Skip to main content

Cara Pantas Hilangkan Parut Di Muka

Siapa kenal Ani dari kecil

Pasti taw Ani punya parut dimuka masa kecil

Main basikal waktu hujan dan tayar botak

Memang terbaik! Muka seret kat jalan tar weyhh

Nampak isi putih bila balik rumah

Gambar takde tak dapat nak tunjuk

" Sayangnya Muka" Yelah sebab berparut :(


Masa tu tak payah cakap, cikgu, mak cik kantin semua tegur!

Paling banyak kata pasal muka lah kan, bila besar bagaimana , begitu begini..

Bukan kecik parutnya, besar taw kat pipi. Orang nampak macam bentuk peta. Hasil daripada terseret muka kat jalan tar . huhu

Dah serupa budak nakal hehe


Mak Ani Tenyeh Muka Dengan Kulit Pisang Setiap Hari


Disebabkan anak bertuah ni Amin, mak Ani tenyeh muka Ani dengan kulit pisang setiap hari

Setiap hari taw! Bukan sebulan , berbulan-bulan

Bila tenyeh kulit pisang setiap hari, of course ada yang makan pisang

Mangsanya adalah Abah Ani yang memang suka makan buah-buahan

Kulit pisang mampu membantu dalam menghilangkan parut ye tapi bukan di sapu sekali sahaja, no no no tapi mengambil masa berbulan-bulan!

Seriously!

Hilangkan Parut Dalam Masa Sebulan!


Mestilah lagi BEST bila dapat hilangkan parut dalam masa sebulan!!!

Ani pernah rasa ditenyeh-tenyeh muka semata nak hilangkan parut, alangkah jenuh la hai!

Ni ada yang dah hilang parut dalam masa sebulan!

Suka tak suka? Of course suka gila dan suka sangat 

Video dan pengakuannya di sini : Hilang Parut


Kakak Cantik Ambil :


Rasa tak confident sebab parut, tak payah lagi tunggu, sedih je.Tak Nak! Ikhtiar dengan LuvHaryani In sha Allah :)

Penting, tak payah tenyeh kulit pisang dekat muka setiap hari. Seriously! Ianya sangat menjenuhkan!

Jom Cantik, Jom Dapatkan Keyakinan Anda Kembali :D


Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
Facebook : Ani Haryani @ LuvHaryani
Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895


"Kesihatan & Kecantikan Milik Anda"




Comments

  1. ohhhh nak cerita produk rupanya... ingatkan nak cerita pasal parut tu... nice info... thanks sharing

    ReplyDelete
  2. ingat nak beli pisang jugak esuk rupa nya produk hehee
    singgah follow #46

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh jugak pisang untuk ilangkan parut.

      terima kasih :D

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

Ani pernah main Bola Jaring, teman kawan main erti kata lain mula-mula main belasah huhu
Seriously, Permainan Bola Jaring tak sama dengan Permainan Bola Keranjang
Ada posisinya juga ada peraturan nya sendiri 
Di situlah permulaan  mengenali Bola Jaring :)
Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

comel kan? hehe. Shoot! :D
Posisi PemainSatu pasukan mempunyai 7 pemain utama dan 3 orang simpanan. Tugas lain-lain setiap seorang :)
Goal Keeper (GK)Goal Keeper atau di kenali sebagai Penjaga Gol. GK perlu menjaga kawasan jaringan dan menghalang penyerang pihak lawan berada di dalam kawasan jaringan. GK boleh keluar masuk di kawasan gol.Untuk GK, GK perlu bekerjasama dengan GD (Goal Defence) 
Goal Defence (GD)Dia adalah pertahanan untuk gol.Tugas Utama GD adalah menghalang penyerang dari membuat jaringan. GD boleh menerima hantaran tengah dan menghalang hantaran atau mengawal pemain dalam sama ada di kawasan tengah mahupun kawasan gol. GD perlu menjaga GA (Goal Attack) pihak lawan sama ada di kawasan gol,…

Makna Lagu Mirai e Nyanyian Kiroro Dalam Bahasa Melayu

Al kisahnya begini, tengah blogwalking ternyanyi lagu Mira e Eh!!! hehe
 Lagu ni sangat popular satu ketika dulu kan, 
Jadi layankan jelah hehe :)
Makna Lagu Mirai e Dalam Bahasa Melayu

Hora, asi moto wo mite goran Ayo, lihatlah langkah kakimu
Korega anata no ayumu michi Itulah jalan hidupmu
Hora, mae mo mite goran Ayo, lihat juga ke depan
Arega anato no mirai Di sanalah masa depanmu
Haha ga kureta takusan no yasashisa Begitu banyaknya kasih sayang yang telah Ibu berikan
Ai wo idaite ayumeto furikaesita Dengan cintamu aku mengerti kehidupan yang silih berganti
Ano toki wa mada osanakute iminado siranai Saat itu aku terlalu kecil untuk mengerti semua
Sonna watashi no te wo nigiri Isyoni ayunde kita Ibu membimbingku selalu menjalani masa depan
Yume wa itsumo sora takaku aru kara Cita-cita yang tinggi setinggi langit
Todokanakute kowai ne dakedo oi suzukeruno Bila tak tercapai memang menyedihkan, namun jangan berhenti berharap
Jibun no sutori dakara koso akira metakunai Tentukan langkah dan masa depanmu, jangan…

Makanan Yang Membantu Mempercepatkan Pengaliran Haid

Wanita atau para gadis pasti risau apabila haid nya datangnya lambat.
Paling tak digemari apabila haid lambat, dan datangnya dengan senggugut. Sangat Memeritkan!
Apakah puncanya dan makanan yang membantu dalam pengaliran haid?
Punca Haid Datang Lambat
Tekanan Tekanan mental juga satu punca yang mempengaruhi jumlah hormone (GnRH) yang boleh mengganggu ovulasi dan seterusnya menghentikan atau melambatkan pengeluaran haid
Perubahan Dalam JadualKebiasaannya ini berlaku apabila kerap bertukar syif dan tidak mempunyai kitaran yang teratur yang boleh mengganggu sistem badan seterusnya mengganggu kitaran haid.
Berat Badan BerlebihanBerat badan berlebihan mengganggu keseimbangan hormon estrogen dalam badan. Kebanyakan haid wanita dan kesuburan akan kembali normal jika berat badan menurun.
Ubat Pencegahan KehamilanPengambilan pil perancang, suntikan mahupun ubat boleh menyebabkan perubahan hormon dalam badan yang boleh mengganggu kitaran haid. Apabila seseorang berhenti daripada penggunaan ubat penceg…