Hindari Menu Yang Perlu Dielak Untuk Elak Sembelit

Masalah penyakit sembelit bukan sahaja dialami di kalangan kanak-kanak, malah golongan dewasa juga tak terkecuali.

Bayangkan, muka merah padam menahan sakit

Bagi yang tidak mampu menahan kesakitan, mereka akan mengadu sakit dibahagian perut.

TIDAK Untuk Menu Di Bawah Untuk Elak Sembelit


Hindari Menu Yang Perlu Di Elak Untuk Sembelit

  • Produk Tenusu
Keju, aiskrim dan produk tenusu lain biasanya menjadi punca sembelit. Ini disebabkan produk ini mengandungi kandungan lemak yang tinggi dan kurang serat. Produk tenusu boleh menyebabkan sembelit terutama pada kanak-kanak. Untuk mengelakkan sembelit, cubalah sorbet buah-buahan

  • Daging
Pengambilan daging yang berlebihan serta pengurangan serat dalam hidangan adalah salah satu punca sembelit. Pastikan hidangan stik anda dilengkapi dengan makanan tinggi serat seperti kentang dengan kulit dan salad untuk mengelakkan sembelit

  • Kerepek
Snek seperti kentang termasuk diantara makanan penyebab sembelit kerana kandungan serat yang sangat rendah. Disamping itu, pengambilan snek tinggi lemak seperti ini melambatkan proses penghadaman sekaligus menyebabkan rasa terlalu kenyang dan menyebabkan sembelit. Untuk mengelakkan sembelit, ambillah snek yang kurang lemak yang mengandungi bijirin penuh untuk meningkatkan pengambilan serat

  • Makanan sejuk beku
Kebanyakan makanan sejuk beku memang mudah didapati tetapi mempunyai kandungan nutrisi yang rendah. Malah, kebanyakannya mengandungi kandungan sodium yang sangat tinggi yang menyebabkan kekurangan yang sangat tinggi yang menyebabkan kekurangan air sekaligus menyebabkan sembelit

  • Biskut
Biskut dan makanan tinggi karbohidrat seperti pastrik, kek dan kerepek mempunyai tiga ciri yang boleh menyebabkan sembelit, iaitu rendah serat, rendah kandungan air dan tinggi lemak

  • Pisang
Pisang boleh menjadi punca dan penawar bagi sembelit bergantung kepada tahap keranuman. Pisang hijau atau yang belum ranum boleh menyebabkan sembelit. Tetapi, pisang yang tlah ranum mempunyai kandungan serat sangat tinggi dan membantu dalam proses penyah tinjaan.

Herb Lax Vitamin Untuk Merawat Sembelit


Herb Lax Vitamin Untuk Merawat Sembelit

Senna ada dalam kandungan Herb Lax

Semoga Bermanfaat!


Anda berminat dengan Herb Lax Shaklee?

Klik Di Sini Untuk Pesan Sekarang

ATAU

Daftar Ahli Shaklee Untuk Makan Sendiri Bagi Penjimatan Berganda

Dengan keberkesanan produk dan kualiti yang terjamin, Saya memerlukan Pengedar bagi setiap pelusuk negeri

Hubungi saya, Ani Haryani 014-7222642 jika berminat untuk menjadi Pengedar. Kehadiran Anda amatlah dialukan.

Pengedar Shaklee Kuala Lumpur : Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895

"Do What You Love"

Hambat Penuaan Dengan Makanan Kaya Antioksidan

Apabila kita sebut tentang penuaan, pastinya ia menjadi kesukaan bagi wanita kan?

Macam-macam cara digunakan untuk melambatkan penuaan

Selain daripada rawatan secara luaran, faktor pemakanan sebenarnya memainkan peranan penting untuk melambatkan proses penuaan

Hambat Penuaan Dengan Makanan Kaya Antioksidan


Hambat Penuaan Dengan Makanan Kaya Antioksidan

Kebiasaannya, kita tidak dapat makan dengan pola pemakanan seimbang. Akhirnya, ia juga turut penyumbang kepada menjadi tua sebelum usia. Sekarang, banyak supplemen kesihatan yang dapat membantu melambatkan penuaan. Tapi jangan di lupa, makanan yang baik itu memainkan peranan.

