Skip to main content

Turunkan Darah Tinggi Dengan Sihat Supaya Tidak Lagi Sakit Kepala & Sentiasa Tersenyum

Ani suka cerita tentang entri kali ni

Sebab , ahli keluarga Ani ada yang dulunya mengalami darah tinggi juga kolestrol tinggi

Alhamdulillah syukur sekarang darah tingginya turun, tiada lagi kepala sakit dan terbaring sebab tidak mampu berdiri

Turun Darah Tinggi





Ceritanya sama, jika Isteri En Fahmy risaukan keadaan En Fahmy, Ani pula risaukan mak Ani sebab darah tinggi dan paras tinggi kolestrolnya. Orang kata kolestrol tinggi macam takde pape. Hakikatnya, koletsrol tinggilah pembunuh secara senyap.

Kolestrol tinggi tidak mengenal dia lelaki mahupun perempuan, kurus mahupun berbadan besar.

Sungguh, Ani sayang mama abah Ani, Ani sangat faham perasaan risau Isteri En Fahmy.

Supplement Turunkan Darah Tinggi


Tak sungguh tak kata, tapi sebab Ani juga bagi Mama Ani, jadi Ani kongsikan apa yang Ani beri. Ani tak nak ubat, jadi Ani bagi supplement (makanan tambahan). Mama Ani tak boleh skip Phytocol (Nyahkan kolestrol jahat) dan Omega Guard (Bantu turunkan tekanan darah). 2 ni penting bagi Ani dan Mama pun suka ambil kedua ni. Selain itu, Mama ambil Vivix (penjagaan kesihatan keseluruhan), bila letih Mama Ani ambil B-Complex. (tukarkan makanan menjadi tenaga)

Bagi En Fahmy pula, dia mengambil Phytocol, Omega Guard, Garlic Complex (sebagai antiobiotik semulajadi), CoQ Health (kesihatan jantung), Vitamin C (sistem imun) dan B Complex

Orang selalu kata Vitamin ni ubat, Vitamin bukan ubat, vitamin adalah supplement (makanan tambahan) untuk melengkapkan nutrient yang hilang dan tiada pada tubuh

Siapa tak sayang mereka yang hampir kepada kita kan!


Melihat senyuman mereka saja cukup menggembirakan :)


Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895

"Do What You Love"

Comments

  1. yalahkan..kita tunjukkan sayang kita dengan memberi nilai kesihatan kepada mereka..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul, kesihatan dan kehadiran mereka di sisi tiada galang ganti :)

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

Ani pernah main Bola Jaring, teman kawan main erti kata lain mula-mula main belasah huhu
Seriously, Permainan Bola Jaring tak sama dengan Permainan Bola Keranjang
Ada posisinya juga ada peraturan nya sendiri 
Di situlah permulaan  mengenali Bola Jaring :)
Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

comel kan? hehe. Shoot! :D
Posisi PemainSatu pasukan mempunyai 7 pemain utama dan 3 orang simpanan. Tugas lain-lain setiap seorang :)
Goal Keeper (GK)Goal Keeper atau di kenali sebagai Penjaga Gol. GK perlu menjaga kawasan jaringan dan menghalang penyerang pihak lawan berada di dalam kawasan jaringan. GK boleh keluar masuk di kawasan gol.Untuk GK, GK perlu bekerjasama dengan GD (Goal Defence) 
Goal Defence (GD)Dia adalah pertahanan untuk gol.Tugas Utama GD adalah menghalang penyerang dari membuat jaringan. GD boleh menerima hantaran tengah dan menghalang hantaran atau mengawal pemain dalam sama ada di kawasan tengah mahupun kawasan gol. GD perlu menjaga GA (Goal Attack) pihak lawan sama ada di kawasan gol,…

Makna Lagu Mirai e Nyanyian Kiroro Dalam Bahasa Melayu

Al kisahnya begini, tengah blogwalking ternyanyi lagu Mira e Eh!!! hehe
 Lagu ni sangat popular satu ketika dulu kan, 
Jadi layankan jelah hehe :)
Makna Lagu Mirai e Dalam Bahasa Melayu

Hora, asi moto wo mite goran Ayo, lihatlah langkah kakimu
Korega anata no ayumu michi Itulah jalan hidupmu
Hora, mae mo mite goran Ayo, lihat juga ke depan
Arega anato no mirai Di sanalah masa depanmu
Haha ga kureta takusan no yasashisa Begitu banyaknya kasih sayang yang telah Ibu berikan
Ai wo idaite ayumeto furikaesita Dengan cintamu aku mengerti kehidupan yang silih berganti
Ano toki wa mada osanakute iminado siranai Saat itu aku terlalu kecil untuk mengerti semua
Sonna watashi no te wo nigiri Isyoni ayunde kita Ibu membimbingku selalu menjalani masa depan
Yume wa itsumo sora takaku aru kara Cita-cita yang tinggi setinggi langit
Todokanakute kowai ne dakedo oi suzukeruno Bila tak tercapai memang menyedihkan, namun jangan berhenti berharap
Jibun no sutori dakara koso akira metakunai Tentukan langkah dan masa depanmu, jangan…

Makanan Yang Membantu Mempercepatkan Pengaliran Haid

Wanita atau para gadis pasti risau apabila haid nya datangnya lambat.
Paling tak digemari apabila haid lambat, dan datangnya dengan senggugut. Sangat Memeritkan!
Apakah puncanya dan makanan yang membantu dalam pengaliran haid?
Punca Haid Datang Lambat
Tekanan Tekanan mental juga satu punca yang mempengaruhi jumlah hormone (GnRH) yang boleh mengganggu ovulasi dan seterusnya menghentikan atau melambatkan pengeluaran haid
Perubahan Dalam JadualKebiasaannya ini berlaku apabila kerap bertukar syif dan tidak mempunyai kitaran yang teratur yang boleh mengganggu sistem badan seterusnya mengganggu kitaran haid.
Berat Badan BerlebihanBerat badan berlebihan mengganggu keseimbangan hormon estrogen dalam badan. Kebanyakan haid wanita dan kesuburan akan kembali normal jika berat badan menurun.
Ubat Pencegahan KehamilanPengambilan pil perancang, suntikan mahupun ubat boleh menyebabkan perubahan hormon dalam badan yang boleh mengganggu kitaran haid. Apabila seseorang berhenti daripada penggunaan ubat penceg…