Skip to main content

Kelas Asas Bersama Master Cery


Alhamdulillah, Allah beri kesempatan untuk Ani hadir ke Kelas Asas Bersama Master Cery

Sebenarnya dalam Shaklee, susur galur Ani yang kelima lah dengan Master Cery

Ya Allah sangat beruntung dapat pergi Kelas Asas Bersama Master Cery di Faizworld Training Centre

Master Cery

Nama sebenar Master Cery adalah Puan Shareeza tetapi lebih dikenali sebagai Master Cery. 

Master Cery lulusan Chemical Engineering di Universiti Teknologi Petronas. Pernah bekerja di Petronas kemudan melebarkan empayarnya di dalam Shaklee

Blog Master Cery di sini 

Sebentar Bersama Master Cery


Ya, tipulah Ani tak pernah terfikir yang satu hari Ani akan berjumpa secara depan dengan Master Cery. Bila baca fb dan blognya , satu hari Ani pasak dalam hati Ani nak jumpa Master Cery.

Alhamdulillah Ani dapat jumpa malah dapat menimba ilmu Master Cery,Allah.. Perkara ni takkan terjadi jika bukan dengan keizinan Allah, Alhamdulillah


Ani Bersama Master Cery

maaflah gambar tak clear, battery tinggal bawah 10% tak silap hihi

Kongsi Gambar  Kelas Asas Bersama Master Cery




Permulaan Januari Yang Membakar Semangat Alhamdulillah :)



Pemberian daripada Master Cery kepada semua.
Ani suka tagline Master Cery. "Jika Cinta Dihati, Keajaiban Menanti"



Di dalam kelas. Master Cery tanya sorang-sorang. Bukan tanya saja-saja , tanya dengan lebih specific. Sungguh, nampak Master Cery benar-benar nak berkongsi ilmu dan guide semua yang hadir



Kami selepas habis kelas

Allah, Ani jumpakan Ani dengan orang yang hebat, Master-master yang hebat, Group-group  yang hebat, team yang hebat. Allah, kejayaan bukan sahaja untuk kejar dunia semata tetapi juga di akhirat

Benar kata Kak Kep, ada je kelas pape pergi je menuntut ilmu. Sungguh, Ani rasa sungguh tak rugi. Lagi banyak belajar rupanya lagi banyak tak taw,

Sungguh, Ilmu Allah sangat luas


Coretan Hati,
LuvHaryani


"Kesihatan & Kecantikan Milik Anda"


Comments

Popular posts from this blog

Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

Ani pernah main Bola Jaring, teman kawan main erti kata lain mula-mula main belasah huhu
Seriously, Permainan Bola Jaring tak sama dengan Permainan Bola Keranjang
Ada posisinya juga ada peraturan nya sendiri 
Di situlah permulaan  mengenali Bola Jaring :)
Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

comel kan? hehe. Shoot! :D
Posisi PemainSatu pasukan mempunyai 7 pemain utama dan 3 orang simpanan. Tugas lain-lain setiap seorang :)
Goal Keeper (GK)Goal Keeper atau di kenali sebagai Penjaga Gol. GK perlu menjaga kawasan jaringan dan menghalang penyerang pihak lawan berada di dalam kawasan jaringan. GK boleh keluar masuk di kawasan gol.Untuk GK, GK perlu bekerjasama dengan GD (Goal Defence) 
Goal Defence (GD)Dia adalah pertahanan untuk gol.Tugas Utama GD adalah menghalang penyerang dari membuat jaringan. GD boleh menerima hantaran tengah dan menghalang hantaran atau mengawal pemain dalam sama ada di kawasan tengah mahupun kawasan gol. GD perlu menjaga GA (Goal Attack) pihak lawan sama ada di kawasan gol,…

Makna Lagu Mirai e Nyanyian Kiroro Dalam Bahasa Melayu

Al kisahnya begini, tengah blogwalking ternyanyi lagu Mira e Eh!!! hehe
 Lagu ni sangat popular satu ketika dulu kan, 
Jadi layankan jelah hehe :)
Makna Lagu Mirai e Dalam Bahasa Melayu

Hora, asi moto wo mite goran Ayo, lihatlah langkah kakimu
Korega anata no ayumu michi Itulah jalan hidupmu
Hora, mae mo mite goran Ayo, lihat juga ke depan
Arega anato no mirai Di sanalah masa depanmu
Haha ga kureta takusan no yasashisa Begitu banyaknya kasih sayang yang telah Ibu berikan
Ai wo idaite ayumeto furikaesita Dengan cintamu aku mengerti kehidupan yang silih berganti
Ano toki wa mada osanakute iminado siranai Saat itu aku terlalu kecil untuk mengerti semua
Sonna watashi no te wo nigiri Isyoni ayunde kita Ibu membimbingku selalu menjalani masa depan
Yume wa itsumo sora takaku aru kara Cita-cita yang tinggi setinggi langit
Todokanakute kowai ne dakedo oi suzukeruno Bila tak tercapai memang menyedihkan, namun jangan berhenti berharap
Jibun no sutori dakara koso akira metakunai Tentukan langkah dan masa depanmu, jangan…

Makanan Yang Membantu Mempercepatkan Pengaliran Haid

Wanita atau para gadis pasti risau apabila haid nya datangnya lambat.
Paling tak digemari apabila haid lambat, dan datangnya dengan senggugut. Sangat Memeritkan!
Apakah puncanya dan makanan yang membantu dalam pengaliran haid?
Punca Haid Datang Lambat
Tekanan Tekanan mental juga satu punca yang mempengaruhi jumlah hormone (GnRH) yang boleh mengganggu ovulasi dan seterusnya menghentikan atau melambatkan pengeluaran haid
Perubahan Dalam JadualKebiasaannya ini berlaku apabila kerap bertukar syif dan tidak mempunyai kitaran yang teratur yang boleh mengganggu sistem badan seterusnya mengganggu kitaran haid.
Berat Badan BerlebihanBerat badan berlebihan mengganggu keseimbangan hormon estrogen dalam badan. Kebanyakan haid wanita dan kesuburan akan kembali normal jika berat badan menurun.
Ubat Pencegahan KehamilanPengambilan pil perancang, suntikan mahupun ubat boleh menyebabkan perubahan hormon dalam badan yang boleh mengganggu kitaran haid. Apabila seseorang berhenti daripada penggunaan ubat penceg…