  • Sayur-Sayuran & Buah-Buahan
Korang tau tak? Buah-buahan yang berwarna gelap tinggi antioksidan. Cubalah di makan begitu sahaja atau boleh dipelbagaikan sama ada dijadikan bahan masakan, salad atau pun jus. Sebaiknya bagi sayur, elak memasak sayur dengan tempoh yang lama kerana ia menyebabkan nutrisi didalamnya hilang semasa proses memasak dilakukan.
  • Teh Hijau
Teh Hijau sumber antioksidan berbandinng teh hitam. Poletenol yang terkandung dalam teh hijau dapat mengurangkan risiko strok dan penyakit jantung serta menurunkan kadar kolesteril dalam darah. Selain itu, teh hijau bahan yang boleh membantu untuk membakar lemak, mencantikkan kulit dan melambatkan proses penuaan.

Cuba tengok masyarakat Jepun nampak mereka awet muda kan? Mereka sejak kecil mengamalkan minuman teh hijau dalam diet harian dan terbukti dapat melambatkan proses penuaan.
  • Rempah ratus
Rempah ratus yang digunakan sebagai bumbu dapur juga berfungsi sebagai antioksidan. Bawang putih dan cili hijau dikatakan mempunyai kebaikan sebagai anti kanser.

Rempah ratus lain seperti kunyit, daun rosemary, halia, cengkih, oregano juga memiliki pelbagai azat bersifat antioksidan yang besar bila digunakan dalam campuran masakan. Rempah ratus enak diguna dalam apa jua masakan, roti dan juga kek atau biskut
  • Susu
Susu kaya dengan asid amino jika kita menikmatinya secara teratur tubuh akan lebih rajin mengeluarkan hormon melatomin bersifat antioksidan. Susu juga mampu mengikat pencemaran dan penangkis radikal bebas yang ada.
  • Kacang & Bijirin
Antara bijirin dan kekacang yang kaya dengan Antioksidan ialah kacang soya, kacang tanah, bijian serta biji bunga matahari
  • Ikan
Mineral selenium yang terdapat pada ikan akan bekerjasama dengan Vitamin E untuk memperlambatkan oksidasi asid lemak tak tepu. Dengan itu, keanjalan jaringan sel dapat dipertahankan.

Bagaimana Vivix Membantu Untuk Kulit Cantik, Melawan Penuaan?


Vivix Membantu Untuk Kulit Cantik, Melawan Penuaan

  • Vivix membantu melambatkan penuaan kulit pada tahap sel khususnya DNA
  • Melambatkan pembentukan protein AGE yang melemahkan sel-sel kulit
  • Melawan radikal bebas yang terbentuk dalam sel dari pemakanan dan persekitaran
  • Menggalakkan pembentukan komponen sel agar sentiasa bertenaga
  • Memulihkan dan membantu sel untuk sihat dengan lebih menyeluruh

Testimoni Vivix Untuk Kulit Cantik


Testimoni Vivix Untuk Kulit Cantik & Penuaan

Testimoni Vivix Untuk Kulit Cantik & Penuaan

Semoga Bermanfaat! :)


Anda Berminat Dengan Vivix Shaklee?


Klik Di Sini Untuk Pesan Sekarang

ATAU

Daftar Ahli Shaklee Untuk Makan Sendiri Bagi Penjimatan Berganda

Dengan keberkesanan produk dan kualiti yang terjamin, Saya memerlukan Pengedar bagi setiap pelusuk negeri.

Hubungi saya, Ani Haryani 014-7222642 jika berminat untuk menjadi Pengedar. Kehadiran Anda amatlah dialukan.

Pengedar Shaklee Kuala Lumpur : Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895

"Do What You Love"

Sejarah Kejayaan Shaklee

Saya percaya, sebut je Shaklee pasti semua mengenalinya

Di samping ianya sudah wujud bertahun lama, produknya juga masih diguna pakai hingga sekarang.

Apa sejarah kejayaan Shaklee?

Sejarah Kejayaan Shaklee


Sejarah Kejayaan Shaklee


  • 1915
Dr Forrest C.Shaklee membangunkan Vitalized Minerals
  • 1956
Dr Forrest C. Shaklee menubuhkan sebuah syarikat berdasarkan Living in Harmony With Nature yang beriltizam untuk menghasilkan produk-produk bagi memperbaiki kesihatan insan dan bumi
  • 1960
Shaklee memperkenalkan Basic H Concentrated Organic Cleaner, salah satu pencuci boleh dibiodegradasi dan tidak bertoksik yang pertama
  • 1961
Dr. Shaklee mencipta Protein segera iaitu salah satu rumusan pengasingan protein soya yang pertama
  • 1972
Shaklee memperkenalkan salah satu serbuk pencuci boleh dibiodegradasi tanpa fosfat, nitrat atau borat yang pertama
  • 1981
Shaklee memperkenalkan sistem pembebasan terkawal berasaskan tumbuhan yang pertama bagi Vitamin C
  • 1982
Shaklee menjadi salah sebuah syarikat Fortune 500
  • 1983
Buat kali pertamanya, seorang warga Amerika mendaki Gunung Everest tanpa oksigen tambahan tetapi beliau hanya bergantung pada tenaga yang dibekalkan oleh pemakanan Shaklee
  • 1986
Penerbangan mengelilingi dunia tanpa henti yang pertama atas Voyager dengan tenaga yang dibekalkan oleh pemakanan Shaklee

