Skip to main content

Menyusu Bayi Pramatang

Nak cerita jugak! hehe

Ani juga seorang bayi yang lahir pramatang

U olls kecik je ai, sampai sekarang  (ok Perasan! ;P )

Saya Budak Botol Nescafe

Kenapa? Suka minum Nescafe ke?

Nahe..nahe hehe, Bukan begitu. Ani lahir besar botol nescafe dulu-dulu,

Dapat bayang tak besar Ani bagaimana?

Kalau balik kampung, masih lagi kedengaran " Ni kan yang masa kecik besar botol nescafe? " "Halui je " (Halui tu bermaksud halus, kecik je hehe) (ok Perasan kali kedua hehe)

Untunglah Dapat Perhatian Dari Semua

Untuk diri sendiri, Alhamdulillah, membesar hingga begini, Alhamdulillah :)

Tapi untuk mama Ani tahu bukannya senang

 Ingat senang nak menyusukan anak pramatang?

Tidak..Anak pramatang selalunya diletakkan dalam incubator

Setiap hari Ibu kepada baby pramatang perlu pergi ke hospital dan  menyusukan anaknya

Lagi banyak bayi disusukan, lagi banyak susu ibu dihasilkan

Berat dah ok, Doktor dah rasa boleh keluar, baru boleh keluar

Tak seperti baby sihat yang lain

Tekanan Ibu Menyusu & Apa Yang Ibu Ini Lakukan 





Demi anak, Ibu sanggup buat apa sahaja

Berikan yang terbaik untuk diri sendiri dan permata hati


Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
fb @ Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895


LuvHaryani : Do What You Love




Comments

  1. syukur dapat membesar dengan jaya nya... besar botol nescafe? yang besar mana tu? botol nescafe pun banyak saiz... hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah , aah hehe, tak taw besar macam mana tapi besar botol nescafe zaman dulu la hehe

      Delete
  2. mesti nak mak nak pegang masa tu pun rasa seriau jer kan...kecil sangat..Alhamdulillah membesar dengan sihat sekarang ni kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ani pun rasa begitu. mesti seriau. Alhamdulillah :D

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

Ani pernah main Bola Jaring, teman kawan main erti kata lain mula-mula main belasah huhu
Seriously, Permainan Bola Jaring tak sama dengan Permainan Bola Keranjang
Ada posisinya juga ada peraturan nya sendiri 
Di situlah permulaan  mengenali Bola Jaring :)
Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

comel kan? hehe. Shoot! :D
Posisi PemainSatu pasukan mempunyai 7 pemain utama dan 3 orang simpanan. Tugas lain-lain setiap seorang :)
Goal Keeper (GK)Goal Keeper atau di kenali sebagai Penjaga Gol. GK perlu menjaga kawasan jaringan dan menghalang penyerang pihak lawan berada di dalam kawasan jaringan. GK boleh keluar masuk di kawasan gol.Untuk GK, GK perlu bekerjasama dengan GD (Goal Defence) 
Goal Defence (GD)Dia adalah pertahanan untuk gol.Tugas Utama GD adalah menghalang penyerang dari membuat jaringan. GD boleh menerima hantaran tengah dan menghalang hantaran atau mengawal pemain dalam sama ada di kawasan tengah mahupun kawasan gol. GD perlu menjaga GA (Goal Attack) pihak lawan sama ada di kawasan gol,…

Makna Lagu Mirai e Nyanyian Kiroro Dalam Bahasa Melayu

Al kisahnya begini, tengah blogwalking ternyanyi lagu Mira e Eh!!! hehe
 Lagu ni sangat popular satu ketika dulu kan, 
Jadi layankan jelah hehe :)
Makna Lagu Mirai e Dalam Bahasa Melayu

Hora, asi moto wo mite goran Ayo, lihatlah langkah kakimu
Korega anata no ayumu michi Itulah jalan hidupmu
Hora, mae mo mite goran Ayo, lihat juga ke depan
Arega anato no mirai Di sanalah masa depanmu
Haha ga kureta takusan no yasashisa Begitu banyaknya kasih sayang yang telah Ibu berikan
Ai wo idaite ayumeto furikaesita Dengan cintamu aku mengerti kehidupan yang silih berganti
Ano toki wa mada osanakute iminado siranai Saat itu aku terlalu kecil untuk mengerti semua
Sonna watashi no te wo nigiri Isyoni ayunde kita Ibu membimbingku selalu menjalani masa depan
Yume wa itsumo sora takaku aru kara Cita-cita yang tinggi setinggi langit
Todokanakute kowai ne dakedo oi suzukeruno Bila tak tercapai memang menyedihkan, namun jangan berhenti berharap
Jibun no sutori dakara koso akira metakunai Tentukan langkah dan masa depanmu, jangan…

Makanan Yang Membantu Mempercepatkan Pengaliran Haid

Wanita atau para gadis pasti risau apabila haid nya datangnya lambat.
Paling tak digemari apabila haid lambat, dan datangnya dengan senggugut. Sangat Memeritkan!
Apakah puncanya dan makanan yang membantu dalam pengaliran haid?
Punca Haid Datang Lambat
Tekanan Tekanan mental juga satu punca yang mempengaruhi jumlah hormone (GnRH) yang boleh mengganggu ovulasi dan seterusnya menghentikan atau melambatkan pengeluaran haid
Perubahan Dalam JadualKebiasaannya ini berlaku apabila kerap bertukar syif dan tidak mempunyai kitaran yang teratur yang boleh mengganggu sistem badan seterusnya mengganggu kitaran haid.
Berat Badan BerlebihanBerat badan berlebihan mengganggu keseimbangan hormon estrogen dalam badan. Kebanyakan haid wanita dan kesuburan akan kembali normal jika berat badan menurun.
Ubat Pencegahan KehamilanPengambilan pil perancang, suntikan mahupun ubat boleh menyebabkan perubahan hormon dalam badan yang boleh mengganggu kitaran haid. Apabila seseorang berhenti daripada penggunaan ubat penceg…