Skip to main content

Malaysia seperti Jepun? Pokok Tekoma :D

Subhanallah, sebenarnya dari sendiri sangat tertarik dengan Pokok Tecoma! Seriously!

Bermula dengan perbualan bersama rakan yang tak sama company tapi kami rehat bersama hehe

Sehinggalah diwhatsappnya gambar Pokok Tecoma di Malaysia

Masha Allah, cantik sangat! Nak tengok? :)


Ini bukan luar negara, tapi ianya berada di Malaysia
terus diwhatsapp selepas perbualan.. ada yang jatuh hati?

Haryani cair ~~

Tecoma Yang Cantik

Pokok Bunga Tecoma sangat cantik! Ada yang warna putih, kuning, pink, lavender, magenta dan merah. anda berkenan yang mana?

OK, ani suka pink dan merah

So Lovely!

Intai Gambar Pokok Bunga Tecoma Sat!


Tecoma Pink
Cantik sangat!


Colourful
Boleh berlari tak dalam gambar ni?~ngee


Putih Salju
Putih Winter Sonata :D


Cantik Seperti Pokok Tecoma ^_^V





Cantik, Menawan & Anggun itulah diri Mu :D

Hargai Dirimu

Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
facebook@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895


"do what you love"

Comments

  1. teringin pula nak tanam kat depan rumah
    cantik pokok ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mesti cantik tanam pokok depan rumah

      Wah, terbayang diminda, cantiknya hehe :D

      Delete
  2. Cantik kan pokok ni....sejuk je mata memandang....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah, cantik sangat. Melting jap ~~ :)

      Delete
  3. Replies
    1. Betul! Sedap mata pandang. Menenangkan :)

      Delete
  4. fuhh..memang cantek pokok-pokok tuh kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cantik sangat! Boleh dijadikan sebagai tarikan pelancong :)

      Delete
  5. aah cantik pokok ni... malaysia pun ado ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Malaysia sekarang tambah 1 musim, musim bunga hehe :D

      Delete
  6. Oh, macam ni namanya pokok Tekoma...simpan azam nak tengok pokok ni kat Jepun nantilah...InshaaAllah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah, Amin . Moga tercapai impian Ummu Hasni :D

      Delete
  7. Assalamualaikum. Saya ada jual anak pokok tecoma pink dan putih. Harga sekarang rm15 dan rm20. Ketinggian lebih kurg 2kaki.Harga akan meningkat ikut saiz anak pokok.Lokasi kami di Sungai Besar Selangor. Berminat sila wasap saya 01115545971 (RJ)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

Ani pernah main Bola Jaring, teman kawan main erti kata lain mula-mula main belasah huhu
Seriously, Permainan Bola Jaring tak sama dengan Permainan Bola Keranjang
Ada posisinya juga ada peraturan nya sendiri 
Di situlah permulaan  mengenali Bola Jaring :)
Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

comel kan? hehe. Shoot! :D
Posisi PemainSatu pasukan mempunyai 7 pemain utama dan 3 orang simpanan. Tugas lain-lain setiap seorang :)
Goal Keeper (GK)Goal Keeper atau di kenali sebagai Penjaga Gol. GK perlu menjaga kawasan jaringan dan menghalang penyerang pihak lawan berada di dalam kawasan jaringan. GK boleh keluar masuk di kawasan gol.Untuk GK, GK perlu bekerjasama dengan GD (Goal Defence) 
Goal Defence (GD)Dia adalah pertahanan untuk gol.Tugas Utama GD adalah menghalang penyerang dari membuat jaringan. GD boleh menerima hantaran tengah dan menghalang hantaran atau mengawal pemain dalam sama ada di kawasan tengah mahupun kawasan gol. GD perlu menjaga GA (Goal Attack) pihak lawan sama ada di kawasan gol,…

Makna Lagu Mirai e Nyanyian Kiroro Dalam Bahasa Melayu

Al kisahnya begini, tengah blogwalking ternyanyi lagu Mira e Eh!!! hehe
 Lagu ni sangat popular satu ketika dulu kan, 
Jadi layankan jelah hehe :)
Makna Lagu Mirai e Dalam Bahasa Melayu

Hora, asi moto wo mite goran Ayo, lihatlah langkah kakimu
Korega anata no ayumu michi Itulah jalan hidupmu
Hora, mae mo mite goran Ayo, lihat juga ke depan
Arega anato no mirai Di sanalah masa depanmu
Haha ga kureta takusan no yasashisa Begitu banyaknya kasih sayang yang telah Ibu berikan
Ai wo idaite ayumeto furikaesita Dengan cintamu aku mengerti kehidupan yang silih berganti
Ano toki wa mada osanakute iminado siranai Saat itu aku terlalu kecil untuk mengerti semua
Sonna watashi no te wo nigiri Isyoni ayunde kita Ibu membimbingku selalu menjalani masa depan
Yume wa itsumo sora takaku aru kara Cita-cita yang tinggi setinggi langit
Todokanakute kowai ne dakedo oi suzukeruno Bila tak tercapai memang menyedihkan, namun jangan berhenti berharap
Jibun no sutori dakara koso akira metakunai Tentukan langkah dan masa depanmu, jangan…

Makanan Yang Membantu Mempercepatkan Pengaliran Haid

Wanita atau para gadis pasti risau apabila haid nya datangnya lambat.
Paling tak digemari apabila haid lambat, dan datangnya dengan senggugut. Sangat Memeritkan!
Apakah puncanya dan makanan yang membantu dalam pengaliran haid?
Punca Haid Datang Lambat
Tekanan Tekanan mental juga satu punca yang mempengaruhi jumlah hormone (GnRH) yang boleh mengganggu ovulasi dan seterusnya menghentikan atau melambatkan pengeluaran haid
Perubahan Dalam JadualKebiasaannya ini berlaku apabila kerap bertukar syif dan tidak mempunyai kitaran yang teratur yang boleh mengganggu sistem badan seterusnya mengganggu kitaran haid.
Berat Badan BerlebihanBerat badan berlebihan mengganggu keseimbangan hormon estrogen dalam badan. Kebanyakan haid wanita dan kesuburan akan kembali normal jika berat badan menurun.
Ubat Pencegahan KehamilanPengambilan pil perancang, suntikan mahupun ubat boleh menyebabkan perubahan hormon dalam badan yang boleh mengganggu kitaran haid. Apabila seseorang berhenti daripada penggunaan ubat penceg…