Skip to main content

Kenapa mesti Shaklee Collagen Powder?

Assalamualaikum

Mesti semua jadi kepochi kejap kan, hehe
Kenapa mesti Shaklee Collagen Powder, Bagus ke???

Ani akan pastikan selepas anda membaca entri ni anda akan merasakan bahawa Shaklee Collagen Powder sesuai dengan keberhasilannya.

Pernah dengar  : tak kenal, maka tak cinta? Dah kenal, jatuh cinta! :D

Baik, Shaklee Collagen Powder



Apa yang best sangat Shaklee Collagen ni dari yang lain?

Trust me. Penyerapan unggul!.

Shaklee Collagen Powder mengandungi jisim serendah 1000 dalton bagi penyerapan yang maksimum. Bagaimana?



Tengok kolagen biasa berkumpul dan pusing-pusing-pusing, pi mai pi mai tang tu jugak hehe kerana apa? kerana jisim yang besar berbanding Shaklee Collagen ia lebih mudah dan pantas menyerap.

Shaklee Collagen Powder dari sisik ikan merah. Mesti ramai yang tak faham, kenapa Shaklee ambil Sisik Ikan Merah ini sebagai bahan utamanya? Sebab ini :

 sumber gambar : google

Satu fakta yang perlu anda tahu, Manusia hanya mampu menyelam sehingga 1800mg, Ikan Salmon 3000mg manakala Ikan Merah 6000mg.

Kalau dah bawah laut tu bermaksud ikan merah mempunyai sisik yang tahan lasak dan elastik dan kepaduan sel yang sangat tinggi. 


Sekarang dah tahu kenapa Shaklee memilih Sisik Ikan Merah bukan? :)


Selain daripada menggunakan Sisik Ikan Merah yang TULEN di ekstrak , Ia juga menggabungkan 7 bahan lain yang menghebatkan lagi fungsi Shaklee Collagen Powder.

Apakah itu?



  • RSS Collagen : Sisik Ikan Merah
Sumber premium kolagen dengan memberikan penyerapan yang lebih tinggi dan pencemaran yang lebih kecil berbanding dengan kolagen binatang yang lain.

  • Ekstrak biji benih Camelia Japonica
Ekstrak biji benih Camelia Japonica mengandungi Asid Oleik, sejenis emolien kulit dan pelembap yang unggul, dan bahan anti-oksida semulajadi. Isoflavone yang terkandung pula dapat membantu dalam mengurangkan radikal bebas.

  • Ekstrak Plafia
Plafia juga digelar sebagai Ginseng Brazil di mana apabila digabungkan bersama dengan ekstrak Biji Benih Camelia Japonica, Ia dapat menyokong pembentukan kolagen dan Asid Hialuronik. Kelebihannya, ia mampu  untuk mengikat jumlah air yang besar. Asid Hialuronik pula memainkan peranan penting dalam menghidratkan tisu badan dan membuatkan kulit sentiasa lembut, lembap dan rata.

  • Elastin dari Kolagen Ikan
Elastin dari Kolagen Ikan dapat mengekalkan keanjalan dan ketegangan kulit yang melantun seperti kulit bayi apabila dicubit. Ia berfungsi untuk menjadikan kulit yang lebih tegang, gebu dan anjal.

  • Vitamin C dan Vitamin B
Vitamin C menggalakkan pengeluaran kolagen dan melawan radikal bebas yang merosakkan kulit kita. Vitamin -Vitamin B  pula terlibat dalam metabolisme karbohidrat, lemak dan protein untuk menghasilkan tenaga yang digunakan untuk pengeluaran kolagen dalam sel.

  • Ekstrak kerang-kerangan
Glukosamina daripada ekstrak kerang-kerangan adalah penting dalam sintesis bendalir sinovia bagi melicinkan pergerakan sesendi dan melembapkan mata untuk meningkatkan rasa keselesaan mata.

  • Lactobasilus acidophilus
Lactobasilus acidophilus ialah sejenis bakteria baik. Ia membantu untuk mengimbangi usus mikroflora dan memudahkan pembinaan semula sistem usus sihat bagi meningkatkan penyerapan kolagen.

Apa yang perlu anda tahu , adalah Shaklee Collagen Powder adalah PROVEN EFFECTIVE!



