Skip to main content

Rambut Gugur Seperti Daun Luruh?

Pernah terjadi masalah ini atau kenalan yang hampir dengan kita punya masalah ini?

Nampak seperti tiada apa -apa tapi sebenarnya " ada apa -apa"

Ini namanya perasan tak perasan. Perasan! hehe

Rambut Gugur

Rambut Gugur

Selalu orang ingat rambut gugur ni sering di kaitkan dengan wanita. Namun, sebenarnya tidak. Lelaki dan perempuan juga ada yang mengalami masalah yang sama.

Bezanya lelaki mudah diketahui apabila semakin lama semakin jelas terlihat kulit kepala manakala wanita atau perempuan payah sedikit sebab ada antara mereka yang memakai tudung.

Bagaimana Untuk Mengetahui Rambut Gugur Di Kalangan Wanita


Ada banyak cara untuk kita yakni perempaun atau wanita untuk mengetahui kita mempunyai masalah sebegitu.

  • Bila bangun pagi, tengok bantal ada helaian rambut ..lain macam tu
  • Bila mandi, rambut jatuh dengan banyak nya
  • Sikat rambut, berjuntai-juntai rambut dekat sikat
Itu bukanlah petanda yang baik , sebaliknya perlu berwaspada

Apakah Punca Kepada Rambut Gugur?


Di antara kepada terjadinya rambut gugur adalah :

  • Melahirkan anak bagi wanita
  • Estrogen Rendah. Kebiasaannya kaum wanita muda yang mengalami masalah ini adalah berpunca daripada tubuhnya kekurangan estrogen
  • Penyakit Tiroid
  • Kekurangan Nutrisi Pada Tubuh

Bagaimana Untuk Menanganinya?


Puan ini dulunya juga mengalami masalah yang sama. Sesiapa juga pasti akan merasa tekanannya kan?Tapi, selepas apa yang di amalkan di dalam video ni, rambutnya semakin kuat dan sihat.




 Dia memilih untuk mengambil produk yang merawat dari dalaman ke luaran.

" Rambut sekarang kurang gugur"


Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
Instagram @ Facebook : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895


"Kesihatan & Kecantikan Milik Anda"

Comments

  1. orang kata rambut adalah mahkota wanita
    memang kena jaga elok2 tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul.mahkota yang perlu dipelihara. Kena tutup pada yang bukan muhrim :)

      Delete
  2. memang masalah besar untuk wanita bila rambut gugur dengan banyak

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul. pasti ada kerisauan yang terselit di hati

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

Ani pernah main Bola Jaring, teman kawan main erti kata lain mula-mula main belasah huhu
Seriously, Permainan Bola Jaring tak sama dengan Permainan Bola Keranjang
Ada posisinya juga ada peraturan nya sendiri 
Di situlah permulaan  mengenali Bola Jaring :)
Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

comel kan? hehe. Shoot! :D
Posisi PemainSatu pasukan mempunyai 7 pemain utama dan 3 orang simpanan. Tugas lain-lain setiap seorang :)
Goal Keeper (GK)Goal Keeper atau di kenali sebagai Penjaga Gol. GK perlu menjaga kawasan jaringan dan menghalang penyerang pihak lawan berada di dalam kawasan jaringan. GK boleh keluar masuk di kawasan gol.Untuk GK, GK perlu bekerjasama dengan GD (Goal Defence) 
Goal Defence (GD)Dia adalah pertahanan untuk gol.Tugas Utama GD adalah menghalang penyerang dari membuat jaringan. GD boleh menerima hantaran tengah dan menghalang hantaran atau mengawal pemain dalam sama ada di kawasan tengah mahupun kawasan gol. GD perlu menjaga GA (Goal Attack) pihak lawan sama ada di kawasan gol,…

Makna Lagu Mirai e Nyanyian Kiroro Dalam Bahasa Melayu

Al kisahnya begini, tengah blogwalking ternyanyi lagu Mira e Eh!!! hehe
 Lagu ni sangat popular satu ketika dulu kan, 
Jadi layankan jelah hehe :)
Makna Lagu Mirai e Dalam Bahasa Melayu

Hora, asi moto wo mite goran Ayo, lihatlah langkah kakimu
Korega anata no ayumu michi Itulah jalan hidupmu
Hora, mae mo mite goran Ayo, lihat juga ke depan
Arega anato no mirai Di sanalah masa depanmu
Haha ga kureta takusan no yasashisa Begitu banyaknya kasih sayang yang telah Ibu berikan
Ai wo idaite ayumeto furikaesita Dengan cintamu aku mengerti kehidupan yang silih berganti
Ano toki wa mada osanakute iminado siranai Saat itu aku terlalu kecil untuk mengerti semua
Sonna watashi no te wo nigiri Isyoni ayunde kita Ibu membimbingku selalu menjalani masa depan
Yume wa itsumo sora takaku aru kara Cita-cita yang tinggi setinggi langit
Todokanakute kowai ne dakedo oi suzukeruno Bila tak tercapai memang menyedihkan, namun jangan berhenti berharap
Jibun no sutori dakara koso akira metakunai Tentukan langkah dan masa depanmu, jangan…

Makanan Yang Membantu Mempercepatkan Pengaliran Haid

Wanita atau para gadis pasti risau apabila haid nya datangnya lambat.
Paling tak digemari apabila haid lambat, dan datangnya dengan senggugut. Sangat Memeritkan!
Apakah puncanya dan makanan yang membantu dalam pengaliran haid?
Punca Haid Datang Lambat
Tekanan Tekanan mental juga satu punca yang mempengaruhi jumlah hormone (GnRH) yang boleh mengganggu ovulasi dan seterusnya menghentikan atau melambatkan pengeluaran haid
Perubahan Dalam JadualKebiasaannya ini berlaku apabila kerap bertukar syif dan tidak mempunyai kitaran yang teratur yang boleh mengganggu sistem badan seterusnya mengganggu kitaran haid.
Berat Badan BerlebihanBerat badan berlebihan mengganggu keseimbangan hormon estrogen dalam badan. Kebanyakan haid wanita dan kesuburan akan kembali normal jika berat badan menurun.
Ubat Pencegahan KehamilanPengambilan pil perancang, suntikan mahupun ubat boleh menyebabkan perubahan hormon dalam badan yang boleh mengganggu kitaran haid. Apabila seseorang berhenti daripada penggunaan ubat penceg…