Berat Tanggung Jawab Seorang Lelaki


Nampak lelaki itu mudahkan ?

Very easy going tak seperti wanita

Wanita lebih banyak berfikir.. lebih details compare dengan lelaki

Penting mereka lebih cool dalam menangani sesuatu. Hebat kan?

Hakikatnya, Menjadi Lelaki Itu Tidak Mudah

Menjadi Lelaki Itu Tidak Mudah
Mempunyai peminat ramai pun susah jugak kan? 

Siapa kata mudah? Aipp!! hihi

Sebenarnya,masing-masing punya peranan masing-masing ^-^

Sedarkah kita, lelaki itu bertanggungjawab dan dipertanggungjawabkan di dunia dan di sana?

Begitulah lelaki , yang pasti Ani sangat yakin dan setuju apabila Lelaki sudah berkahwin tanggungjawab untuk menjaga ibunya tetap ke atasnya. Takkan berubah!

Untuk Isteri, redha Allah ada pada Suami

Untuk Suami (Lelaki), redha Allah ada pada Ibunya.

Betulkah Begitu?

Ani pernah terbaca , kata kita tersalah dalam mendidik. Perempuan di kerahkan sehabis tenaga untuk melakukan semua kerja manakala lelaki di biarkan menjadi seperti seorang perempuan.

Begitukah realitinya?

Mungkin ada yang kata ya, mungkin juga sebaliknya

Masing-masing ada peranan masing-masing

Ani taw, Allah ciptakan sesuatu pasti ada peranannya

4 Tanggung Jawab Seorang Lelaki

  • Mencari Nafkah
  • Berjihad Fisabillilah
  • Melindungi dan Membela Kaum Yang Lemah & Tertindas
  • Memimpin & Mendidik Isteri  & Keluarga

Lelaki Juga Suka Bersenam

Ani rasa semua orang tahu lelaki suka bersenam

Untuk pemahaman Ani mereka bersukan untuk menghilangkan stress dan kepenatan selepas bekerja

Pulang rumah, tiada mood nak marah sebab dah hilangkan segala kepenatan selepas bekerja.

Tak gitew?? ;)

Gembira hilang kepenatan


Sayang Suami Berikan Vitamin!

Lelaki perlukan vitamin untuk bantu dalam penjagaan kesihatan mereka

Kerana ketua dalam sebuah keluarga adalah Lelaki

Cuba tengok video ni :)


Vitamin penting untuk penjagaan kesihatan keseluruhan


Nikmat sihat tiada galang gantinya.

Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
Instagram @ Facebook  : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895


"Kesihatan & Kecantikan Milik Anda"



Comments

  1. Ha ah..bagus la kalau dah tahu..hehe..lepas ni comfirm akan hargai lelaki seadanya..

    ReplyDelete
  2. Menjaga ibu bapa juga tangung jawab lelaki

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul. penting sangat. Tanggungjawab kepada isteri num 2, pertama ibunya :D

      Delete
  3. ohhhh pasal vitamin rupanya... lelaki juga bertangung jawab pada seluruh keluarga dan keturunannya... kalau tak dia akan disoal

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah , hihi. betul. berat sebenarnya heehe

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

Makna Lagu Mirai e Nyanyian Kiroro Dalam Bahasa Melayu

Makanan Yang Membantu Mempercepatkan Pengaliran Haid