Skip to main content

Ibu Hamil Kuat Naik Flight & Panjat Candi Borobudur

Selalu bila nampak Ibu Hamil pasti Ani rasa mesti berat atau penat kan dengan aktiviti seharian lagi kan? (Ani rasa huhu)

Tapi bila ada Ibu Hamil berjalan dan panjat Candi Borobodur, 

Ha, bagi Ani, ini adalah suatu yang menarik!

Adakah ini benar? 

Ibu Hamil 7 Bulan Naik Flight & Panjat Candi Borobodur




Inilah Puan Ainul, Ibu Hamil 7 bulan yang sempat bercuti bersama rakan dan panjat Candi Borobodur

Orang kata Ibu Hamil 7 bulan ni nak buat sesuatu tak larat..

Tapi, Puan Ainul, boleh panjat Candi Borobodur. Bestnya lagi adalah dia sampai dulu ke atas compare dengan rakan lain yang tak pregnant! :D

Nampak gembira dan cergasnya Puan Ainul bercuti di sana.

Rasa macam takde pape je, relaks je kan happy-happy..(Seriously, jelez taw tengok dia ;P)

Apa Yang Pn Ainul Ambil Ketika Hamil Nampak Cergas Je?


Puan Ainul ambil dua supplement ni yang bagi Ani sangat penting untuk Ibu Hamil. Supplement yang di ambil adalah B Complex juga OsteMatrix

B-Complex untuk Ibu Hamil

B Complex bantu dalam memberi tenaga, membantu melindungi bayi dari kecacatan saraf tunjang serta membantu menghalang ibu dari risiko kanser dan strok

OsteMatrix untuk Ibu Hamil

OsteMatrix membantu memberikan sumber kalsium bagi Ibu Hamil, membantu pertumbuhan tulang dan gigi sihat bagi bayi dan ibu serta bantu elakkan kekejangan

Tiada halangan walaupun semasa hamil.


 Kekal Cergas Sepanjang Kehamilan :)


Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895

"Do What You Love"

Comments

  1. berani dia ambil risiko time tengah sarat

    http://kucenmaster.blogspot.com/2015/04/george-kucing-berdiri.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul Ani baca sambil angguk hehe, tapi rasa Pn Ainul dah rujuk Doktor sebelum bercuti bersama rakan. Alhamdulillah cergas tengok nya :)

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

Ani pernah main Bola Jaring, teman kawan main erti kata lain mula-mula main belasah huhu
Seriously, Permainan Bola Jaring tak sama dengan Permainan Bola Keranjang
Ada posisinya juga ada peraturan nya sendiri 
Di situlah permulaan  mengenali Bola Jaring :)
Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

comel kan? hehe. Shoot! :D
Posisi PemainSatu pasukan mempunyai 7 pemain utama dan 3 orang simpanan. Tugas lain-lain setiap seorang :)
Goal Keeper (GK)Goal Keeper atau di kenali sebagai Penjaga Gol. GK perlu menjaga kawasan jaringan dan menghalang penyerang pihak lawan berada di dalam kawasan jaringan. GK boleh keluar masuk di kawasan gol.Untuk GK, GK perlu bekerjasama dengan GD (Goal Defence) 
Goal Defence (GD)Dia adalah pertahanan untuk gol.Tugas Utama GD adalah menghalang penyerang dari membuat jaringan. GD boleh menerima hantaran tengah dan menghalang hantaran atau mengawal pemain dalam sama ada di kawasan tengah mahupun kawasan gol. GD perlu menjaga GA (Goal Attack) pihak lawan sama ada di kawasan gol,…

Makna Lagu Mirai e Nyanyian Kiroro Dalam Bahasa Melayu

Al kisahnya begini, tengah blogwalking ternyanyi lagu Mira e Eh!!! hehe
 Lagu ni sangat popular satu ketika dulu kan, 
Jadi layankan jelah hehe :)
Makna Lagu Mirai e Dalam Bahasa Melayu

Hora, asi moto wo mite goran Ayo, lihatlah langkah kakimu
Korega anata no ayumu michi Itulah jalan hidupmu
Hora, mae mo mite goran Ayo, lihat juga ke depan
Arega anato no mirai Di sanalah masa depanmu
Haha ga kureta takusan no yasashisa Begitu banyaknya kasih sayang yang telah Ibu berikan
Ai wo idaite ayumeto furikaesita Dengan cintamu aku mengerti kehidupan yang silih berganti
Ano toki wa mada osanakute iminado siranai Saat itu aku terlalu kecil untuk mengerti semua
Sonna watashi no te wo nigiri Isyoni ayunde kita Ibu membimbingku selalu menjalani masa depan
Yume wa itsumo sora takaku aru kara Cita-cita yang tinggi setinggi langit
Todokanakute kowai ne dakedo oi suzukeruno Bila tak tercapai memang menyedihkan, namun jangan berhenti berharap
Jibun no sutori dakara koso akira metakunai Tentukan langkah dan masa depanmu, jangan…

Makanan Yang Membantu Mempercepatkan Pengaliran Haid

Wanita atau para gadis pasti risau apabila haid nya datangnya lambat.
Paling tak digemari apabila haid lambat, dan datangnya dengan senggugut. Sangat Memeritkan!
Apakah puncanya dan makanan yang membantu dalam pengaliran haid?
Punca Haid Datang Lambat
Tekanan Tekanan mental juga satu punca yang mempengaruhi jumlah hormone (GnRH) yang boleh mengganggu ovulasi dan seterusnya menghentikan atau melambatkan pengeluaran haid
Perubahan Dalam JadualKebiasaannya ini berlaku apabila kerap bertukar syif dan tidak mempunyai kitaran yang teratur yang boleh mengganggu sistem badan seterusnya mengganggu kitaran haid.
Berat Badan BerlebihanBerat badan berlebihan mengganggu keseimbangan hormon estrogen dalam badan. Kebanyakan haid wanita dan kesuburan akan kembali normal jika berat badan menurun.
Ubat Pencegahan KehamilanPengambilan pil perancang, suntikan mahupun ubat boleh menyebabkan perubahan hormon dalam badan yang boleh mengganggu kitaran haid. Apabila seseorang berhenti daripada penggunaan ubat penceg…