Skip to main content

Pengalaman Pertama Kali Ani Deal Dengan Customer

Setiap orang ada pengalaman pertama kali dalam melakukan sesuatu

Begitu juga Ani

Pengalaman banyak memberi pengajaran kan? :)

Pengalaman Pertama Kali Ani Deal Dengan Customer



Pertama Kali Ani Deal Dengan Customers


Bila nak korek kembali cerita tentang bagaimana ani first time deal dengan customers. tips dia ani memang bawak diri ani hehe

Yelah, masa tu kan dengan up je status kat facebook, Saya Jual Shaklee kemudian share je keadaan itu dipanggil "buat je" hehe

Erm..kita panggil prospek lah kan, bila prospek tanya laju ani siapkan diri duduk, dah ada dekat depan computer plus buku panduan produk mesti ada dekat sebelah pastu tanya mak ani 

Itulah weapons ani masa mula-mula nak deal dengan customer.Comel lah pulak rasanya hee. Tapi yang bestnya adalah Shaklee ni well known, orang tahu oh Shaklee ! dan kebanyakkan yang ani beri service awalnya kawan-kawan ani 

Lagi best lagi, bila dapat berhubung dengan kawan-kawan lama, dapat jumpa , jadi ahli dengan ani sebab ani buat business ni , Alhamdulillah , Beri manfaat kan..In syaa Allah 

Sekarang prospek tanya. in syaa Allah ani boleh jawab kat mana-mana asalkan ada internet dan battery hp ok , mana ani rasa ada lebih baik untuk keadaan prospek ye, ani akan bagitahu dan ani suka kacau customers lagi-lagi yang baru pertama kali ambil Shaklee. Bagi ani, selagi mereka reply atau diam itu tanda nya mereka perlukan lagi perkhidmatan ani. Yang tak nak bila dia kata tak naklah kan!, tapi so far takde lagi yang ani follow up atau share something kata begitu... Bermaksud di sini, "hati mereka sebenarnya dekat ani" Yeay! Jangan ambil hati mereka  Terima kasih 

Ani sebagai manusia pasti ada kekurangan itu pasti tapi penting untuk diri ani, ani jujur dengan customers, vitamins atau produk Shakl33 yang dibeli dapat, follow up. Ani suka ganggu customers bukan sebab apa taw, nak tahu ok tak? if ada rasa tak best, mungkin ani boleh bantu, mungkin healing crisis, kita tak tahukan..

In syaa Allah, beri manfaat pada orang lain 

Ani, Pengedar Shaklee Sah Anda 

Semoga Bermanfaat! :)


Daftar Ahli Shaklee Untuk Makan Sendiri Bagi Penjimatan Berganda

Anda Berminat Untuk Menjadi Pengedar Shaklee?

Dengan keberkesanan produk dan kualiti yang terjamin, Saya memerlukan Pengedar bagi setiap pelusuk negeri.

Hubungi saya, Ani Haryani 014-7222642 jika berminat untuk menjadi Pengedar. Kehadiran Anda amatlah dialukan :)

Pengedar Shaklee Kuala Lumpur : Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895

"Do What You Love"

Comments

Popular posts from this blog

Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

Ani pernah main Bola Jaring, teman kawan main erti kata lain mula-mula main belasah huhu
Seriously, Permainan Bola Jaring tak sama dengan Permainan Bola Keranjang
Ada posisinya juga ada peraturan nya sendiri 
Di situlah permulaan  mengenali Bola Jaring :)
Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

comel kan? hehe. Shoot! :D
Posisi PemainSatu pasukan mempunyai 7 pemain utama dan 3 orang simpanan. Tugas lain-lain setiap seorang :)
Goal Keeper (GK)Goal Keeper atau di kenali sebagai Penjaga Gol. GK perlu menjaga kawasan jaringan dan menghalang penyerang pihak lawan berada di dalam kawasan jaringan. GK boleh keluar masuk di kawasan gol.Untuk GK, GK perlu bekerjasama dengan GD (Goal Defence) 
Goal Defence (GD)Dia adalah pertahanan untuk gol.Tugas Utama GD adalah menghalang penyerang dari membuat jaringan. GD boleh menerima hantaran tengah dan menghalang hantaran atau mengawal pemain dalam sama ada di kawasan tengah mahupun kawasan gol. GD perlu menjaga GA (Goal Attack) pihak lawan sama ada di kawasan gol,…

Makna Lagu Mirai e Nyanyian Kiroro Dalam Bahasa Melayu

Al kisahnya begini, tengah blogwalking ternyanyi lagu Mira e Eh!!! hehe
 Lagu ni sangat popular satu ketika dulu kan, 
Jadi layankan jelah hehe :)
Makna Lagu Mirai e Dalam Bahasa Melayu

Hora, asi moto wo mite goran Ayo, lihatlah langkah kakimu
Korega anata no ayumu michi Itulah jalan hidupmu
Hora, mae mo mite goran Ayo, lihat juga ke depan
Arega anato no mirai Di sanalah masa depanmu
Haha ga kureta takusan no yasashisa Begitu banyaknya kasih sayang yang telah Ibu berikan
Ai wo idaite ayumeto furikaesita Dengan cintamu aku mengerti kehidupan yang silih berganti
Ano toki wa mada osanakute iminado siranai Saat itu aku terlalu kecil untuk mengerti semua
Sonna watashi no te wo nigiri Isyoni ayunde kita Ibu membimbingku selalu menjalani masa depan
Yume wa itsumo sora takaku aru kara Cita-cita yang tinggi setinggi langit
Todokanakute kowai ne dakedo oi suzukeruno Bila tak tercapai memang menyedihkan, namun jangan berhenti berharap
Jibun no sutori dakara koso akira metakunai Tentukan langkah dan masa depanmu, jangan…

Makanan Yang Membantu Mempercepatkan Pengaliran Haid

Wanita atau para gadis pasti risau apabila haid nya datangnya lambat.
Paling tak digemari apabila haid lambat, dan datangnya dengan senggugut. Sangat Memeritkan!
Apakah puncanya dan makanan yang membantu dalam pengaliran haid?
Punca Haid Datang Lambat
Tekanan Tekanan mental juga satu punca yang mempengaruhi jumlah hormone (GnRH) yang boleh mengganggu ovulasi dan seterusnya menghentikan atau melambatkan pengeluaran haid
Perubahan Dalam JadualKebiasaannya ini berlaku apabila kerap bertukar syif dan tidak mempunyai kitaran yang teratur yang boleh mengganggu sistem badan seterusnya mengganggu kitaran haid.
Berat Badan BerlebihanBerat badan berlebihan mengganggu keseimbangan hormon estrogen dalam badan. Kebanyakan haid wanita dan kesuburan akan kembali normal jika berat badan menurun.
Ubat Pencegahan KehamilanPengambilan pil perancang, suntikan mahupun ubat boleh menyebabkan perubahan hormon dalam badan yang boleh mengganggu kitaran haid. Apabila seseorang berhenti daripada penggunaan ubat penceg…