Skip to main content

Nak Berhenti Merokok Tetapi Gagal?

Ani faham pasti ramai nak berhenti merokok

Bukan senang untuk berhenti buat sesuatu yang dah biasa dibuat

Semuanya perlukan langkah pertama dan kegigihan

Tapi hasilnya jika berhenti, buat orang sekeliling sayang kan? :)

Luahan Lelaki Yang Ingin Berhenti Merokok





" Hilang Nikmat Merokok, Rokok Jadi Tawar"


Pelbagai cara dilakukan sehinggalah dia mengambil Vivix atas cadangan isterinya.

Ani percaya isteri mana yang tak sayangkan suaminya kan?

Vivix mengandungi 4 bahan aktif yang tinggi kaya dengan Resveratrol dan Polifenol yang membantu bertindak sehingga peringkat sel.

Kini, Setahun Bebas Hisap Rokok

Ikhtiar dari kesan itu, Alhamdulillah kini dia bebas merokok kan? :)

Kuatkan diri untuk berhenti ,taw mesti boleh. :D Percaya Diri! ^_^V

Testimoni Vivix Dengan Berhenti Merokok


Testimoni Vivix

Berubah Ke Arah Yang Lebih Baik Itu Manis Kan?


Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895

"do what you love"

Comments

  1. Saya tidak merokok dan tidak suka bau rokok. Paling kesian terpaksa menjadi perokok pasif lebih berkali ganda dari perokok itu sendiri. Setiap kali perokok merokok ditempat awam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebenarnya yang tidak menghisap rokok lebih mudah merasa kesan negatifnya berbanding yang menghisapnya sebab asap rokok yang dikeluarkan kena pada kita

      Tak selesa kan? huhu sama apa Ani rasa :)

      Delete
  2. Saya juga tak merokok, baguslah kalau produk ni mampu memberikan kesan yang baik kepada mereka yang berhasrat untuk berhenti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. In sha Allah , ianya sebagai ikhtiar untuk berhenti merokok .

      Taw ramai yang nak berhenti sebenarnya. Cara ni in sha Allah boleh membantu :D

      Delete
  3. mcm2 khasiat vivix ya... moga bertambah kurang bilangan perokok di dunia...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin. Itu yang Ani harapkan.

      Tak yahlah rokok rokok lagi kan kak, tak baik untuk kesihatan hehe

      Delete
  4. bagus jugak kalau boleh jadi orang berhenti merokok... nak guna untuk my dad... the only perokok in my family

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul. Bagilah vivix sebagai hadiah, in sha Allah mana taw hadiah ni yang terbaik untuk kesihatan dia :)

      p/s : betul berminat, num Ani ada kat atas :)

      Delete
  5. berhenti merokok adalah kesadaran kita sendiri yang tinggi untuk menjadi orang yang sehat, yang sering saya tanyakan kepada saya sendiri adalah "Sebutkan kelebihan dan keuntungan merokok?" coba dijawab :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. awapan Ani, erm apa yang untung? hehe

      Mungkin bagi perokok ia menenangkan perasaan dan mungkin jugak boleh kurus (kata mereka) tp dari segi kesihatan ia tak bagi apa-apa faedah pun. dari awal merokok hinggalah effect akan datang.

      Setuju tak jawapan Ani ^_^V

      Delete
  6. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

Ani pernah main Bola Jaring, teman kawan main erti kata lain mula-mula main belasah huhu
Seriously, Permainan Bola Jaring tak sama dengan Permainan Bola Keranjang
Ada posisinya juga ada peraturan nya sendiri 
Di situlah permulaan  mengenali Bola Jaring :)
Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

comel kan? hehe. Shoot! :D
Posisi PemainSatu pasukan mempunyai 7 pemain utama dan 3 orang simpanan. Tugas lain-lain setiap seorang :)
Goal Keeper (GK)Goal Keeper atau di kenali sebagai Penjaga Gol. GK perlu menjaga kawasan jaringan dan menghalang penyerang pihak lawan berada di dalam kawasan jaringan. GK boleh keluar masuk di kawasan gol.Untuk GK, GK perlu bekerjasama dengan GD (Goal Defence) 
Goal Defence (GD)Dia adalah pertahanan untuk gol.Tugas Utama GD adalah menghalang penyerang dari membuat jaringan. GD boleh menerima hantaran tengah dan menghalang hantaran atau mengawal pemain dalam sama ada di kawasan tengah mahupun kawasan gol. GD perlu menjaga GA (Goal Attack) pihak lawan sama ada di kawasan gol,…

Makna Lagu Mirai e Nyanyian Kiroro Dalam Bahasa Melayu

Al kisahnya begini, tengah blogwalking ternyanyi lagu Mira e Eh!!! hehe
 Lagu ni sangat popular satu ketika dulu kan, 
Jadi layankan jelah hehe :)
Makna Lagu Mirai e Dalam Bahasa Melayu

Hora, asi moto wo mite goran Ayo, lihatlah langkah kakimu
Korega anata no ayumu michi Itulah jalan hidupmu
Hora, mae mo mite goran Ayo, lihat juga ke depan
Arega anato no mirai Di sanalah masa depanmu
Haha ga kureta takusan no yasashisa Begitu banyaknya kasih sayang yang telah Ibu berikan
Ai wo idaite ayumeto furikaesita Dengan cintamu aku mengerti kehidupan yang silih berganti
Ano toki wa mada osanakute iminado siranai Saat itu aku terlalu kecil untuk mengerti semua
Sonna watashi no te wo nigiri Isyoni ayunde kita Ibu membimbingku selalu menjalani masa depan
Yume wa itsumo sora takaku aru kara Cita-cita yang tinggi setinggi langit
Todokanakute kowai ne dakedo oi suzukeruno Bila tak tercapai memang menyedihkan, namun jangan berhenti berharap
Jibun no sutori dakara koso akira metakunai Tentukan langkah dan masa depanmu, jangan…

Makanan Yang Membantu Mempercepatkan Pengaliran Haid

Wanita atau para gadis pasti risau apabila haid nya datangnya lambat.
Paling tak digemari apabila haid lambat, dan datangnya dengan senggugut. Sangat Memeritkan!
Apakah puncanya dan makanan yang membantu dalam pengaliran haid?
Punca Haid Datang Lambat
Tekanan Tekanan mental juga satu punca yang mempengaruhi jumlah hormone (GnRH) yang boleh mengganggu ovulasi dan seterusnya menghentikan atau melambatkan pengeluaran haid
Perubahan Dalam JadualKebiasaannya ini berlaku apabila kerap bertukar syif dan tidak mempunyai kitaran yang teratur yang boleh mengganggu sistem badan seterusnya mengganggu kitaran haid.
Berat Badan BerlebihanBerat badan berlebihan mengganggu keseimbangan hormon estrogen dalam badan. Kebanyakan haid wanita dan kesuburan akan kembali normal jika berat badan menurun.
Ubat Pencegahan KehamilanPengambilan pil perancang, suntikan mahupun ubat boleh menyebabkan perubahan hormon dalam badan yang boleh mengganggu kitaran haid. Apabila seseorang berhenti daripada penggunaan ubat penceg…