Shaklee memberi sokongan kewangan dan produk kepada ekspedisi pertama kereta luncur salji anjing ke Kutub Utara yang diketuai oleh Will Steger iaitu seorang penjelajah kutub yang memenangi anugerah National Geographic. Beliau juga adalah seorang penulis dan pengajar.
  • 1987
Shaklee telah pilih oleh Jacques Cousteau dan Cousteau Society untuk menyediakan produk-produk pencuci yang mesra alam sekitar bagi penggunaan di atas pengangkutan penyelidikan mereka iaitu Calypso dan Alcyone

Penerbangan berkuasa manusia pada jarak terjauh iaitu sejauh 72 batu melintangi lautan yang dikenali sebagai Projek Daedalus dengan menggunakan tenaga yang dibekalkan oleh Shaklee Performance
  • 1989
Shaklee memberi bantuan kewangan dan produk bagi pembinaan sekolah-sekolah dan klinik-klinik kesihatan serta menanam lebih daripada satu juta pokok di Asia melalui kerjasama dengan American Himalayan Foundation, satu organisasi yang dipengerusi oleh Sir Edmund Hillary
  • 1990
Basic H daripada Shaklee yang boleh dibiodegradasi dan tidak bertoksik terpilih sebagai salah satu daripada produk rasmi Hari Bumi yang pertama
  • 1991
Produk pencuci dan penjagan peribadi Shaklee telah dipilih untuk digunakan di Biospherez bagi projek Arizona

Shaklee memperkanlkan Basic D iaitu satu daripada bahan pencuci pinggan automatik bebas fosfat yang pertama
  • 1992
Shaklee Cares merupakan satu badan organisasi bukan berasaskan keuntungan, yang ditubuhkan dan didedikasikan untuk menyediakan bantuan akibat bencana alam seperti puting beliung TORNADO dan HURRICANES berikutan perubahan iklim dunia
  • 1993
Shaklee membangunkan dan membekalkan NASA dengan minuman penghidratan semula mengikut keperluan para angkasawan angkasa lepas yang digelar AstroAde dan ianya masih digunakan hingga ke hari ini
  • 1996
Shaklee membantu ahli-ahli sukan bertaraf dunia memenangi 8 pingat emas di Atlanta
  • 1998
Shaklee memperkenalkan salah satu ciri penjagaan kulit pertama yang berasaskan nutrisi, disokong oleh 7 paten dan telah membelanjakan sebanyak satu juta dolar dalam penyelidikan klinikal
  • 2000
Shaklee menjadi syarikat pertama di dunia yang memperolehi pensijilan Climate Neutral dan mengimbangi sepenuhnya pembebasan CO2 olehnya di mana ia menghasilkan impak sifar bersih pada alam persekitaran

Shaklee membuka ibu pejabat sedunia, satu daripada bangunan pertama yang jimat tenaga, yang direka dengan menggunakan bahan-bahan yang bertahan, termasuk kayu, permaidani dan plastik yang dikitar semula dan telah berjaya memenangi anugerah
  • 2002
Shaklee menerima anugerah Environmental Protection Agency's Climate Protection
  • 2003
Shaklee memperkenalkan Minerelles, salah satu daripada rangkaian kosmetik pertama berasaskan mineral dan alam semulajadi
  • 2004
Roger Barnett menjadi Pengerusi dan Ketua Pegawai Eksekutif

Shaklee membekalkan tenaga kepada atlet-atlet bertaraf dunia bagi memenangi 15 pingat emas di Athens, Greece
  • 2005
Shaklee memperkenalkan satu daripada formula keimunan penggalak interferon pertama yang dinamakan NutriFeron
  • 2006
Pasukan Ski dan Luncur Ski Amerika Syarikat yang terdiri daripada atlet-atlet yang dibekalkan tenaga oleh Shaklee, memenangi 10 pingat di Torino, Itali

