Skip to main content

Vita-Lea for Children Vitamin Hebat Untuk Kanak-Kanak

Masa Ani kecik dulu, mama selalu beri kami adik beradik satu Vitamin yang rasanya Oren.

Yang Oren tu..alah Vitamin C la hehe.

Vitamin C kan membantu dalam meningkatkan sistem imun supaya tak mudah untuk demam dan selsema :)

P/s : Mungkin juga masa tu Mama tak berapa kenal Vita-lea for Children? Hmm.. ;P

Vitamin Hebat Untuk Kanak-Kanak


gambar : Google

Ani pernah diajukan dengan beberapa soalan berkaitan kanak-kanak

Ada Ibu yang risau anaknya rabun yang tinggi (bawah 12 tahun) apa yang patut di beri?

Anak yang mudah sakit, makanan tambahan apa yang patut di ambil?

Anak lesu dan kurang fokus di dalam kelas dan pelbagai soalan lain yang pastinya ingin Anaknya sihat dan kembali cergas

Multi Vitamin & Multi Mineral Untuk Kanak-Kanak


Vita Lea for Children adalah Multi Vitamin & Multi Mineral dengan 19 vitamin didalamnya dengan 14 vitamin telah diformulasi baru membuatkan Vitamin ini sesuai untuk tumbesaran kanak-kanak

Vita Lea for Children boleh di ambil bermula usia 2 tahun sehingga 12 tahun.(Berbeza kuantiti pengambilan mengikut usia)

Paling best apabila ianya adalah cheweable, boleh dikunyah :D

~Best 

Vita Lea for Children

Vita Lea for Children rasa grape manis . Mempunyai Xylitol dan berasaskan phytonutrient semulajadi :)


Kandungan Vita Lea for Children
Kandungan Vitamin di dalamnya 

Jawapan Kepada Persoalan Di Atas :)


Ibu yang risau anaknya rabun yang agak tinggi. Boleh diberikan Vita Lea for Children kerana mengandungi Vitamin A yang baik untuk mata 

Kandungan Vitamin C didalamnya juga membantu meningkatkan sistem imun supaya tidak mudah diserang penyakit dan ia mengandungi Vitamin B yang menyokong fungsi sebenar proses badan manusia

Si Manja Sihat & Ceria Itu Yang Ibu Bapa Mahukan 


Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
facebook@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895


" Do What You Love"

Comments

  1. anak yang sibuk dengan sekolah pagi petang aktiviti sukan perlukan makanan tambahankan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah betul, bantu mereka fokus dalam pembelajaran dan tak lesu sepanjang hari :D

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

Ani pernah main Bola Jaring, teman kawan main erti kata lain mula-mula main belasah huhu
Seriously, Permainan Bola Jaring tak sama dengan Permainan Bola Keranjang
Ada posisinya juga ada peraturan nya sendiri 
Di situlah permulaan  mengenali Bola Jaring :)
Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

comel kan? hehe. Shoot! :D
Posisi PemainSatu pasukan mempunyai 7 pemain utama dan 3 orang simpanan. Tugas lain-lain setiap seorang :)
Goal Keeper (GK)Goal Keeper atau di kenali sebagai Penjaga Gol. GK perlu menjaga kawasan jaringan dan menghalang penyerang pihak lawan berada di dalam kawasan jaringan. GK boleh keluar masuk di kawasan gol.Untuk GK, GK perlu bekerjasama dengan GD (Goal Defence) 
Goal Defence (GD)Dia adalah pertahanan untuk gol.Tugas Utama GD adalah menghalang penyerang dari membuat jaringan. GD boleh menerima hantaran tengah dan menghalang hantaran atau mengawal pemain dalam sama ada di kawasan tengah mahupun kawasan gol. GD perlu menjaga GA (Goal Attack) pihak lawan sama ada di kawasan gol,…

Makna Lagu Mirai e Nyanyian Kiroro Dalam Bahasa Melayu

Al kisahnya begini, tengah blogwalking ternyanyi lagu Mira e Eh!!! hehe
 Lagu ni sangat popular satu ketika dulu kan, 
Jadi layankan jelah hehe :)
Makna Lagu Mirai e Dalam Bahasa Melayu

Hora, asi moto wo mite goran Ayo, lihatlah langkah kakimu
Korega anata no ayumu michi Itulah jalan hidupmu
Hora, mae mo mite goran Ayo, lihat juga ke depan
Arega anato no mirai Di sanalah masa depanmu
Haha ga kureta takusan no yasashisa Begitu banyaknya kasih sayang yang telah Ibu berikan
Ai wo idaite ayumeto furikaesita Dengan cintamu aku mengerti kehidupan yang silih berganti
Ano toki wa mada osanakute iminado siranai Saat itu aku terlalu kecil untuk mengerti semua
Sonna watashi no te wo nigiri Isyoni ayunde kita Ibu membimbingku selalu menjalani masa depan
Yume wa itsumo sora takaku aru kara Cita-cita yang tinggi setinggi langit
Todokanakute kowai ne dakedo oi suzukeruno Bila tak tercapai memang menyedihkan, namun jangan berhenti berharap
Jibun no sutori dakara koso akira metakunai Tentukan langkah dan masa depanmu, jangan…

Makanan Yang Membantu Mempercepatkan Pengaliran Haid

Wanita atau para gadis pasti risau apabila haid nya datangnya lambat.
Paling tak digemari apabila haid lambat, dan datangnya dengan senggugut. Sangat Memeritkan!
Apakah puncanya dan makanan yang membantu dalam pengaliran haid?
Punca Haid Datang Lambat
Tekanan Tekanan mental juga satu punca yang mempengaruhi jumlah hormone (GnRH) yang boleh mengganggu ovulasi dan seterusnya menghentikan atau melambatkan pengeluaran haid
Perubahan Dalam JadualKebiasaannya ini berlaku apabila kerap bertukar syif dan tidak mempunyai kitaran yang teratur yang boleh mengganggu sistem badan seterusnya mengganggu kitaran haid.
Berat Badan BerlebihanBerat badan berlebihan mengganggu keseimbangan hormon estrogen dalam badan. Kebanyakan haid wanita dan kesuburan akan kembali normal jika berat badan menurun.
Ubat Pencegahan KehamilanPengambilan pil perancang, suntikan mahupun ubat boleh menyebabkan perubahan hormon dalam badan yang boleh mengganggu kitaran haid. Apabila seseorang berhenti daripada penggunaan ubat penceg…