Skip to main content

Kelebihan Vivix : Keistimewaan Anggur Muscadine Yang Terkandung Di Dalam Vivix

Bila sebut buah anggur, pasti ramai sukakannya!

Rasa manis dan purple. Memang favourite ramai.

In fact, Anggur adalah sejenis tumbuhan hebat dan istimewa. Ia telah disebut sebanyak 6 kali dalam Al-Quran dan ia juga dikatakan di antara buah yang di bawa di dalam bahtera Nabi Nuh a.s

Buah Anggur terdapat pelbagai jenis. Antaranya Muscadine Grape atau Anggur Muskat

Muscadine Grape

Muscadine Grape

Nampak macam anggur biasa yang kita ambil kan? Tak sebenarnya, sebab dia lebih besar, dan lebih gelap sedikit (dark purple)  dan dikatakan ianya adalah anggur yang paling istimewa :D

Muscadine Grape selalunya ditanam di Alabama, Arkansas, Delaware, Florida , Georgia, Kentucky, Louisiana, Maryland, South Carolina, Texas dan banyak lagi.

Muscadine Grape mempunyai kandungan Resveratrol dan Polyphenols yang sangat baik dalam penjagaan kesihatan. (atas sebab itu Vivix adalah produk turbo dalam penjagaan kesihatan :D )

Muscadine Grape mempunyai polyphenols antioxidant yang membantu dalam melawan kanser

Muscadine Grape Yang Istimewa!


  • Muscadine Grape adalah anggur liar yang mempunyai 20 kromosom (lebih 1 kromosom berbanding anggur lain). Ia memberikan banyak faedah kesihatan termasuklah fungsi sistem imun  tinggi, antipenuaan khas dan antioksidan terbaik (sebab tu siapa nak cantik , Ani suruh ambil Vivix! 25 feels and look younger  :D )
  • Saiz Muscadine Grape ini lebih besar dari biasa, lebih kurang 5cm diameternya, seakan sebiji buah plum. Terkandung Resveratrol dan Polyphenols di dalamnya. Terkandung juga Asid Ellagik yang membantu dalam menghentikan bahan kimia penyebab kanser , anti virus dan anti bakteria. Kompaun Polyphenols dalam Muscadine Grape adalah 40 kali ganda lebih tinggi daripada wain merah.(Wah!!! :D)
  • Kebiasaannya, anggur ini dijadikan sebagai makanan hidangan oleh komuniti benua Amerika dan Eropah, dan komersial di Zaman Mesopotamia (di antara Turki dan Iran)
  • Terkandung 6 x Ganda Resveratrol lebih tinggi daripada anggur biasa. Tahukah Anda? (kepochi hehe) Resveratrol dalam Muscadine Grape teleh menjadi fokus penyelidikan saintis serata dunia bagi mencungkil rahsia dan khasiat yang terdapat dalam Muscadine Grape.  Lebih 2000 eksperimen berbeza taw nak taw kelebihan Muscadine Grape ni. Bagus tak bagus? Kuasa Allah ciptakan buah yang penuh khasiat untuk manfaat manusia Subhanallah.
  • Muscadine Grape juga mempunyai lebih banyak serat diet berbanding nasi atau bran oat (that's why Ani kata Vivix boleh bantu untuk kurus!!!~ngee)

Muscadine Grape Terkandung Dalam Vivix


Bestnya, Muscadine Grape ada dalam Vivix . Tak jenuh nak ke Benua Amerika dan Eropah semata nak dapat buah ni :DD 

Ani memang seronok dengan Muscadine Grape yanga ada dalam Vivix  ni sebab tu Vivix dipanggil sebagai produk turbo. Nak cantik, nak kurus, nak sihat.Semua ada! Package dalam 1 botol!

Bestnya  lagi! (keterujaan hehe) sebab Ani pun ambil :D (senyum gembira) 

Mestilah ambil sebab pelbagai khasiat dalamnya :)~ melting

Lagipun, nak beli Muscadine Grape sekilogram jenuh la hai beratus-ratus (baru sekilogram..), jauh pulak tu.

Dalam Vivix ada Muscadine Grape. Yeay!