De. Wangari Maathai, pemenang Nobel Peace telah menjadi Duta Dunia bagi A Million Tree A Miliion Dreaams
  • 2007
Shaklee terpilih sebagai Pemimpin Cuaca EPA Amerika (U.S EPA Climate Leader), untuk memelihara impak sifar bersih pada perubahan cuaca dan mengimbangi pembebasan 100% gas rumah hijau olehnya menjangkau tahun 2009

Shaklee menjadi syarikat pertama di dunia yang mengimbangi pembebasan karbon dengan membekalkan tenaga yang bertahan lama bagi kuasa elektrik di kampung-kampung di Afrika dengan kerjasama Millennium Promise

Shaklee memperkenalkan siri revolusi pengurusan berat badan yang dikenali sebagai Cinch dan siri penjagaan rumah yang semulajadi dan tidak bertoksik digelar Get Clean.

Shaklee mendapat pujian daripada Presiden Bill Clinton dan diiktiraf pada Clinton Global Inisiatif atas kepimpinannya dalam mengimbangi pengeluaran karbon dengan penciptaan tenaga yang boleh diperbaharui di Afrika

Shaklee memperkenalkan Vitalizer yang ekslusif dengan 80 nutrient serta kandungan bio optimum yang terbukti secara klinikal untuk membina asas kehidupan yang lebih sihat dan boleh bertahan lebih lama

Shaklee diberi penghormatan dengan Global Green USA's Organizational Design Award atas peranan kepimpinan cemerlang dalam perubahan positif terhadap alam sekitar

Kajian terbesar terhadap pengguna supplemen yang dijalankan dengan gabungan pengkaji daraipada UC Berkeley School of Public Health menunjukkan bahawa mereka yang mengambil Shaklee memiliki kesihatan yang lebih baik berbanding mereka yang tidak mengambil supplemen ataupun mengambil supplemen jenama lain

  • 2008
Shaklee dianugerahkan Stevie Business Award Amerika bagi Program Tanggungjawab Korporat Terhadap Alam Sekitar

Shaklee melancarkan Tru Infinity, pelan pampasan paten tertunda pertama yang memberi ganjaran melalui true infinity

Shaklee Get Clean Basic H and Dish Wash pekat memenangi PTPA (Parent Tested Parent Approved) Media Inc. Seal of Approvallnc. Seal of Approval

Shaklee memperkenalkan Vivix satu perkembangan terbaru dalam selular anti penuaan

Shaklee dinamai 20 rakan niaga utama oleh EPA Green Power Partnership
  • 2009
Roger Barnett diberi penghormatan dengan Anugerah Udara Bersih dari Breathe California bagi menghargai sumbangan-sumbangan Shaklee Corporation dalam mengurangkan kesan pemanasan global dan membaiki kualiti udara

Shaklee diberi penghormatan dengan Business Environmental Award for Sustainability dari Acterra : Tindakan untuk sebuah Planet yang Sihat

Shaklee memperingati penanaman pokok ke sejuta dalam kempen A Million Trees, A Million Dreams kempen yang diusahakan bersama program Duta Global dan 2004 Nobel Peace Prize Laaureate, Dr Wangari Maathai dan Gabenor California Arnold Schwaarzenegger

Shaklee diberi penghormatan sebagai Green Power Leadership Award daripada Agensi Perlindungan Alam Sekitar Amerika Syarikat

Shaklee mencapai matlamat sebagai Peneraju EPA Climate dengan jaring sifar pengeluaran gas rumah hijau Amerika Syarikat daripada tahun 2006-2009
  • 2010
Shaklee diberi penghormatan sebagai innovator industry oleh Climate Counts atas kepimpinan syarikat dalam mengambil tindakan secara sukarela dalam mengawal perubahan Iklim

Shaklee Difference


Shaklee Difference

Semoga Bermanfaat! :)


Daftar Ahli Shaklee Untuk Makan Sendiri Bagi Penjimatan Berganda


Dengan keberkesanan produk dan kualiti yang terjamin, Saya memerlukan Pengedar bagi setip pelusuk negeri.

Hubungi saya, Ani Haryani 014-7222642 jika berminat untuk menjadi Pengedar Shaklee. Kehadiran Anda amatlah dialukan.

