Skip to main content

Berat Tanggung Jawab Seorang Lelaki


Nampak lelaki itu mudahkan ?

Very easy going tak seperti wanita

Wanita lebih banyak berfikir.. lebih details compare dengan lelaki

Penting mereka lebih cool dalam menangani sesuatu. Hebat kan?

Hakikatnya, Menjadi Lelaki Itu Tidak Mudah

Menjadi Lelaki Itu Tidak Mudah
Mempunyai peminat ramai pun susah jugak kan? 

Siapa kata mudah? Aipp!! hihi

Sebenarnya,masing-masing punya peranan masing-masing ^-^

Sedarkah kita, lelaki itu bertanggungjawab dan dipertanggungjawabkan di dunia dan di sana?

Begitulah lelaki , yang pasti Ani sangat yakin dan setuju apabila Lelaki sudah berkahwin tanggungjawab untuk menjaga ibunya tetap ke atasnya. Takkan berubah!

Untuk Isteri, redha Allah ada pada Suami

Untuk Suami (Lelaki), redha Allah ada pada Ibunya.

Betulkah Begitu?

Ani pernah terbaca , kata kita tersalah dalam mendidik. Perempuan di kerahkan sehabis tenaga untuk melakukan semua kerja manakala lelaki di biarkan menjadi seperti seorang perempuan.

Begitukah realitinya?

Mungkin ada yang kata ya, mungkin juga sebaliknya

Masing-masing ada peranan masing-masing

Ani taw, Allah ciptakan sesuatu pasti ada peranannya

4 Tanggung Jawab Seorang Lelaki

  • Mencari Nafkah
  • Berjihad Fisabillilah
  • Melindungi dan Membela Kaum Yang Lemah & Tertindas
  • Memimpin & Mendidik Isteri  & Keluarga

Lelaki Juga Suka Bersenam

Ani rasa semua orang tahu lelaki suka bersenam

Untuk pemahaman Ani mereka bersukan untuk menghilangkan stress dan kepenatan selepas bekerja

Pulang rumah, tiada mood nak marah sebab dah hilangkan segala kepenatan selepas bekerja.

Tak gitew?? ;)

Gembira hilang kepenatan


Sayang Suami Berikan Vitamin!

Lelaki perlukan vitamin untuk bantu dalam penjagaan kesihatan mereka

Kerana ketua dalam sebuah keluarga adalah Lelaki

Cuba tengok video ni :)


Vitamin penting untuk penjagaan kesihatan keseluruhan


Nikmat sihat tiada galang gantinya.

Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
Instagram @ Facebook  : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895


"Kesihatan & Kecantikan Milik Anda"



Comments

  1. Ha ah..bagus la kalau dah tahu..hehe..lepas ni comfirm akan hargai lelaki seadanya..

    ReplyDelete
  2. Menjaga ibu bapa juga tangung jawab lelaki

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul. penting sangat. Tanggungjawab kepada isteri num 2, pertama ibunya :D

      Delete
  3. ohhhh pasal vitamin rupanya... lelaki juga bertangung jawab pada seluruh keluarga dan keturunannya... kalau tak dia akan disoal

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah , hihi. betul. berat sebenarnya heehe

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

Ani pernah main Bola Jaring, teman kawan main erti kata lain mula-mula main belasah huhu
Seriously, Permainan Bola Jaring tak sama dengan Permainan Bola Keranjang
Ada posisinya juga ada peraturan nya sendiri 
Di situlah permulaan  mengenali Bola Jaring :)
Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

comel kan? hehe. Shoot! :D
Posisi PemainSatu pasukan mempunyai 7 pemain utama dan 3 orang simpanan. Tugas lain-lain setiap seorang :)
Goal Keeper (GK)Goal Keeper atau di kenali sebagai Penjaga Gol. GK perlu menjaga kawasan jaringan dan menghalang penyerang pihak lawan berada di dalam kawasan jaringan. GK boleh keluar masuk di kawasan gol.Untuk GK, GK perlu bekerjasama dengan GD (Goal Defence) 
Goal Defence (GD)Dia adalah pertahanan untuk gol.Tugas Utama GD adalah menghalang penyerang dari membuat jaringan. GD boleh menerima hantaran tengah dan menghalang hantaran atau mengawal pemain dalam sama ada di kawasan tengah mahupun kawasan gol. GD perlu menjaga GA (Goal Attack) pihak lawan sama ada di kawasan gol,…

Makna Lagu Mirai e Nyanyian Kiroro Dalam Bahasa Melayu

Al kisahnya begini, tengah blogwalking ternyanyi lagu Mira e Eh!!! hehe
 Lagu ni sangat popular satu ketika dulu kan, 
Jadi layankan jelah hehe :)
Makna Lagu Mirai e Dalam Bahasa Melayu

Hora, asi moto wo mite goran Ayo, lihatlah langkah kakimu
Korega anata no ayumu michi Itulah jalan hidupmu
Hora, mae mo mite goran Ayo, lihat juga ke depan
Arega anato no mirai Di sanalah masa depanmu
Haha ga kureta takusan no yasashisa Begitu banyaknya kasih sayang yang telah Ibu berikan
Ai wo idaite ayumeto furikaesita Dengan cintamu aku mengerti kehidupan yang silih berganti
Ano toki wa mada osanakute iminado siranai Saat itu aku terlalu kecil untuk mengerti semua
Sonna watashi no te wo nigiri Isyoni ayunde kita Ibu membimbingku selalu menjalani masa depan
Yume wa itsumo sora takaku aru kara Cita-cita yang tinggi setinggi langit
Todokanakute kowai ne dakedo oi suzukeruno Bila tak tercapai memang menyedihkan, namun jangan berhenti berharap
Jibun no sutori dakara koso akira metakunai Tentukan langkah dan masa depanmu, jangan…

Makanan Yang Membantu Mempercepatkan Pengaliran Haid

Wanita atau para gadis pasti risau apabila haid nya datangnya lambat.
Paling tak digemari apabila haid lambat, dan datangnya dengan senggugut. Sangat Memeritkan!
Apakah puncanya dan makanan yang membantu dalam pengaliran haid?
Punca Haid Datang Lambat
Tekanan Tekanan mental juga satu punca yang mempengaruhi jumlah hormone (GnRH) yang boleh mengganggu ovulasi dan seterusnya menghentikan atau melambatkan pengeluaran haid
Perubahan Dalam JadualKebiasaannya ini berlaku apabila kerap bertukar syif dan tidak mempunyai kitaran yang teratur yang boleh mengganggu sistem badan seterusnya mengganggu kitaran haid.
Berat Badan BerlebihanBerat badan berlebihan mengganggu keseimbangan hormon estrogen dalam badan. Kebanyakan haid wanita dan kesuburan akan kembali normal jika berat badan menurun.
Ubat Pencegahan KehamilanPengambilan pil perancang, suntikan mahupun ubat boleh menyebabkan perubahan hormon dalam badan yang boleh mengganggu kitaran haid. Apabila seseorang berhenti daripada penggunaan ubat penceg…