Kelebihan Vivix


Kelebihan VIvix


I'm in love with Vivix


Suka VIvix


Jom berMuscadine Grape dengan Vivix

testimonial di sini : Vivix

Promosi Bulan May 2015


Promosi Vivix : May 2015
Dapatkan 2 BOTOL VIVIX dengan PENJIMAATAN :D


Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642 
Facebook : Ani Haryani @ LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895


"Do What You Love"





Comments

  1. Angurnya bentuk hampir bulat. Semua pengguna vivix ni dapat hasil yg baik nanti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. In sha Allah Amin. Semoga semua sihat-sihat hendaknya Amin :D

      Delete
  2. memang fav anggur, anak pun suka..sebab tu selalu ada kat rumah ni anggur

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedap kan! Plus baik untuk kesihatan :D

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

Ani pernah main Bola Jaring, teman kawan main erti kata lain mula-mula main belasah huhu
Seriously, Permainan Bola Jaring tak sama dengan Permainan Bola Keranjang
Ada posisinya juga ada peraturan nya sendiri 
Di situlah permulaan  mengenali Bola Jaring :)
Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

comel kan? hehe. Shoot! :D
Posisi PemainSatu pasukan mempunyai 7 pemain utama dan 3 orang simpanan. Tugas lain-lain setiap seorang :)
Goal Keeper (GK)Goal Keeper atau di kenali sebagai Penjaga Gol. GK perlu menjaga kawasan jaringan dan menghalang penyerang pihak lawan berada di dalam kawasan jaringan. GK boleh keluar masuk di kawasan gol.Untuk GK, GK perlu bekerjasama dengan GD (Goal Defence) 
Goal Defence (GD)Dia adalah pertahanan untuk gol.Tugas Utama GD adalah menghalang penyerang dari membuat jaringan. GD boleh menerima hantaran tengah dan menghalang hantaran atau mengawal pemain dalam sama ada di kawasan tengah mahupun kawasan gol. GD perlu menjaga GA (Goal Attack) pihak lawan sama ada di kawasan gol,…

Makna Lagu Mirai e Nyanyian Kiroro Dalam Bahasa Melayu

Al kisahnya begini, tengah blogwalking ternyanyi lagu Mira e Eh!!! hehe
 Lagu ni sangat popular satu ketika dulu kan, 
Jadi layankan jelah hehe :)
Makna Lagu Mirai e Dalam Bahasa Melayu

Hora, asi moto wo mite goran Ayo, lihatlah langkah kakimu
Korega anata no ayumu michi Itulah jalan hidupmu
Hora, mae mo mite goran Ayo, lihat juga ke depan
Arega anato no mirai Di sanalah masa depanmu
Haha ga kureta takusan no yasashisa Begitu banyaknya kasih sayang yang telah Ibu berikan
Ai wo idaite ayumeto furikaesita Dengan cintamu aku mengerti kehidupan yang silih berganti
Ano toki wa mada osanakute iminado siranai Saat itu aku terlalu kecil untuk mengerti semua
Sonna watashi no te wo nigiri Isyoni ayunde kita Ibu membimbingku selalu menjalani masa depan
Yume wa itsumo sora takaku aru kara Cita-cita yang tinggi setinggi langit
Todokanakute kowai ne dakedo oi suzukeruno Bila tak tercapai memang menyedihkan, namun jangan berhenti berharap
Jibun no sutori dakara koso akira metakunai Tentukan langkah dan masa depanmu, jangan…

Makanan Yang Membantu Mempercepatkan Pengaliran Haid

Wanita atau para gadis pasti risau apabila haid nya datangnya lambat.
Paling tak digemari apabila haid lambat, dan datangnya dengan senggugut. Sangat Memeritkan!
Apakah puncanya dan makanan yang membantu dalam pengaliran haid?
Punca Haid Datang Lambat
Tekanan Tekanan mental juga satu punca yang mempengaruhi jumlah hormone (GnRH) yang boleh mengganggu ovulasi dan seterusnya menghentikan atau melambatkan pengeluaran haid
Perubahan Dalam JadualKebiasaannya ini berlaku apabila kerap bertukar syif dan tidak mempunyai kitaran yang teratur yang boleh mengganggu sistem badan seterusnya mengganggu kitaran haid.
Berat Badan BerlebihanBerat badan berlebihan mengganggu keseimbangan hormon estrogen dalam badan. Kebanyakan haid wanita dan kesuburan akan kembali normal jika berat badan menurun.
Ubat Pencegahan KehamilanPengambilan pil perancang, suntikan mahupun ubat boleh menyebabkan perubahan hormon dalam badan yang boleh mengganggu kitaran haid. Apabila seseorang berhenti daripada penggunaan ubat penceg…