Pengedar Shaklee Kuala Lumpur : Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895

"Do What You Love"

5 Soalan Lazim Vivix Shaklee

Kenal Shaklee, mesti dengar tentang Vivix

Vivix produk premium

Vivix pergi hingga ke sel :)

5 Soalan Lazim Tentang Vivix Shaklee


Vivix Shaklee di Manchester United
Vivix di MU

  • Apakah itu Vivix?
Vivix adalah minuman tonik kaya dan tinggi dengan Resveratrol dan Polifenol yang melalui pelbagai ujian makmal dan menunjukkan kesan positif terhadap 4 mekanisme penuaan sel termasuklah melindungi dan memperbaiki kerosakan DNA, mempengaruhi pengawalan genetik untuk jangka hayat sel, membantu penghasilan tenaga dari mitokondria dan melambatkan pembentukan AGE Protein.

  • Apakah itu Resveratrol?
Ianya adalah bahan semulajadi terdapat dalam sesetengah tumbuhan dan buah-buahan. Resveratrol antioksida berfungsi memperbaiki kesihatan. Ujian makmal menunjukkan Resveratrol melawan penuaan sel.

  • Apakah itu Polifenol?
Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri dari sebatian tanaman yang mengandungi antioksida dan kebaikan anti penuaan

  • Bagaimana 4 cara Vivix bertindak?
  1. Melindungi dan memperbaiki sel
  2. Mempertahankan dan mengawal genetik
  3. Memberi tenaga kepada sel (mitokondria)
  4. Meningkatkan prestasi sel dan melambatkan penghasilan protein AGE

  • Bagaimanakah pengambilan Vivix?
Goncang sebelum guna. Jumlah pengambilan yang disyorkan adalah 1 sudu teh sehari

Promo Vivix Disember 2017



Kelebihan Vivix Shaklee



Semoga Bermanfaat! :)


Daftar Ahli Shaklee Untuk Makan Sendiri Bagi Penjimatan Berganda

Dengan keberkesanan produk dan kualiti yang terjamin, Saya memerlukan Pengedar bagi setiap pelusuk negeri.

Hubungi saya, Ani Haryani 014-7222642 jika berminat untuk menjadi Pengedar. Kehadiran Anda amatlah dialukan.

Pengedar Shaklee Kuala Lumpur : Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895

"Do What You Love"

Ibu Hamil Cergas Bertenaga Dengan Set Ibu Hamil Shaklee

Vitamin bukanlah ubat

Vitamin bantu untuk lengkapkan nutrient yang tiada atau hilang pada tubuh

Nutrisi lengkap mempengaruhi tahap kesihatan dan kecergasan Ibu Hamil juga kan!

Ibu Hamil Cergas Bertenaga Dengan Set Ibu Hamil Shaklee


Ibu Hamil Cergas Bertenaga Dengan Set Ibu Hamil Shaklee

Assalamualaikum. Nama saya Fitriyatul Asyiqin binti Mohd Rudin. Berumur 29 tahun dan mempunyai 2 orang anak.

Pengalaman saya sepanjang mengamalkan Set Hamil Shaklee sepanjang tempoh kehamilan anak ke 2 saya sangat berbeza berbanding anak sulung saya yang mana masa anak sulung saya mengambil supplement lain.

Sepanjang kehamilan anak ke 2 saya Alhamdulillah saya tiada masalah yang besar HB cantik cuma alahan je ada tapi berbeza anak sulung dulu yang mana rahim saya lemah dan terpaksa disuntik ubat kuatkan rahim sejak kandungan berusia 5 bulan dan saya mengalami bleeding sepanjang kehamilan.Aktiviti saya juga terpaksa dikurangkan kerana terpaksa berehat dikatil atas nasihat doktor pakar sakit puan.

Alhamdulillah sepanjang kehamilan ke 2 saya mengambil fullset Set Hamil Shaklee yang mana mengandungi ESP, Vitalea Multivitamin, B Complex, Ostematrix, Vitamin C dan juga Omega Guard. Ianya banyak membantu saya kekal cergas sepanjang 41 minggu usia kehamilan saya. Dan ESP dalam Set Hamil juga membantu untuk kesihatan dan kuatkan rahim.

Sehingga ke saat akhir kehamilan saya yang ke 2 ini masih mampu memandu keretaa sendiri menghantar dan ambil anak dari sekolah. Sangat berbeza berbanding kandungan pertama dulu yang mana saya rasa ketika kehamilan ke 2 ini saya lebih cergas dan bertenaga

Dan berat badan saya ketika hamil kali ke 2 ini sangatlah berbeza dengan yang pertama. Yang pertama dulu hampir mencecah 90kg tapi kali ke 2 ini tak sampai pun 80kg.

