Skip to main content

1001 Perkara Tentang Lipstick

Lipstick atau Gincu memang tak boleh dipisahkan dengan gadis dan wanita

Paling tidak pun pasti ada pelembap bibir

Lipstick digunapakai supaya tak nampak pucat dan sangat berguna apabila perlu pergi ke majlis.

1001 Perkara Tentang Lipstick


Lipstick


Rona & Warna Lipstick 


  • Semulajadi 
Gadis suka pakai ni. Dengan solekan nude atau natural menyerikan lagi seri seiring usia. Boleh diguna pakai sesiapa sahaja tak kira berkulit cerah mahupun gelap.

  • Merah Jambu
Nak kata apa yeh? Pink kan selalu menjadi favourite para gadis. Gitew hihi. Sesuai untuk digunapakai ketika menghadiri majlis formal atau santai

  • Merah Cili
Pemakai pasti tampak yakin dan dramatik. Selain menyerlahkan bentuk bibir , dia juga mampu membiaskan jadi gigi putih dan menawan. Kalau letak pengilat bibir lagi pasti bagi efek lebih cantik! :D

  • Ungu
Artis ada pakai kan  macam Kelly Osbourne. Jika ada tema atau majlis , rona ungu boleh di pakai :D

  • Jingga
Jingga bantu menyerlahkan bentuk bibir dan beri impak besar dalam solekan. Untuk selamat, oles rona jingga cair pada bibir

Revolusi Lipstick


  • 1920
Kebanyakkan wanita masa ni suka gincu ronanya gelap seperti coklat

  • 1930
Era ni, pengilat bibir menjadi perhatian ramai

  • 1940
Penggunaan lipstick @ gincu agak kurang sebab ketika era ni, ramuan penting untuk membuat lipstick iaitu pertroleum terjejas akibat peperangan

  • 1950
Elizabeth Taylor & Marilyn Monroe meledakkan penggunaan lipstick rona gelap

  • 1960
Masa dan zaman berubah membuatkan wanita ketika ini mencuba rona yang lebih cerah seperti merah jambu dan merah

  • 1970
1970an budaya Punk. Makanya, rona gelap kembali popular seperti ronaa ungu

  • 1980
Warna eksotik seperti oren dan hijau gelap semakin mendapat tempat di kalangan wanita ketika ini

  • 1990
Era ini, wanita mula didedahkan dengan pilihan rona semulajadi seperti coklat cair

  • 2000 sehingga kini
Variasi lipstick semakin pelbagai dengan rumusan terbaik untuk menjaga kelembapan kulit. Pilihan rona lipstick juga semakin bertambah :)


Bibir Merah Semulajadi Dengan Shaklee

Vitamin C Bibir Merah Semulajadi
Keanjalan bibir meningkat dengan pengambilan Vitamin C setiap hari. Vitamin C bantu tubuh untuk menghasilkan kolagen semulajadi pada tubuh.Vitamin C membantu untuk memberikan hasil bibir lebih anjal dan membantu menghilangkan rona gelap pada bibir

Vita-Lea Bibir Merah Semulajadi
Vita-Lea (Multivitamin) yang lengkap dengan formula Iron Formula (Zat Besi) bantu untuk meningkatkan tahap hemoglobin dalam darah. Jika hemoglobin mencukupi, darah mengalir dengan baik , jadi bibir akan menjadi merah secara semulajadi


Yakini DiriMU, Sayangi DiriMU! :D


Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895


"Do What You Love"

Comments

  1. teringin nak pakai yang terang tu...tapi macam seriau pula....hehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Merah terang cantik , sekali sekala Akak pakai, mesti cantik! :D

      Delete
  2. Replies
    1. Pelembap bibir snang pakai plus bibir pun cantik :D

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

Ani pernah main Bola Jaring, teman kawan main erti kata lain mula-mula main belasah huhu
Seriously, Permainan Bola Jaring tak sama dengan Permainan Bola Keranjang
Ada posisinya juga ada peraturan nya sendiri 
Di situlah permulaan  mengenali Bola Jaring :)
Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

comel kan? hehe. Shoot! :D
Posisi PemainSatu pasukan mempunyai 7 pemain utama dan 3 orang simpanan. Tugas lain-lain setiap seorang :)
Goal Keeper (GK)Goal Keeper atau di kenali sebagai Penjaga Gol. GK perlu menjaga kawasan jaringan dan menghalang penyerang pihak lawan berada di dalam kawasan jaringan. GK boleh keluar masuk di kawasan gol.Untuk GK, GK perlu bekerjasama dengan GD (Goal Defence) 
Goal Defence (GD)Dia adalah pertahanan untuk gol.Tugas Utama GD adalah menghalang penyerang dari membuat jaringan. GD boleh menerima hantaran tengah dan menghalang hantaran atau mengawal pemain dalam sama ada di kawasan tengah mahupun kawasan gol. GD perlu menjaga GA (Goal Attack) pihak lawan sama ada di kawasan gol,…

Makna Lagu Mirai e Nyanyian Kiroro Dalam Bahasa Melayu

Al kisahnya begini, tengah blogwalking ternyanyi lagu Mira e Eh!!! hehe
 Lagu ni sangat popular satu ketika dulu kan, 
Jadi layankan jelah hehe :)
Makna Lagu Mirai e Dalam Bahasa Melayu

Hora, asi moto wo mite goran Ayo, lihatlah langkah kakimu
Korega anata no ayumu michi Itulah jalan hidupmu
Hora, mae mo mite goran Ayo, lihat juga ke depan
Arega anato no mirai Di sanalah masa depanmu
Haha ga kureta takusan no yasashisa Begitu banyaknya kasih sayang yang telah Ibu berikan
Ai wo idaite ayumeto furikaesita Dengan cintamu aku mengerti kehidupan yang silih berganti
Ano toki wa mada osanakute iminado siranai Saat itu aku terlalu kecil untuk mengerti semua
Sonna watashi no te wo nigiri Isyoni ayunde kita Ibu membimbingku selalu menjalani masa depan
Yume wa itsumo sora takaku aru kara Cita-cita yang tinggi setinggi langit
Todokanakute kowai ne dakedo oi suzukeruno Bila tak tercapai memang menyedihkan, namun jangan berhenti berharap
Jibun no sutori dakara koso akira metakunai Tentukan langkah dan masa depanmu, jangan…

Makanan Yang Membantu Mempercepatkan Pengaliran Haid

Wanita atau para gadis pasti risau apabila haid nya datangnya lambat.
Paling tak digemari apabila haid lambat, dan datangnya dengan senggugut. Sangat Memeritkan!
Apakah puncanya dan makanan yang membantu dalam pengaliran haid?
Punca Haid Datang Lambat
Tekanan Tekanan mental juga satu punca yang mempengaruhi jumlah hormone (GnRH) yang boleh mengganggu ovulasi dan seterusnya menghentikan atau melambatkan pengeluaran haid
Perubahan Dalam JadualKebiasaannya ini berlaku apabila kerap bertukar syif dan tidak mempunyai kitaran yang teratur yang boleh mengganggu sistem badan seterusnya mengganggu kitaran haid.
Berat Badan BerlebihanBerat badan berlebihan mengganggu keseimbangan hormon estrogen dalam badan. Kebanyakan haid wanita dan kesuburan akan kembali normal jika berat badan menurun.
Ubat Pencegahan KehamilanPengambilan pil perancang, suntikan mahupun ubat boleh menyebabkan perubahan hormon dalam badan yang boleh mengganggu kitaran haid. Apabila seseorang berhenti daripada penggunaan ubat penceg…