Pengalaman Pertama Kali Ani Deal Dengan Customer

Setiap orang ada pengalaman pertama kali dalam melakukan sesuatu

Begitu juga Ani

Pengalaman banyak memberi pengajaran kan? :)

Pengalaman Pertama Kali Ani Deal Dengan Customer



Pertama Kali Ani Deal Dengan Customers


Bila nak korek kembali cerita tentang bagaimana ani first time deal dengan customers. tips dia ani memang bawak diri ani hehe

Yelah, masa tu kan dengan up je status kat facebook, Saya Jual Shaklee kemudian share je keadaan itu dipanggil "buat je" hehe

Erm..kita panggil prospek lah kan, bila prospek tanya laju ani siapkan diri duduk, dah ada dekat depan computer plus buku panduan produk mesti ada dekat sebelah pastu tanya mak ani 

Itulah weapons ani masa mula-mula nak deal dengan customer.Comel lah pulak rasanya hee. Tapi yang bestnya adalah Shaklee ni well known, orang tahu oh Shaklee ! dan kebanyakkan yang ani beri service awalnya kawan-kawan ani 

Lagi best lagi, bila dapat berhubung dengan kawan-kawan lama, dapat jumpa , jadi ahli dengan ani sebab ani buat business ni , Alhamdulillah , Beri manfaat kan..In syaa Allah 

Sekarang prospek tanya. in syaa Allah ani boleh jawab kat mana-mana asalkan ada internet dan battery hp ok , mana ani rasa ada lebih baik untuk keadaan prospek ye, ani akan bagitahu dan ani suka kacau customers lagi-lagi yang baru pertama kali ambil Shaklee. Bagi ani, selagi mereka reply atau diam itu tanda nya mereka perlukan lagi perkhidmatan ani. Yang tak nak bila dia kata tak naklah kan!, tapi so far takde lagi yang ani follow up atau share something kata begitu... Bermaksud di sini, "hati mereka sebenarnya dekat ani" Yeay! Jangan ambil hati mereka  Terima kasih 

Ani sebagai manusia pasti ada kekurangan itu pasti tapi penting untuk diri ani, ani jujur dengan customers, vitamins atau produk Shakl33 yang dibeli dapat, follow up. Ani suka ganggu customers bukan sebab apa taw, nak tahu ok tak? if ada rasa tak best, mungkin ani boleh bantu, mungkin healing crisis, kita tak tahukan..

In syaa Allah, beri manfaat pada orang lain 

Ani, Pengedar Shaklee Sah Anda 

Semoga Bermanfaat! :)


Daftar Ahli Shaklee Untuk Makan Sendiri Bagi Penjimatan Berganda

Anda Berminat Untuk Menjadi Pengedar Shaklee?

Dengan keberkesanan produk dan kualiti yang terjamin, Saya memerlukan Pengedar bagi setiap pelusuk negeri.

Hubungi saya, Ani Haryani 014-7222642 jika berminat untuk menjadi Pengedar. Kehadiran Anda amatlah dialukan :)

Pengedar Shaklee Kuala Lumpur : Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895

"Do What You Love"

No comments:

Post a Comment

Ibu Hamil Cergas Bertenaga Dengan Set Ibu Hamil Shaklee

Vitamin bukanlah ubat Vitamin bantu untuk lengkapkan nutrient yang tiada atau hilang pada tubuh Nutrisi lengkap mempengaruhi tahap ...