Skip to main content

Perbezaan Ubat Dan Supplement

Ani percaya pasti ada yang terkeliru dengan status " Ubat"  atau " Supplement"

Ani, aku nak beli Ubat.....

Selalu dapat ayat begitu Ani pasti senyum, sebab Ani tak jual dan Ani tak berkongsi kisah ubat, tapi Ani seronok berkongsi ceritera Supplement :)

Lagi-lagi, supplement LuvHaryani

Penuh kasih dan sayang, Memang Ani nak semua orang rasa kasih sayang :D

Perbezaan Ubat & Supplement

Perbezaan Ubat VS Supplement

UBAT di ambil semasa sakit manakala SUPPLEMENT adalah ikhtiar penjagaan kesihatan sebelum sakit 


Adalah salah jika disamakan ubat dan supplement. Oh Nahe hehe .

Ubat di ambil semasa sakit untuk merawat kesan penyakit atau tanda-tanda sakit.Seperti contoh , kita demam, jumpa doctor ambil Ubat untuk membantu merawat kesan penyakit. Manakala

Supplement pula boleh di ambil sebelum sakit, semasa dan bila-bila sebagai langkah ikhtiar dalam penjagaan kesihatan. Supplement membantu merawat punca penyakit dan melengkapkan nutrisi yang diperlukan oleh tubuh badan kita setiap hari.

UBAT diperbuat daripada BAHAN KIMIA manakala SUPPLEMENT diperbuat daripada BAHAN SEMULAJADI



Ubat diperbuat daripada dadah dan bahan kimia yang akan memberi kesan kepada tubuh dalam jangka masa pendek dan panjang manakala Supplement LuvHaryani adalah dari sumber semulajadi, halal, selamat, berkesan dan mesra alam.



Pilih Vitamin Semulajadi dan bukannya Vitamin Sintetik

Perbezaan Vitamin Semulajadi & Vitamin Sintetik



info : myinfovitamin


Inginkan yang terbaik untuk diri Anda dan yang tersayang?


Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
Facebook : Ani Haryani @ LuvHaryani
Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895



"Kesihatan & Kecantikan Milik Anda"


Comments

  1. terima kasih atas infonya...

    salam singgah

    ReplyDelete
  2. Betul2.. banyak yang keliru antara ubat dengan suplemen.. tp.. ada yang paling senang cakap suplemen tu vitamin.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul. paling orang tahu Vitamin C :D

      Delete
  3. yups, memang ada bezanya
    dan seeloknya kesihatan sentiasa kita dijaga
    badan sihat, senyum pun memikat

    ReplyDelete
    Replies
    1. senyum memikat tu yang ramai peminat nanti. Eh! hihi :D

      Delete
  4. ubat dan supplement memang berbeza.

    kalau perlu, ambillah supplement.

    kita nak guna badan ni lama, kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul setuju 100 %

      nikmat sihat sangatlah berharga :D

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

Ani pernah main Bola Jaring, teman kawan main erti kata lain mula-mula main belasah huhu
Seriously, Permainan Bola Jaring tak sama dengan Permainan Bola Keranjang
Ada posisinya juga ada peraturan nya sendiri 
Di situlah permulaan  mengenali Bola Jaring :)
Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

comel kan? hehe. Shoot! :D
Posisi PemainSatu pasukan mempunyai 7 pemain utama dan 3 orang simpanan. Tugas lain-lain setiap seorang :)
Goal Keeper (GK)Goal Keeper atau di kenali sebagai Penjaga Gol. GK perlu menjaga kawasan jaringan dan menghalang penyerang pihak lawan berada di dalam kawasan jaringan. GK boleh keluar masuk di kawasan gol.Untuk GK, GK perlu bekerjasama dengan GD (Goal Defence) 
Goal Defence (GD)Dia adalah pertahanan untuk gol.Tugas Utama GD adalah menghalang penyerang dari membuat jaringan. GD boleh menerima hantaran tengah dan menghalang hantaran atau mengawal pemain dalam sama ada di kawasan tengah mahupun kawasan gol. GD perlu menjaga GA (Goal Attack) pihak lawan sama ada di kawasan gol,…

Makna Lagu Mirai e Nyanyian Kiroro Dalam Bahasa Melayu

Al kisahnya begini, tengah blogwalking ternyanyi lagu Mira e Eh!!! hehe
 Lagu ni sangat popular satu ketika dulu kan, 
Jadi layankan jelah hehe :)
Makna Lagu Mirai e Dalam Bahasa Melayu

Hora, asi moto wo mite goran Ayo, lihatlah langkah kakimu
Korega anata no ayumu michi Itulah jalan hidupmu
Hora, mae mo mite goran Ayo, lihat juga ke depan
Arega anato no mirai Di sanalah masa depanmu
Haha ga kureta takusan no yasashisa Begitu banyaknya kasih sayang yang telah Ibu berikan
Ai wo idaite ayumeto furikaesita Dengan cintamu aku mengerti kehidupan yang silih berganti
Ano toki wa mada osanakute iminado siranai Saat itu aku terlalu kecil untuk mengerti semua
Sonna watashi no te wo nigiri Isyoni ayunde kita Ibu membimbingku selalu menjalani masa depan
Yume wa itsumo sora takaku aru kara Cita-cita yang tinggi setinggi langit
Todokanakute kowai ne dakedo oi suzukeruno Bila tak tercapai memang menyedihkan, namun jangan berhenti berharap
Jibun no sutori dakara koso akira metakunai Tentukan langkah dan masa depanmu, jangan…

Makanan Yang Membantu Mempercepatkan Pengaliran Haid

Wanita atau para gadis pasti risau apabila haid nya datangnya lambat.
Paling tak digemari apabila haid lambat, dan datangnya dengan senggugut. Sangat Memeritkan!
Apakah puncanya dan makanan yang membantu dalam pengaliran haid?
Punca Haid Datang Lambat
Tekanan Tekanan mental juga satu punca yang mempengaruhi jumlah hormone (GnRH) yang boleh mengganggu ovulasi dan seterusnya menghentikan atau melambatkan pengeluaran haid
Perubahan Dalam JadualKebiasaannya ini berlaku apabila kerap bertukar syif dan tidak mempunyai kitaran yang teratur yang boleh mengganggu sistem badan seterusnya mengganggu kitaran haid.
Berat Badan BerlebihanBerat badan berlebihan mengganggu keseimbangan hormon estrogen dalam badan. Kebanyakan haid wanita dan kesuburan akan kembali normal jika berat badan menurun.
Ubat Pencegahan KehamilanPengambilan pil perancang, suntikan mahupun ubat boleh menyebabkan perubahan hormon dalam badan yang boleh mengganggu kitaran haid. Apabila seseorang berhenti daripada penggunaan ubat penceg…