlukan Pengedar bagi setiap pelusuk negeri.

Hubungi saya, Ani Haryani 014-7222642 jika berminat untuk menjadi Pengedar. Kehadiran Anda amatlah dialukan

Pengedar Shaklee Kuala Lumpur : Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895

"Do What You Love"

Comments

Popular posts from this blog

Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

Ani pernah main Bola Jaring, teman kawan main erti kata lain mula-mula main belasah huhu
Seriously, Permainan Bola Jaring tak sama dengan Permainan Bola Keranjang
Ada posisinya juga ada peraturan nya sendiri 
Di situlah permulaan  mengenali Bola Jaring :)
Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

comel kan? hehe. Shoot! :D
Posisi PemainSatu pasukan mempunyai 7 pemain utama dan 3 orang simpanan. Tugas lain-lain setiap seorang :)
Goal Keeper (GK)Goal Keeper atau di kenali sebagai Penjaga Gol. GK perlu menjaga kawasan jaringan dan menghalang penyerang pihak lawan berada di dalam kawasan jaringan. GK boleh keluar masuk di kawasan gol.Untuk GK, GK perlu bekerjasama dengan GD (Goal Defence) 
Goal Defence (GD)Dia adalah pertahanan untuk gol.Tugas Utama GD adalah menghalang penyerang dari membuat jaringan. GD boleh menerima hantaran tengah dan menghalang hantaran atau mengawal pemain dalam sama ada di kawasan tengah mahupun kawasan gol. GD perlu menjaga GA (Goal Attack) pihak lawan sama ada di kawasan gol,…

Makna Lagu Mirai e Nyanyian Kiroro Dalam Bahasa Melayu

Al kisahnya begini, tengah blogwalking ternyanyi lagu Mira e Eh!!! hehe
 Lagu ni sangat popular satu ketika dulu kan, 
Jadi layankan jelah hehe :)
Makna Lagu Mirai e Dalam Bahasa Melayu

Hora, asi moto wo mite goran Ayo, lihatlah langkah kakimu
Korega anata no ayumu michi Itulah jalan hidupmu
Hora, mae mo mite goran Ayo, lihat juga ke depan
Arega anato no mirai Di sanalah masa depanmu
Haha ga kureta takusan no yasashisa Begitu banyaknya kasih sayang yang telah Ibu berikan
Ai wo idaite ayumeto furikaesita Dengan cintamu aku mengerti kehidupan yang silih berganti
Ano toki wa mada osanakute iminado siranai Saat itu aku terlalu kecil untuk mengerti semua
Sonna watashi no te wo nigiri Isyoni ayunde kita Ibu membimbingku selalu menjalani masa depan
Yume wa itsumo sora takaku aru kara Cita-cita yang tinggi setinggi langit
Todokanakute kowai ne dakedo oi suzukeruno Bila tak tercapai memang menyedihkan, namun jangan berhenti berharap
Jibun no sutori dakara koso akira metakunai Tentukan langkah dan masa depanmu, jangan…

Makanan Yang Membantu Mempercepatkan Pengaliran Haid

Wanita atau para gadis pasti risau apabila haid nya datangnya lambat.
Paling tak digemari apabila haid lambat, dan datangnya dengan senggugut. Sangat Memeritkan!
Apakah puncanya dan makanan yang membantu dalam pengaliran haid?
Punca Haid Datang Lambat
Tekanan Tekanan mental juga satu punca yang mempengaruhi jumlah hormone (GnRH) yang boleh mengganggu ovulasi dan seterusnya menghentikan atau melambatkan pengeluaran haid
Perubahan Dalam JadualKebiasaannya ini berlaku apabila kerap bertukar syif dan tidak mempunyai kitaran yang teratur yang boleh mengganggu sistem badan seterusnya mengganggu kitaran haid.
Berat Badan BerlebihanBerat badan berlebihan mengganggu keseimbangan hormon estrogen dalam badan. Kebanyakan haid wanita dan kesuburan akan kembali normal jika berat badan menurun.
Ubat Pencegahan KehamilanPengambilan pil perancang, suntikan mahupun ubat boleh menyebabkan perubahan hormon dalam badan yang boleh mengganggu kitaran haid. Apabila seseorang berhenti daripada penggunaan ubat penceg…