Percayalah kepada keberhasilannya!
For Healthier Feeling, More Youthful Looking Skin!

NAK COLLAGEN SHAKLEE?

sms/whatsapp : 014-7222642
pm di fb : Ani Haryani @ Luvsupplements
Fb @ Instagram : Luvsupplements

PERCAYALAH, ANDA TIDAK AKAN MENYESAL! 



Comments

Popular posts from this blog

Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

Ani pernah main Bola Jaring, teman kawan main erti kata lain mula-mula main belasah huhu
Seriously, Permainan Bola Jaring tak sama dengan Permainan Bola Keranjang
Ada posisinya juga ada peraturan nya sendiri 
Di situlah permulaan  mengenali Bola Jaring :)
Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

comel kan? hehe. Shoot! :D
Posisi PemainSatu pasukan mempunyai 7 pemain utama dan 3 orang simpanan. Tugas lain-lain setiap seorang :)
Goal Keeper (GK)Goal Keeper atau di kenali sebagai Penjaga Gol. GK perlu menjaga kawasan jaringan dan menghalang penyerang pihak lawan berada di dalam kawasan jaringan. GK boleh keluar masuk di kawasan gol.Untuk GK, GK perlu bekerjasama dengan GD (Goal Defence) 
Goal Defence (GD)Dia adalah pertahanan untuk gol.Tugas Utama GD adalah menghalang penyerang dari membuat jaringan. GD boleh menerima hantaran tengah dan menghalang hantaran atau mengawal pemain dalam sama ada di kawasan tengah mahupun kawasan gol. GD perlu menjaga GA (Goal Attack) pihak lawan sama ada di kawasan gol,…

Makna Lagu Mirai e Nyanyian Kiroro Dalam Bahasa Melayu

Al kisahnya begini, tengah blogwalking ternyanyi lagu Mira e Eh!!! hehe
 Lagu ni sangat popular satu ketika dulu kan, 
Jadi layankan jelah hehe :)
Makna Lagu Mirai e Dalam Bahasa Melayu

Hora, asi moto wo mite goran Ayo, lihatlah langkah kakimu
Korega anata no ayumu michi Itulah jalan hidupmu
Hora, mae mo mite goran Ayo, lihat juga ke depan
Arega anato no mirai Di sanalah masa depanmu
Haha ga kureta takusan no yasashisa Begitu banyaknya kasih sayang yang telah Ibu berikan
Ai wo idaite ayumeto furikaesita Dengan cintamu aku mengerti kehidupan yang silih berganti
Ano toki wa mada osanakute iminado siranai Saat itu aku terlalu kecil untuk mengerti semua
Sonna watashi no te wo nigiri Isyoni ayunde kita Ibu membimbingku selalu menjalani masa depan
Yume wa itsumo sora takaku aru kara Cita-cita yang tinggi setinggi langit
Todokanakute kowai ne dakedo oi suzukeruno Bila tak tercapai memang menyedihkan, namun jangan berhenti berharap
Jibun no sutori dakara koso akira metakunai Tentukan langkah dan masa depanmu, jangan…

Makanan Yang Membantu Mempercepatkan Pengaliran Haid

Wanita atau para gadis pasti risau apabila haid nya datangnya lambat.
Paling tak digemari apabila haid lambat, dan datangnya dengan senggugut. Sangat Memeritkan!
Apakah puncanya dan makanan yang membantu dalam pengaliran haid?
Punca Haid Datang Lambat
Tekanan Tekanan mental juga satu punca yang mempengaruhi jumlah hormone (GnRH) yang boleh mengganggu ovulasi dan seterusnya menghentikan atau melambatkan pengeluaran haid
Perubahan Dalam JadualKebiasaannya ini berlaku apabila kerap bertukar syif dan tidak mempunyai kitaran yang teratur yang boleh mengganggu sistem badan seterusnya mengganggu kitaran haid.
Berat Badan BerlebihanBerat badan berlebihan mengganggu keseimbangan hormon estrogen dalam badan. Kebanyakan haid wanita dan kesuburan akan kembali normal jika berat badan menurun.
Ubat Pencegahan KehamilanPengambilan pil perancang, suntikan mahupun ubat boleh menyebabkan perubahan hormon dalam badan yang boleh mengganggu kitaran haid. Apabila seseorang berhenti daripada penggunaan ubat penceg…