Dan Alhamdulillah sangat anak ke 2 ini tiada masalah jaundice. Saya kategori darah O positif yang mana selalunya dimomokkan tak boleh elak dari masalah jaundice nih. Masa anak sulung saya dulu trauma rasanya hampir sebulan jaundice tak hilang sampailah nak cucuk sebulan baru turun jaundicenya.

Alhamdulillah syukur Ya ALLAH. Dan kalini saya sedang berpantang dan mengamalkan fullset Set Berpantang Shaklee pula

Inilah Shaklee Effect saya.

credit : Supermom Shaklee

Set Ibu Hamil Shaklee


Set Ibu Hamil @ Ibu Mengandung Shaklee

  • ESP
ESP membantu perkembangan sel tubuh bayi dalam kandungan, membina placenta dan sel tubuh bayi juga mencantikkan kulit Ibu dan bayi
  • Vitalea
Melengkapkan kekurangan nutrient Ibu Hamil yang banyak diserap oleh bayi juga mengelakkan masalah anemia dan kekurangan sel darah merah. Mengurangkan risiko bayi pramatang dan masalah bayi kurang berat badan 
  • OsteMatrix
Menyokong bekalan kalsium dalam tubuh, pembentukan tulang, sistem saraf, otot dan hati yang sihat, mencegah masalah kekejangan atau simpul biawak
  • B Complex
Lengkap dengan asid folik dan 8 Vitamin B yang sangat penting untuk saraf. Melindungi bayi dari kecacatan saraf tunjang dan menghalang ibu dari risiko kanser dan strok
  • Vitamin C
Membantu menguatkan sistem imun tubuh. Mengurangkan risiko demam juga selsema
  • Omega Guard
Mengandungi DHA & EPA untuk perkembangan otak dan bayi dalam kandungan.

Semoga Bermanfaat! :)


Anda Berminat Dengan Set Hamil Shaklee?


Klik Di Sini Untuk Pesan Sekarang

ATAU

Daftar Ahli Shaklee Untuk Makan Sendiri Bagi Penjimatan Berganda

Dengan keberkesanan produk dan kualiti yang terjamin, Saya memerlukan Pengedar bagi setiap pelusuk negeri.

Hubungi saya, Ani Haryani 014-7222642 jika berminat untuk menjadi Pengedar. Kehadiran Anda amatlah dialukan.

Pengedar Shaklee Kuala Lumpur : Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895

"Do What You Love"

Penjimatan Pembelian Vivix Bulan 12/2017

Bulan 12 ni promo Vivix

Tapi bagaimana penjimatan pembelian Vivix boleh berlaku?

Begini caranya :)

Penjimatan Pembelian Vivix Bulan 12/2017


Penjimatan Pembelian Vivix Bulan 12/2017

Promosi ini sah hanya untuk Disember 2017

Begini nilai cash back untuk pembelian Vivix bulan ini

  • 2 botol : RM 36.10
  • 4 botol : RM 115.52
  • 6 botol : RM 250.80
Sudah lah jimat 5% (lebih kurang RM 40) untuk setiap 2 botol

  • 4 botol jimat 10%
  • 6 botol jimat 15%
Eh, bukanlah! Beli 6 botol, percuma 1 botol worth RM500 :)

Penjimatan BULAN INI SAHAJA taw. Beli Vivix dapat lagi :

  • FREE MEMBERSHIP
  • FREE POSTAGE

Kelebihan Vivix Shaklee


Kelebihan Vivix Shaklee

Vivix bertindak melalui 4 langkah. Vivix sel yang tidak sihat, diganti dengan sel yang baru dan bukannya sel yang rosak.

Vivix hanya 1 sudu teh sehari.

Penerangan : Why We Age with Dr Jamie McManus




Semoga Bermanfaat! Jangan lepaskan Promosi Vivix December 2017 :)



Daftar Ahli Shaklee Untuk Makan Sendiri Bagi Penjimatan Berganda

Dengan keberkesanan produk dan kualiti yang terjamin, Saya memerlukan Pengedar bagi setiap pelusuk negeri.

Hubungi saya, Ani Haryani 014-7222642 jika berminat untuk menjadi Pengedar. Kehadiran Anda amatlah dialukan.

Pengedar Shaklee Kuala Lumpur : Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895


"Do What You Love"

Vivix Membantu Untuk Dapatkan Kulit Cantik

Sebelum kita pergi ke Vivix untuk kulit cantik

Saya jumpa fakta ini

Membuatkan saya tersenyum~ngee

Apa Benar Fakta Ini?


