Skip to main content

Panduan Tambah Susu Badan Supaya Anak Tidak Menangis Kelaparan

Pastinya setiap ibu menyusu risau jika susunya berkurangan

Bayi baru lahir sangat memerlukan susu ibu untuk mendapatkan nutrisi secukupnya dari penyusuan seterusnya baik untuk tumbesaran bayi mereka.

Tujuan bagi penyusuan dengan susu ibu ialah ianya dapat mengurangkan risiko daripada terkena Sindrom Kematian Bayi Mengejut (SIDS), membantu meningkatkan tahap kepintaran dan kecerdasan, mengurangkan risiko seperti jangkitan telinga tegah, kesejukan,demam, selsema serta dapat mengurangkan risiko mendapat penyakit leukemia kanak-kanak, diabetis,asma juga membantu mengelakkan dari terkena jaundice pada bayi.

Panduan Bagaimana Ibu Ini Tambah Susu Badan Untuk Anak





Ibu mana yang tidak bimbang jika anaknya tidak mendapat nutrisi secukupnya untuk tumbesaran mereka. Apabila mereka mendapat makanan secukupnya Ibu pasti berpuas hati dan tidak bimbang akan kesihatan anaknya

Penyusuan Bayi


Susu ibu dapat membantu dalam memberi keselesaan dan keselamatan emosi kepada bayi juga yang paling manis (bagi Ani :) ) adalah ianya dapat memberi peluang kepada ibu dan bayi untuk berinteraksi sepenuhnya dan meningkatkan kasih sayang antara mereka . :D

p/s : Kasih Ibu hingga ke Syurga :)

Set Ibu Menyusu Shaklee Yang Di Ambil


ESP : Sumber protein kualiti berasaskan non GMO (tidak di ubah genetiknya ). ESP soya terbaik bagi membekalkan protein untuk si ibu, membantu mengurangkan rasa lapar , mengelakkan  ibu dari mengambil lebih banyak kudapaan yang tidak sihat akibat sering lapar sekaligus membantu  dalam penghasilan susu dengan lebih cepat.

Alfalfa : Di gunakan sekian laam secara tradisi. Ia membantu menyahtoksinkan dalam badan dan membantu menggalakkan penghasilan susu ibu. Selain dari itu, Alfalfa juga bagus untuk kesihatan buah pinggang dan merendahkan kandungan kolestrol.

Vita Lea : Terpenting untuk ibu dan bayi kerana mempunyai nutrisi lengkap untuk kesihatan. Multivitamin & Multimineral. Ia membantu badan untuk menyerap vitamin & mineral dengan lebih mudah

B-Complex : Penting untuk memastikan perkembangan saraf yang sempurna untuk bayi. dan membantu penghasilan tenaga juga darah.

OsteMatrix : Membekalkan kalsium yang hilang dalam badan si ibu akibat penghasilan susu

Kita Berikhtiar, Allah Maha Memberi


Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
fb @ Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895


Do What You Love


Comments

  1. ini semangat nak susukan baby ni..kalau ada pelung kata orang jangan sesekali lepaskan.susu ibu susu emas katanya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul, susu ibu Imun terbaik untuk baby :D

      Delete
  2. awak sungguh geram tengok baby yang dukung oleh mom tuh..baby nampak gebu pulak heee..

    thnkas singgah ke blog saya ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe

      Welcome, terima kasih juga pada Suri, Nanti Ani datang lagi :D

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

Ani pernah main Bola Jaring, teman kawan main erti kata lain mula-mula main belasah huhu
Seriously, Permainan Bola Jaring tak sama dengan Permainan Bola Keranjang
Ada posisinya juga ada peraturan nya sendiri 
Di situlah permulaan  mengenali Bola Jaring :)
Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

comel kan? hehe. Shoot! :D
Posisi PemainSatu pasukan mempunyai 7 pemain utama dan 3 orang simpanan. Tugas lain-lain setiap seorang :)
Goal Keeper (GK)Goal Keeper atau di kenali sebagai Penjaga Gol. GK perlu menjaga kawasan jaringan dan menghalang penyerang pihak lawan berada di dalam kawasan jaringan. GK boleh keluar masuk di kawasan gol.Untuk GK, GK perlu bekerjasama dengan GD (Goal Defence) 
Goal Defence (GD)Dia adalah pertahanan untuk gol.Tugas Utama GD adalah menghalang penyerang dari membuat jaringan. GD boleh menerima hantaran tengah dan menghalang hantaran atau mengawal pemain dalam sama ada di kawasan tengah mahupun kawasan gol. GD perlu menjaga GA (Goal Attack) pihak lawan sama ada di kawasan gol,…

Makna Lagu Mirai e Nyanyian Kiroro Dalam Bahasa Melayu

Al kisahnya begini, tengah blogwalking ternyanyi lagu Mira e Eh!!! hehe
 Lagu ni sangat popular satu ketika dulu kan, 
Jadi layankan jelah hehe :)
Makna Lagu Mirai e Dalam Bahasa Melayu

Hora, asi moto wo mite goran Ayo, lihatlah langkah kakimu
Korega anata no ayumu michi Itulah jalan hidupmu
Hora, mae mo mite goran Ayo, lihat juga ke depan
Arega anato no mirai Di sanalah masa depanmu
Haha ga kureta takusan no yasashisa Begitu banyaknya kasih sayang yang telah Ibu berikan
Ai wo idaite ayumeto furikaesita Dengan cintamu aku mengerti kehidupan yang silih berganti
Ano toki wa mada osanakute iminado siranai Saat itu aku terlalu kecil untuk mengerti semua
Sonna watashi no te wo nigiri Isyoni ayunde kita Ibu membimbingku selalu menjalani masa depan
Yume wa itsumo sora takaku aru kara Cita-cita yang tinggi setinggi langit
Todokanakute kowai ne dakedo oi suzukeruno Bila tak tercapai memang menyedihkan, namun jangan berhenti berharap
Jibun no sutori dakara koso akira metakunai Tentukan langkah dan masa depanmu, jangan…

Makanan Yang Membantu Mempercepatkan Pengaliran Haid

Wanita atau para gadis pasti risau apabila haid nya datangnya lambat.
Paling tak digemari apabila haid lambat, dan datangnya dengan senggugut. Sangat Memeritkan!
Apakah puncanya dan makanan yang membantu dalam pengaliran haid?
Punca Haid Datang Lambat
Tekanan Tekanan mental juga satu punca yang mempengaruhi jumlah hormone (GnRH) yang boleh mengganggu ovulasi dan seterusnya menghentikan atau melambatkan pengeluaran haid
Perubahan Dalam JadualKebiasaannya ini berlaku apabila kerap bertukar syif dan tidak mempunyai kitaran yang teratur yang boleh mengganggu sistem badan seterusnya mengganggu kitaran haid.
Berat Badan BerlebihanBerat badan berlebihan mengganggu keseimbangan hormon estrogen dalam badan. Kebanyakan haid wanita dan kesuburan akan kembali normal jika berat badan menurun.
Ubat Pencegahan KehamilanPengambilan pil perancang, suntikan mahupun ubat boleh menyebabkan perubahan hormon dalam badan yang boleh mengganggu kitaran haid. Apabila seseorang berhenti daripada penggunaan ubat penceg…