Skip to main content

Minuman Sihat Selepas Bersenam


Selalu selepas bersenam pasti rasa lapar dan haus

Tapi, boleh kah kita ambil air apa sahaja yang kita suka selepas bersenam?

Jom , pilihan minuman sihat selepas bersenam :)

Minuman Sihat Selepas Bersenam

Minuman Sihat Selepas Bersenam

  • Susu Coklat
Sedap kan! Ianya rendah lemak dan mampu membantu mengenyangkan perut selepas penat bersukan juga membantu mengembalikan tenaga yang hilang. Caranya mudah, ambil segelas susu coklat yang hangat bagi menghindari risiko kalori.Ianya juga baik untuk mengurangkan kerosakan otot :)

  • Jus Pisang
Jus Pisang kaya dengan kalium yang membantu dalam menjaga otot agar terhidar daripada masalah kekejangan otot. Senang cara buatnya adalah dengan campurkan ais batu dengan susu vanila rendah lemak ke dalam jus. Untuk lebih sedap, tambahkan kismis dekat atas :)

  • Yogurt
Ani suka Yogurt (tiba-tiba hehe). Yogurt mampu membantu mengembalikan tenaga. Khasiatnya sama seperti susu. Yogurt cepat mengenyangkan . Ramai yang ambil yogurt bersama strawberi atau perisa strawberi atau makan bersama taburan oatmeal :)

  • Jus Avokado
Lemak sihat dalam Jus Avokado baik untuk tubuh yang sedang berdiet. Ia mampu membantu mengenyangkan perut dalam tempoh masa lama. Ambil Jus Avokado bersama sesudu madu :)

Jangan Lupa ESP Shaklee Anda :)


ESP

ESP bukanlah susu .Ianya dari bahan soya kualiti tinggi. Sumber protein kualiti tinggi, membantu memberi rasa kenyang, memberi tenaga dan bantu untuk pertahanan imun badan


Nota kaki : Pastikan ambil makanan juga, ini adalah pilihan untuk minuman sihat selepas bersenam :)

Biar sihat semulajadi dengan cara yang betul :)



Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895

"Do What You Love"

Comments

  1. Dah lama tak bersenam..biasa minum susu coklat jer..tak pun air puteh jer..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena bersenam ni hehe, boleh jugak :D

      Delete
  2. salam. hee dh lama sy x bsenam ;p

    ReplyDelete
  3. salam..
    minum air kosong je..lg baik..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam,

      Boleh, terpulang. Ikut pilihan masing-masing :)

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

Ani pernah main Bola Jaring, teman kawan main erti kata lain mula-mula main belasah huhu
Seriously, Permainan Bola Jaring tak sama dengan Permainan Bola Keranjang
Ada posisinya juga ada peraturan nya sendiri 
Di situlah permulaan  mengenali Bola Jaring :)
Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

comel kan? hehe. Shoot! :D
Posisi PemainSatu pasukan mempunyai 7 pemain utama dan 3 orang simpanan. Tugas lain-lain setiap seorang :)
Goal Keeper (GK)Goal Keeper atau di kenali sebagai Penjaga Gol. GK perlu menjaga kawasan jaringan dan menghalang penyerang pihak lawan berada di dalam kawasan jaringan. GK boleh keluar masuk di kawasan gol.Untuk GK, GK perlu bekerjasama dengan GD (Goal Defence) 
Goal Defence (GD)Dia adalah pertahanan untuk gol.Tugas Utama GD adalah menghalang penyerang dari membuat jaringan. GD boleh menerima hantaran tengah dan menghalang hantaran atau mengawal pemain dalam sama ada di kawasan tengah mahupun kawasan gol. GD perlu menjaga GA (Goal Attack) pihak lawan sama ada di kawasan gol,…

Makna Lagu Mirai e Nyanyian Kiroro Dalam Bahasa Melayu

Al kisahnya begini, tengah blogwalking ternyanyi lagu Mira e Eh!!! hehe
 Lagu ni sangat popular satu ketika dulu kan, 
Jadi layankan jelah hehe :)
Makna Lagu Mirai e Dalam Bahasa Melayu

Hora, asi moto wo mite goran Ayo, lihatlah langkah kakimu
Korega anata no ayumu michi Itulah jalan hidupmu
Hora, mae mo mite goran Ayo, lihat juga ke depan
Arega anato no mirai Di sanalah masa depanmu
Haha ga kureta takusan no yasashisa Begitu banyaknya kasih sayang yang telah Ibu berikan
Ai wo idaite ayumeto furikaesita Dengan cintamu aku mengerti kehidupan yang silih berganti
Ano toki wa mada osanakute iminado siranai Saat itu aku terlalu kecil untuk mengerti semua
Sonna watashi no te wo nigiri Isyoni ayunde kita Ibu membimbingku selalu menjalani masa depan
Yume wa itsumo sora takaku aru kara Cita-cita yang tinggi setinggi langit
Todokanakute kowai ne dakedo oi suzukeruno Bila tak tercapai memang menyedihkan, namun jangan berhenti berharap
Jibun no sutori dakara koso akira metakunai Tentukan langkah dan masa depanmu, jangan…

Makanan Yang Membantu Mempercepatkan Pengaliran Haid

Wanita atau para gadis pasti risau apabila haid nya datangnya lambat.
Paling tak digemari apabila haid lambat, dan datangnya dengan senggugut. Sangat Memeritkan!
Apakah puncanya dan makanan yang membantu dalam pengaliran haid?
Punca Haid Datang Lambat
Tekanan Tekanan mental juga satu punca yang mempengaruhi jumlah hormone (GnRH) yang boleh mengganggu ovulasi dan seterusnya menghentikan atau melambatkan pengeluaran haid
Perubahan Dalam JadualKebiasaannya ini berlaku apabila kerap bertukar syif dan tidak mempunyai kitaran yang teratur yang boleh mengganggu sistem badan seterusnya mengganggu kitaran haid.
Berat Badan BerlebihanBerat badan berlebihan mengganggu keseimbangan hormon estrogen dalam badan. Kebanyakan haid wanita dan kesuburan akan kembali normal jika berat badan menurun.
Ubat Pencegahan KehamilanPengambilan pil perancang, suntikan mahupun ubat boleh menyebabkan perubahan hormon dalam badan yang boleh mengganggu kitaran haid. Apabila seseorang berhenti daripada penggunaan ubat penceg…