Wanita Cantik pada usia 31 tahun

Mengikut pengiraan saya, masih punya masa lagi, tapi tak salah kan tampak lebih muda, Vivix boleh membantu taw? :)

Bagaimana Vivix Membantu Untuk Kulit Cantik?


Vivix Membantu Untuk Dapatkan Kulit Cantik

  • Vivix membantu melambatkan penuaan kulit pada tahap sel khusunya DNA
  • Melambatkan pembentukan protein AGE yang melemahkan sel-sel kulit
  • Melawan radikal bebas yang terbentuk dalam sel dari pemakanan dan persekitaran
  • Menggalakkan pembentukan komponen sel agar sentiasa bertenaga
  • Memulihkan dan membantu sel untuk sihat dengan lebih menyeluruh

4 Cara Vivix Bertindak


  • Memperbaiki dan Melindungi Sel
Fungsi terbaik Vivix ialah memperbaiki dan melindungi sel dari dirosakkan oleh radikal bebas. Maksud disini, bukan ambil Vivix sel tak rosak terus, Tak! Tapi, dengan pengambilan Vivix kadar kerosakan diperlahan dan dapat dilindungi oleh resveratrol dan polypehon tinggi yang terkandung di dalam Vivix

  • Mempertahankan & Mengawal Genetik
Pengawalan genetik penyumbang kepada deteriorasi (kemerosotan) umur sel. Dalam satu penentuan dalam ujian klinikal, ramuan Vivix mengaktifkan satu pengawalan genetik utama yang membantu menolong penuaan tahap selular

  • Memberi Tenaga Kepada Sel (mitokondria)
Mitokondria ni mampu mempengaruhi prestasi sel taw. Jika kecekapan mitokondria menurun, prestasi sel juga akan memendekkan usia sel. Ramuan Vivix menggalakkan biogenesis (pembentukan baru) mitokondria bagi meningkatkan tenaga dalam sel

  • Meningkatkan Prestasi Sel & Melambatkan Penghasilan Protein AGE
AGE (Advance Glycation End) AGE Protein boleh menyebabkan kerosakan pada sel-sel dan juga sistem tubuh badan manusia. Ia boleh menyebabkan banyak punca kepada penyakit kronik jika dibiarkan tanpa pencegahan

Vivix 10 kali ganda lebih kuat daripada Resvertarol yang mampu melambatkan pengumpulan protein AGE dalam sel tubuh manusia.

Testimoni Vivix Untuk Kulit Cantik


Testimoni Vivix Untuk Kulit Cantik

Artis juga mengambil Vivix

Semoga Bermanfaat! :)


Anda Berminat Dengan Vivix Shaklee?

Klik Di Sini Untuk Pesan Sekarang

ATAU

Daftar Ahli Shaklee Untuk Makan Sendiri Bagi Penjimatan Berganda

Dengan keberkesanan produk dan kualiti yang terjamin, Saya memerlukan Pengedar bagi setiap pelusuk negeri.

Hubungi saya, Ani Haryani 014-7222642 jika berminat untuk menjadi Pengedar. Kehadiran Anda amatlah dialukan.

Pengedar Shaklee Kuala Lumpur : Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895

"Do What You Love"

Pengesahan Produk Shaklee

Di Shaklee penyelidikan saintifik menjadi sebahagian daripada starategi korporat lebih daripada 30 tahun

Komitmen Shaklee dalam menjalankan penyelidikan saintifik dan klinikal telah membezakan Shaklee dalam persaingan dan telah melahirkan lebih 100 laporan saintifik diterbitkan untuk jurnal saintifik bagi rujukan para saintis mengiktiraf produk selamat digunakan dan berkesan.

Dalam bahagian ini, boleh teroka penylidikan saintifik dan kajian-kajian klinikal Shaklee yang dijalankan ke atas setiap produknya

Pengesahan Produk Shaklee


Pengesahan Produk Shaklee

  • Vivix bahan-bahan utamanya menunjukkan dapat menangkis tekanan biologi akibat pengambilan makanan segera yang tinggi
  • Kajian kemuncak Shaklee menunjukkan yang pengguna supplemen saintifik Shaklee dalam jangka masa panjang telah memberikan kesihatan yang lebih baik daripada pengguna multivitamin yang lain ataupun mereka yang tidak mengambil supplemen langsung
  • Vita-Lea mempunyai sokongan klinikal bagi paras Vitamin D. Dalam kajian saintifik, paras Vitamin D dalam darah yang tinggi mempunyai hubungan dengan pengambilan Vitamin D dari supplemen yang diambil dari populasi pengguna Shaklee
  • Vita-Lea membantu meningkatkan kemampatan tulang bagi kesihatan wanita peringkat pos-menopos. (pengambilan kalsium dan Vitamin D sepanjang hayat sebagai sebahagian diet seimbang mampu mengurangkan risiko osteoporosis)
  • Vita-Lea membantu meningkatkan paras nutriet dalam darah bagi wanita sihat diperingkat kolej yang makan dengan pemilihan diet tertentu
  • Vita-Lea membantu orang dewasa yang berumur mengekalkan kesihatan yang baik
  • Pelan Shaklee Cinch Inch Loss menyokong pengurangan berat yang berkesan tanpa kehilangan jisim otot
  • Shaklee Cinch Shakes membantu orang yang bersenam secara teratur memiliki 25% lebih banyak otot dan hilang 50% lebih lemak badan
  • Shaklee Performance memberikan ketahanan kepada para penunggang basikal
  • Shaklee Sustained Release Vita-C Plus membekalkan Vitamin C umpama sebiji setengah buah oren setiap jam untuk lima jam
  • Shaklee NutriFeron dapat meningkatkan tindakbalas imun
  • Ostematrix meningkatkan tahap kalsium dalam darah selama 12 jam

Semoga Bermanfaat! :)


Daftar Ahli Shaklee Untuk Makan Sendiri Bagi Penjimatan Berganda

Dengan keberkesanan produk dan kualiti yang terjamin, Saya memerlukan Pengedar bagi setiap pelusuk negeri.

Hubungi saya, Ani Haryani 014-7222642 jika berminat untuk menjadi Pengedar. Kehadiran Anda amatlah dialukan.

Pengedar Shaklee Kuala Lumpur : Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
facebook@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895

"Do What You Love"

Kajian Pemakanan Supplement Shaklee

Umum tahu, Shaklee suka kajian kan?

Haruslah nak beri terbaik kepada penggunanya

Ini keputusan Kajian Pemakanan Supplement Shaklee

Kajian Pemakanan Supplement Shaklee


The Shaklee Difference


Kajian ni nak tahu untuk jangka masa panjang pengguna Vitamin Shaklee, kesihatannya bagaimana? Dalam kajian ini, di dapati pengguna vitamin Shaklee mempunyai : 

  •  Tahap Nutrient Darah yang lebih baik
Tahap nutrient darah biasanya meningkat dengan peningkatan pengambilan supplement. Folat, Vitamin C, Alpha-Beta Karotena dan Vitamin E mempunyai tahap optimum yang konsisten

  •  Penanda aras utama kesihatan jantung yang lebih baik
Peningkatan dalam pengambilan supplement juga dikaitkan dengan tahap serum homosistein dan protein C-reaktif (CRP) yang lebih rendah -penanda bagi keradangan tahap rendah

  • Tahap Vitamin D dan Zat Besi yang selamat
Kajian menemui tahap Vitamin D dan zat besi yang sihat dan selamat

  • Risiko menghadapi penyakit lebih rendah
Kajian menunjukkan bahawa pengguna pelbagai supplement Shaklee mempunyai risiko yang lebih rendah terhadap peningkatan tekanan rendah, kencing manis dan lebih ramai merasakan kesihatan mereka lebih baik atau hebat. Tiada seorang pun peserta daripada 278 pengguna pelbagai jenis supplement Shaklee daripada kajian mempunyai peningkatan tahan CRP (>3.0mg/L) yang "dikenalpasti" sebagai risiko tinggi oleh Pertubuhan Jantung Amerika


Kajian Pemakanan Supplement Shaklee

 Taha

Semoga Bermanfaat! :)


Daftar Ahli Shaklee Untuk Makan Sendiri Bagi Penjimatan Berganda

Dengan keberkesanan produk dan kualiti yang terjamin, Saya memerlukan Pengedar bagi setiap pelusuk negeri.

Hubungi saya, Ani Haryani 014-7222642 jika berminat untuk menjadi Pengedar. Kehadiran Anda amatlah dihargai

Pengedar Shaklee Kuala Lumpur : Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895

"Do What You Love"

Tahniah Untuk Adik!

Sebenarnya hari sabtu pagi subuh mendapat perkhabaran gembira dari Adik Dialah Adik yang terakhir dalam urutan Saya ada adik sepasa...